Ay yalnız olmadığımı bilmek bile iyi hissettiriyo, sanki dunya da tek kalmışsin gibi hissediyo insan bazen. Bütün mesela ağlamasına dayanamam kiyamiyosun ama elinden de bişey gelmiyor, o en büyük dert. Sonra bı hasta çocuk görüyorsun, bin kere sukredip rabbim dert vermesin diyosun. Yine çok şükür bugunumuze ne yapalımÇok iyi bi annesin bunu sakın unutma vicdanını boş yere üzme.
Ağlayan bebek çok zor, ben bir yasina kadar gece gündüz ağlamışım. Neler çekmişler neler…
Annemin o sırada bana kızması gayet normal anlatıyor gülüyorum, çünkü bende 2 tane kucuk cocukla uğraşıyorum tepem atıyor. Sesim yükseliyor.
Sonra sarılıp hüngür hüngür ağlıyorum.
Eskiden eş, dost bilmemne varmış.
Simdi millet cocuklu insandan kaçışıyor.
Ben oglumda belirli saatlerde 3 aya kadar aglama sureci yasadim. Kendini sikma ayaginda salla, emzikle oyala, imkanin varsa site icerisinde isen koy bebek arabasın gezdir.
Zor ama gececek bu süreç.
Bebek arabasini deneyeceğim bende, umarım bizde de işe yarar, su kolik bebekler için olan Beyaz gürültü tarzı sesler sakinleştiriyo bı tık. Ya bı de bu aralar gündüz uykuları da bozuldu. Çocuk uykuya dalmakta zorlanıyor, zorlandığı için huzursuzlaniyo ve kısır döngüye giriyoruz. Mesela ayağımda sallayarak uyutuyorum, dalıyor 10 dk sonra gözler açılıyor, indirmedigim için hafif sallıyorum devam ediyor uyumaya. En azından 1 saat uyusun diye bu döngü böyle devam ediyor. Bu neden olur acaba, 3 gündür yaşıyoruz bu sıkıntıyı öncesinde yoktu3.ayda bıçak gibi kesilir inşallah bende çok çektim kolikten. Ben yaparak rahatladığım bi yöntem söyliyim. Bebek arabasını eve aldım ve biraz engebeler yaptım evde. Onun üzerinde sürdüm arabayı kolik bebeklere iyi geliyor.. ve de bi zaman sonra uyurdu. Bi de su sesi açtım o işe yaramazsa. Sizin en büyük sıkıntınız eşin destek olmayışı zaten. Aslında bebeğe değil ona öfkeniz çok iyi anlıyorum… Bir yazı görmüştüm bebeğin ağzından söylüyolar “Annem bana çok iyi bakıyor zaten siz anneme iyi bakın” o kadar doğru ki… Allah yardımcınız olsun ben de geçmez diyordum şuan 5aylık oldu Rabbim güç kuvvet versin tüm annelerimize…
Tek olmadığını bilmek insanı rahatlatiyor gerçekten. Umarım bi an önce rayına koyarız, bizde de şuan bı tek battaniye arasında elde sallamak susturuyo, kriz anlarında eşimle salliyoruz napalim. Neredeyse 2 buçuk aylık olacak en geç 1 buçuk aya herşey yoluna girecek diye umutluyumSinirlenmeniz,kızmanız,ağlamanız sizin kötü anne olduğunuzu göstermez suçluluk duymayın.Annelerden sürekli sabır, fedakarlık bekleniyor da ver ver ver nereye kadar ya kimse de ver şu çocuğa 2 saat ben bakim sen git duş al yemek ye demez anca akıl verir.Benim sinirden uykusuzluktan kafamı duvara vurup morartmışlığım var,ağladığım günlerin haddi hesabı yok .Bu kimseyi güçsüz ya da kötü ana yapmaz ,sadece yorgunuz.YOruldum demekte mi suç.Neyse bnm oğlum 3 yaşına kadar uyumadı memeden kesildiğinde bile uyumadı.1 yaşına kadar da çok ağladı sadece gündüzleri uyandığı ilk 2 saat mutlu oluyordu sonra başlıyodu mızırdanmaya.Ben çözümü bebekle küvete girerek bulmuştum sadece orda susuyordu çünkü.Geçicek merak etmeyin ama uzun bir süreç bu eşinizin kucağına verip dinlemekten çekinmeyin yoksa kafayı yersinler.Sağlıkla büyütün
