- 3 Eylül 2012
- 1.824
- 2.252
Aglamasa uyanık kalmasi uyksuzluk inan bana koymaz , elim ayağıma dolanıyor ağladığında. Çaresiz kaliyosun , yardımcı olamıyorsun. Bu uzun sürünce de yıpratici oluyor haliyle. Umarım senin bebiş ye rahatlar bı an önce .Bu yol cok uzun arkadaşım. Benim bebegimde kolikti uyumazdi hep aglardi hala uyumuyor 1 yaşına girecek. Uyandı 2 saat oldu uyutamiyorum. Gece emziren biri de degilim yani memeye de kalkmıyor. Çok yoruldum. Kolik sancılar geçince daha rahatlarsin ama uykusuzluk yorgunluk çok uslu bir çocuk değilse 2 yasina kadar devam benim gördüğüm
Aynı caresizlikte benimde agladigim çok oldu. Yani eşim ben gün boyu evdeyim şuan çalışmıyorum, o erkenden kalkıp işe gidiyor, işi de yorucu ve stresli bebekle ilgilenmek şuan benim görevim diye dusunuyo. Yardımcı oluyor da kendince. Ama çocuk öyle çığlık çığlığa gelince, pek desteğini göremiyorumBirgun esim gece isten gelip kapiyi actiginda korkudan sok gecirmisti...Caresizce kucagimda bebegim agliyor bende diger tarafa bakarak agliyorum...Beraber agliyorduk..
Olmuyor dedim..Alti temiz,ates yok,karni tok susturamiyorum...Basaramiyorum...
Gercekten sizi cok iyi anliyorum..Sucluluk hissetmeyin... Esinizin size yardimci olmasi gerekiyor....Ya da mumkunse aile buyukleri..Ya da yardimci birileri gelsin cocuk bakimi konusunda tecrubeli...
Ama birsekilde esiniz hangi yoldan anlar bilmiyorum ama ona bebegin ikinizinde sorumlulugunda oldugunu ya guzellikle anlatin ya da bebegin uyudugu sorunsuz bir an da atin kendinizi yere numara yapinda bakalim saniyelik siz olmazsaniz naparimi 3 saniye dusunsunSizi ayiltma cabalarina girsin..Korksun bakalimmmmm azicik
O gun hısımla aldi bebegi benden ve hizlica holde ileri geri giderek sırtini sivazlayarak tatli tatli konustu ve sustu bebek..Nasil bir strese girmissem sanirim benden tedirgin olmus cocugumAynı caresizlikte benimde agladigim çok oldu. Yani eşim ben gün boyu evdeyim şuan çalışmıyorum, o erkenden kalkıp işe gidiyor, işi de yorucu ve stresli bebekle ilgilenmek şuan benim görevim diye dusunuyo. Yardımcı oluyor da kendince. Ama çocuk öyle çığlık çığlığa gelince, pek desteğini göremiyorum
Ah inşallah herşey biraz daha kolay hale gelir, sabah uyaniyo keyfi uerinde oluyor mesela, dünyalar benim oluyor, Allah sağlık versin gerisi de hallolur inşallahO gun hısımla aldi bebegi benden ve hizlica holde ileri geri giderek sırtini sivazlayarak tatli tatli konustu ve sustu bebek..Nasil bir strese girmissem sanirim benden tedirgin olmus cocugum
Bu donemde daha cok destege ihtiyacimiz var...Tamam cok calisiyor olabilirde en azindan o caresiz anlarda canla,basla destek olsa ki insan kitleniyor o an yasamayan bilmez...Sonrasi anne rutin olusturuyor zaten...
Bende tektim buarada...Ayrica Tracy Hogg'un kitabindan cok yararlandik..Oradaki ayina gore uyutma cizelgeleri vs.nerdeyse rutinlere uyunca birebir dedikleri oldu ve hala bas ucu kitabimiz...
Kalbimle sarılıyorum size
Tek başıma ailemden uzakta ikiz bebeklerime baktım, bir de eşimle problemli bir dönemdi. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, ben iki çocuğu çıkartamıyordum dışarıya çünkü asansöre arabamız sığmıyordu ama sizin tek çocuk avantajınız var,Ailemle aynı şehirde yaşamıyorum, eşimin ailesi de pek destek değil bu konuda. Maalesef gelip beni rahatlatacak kimse yok
Ya bu nasıl bir cevap ya. Muhtemelen lohusa sendromu yaşayan, eşinden destek görmeyen, belki ailesi bile olmayan bir kadına yani özetle hakkında sorduğu soru hariç hiç bir şey bilmediğiniz insana nasıl böyle bir şey yazabilirsiniz? Eminim kızmaktan kastı bağırmak, vurmak gibi şiddetli eylemler değildir. Sabır tükendiğinde sağlıklı tepki aşamasında yapacağımız gibi hafif tepkili sözlerdir ki bunlar da çok normal. Bebeğe larşı değil babanın ilgisizliğine karşı gelişen bir tepki olduğu çok ortada. Yazdığınız şeyler çok yanlış ve sizin bahsettiğiniz gibi psikolojik bir problem varsa da karşıdaki insanı ölüme itebilecek cümleler. Bunun vicdanını kaldırabilecek misiniz?
