Kolik bebek ve tükenen sabrım

Birgun esim gece isten gelip kapiyi actiginda korkudan sok gecirmisti...Caresizce kucagimda bebegim agliyor bende diger tarafa bakarak agliyorum...Beraber agliyorduk..

Olmuyor dedim..Alti temiz,ates yok,karni tok susturamiyorum...Basaramiyorum...

Gercekten sizi cok iyi anliyorum..Sucluluk hissetmeyin... Esinizin size yardimci olmasi gerekiyor....Ya da mumkunse aile buyukleri..Ya da yardimci birileri gelsin cocuk bakimi konusunda tecrubeli...

Ama birsekilde esiniz hangi yoldan anlar bilmiyorum ama ona bebegin ikinizinde sorumlulugunda oldugunu ya guzellikle anlatin ya da bebegin uyudugu sorunsuz bir an da atin kendinizi yere numara yapinda bakalim saniyelik siz olmazsaniz naparimi 3 saniye dusunsun Sizi ayiltma cabalarina girsin..Korksun bakalimmmmm azicik

Aglamasa uyanık kalmasi uyksuzluk inan bana koymaz , elim ayağıma dolanıyor ağladığında. Çaresiz kaliyosun , yardımcı olamıyorsun. Bu uzun sürünce de yıpratici oluyor haliyle. Umarım senin bebiş ye rahatlar bı an önce .

Aynı caresizlikte benimde agladigim çok oldu. Yani eşim ben gün boyu evdeyim şuan çalışmıyorum, o erkenden kalkıp işe gidiyor, işi de yorucu ve stresli bebekle ilgilenmek şuan benim görevim diye dusunuyo. Yardımcı oluyor da kendince. Ama çocuk öyle çığlık çığlığa gelince, pek desteğini göremiyorum

O gun hısımla aldi bebegi benden ve hizlica holde ileri geri giderek sırtini sivazlayarak tatli tatli konustu ve sustu bebek..Nasil bir strese girmissem sanirim benden tedirgin olmus cocugum

Bu donemde daha cok destege ihtiyacimiz var...Tamam cok calisiyor olabilirde en azindan o caresiz anlarda canla,basla destek olsa ki insan kitleniyor o an yasamayan bilmez...Sonrasi anne rutin olusturuyor zaten...

Bende tektim buarada...Ayrica Tracy Hogg'un kitabindan cok yararlandik..Oradaki ayina gore uyutma cizelgeleri vs.nerdeyse rutinlere uyunca birebir dedikleri oldu ve hala bas ucu kitabimiz...

Kalbimle sarılıyorum size

Ah inşallah herşey biraz daha kolay hale gelir, sabah uyaniyo keyfi uerinde oluyor mesela, dünyalar benim oluyor, Allah sağlık versin gerisi de hallolur inşallah

Ailemle aynı şehirde yaşamıyorum, eşimin ailesi de pek destek değil bu konuda. Maalesef gelip beni rahatlatacak kimse yok
Tek başıma ailemden uzakta ikiz bebeklerime baktım, bir de eşimle problemli bir dönemdi. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, ben iki çocuğu çıkartamıyordum dışarıya çünkü asansöre arabamız sığmıyordu ama sizin tek çocuk avantajınız var,

tulumlardan alıp giydirin çıkarın dışarıya çocuk temiz hava alsın. Bir kahve,çay için inanın temiz hava yoruyor çocuğu.
Her gün yıkayın, masaj yapın. Gazı varsa damla kullanın, aç olduğunu düşünüyorsanız mama verin. Saçınızı düzleştirin, açın telefondan dizi seyredin.

Şimdi bugünler hiç geçmeyecek sanıyorsunuz, inanın geçiyor. 14 aylık oldu kuzularım, dönüp bakınca bazen “ne günler yaşadım.” diye düşünüyorum.

Başka yardımcı olabileceğim bir konu olursa seve seve yardımcı olmayı isterim.

O kadar sıkıntılı bir üye ki seri eksi atmış bana o yüzden ciddiye almayın

Ya havalar soğuk diye çıkarmıyorum biraz isinirsa çıkarırım inşallah.damla kullanıyoruz. Sabah oluyo bı yüzüme gülüyor hepsi geçiyor zaten. Rabbim gücümüzü artırsın ne diyim

Benimki de bir ara öyle olmuştu masajdan çok fayda gördük. Ama ben bazu karın masajları yapıyordum etki etmiyordu. Youtube'da bir hemşirenin videosu var onu bulup göndereyim mutlaka deneyin. Altında çok yorum var herkes çok fayda görmüş. Ben de duacıyım:)

Buldum. Gün içinde birkaç kez yapın sabah rahatken başlayın yapmaya. Bir iki günde mucize gibi bişey olmuştu geçmişti. Gaz çıkarma için de çok zaman harcayın çıkmadı diye hemen bırakmayın. Gazlar içinde oynadıkça zıplattıkça masaj yaptıkça çıkıyor. Bir de burnunu günde en az bir kez temizleyin.