Ağlama sesine dayanmak kolay mı Allah aşkına.Ay yalnız olmadığımı bilmek bile iyi hissettiriyo, sanki dunya da tek kalmışsin gibi hissediyo insan bazen. Bütün mesela ağlamasına dayanamam kiyamiyosun ama elinden de bişey gelmiyor, o en büyük dert. Sonra bı hasta çocuk görüyorsun, bin kere sukredip rabbim dert vermesin diyosun. Yine çok şükür bugunumuze ne yapalım
Cok uzgunum. Hic kolay olmamali. Sadece sunu unutmayin, dogum yapmis ve hormonlari tavan durumda kadinlariz. Cok da yoruluyoruz. Kendinize kizmayin. Burada sagolsun arkadaslar bebisle ilgili yollar onermisler. Sizin de dayanikliginizi arttirmak lazim.Arkadaşlar kızım 2 ay 10 günlük henüz akşam 7 den 12-1 e kadar ağlıyor ne yaparsan yap süreyi azıcık kisaltabiliyosun en fazla. Eşim onun bu ağlama krizi anlarında pek destek olmuyor. Bı tek ben ilgileniyorum. Ve gerçekten sabrım kalmadı. Tahammül edemiyorum bu çocuk bu kadar ağladığı zaman. Sonra suçluluk duyuyorum ona kızıyorum diye. Napim Allah aşkına bı akıl verin
Tabiki yine çok şükür:) ev işlerini takmıyorum valla 2 haftada 1 kadın gelip dip bucak yapiyor , rutini de robot supurge, yemek te canım isyerse yapıyorm istemezse yapmıyorum.esim bu konularda asla sıkıntı çıkarmaz. Bebisle de işte ilgileniyor kendince seviyor ama benim yükümü hafifletemiyo.Ağlama sesine dayanmak kolay mı Allah aşkına.
3 aydan uzun sürseydi bende kafayı yerdim ki ben yürümediğim, dogumdan sonra ameliyat oldum, sağlık sorunları yaşıyordum çok zordu aşırı zordu. Birde üstüne hemen kızım oldu…
Allahtan kızım usluydu hiç zorlamadı.
Hormonlarımız alt üst olmuş, bize güzel oyun oynuyorlar, vudumuz yıkıma uğramış du eski halime geleyim diyor, bize muhtaç bir bebek var, ilk çocuk bakmayı bilmiyoruz nasıl olacak telaşı neden ağlıyor soruları kafamızda bütün gün dönüyor, e bunun yanında ev işi, sorumluluklar…….
Bebek arabasında gezdirirdim oğlumu inan orda bile ağlardı. Ama evde durmaktan cok daha iyi geliyordu.
Rahat olduğu pozisyonları dene gece mama ver.
Gene dua et belirtli saatlerde agliyor benim gibi bütün gün ağlasaydı :)
Elde ve ayakta sallamayı bizde yapıyoruz bı tek o biraz sakinlestiriyor. Loş ortam deniyorum da kriz ortamlarında ışık hiç farketmiyo. Ninni vs sevdiği sesler var açıyorum sürekli onları da. bugün annemler geldi mesela ne büyük rahatlık. Annesi yakın olanlar çok şanslı biz bakalik sen dinlen diye çok ilgilendiler saolsunlar. Arada destek şartMerhaba Allah sabir versin oncelikle . Bende ailelerden uzak bir sehirde yasiyorum hamileligimi dogumumu vs korona donemi gecirdim . Cok yalniz kaldim . Ozellikle dogum sonrasi . 2 ay sonra benim kizimda aglamaya basladi . Askam 10 da baslayip sabah 3.5 oldumu uyuyordu . Bende esim ise gidiyor diye aciyordum asla acimamaliydim cunku psikolojim bozuldu ve su an bizim cocukta birr sorun yoktu diyor . Teşhisi internette araya taraya ben koydum sonra doktor koydu malum o donem hastaneye zirt pirt gidemedik . Sosyal aglardan kopuk insanlarda kopuk yapayalniz bir donem gecirdim. Siz buryaa derdinizi yazarken bile sanslisiniz gercekten hep guzel ve iyi dusunun ben instagramdan komik anne hallerini anlatan yerlere uye olunca herkesin benim gibi donemden gectigini gorunce mutlu oldum rahatladim mesela. . Eger uygun olursa destege birilerini cagirin ben yasaklar oldugu icin gidemedim de gelemedilerde. Hatta esim korona oldu . 15 gun kizim sutten kesildi iciremedim stres uzuntu aglama vs . Cok zayifladi ben onu doyuramadigim icin . Neyse her sey ust uste bindi yani .