Ya havalar soğuk diye çıkarmıyorum biraz isinirsa çıkarırım inşallah.damla kullanıyoruz. Sabah oluyo bı yüzüme gülüyor hepsi geçiyor zaten. Rabbim gücümüzü artırsın ne diyimTek başıma ailemden uzakta ikiz bebeklerime baktım, bir de eşimle problemli bir dönemdi. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, ben iki çocuğu çıkartamıyordum dışarıya çünkü asansöre arabamız sığmıyordu ama sizin tek çocuk avantajınız var,
tulumlardan alıp giydirin çıkarın dışarıya çocuk temiz hava alsın. Bir kahve,çay için inanın temiz hava yoruyor çocuğu.
Her gün yıkayın, masaj yapın. Gazı varsa damla kullanın, aç olduğunu düşünüyorsanız mama verin. Saçınızı düzleştirin, açın telefondan dizi seyredin.
Şimdi bugünler hiç geçmeyecek sanıyorsunuz, inanın geçiyor. 14 aylık oldu kuzularım, dönüp bakınca bazen “ne günler yaşadım.” diye düşünüyorum.
Başka yardımcı olabileceğim bir konu olursa seve seve yardımcı olmayı isterim.
Aynı konu içersinde 3 tane mesajınıza eksi attım. Siz epey saplantılısınız ki her konuda mesajlarımı bulup eksiliyor ve profilinizden paylasiyorsunuz. Bende aynısını yapabilirim sıkıntı yok: )O kadar sıkıntılı bir üye ki seri eksi atmış bana o yüzden ciddiye almayın
Seri ekşi şimdi geldi her yerden tacizleriniz boşuna olmasın bariO kadar sıkıntılı bir üye ki seri eksi atmış bana o yüzden ciddiye almayın
Kiraz çekirdeği kemeri denediniz mi? Bir de bizim doktorumuz tulum giydirin ,beli lastikli şeyler bağırsak hareketlerini düzensizlestirir ve gazi daha da artırır dedi.Bir de sap simplex tarzı damlalar bizde gaz sancılarını daha da artırdı .Bu damlalar gazların bir araya gelip çıkmasını sağliyormuş.ama biz de tamamen daha fazla ağlamaları sebep oldu.Kiraz çekirdeği kemeri, tulum ve masaj rahatlattı.Bir de bebek arabası.Bebek arabasını iceride kullandık biz uzun süre.Sabahları mutlaka bütün evi havalandiriyorum. Günlük rezene ve kimyon çayı içiyorum. Haftada 2 kere yıkıyorum, salgın yüzünden hastalığı daha yeni atiyo, antibiyotik vs kullanmak zorunda kaldı ve daha çok küçük, tekrar hastalanmasina neden olurum diye tedirgin oluyorum. Uyuturken telden ninni vs aciyorim loş ortam tercih ediyorum zaten ama o krizler geldiğinde nerede olduğunun hiç bı önemi yok kendini sıkıyor ve bağırıyor. Çay hiç içmiyorum. Kahve günlük max 1 fincan. Gaz yapabilecek hiç bişey yemiyorum. Baklagiller, süt ayran da dahil. Baharatı sıfıra indirdim. Denemediğim gaz damlası kalmadı. Yani çaresiz kalıyor bazen insan. Sürekli okuyan arastiran nasıl daha iyi olur bebeğim diye didinen biriyim ama ne yaparsan yap bazen duzeltemiyosun
Kiraz çekirdeği kemeri kullanıyoruz arada, ya ısı da organlarına filan zarar verir mi diye emin olamadigimdan sürekli kullanmıyorum. Masaj olabildiğince yapmaya çalışıyorum. Damlalar bı tık iyi geldi gibi ,damlalarin öncesi daha fenaydik. Bebek arabasıni bilmiyorum, onu deneyebilirimKiraz çekirdeği kemeri denediniz mi? Bir de bizim doktorumuz tulum giydirin ,beli lastikli şeyler bağırsak hareketlerini düzensizlestirir ve gazi daha da artırır dedi.Bir de sap simplex tarzı damlalar bizde gaz sancılarını daha da artırdı .Bu damlalar gazların bir araya gelip çıkmasını sağliyormuş.ama biz de tamamen daha fazla ağlamaları sebep oldu.Kiraz çekirdeği kemeri, tulum ve masaj rahatlattı.Bir de bebek arabası.Bebek arabasını iceride kullandık biz uzun süre.
Siling kullanıyorum arada, onda da tak çıkar biraz zor kriz anlarında sabit tutamadığım için çok değil. Banyo kış diye çok sık yaptirmiyorum. Beyaz gürültü sancısı aşırı olmadığı zamanlar ise yarıyor,açıyorum. Ninnileri tinlamiyo küçük hanımMerhaba mahallenin en mutlu bebeği kitabı kolik üzerine
Kundaklamayı denediniz mi? Banyo da iyi gelebilir bi de beyaz gürültü yani ninni dinletmek yerine beyaz gürültü açabilirsiniz sling kullanıyor musunuz