O kadar sıkıntılı bir üye ki seri eksi atmış bana o yüzden ciddiye almayın
Aynı konu içersinde 3 tane mesajınıza eksi attım. Siz epey saplantılısınız ki her konuda mesajlarımı bulup eksiliyor ve profilinizden paylasiyorsunuz. Bende aynısını yapabilirim sıkıntı yok: )

Sinirlenmeniz,kızmanız,ağlamanız sizin kötü anne olduğunuzu göstermez suçluluk duymayın.Annelerden sürekli sabır, fedakarlık bekleniyor da ver ver ver nereye kadar ya kimse de ver şu çocuğa 2 saat ben bakim sen git duş al yemek ye demez anca akıl verir.Benim sinirden uykusuzluktan kafamı duvara vurup morartmışlığım var,ağladığım günlerin haddi hesabı yok .Bu kimseyi güçsüz ya da kötü ana yapmaz ,sadece yorgunuz.YOruldum demekte mi suç.Neyse bnm oğlum 3 yaşına kadar uyumadı memeden kesildiğinde bile uyumadı.1 yaşına kadar da çok ağladı sadece gündüzleri uyandığı ilk 2 saat mutlu oluyordu sonra başlıyodu mızırdanmaya.Ben çözümü bebekle küvete girerek bulmuştum sadece orda susuyordu çünkü.Geçicek merak etmeyin ama uzun bir süreç bu eşinizin kucağına verip dinlemekten çekinmeyin yoksa kafayı yersinler.Sağlıkla büyütün

Sen eksi atmışsın boyuna Mune K Kazen lütfen bu üyeyi durdurun taciz ediyor 2 gündür beni

Eklentiler

• A8DBD6D9-779F-48E7-8EBB-31A80CF41770.png
    280,8 KB · Görüntüleme: 57
3.ayda bıçak gibi kesilir inşallah bende çok çektim kolikten. Ben yaparak rahatladığım bi yöntem söyliyim. Bebek arabasını eve aldım ve biraz engebeler yaptım evde. Onun üzerinde sürdüm arabayı kolik bebeklere iyi geliyor.. ve de bi zaman sonra uyurdu. Bi de su sesi açtım o işe yaramazsa. Sizin en büyük sıkıntınız eşin destek olmayışı zaten. Aslında bebeğe değil ona öfkeniz çok iyi anlıyorum… Bir yazı görmüştüm bebeğin ağzından söylüyolar “Annem bana çok iyi bakıyor zaten siz anneme iyi bakın” o kadar doğru ki… Allah yardımcınız olsun ben de geçmez diyordum şuan 5aylık oldu Rabbim güç kuvvet versin tüm annelerimize…

Kiraz çekirdeği kemeri denediniz mi? Bir de bizim doktorumuz tulum giydirin ,beli lastikli şeyler bağırsak hareketlerini düzensizlestirir ve gazi daha da artırır dedi.Bir de sap simplex tarzı damlalar bizde gaz sancılarını daha da artırdı .Bu damlalar gazların bir araya gelip çıkmasını sağliyormuş.ama biz de tamamen daha fazla ağlamaları sebep oldu.Kiraz çekirdeği kemeri, tulum ve masaj rahatlattı.Bir de bebek arabası.Bebek arabasını iceride kullandık biz uzun süre.

Merhaba mahallenin en mutlu bebeği kitabı kolik üzerine
Kundaklamayı denediniz mi? Banyo da iyi gelebilir bi de beyaz gürültü yani ninni dinletmek yerine beyaz gürültü açabilirsiniz sling kullanıyor musunuz

Çok iyi bi annesin bunu sakın unutma vicdanını boş yere üzme.
Ağlayan bebek çok zor, ben bir yasina kadar gece gündüz ağlamışım. Neler çekmişler neler…
Annemin o sırada bana kızması gayet normal anlatıyor gülüyorum, çünkü bende 2 tane kucuk cocukla uğraşıyorum tepem atıyor. Sesim yükseliyor.
Sonra sarılıp hüngür hüngür ağlıyorum.
Eskiden eş, dost bilmemne varmış.
Simdi millet cocuklu insandan kaçışıyor.

Ben oglumda belirli saatlerde 3 aya kadar aglama sureci yasadim. Kendini sikma ayaginda salla, emzikle oyala, imkanin varsa site icerisinde isen koy bebek arabasın gezdir.

Zor ama gececek bu süreç.

Kiraz çekirdeği kemeri kullanıyoruz arada, ya ısı da organlarına filan zarar verir mi diye emin olamadigimdan sürekli kullanmıyorum. Masaj olabildiğince yapmaya çalışıyorum. Damlalar bı tık iyi geldi gibi ,damlalarin öncesi daha fenaydik. Bebek arabasıni bilmiyorum, onu deneyebilirim

Merhaba mahallenin en mutlu bebeği kitabı kolik üzerine
Kundaklamayı denediniz mi? Banyo da iyi gelebilir bi de beyaz gürültü yani ninni dinletmek yerine beyaz gürültü açabilirsiniz sling kullanıyor musunuz
Siling kullanıyorum arada, onda da tak çıkar biraz zor kriz anlarında sabit tutamadığım için çok değil. Banyo kış diye çok sık yaptirmiyorum. Beyaz gürültü sancısı aşırı olmadığı zamanlar ise yarıyor,açıyorum. Ninnileri tinlamiyo küçük hanım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…