Benim tekniklerim sunlar oldu
Sese karsi hassasti sesleri kapadim cok hafif bir ses devamli acik olabilir ama ritimli olsun kisik ses olsun beyaz gurultu de olabilir duygusal dikkat dagitmayan herhangi bir muzik dua vs
Sizde nakartini sevdiginiz bir sarkiyi souleye bilirisiniz uyuturken ben oyle yaptim cok iyi geldi
uyutmaya gecmeden once elde salalyip hemen ayaga alip devam ettim bi sure
en cok gozlerini kapatmak isime yaradj hemde uzun sure ama bunda dikkatli olun yuzu burnu asla kapanmasin
ve isik isiktan cok rahatsizdi hep loş yada tamamne kapalo yaptim
Araçla gezdirme işini konustuk aslında, arabada susuyor. Denenebilir. Geçmiyor günler zaten. Rabbim bu durumda olan herkese yardım etsin valla ,Bebekle ilgili zaten yapılması gerekeni yazmış arkadaşlar ben eşle ilgili olanı yazayım.
Ağladığında verin ona aracınız varsa gezdirsin biraz. Benim eşim gece 3 te bile gezdirdiği olmuştu. Koliklerde genelde kriz saati bellidir bir kısmını eş ile paylaşın ona verdiğiniz zamanlarda mutlaka siz dinlenin.. Yoksa 3 4 ay olsun geçsin diye beklenmez bu süreç..
Gündüz uyuyabilen birisi hiç olmadım. Ev işlerini çok takmıyorum da gündüz uyuyamıyorum maalesef. Ama en azından uzanıp dinlenmeye çalışıyorum. Rabbim hepimize yardım etsin.Cok uzgunum. Hic kolay olmamali. Sadece sunu unutmayin, dogum yapmis ve hormonlari tavan durumda kadinlariz. Cok da yoruluyoruz. Kendinize kizmayin. Burada sagolsun arkadaslar bebisle ilgili yollar onermisler. Sizin de dayanikliginizi arttirmak lazim.
Aksam saatlerine pilinizi fullemek lazim. Bebis gunduz uyurken mutlaka 1-2 saat ne kadar yapabiliyorsaniz siz de uyuyun. Varsin ev tozlu vs olsun daginik olsun bosverin. Bu aglamalarin gececegini telkin edin kendinize.
Unutmayin, sizin yasadiklarinizi yasayan cokca kizkardesiniz var burada. Asla yanliz degilsiniz. Kocaman sariliyor ve sabirlar diliyorum.
Emme ile uyuma arasına 1 saat koyun hazımsızlıkta uyanmasına sebep olabilir . Benimde ilk 10.dakikada uyanırdı bende sizin gibi uykuya döndürmeye çalışırdım. Zamanla o süre uzadı şimdi 45.dakikada uyanıyor. İçinizi ferah tutun siz bu süreyi uzatmaya çalıştıkça o da bi zaman sonra bu biyolojik saate alışacaktır. Gündüz dinlenmelerinde bi de yanına uzanıp memede uyutmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede sizde dinlenirsiniz.Bebek arabasini deneyeceğim bende, umarım bizde de işe yarar, su kolik bebekler için olan Beyaz gürültü tarzı sesler sakinleştiriyo bı tık. Ya bı de bu aralar gündüz uykuları da bozuldu. Çocuk uykuya dalmakta zorlanıyor, zorlandığı için huzursuzlaniyo ve kısır döngüye giriyoruz. Mesela ayağımda sallayarak uyutuyorum, dalıyor 10 dk sonra gözler açılıyor, indirmedigim için hafif sallıyorum devam ediyor uyumaya. En azından 1 saat uyusun diye bu döngü böyle devam ediyor. Bu neden olur acaba, 3 gündür yaşıyoruz bu sıkıntıyı öncesinde yoktu
Benimki artık 6 yaşına girdi.Zaman su gibi.. Darısı başınızaAraçla gezdirme işini konustuk aslında, arabada susuyor. Denenebilir. Geçmiyor günler zaten. Rabbim bu durumda olan herkese yardım etsin valla ,
Canim öncelikle suçluluk duyma sakin ol. Hepimizin basindan gecti tüm bunlar gaz damlasi kullaniyormusun eger fayda gormediysen baska marka kullan . Bebegine her aksam duş aldır hem uyumasini hemde rahatlamasini saglar bebek yagiyla karnina ayaklarina masaj yap youtube da bebeklerin uyumasini destekleyen sesler ninniler ve dualar var onlari ac bebek arabasini evin icinde kullanabilirsin ben oyle yapardim 3 ay nerdeyse bebek arabasinda uyudu yemene icmene sende dikkat et hergün mutlaka kimyon cayi tüket anasonda icebilirsin senide sakinlestirir. Sab simplex damla oneririm biz cok fayda gorduk 1 ay sonra hersey cok guzel olcak azdaha sabretArkadaşlar kızım 2 ay 10 günlük henüz akşam 7 den 12-1 e kadar ağlıyor ne yaparsan yap süreyi azıcık kisaltabiliyosun en fazla. Eşim onun bu ağlama krizi anlarında pek destek olmuyor. Bı tek ben ilgileniyorum. Ve gerçekten sabrım kalmadı. Tahammül edemiyorum bu çocuk bu kadar ağladığı zaman. Sonra suçluluk duyuyorum ona kızıyorum diye. Napim Allah aşkına bı akıl verin
Uzanarak emzirme konusunu bazen yapıyoruz ama daha sık yapabilirim. Emerken uyuyo genelde, araya zaman koyamıyorum kiEmme ile uyuma arasına 1 saat koyun hazımsızlıkta uyanmasına sebep olabilir . Benimde ilk 10.dakikada uyanırdı bende sizin gibi uykuya döndürmeye çalışırdım. Zamanla o süre uzadı şimdi 45.dakikada uyanıyor. İçinizi ferah tutun siz bu süreyi uzatmaya çalıştıkça o da bi zaman sonra bu biyolojik saate alışacaktır. Gündüz dinlenmelerinde bi de yanına uzanıp memede uyutmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede sizde dinlenirsiniz.
Kimyon ve rezene çayı içiyorum günlük anason da eklerim. Bı sürü damla denedik ama sab simolex denemedik henüz. Masaj yapmaya çalışıyorum. Hergun banyo işi zor, kış bebeği olduğu için haftada 2 ancakCanim öncelikle suçluluk duyma sakin ol. Hepimizin basindan gecti tüm bunlar gaz damlasi kullaniyormusun eger fayda gormediysen baska marka kullan . Bebegine her aksam duş aldır hem uyumasini hemde rahatlamasini saglar bebek yagiyla karnina ayaklarina masaj yap youtube da bebeklerin uyumasini destekleyen sesler ninniler ve dualar var onlari ac bebek arabasini evin icinde kullanabilirsin ben oyle yapardim 3 ay nerdeyse bebek arabasinda uyudu yemene icmene sende dikkat et hergün mutlaka kimyon cayi tüket anasonda icebilirsin senide sakinlestirir. Sab simplex damla oneririm biz cok fayda gorduk 1 ay sonra hersey cok guzel olcak azdaha sabret
Korma duş aldırmaktan oda sıcaklığını ayarladiktan sonra bi sorun olmaz . Sab simplexi dene kuzum bence biz cok faydasini gorduk . Bu kiraz cekirdegi bel bantlari var gaz giderici onuda deneyebilirsin memnun olan kisi cok ondanda.! Masaj yap bol bol hergun yap hatta bisiklet cevirme hareketi cok faydali oluyor youtubede bakabilirsin gaz cikarma masajlarinaKimyon ve rezene çayı içiyorum günlük anason da eklerim. Bı sürü damla denedik ama sab simolex denemedik henüz. Masaj yapmaya çalışıyorum. Hergun banyo işi zor, kış bebeği olduğu için haftada 2 ancak
Erkeklerle doğalarımız çok farklı.Tabiki yine çok şükür:) ev işlerini takmıyorum valla 2 haftada 1 kadın gelip dip bucak yapiyor , rutini de robot supurge, yemek te canım isyerse yapıyorm istemezse yapmıyorum.esim bu konularda asla sıkıntı çıkarmaz. Bebisle de işte ilgileniyor kendince seviyor ama benim yükümü hafifletemiyo.
Ah valla iyiki yazmışım buraya gerçekten insana yalniz olmadığıni hissedince daha pozitif olabiliyor. Sancılar da elbet gececek 4 ayda iyi oluyor diyolar bakalım inşallah. Çok teşekkür ederim destek icinErkeklerle doğalarımız çok farklı.
Hiç unutmam 13 günlüktü oğlum gaz sancıları başlamıştı. Bakırköy Sadi Konuk çocuk acile gitmiştik :). Herseyi alır getirir, götürür, ayağında sallardı.
Bizlerde bunaldıgımız icin istiyoruz ki adamlar sihirli değnek gibi gelip alsınlar.
Benim esimde yemek, temizlik konularında asla istekte bulunmazdı.
Biraz sabır, yeni bi hayatımız var artık alışmak da zorluyor bizi, farkına sonra varuyoruz.
Şanlıyız, maddi olarak zorlanmıyoruz, eşler anlayışlı.
Evi birak kendine bak gündüz vaktin olursa uyu, uyumak istemezsen uzat ayaklarını telefonda gezin vs. Ben kendimi öyle rahatlatıyordum.
İkisini uyutur bende onlarla uyur ya da oturur yanlarında biseyler okur telefonda gezinirdim.
Biogaia al mutlaka probiyotik kesinlikle bağırsakları düzene sokuyor. İyi gelen gaz damlasini deneyerek bul hangisi iyi geliyor ise saati saatine ver, ayaginda sallarken karnına masaj yap. Valla yapılabilecekler kısıtlı ama pozitif enerji gönderiyorum bebege inşallah gaz sancıları kesilsin bir daha hiç uğramasın