- Konu Sahibi Bayan Yanak
-
Tamamen sana bagli canim. Soyle soyleyeyim, tecruben varsa onceden, ilk gorusmeye cagrilmak icin daha sansli olursun. Gorusmedeki halin, tavrin, soylediklerin, telaffuzun ve genel havan senin o kolejdeki sartlarini sekillendirebilir. Ornegin ben bircok yerle gorusmeye gittim. Sartlar acisindan da buyuk cogunlugu ic acici degildi. Ancak soyle bir genelleme yapabilirim ki, buyuk cogunlugu haftada 6 gun, ya da 5.5 diyelim oyle calisiyor. Cumartesi gunleri de 1e hatta 3e kadar calisilan yerler cogunlukta. Haftada 5 gun olanlarda da hicbir zaman ders saati konusunda bir sey soylemiyorlar ama 40a kadar cikabileceginden bahsediyorlar. (Taban ucret + ders saati gibi bir uygulama benim gorustugum hicbirinde yoktu.) Calisma saatleri soyle ki, yine benim gorustuklerim uzerinden soyluyorum ama cok yerle gorustugum icin genelleyebilirim, aksam 5.30-6 ila 7 gibi bir cikisin var okuldan, cunku ders bitse de gidemiyorsun, etut kurs etkinlik vb dolayisiyla ortalama 6 gibi isten cikiyorsun. Surekli aktif olmani, soylenenleri daima yapmani istiyorlar, ve cok siki takip ediyorlar, okulda kaldigin ekstra bir saat icin bile diger ogretmenlerle karsilastiriliyorsun, sana getirisi ya da senden goturusu olabiliyor bunlarin. Ucret olarak da sana soracaklar tabii biz su kadar veriyoruz demeden once, cok da tecruben yoksa ortalama 1750 gibi bir rakam veriyorlar (Yani ben o kadar istedim ortalama sirf rakam soylemis olmak icin, vermeyiz diyen olmadi. 1850 diyen de vardi vs) Bu arada butun bu soylediklerimi Ankara'yi dusunerek yaziyorum.
Ama su da var, en son gorustugum kolejde guzel bir mulakat gecirmistim ve demo ders icin anlasmistik. (Haftada 5 gun calisiyorlar ekstra bir durum olmadikca, ama calisma saatleri sabah 8.10 ila aksam 6 arasi) Ancak daha sonra dusundum, yuksek lisans durumlari da vardi gorusmede de bahsetmistim, ve acikcasi pek de onumuzdeki sene fulltime calismak istemedigim icin cok guzel bir mail attim. Cidden ama hatta attiktan sonra sozlume saka ile karisik ben olsam bu maili okuyunca kaciramayiz bu ogretmeni derdim falan dedim
Nitekim mailime aldigim cevapta aynen sunlar vardi, talep ettigim ucreti alacagim, ders saatim haftada 25 ile sinirli olacak, ve verimli bir sekilde calisip okuyabilmem icin de okuldan cikis saatlerim ders saatlerimle paralel olacak. (Istedigim ucret de 2000di bu arada.) Ki bu sartlar o kuruma yeni baslayan bir ogretmen icin cidden ruya gibi diye dusunuyorum, ilk adim icin daha iyisi varsa bilemeyecegim.
Demem o ki sartlarini, alacagin ucreti, saatlerini sekillendirmen biraz da sana kalmis. Ben bunlari Ingilizce ogretmenligi icin yazdim bu arada, Edebiyat gorunce kafam direkt Ingiliz Dili ve Edebiyati'na gitti, ben de oradan mezunum diye herhaldeAma hangi brans icin olursa olsun boyledir diye dusunuyorum. Kendin fark yaratmali ve sartlari biraz kendine uydurmalisin, yoksa ozel okul isi gercekten zor.
Bence ücretli öğretmenliğe başvurun. Haftasonu da size kalır dersaneye gidersiniz. En azından calısma saatleri belli.
Hangi koleje başvurdun
Kolejde calisana kadar etüt merkezinde calisin. Bu arada kolejler haftasonu da ders vermeye başlayacak dershaneler kapanacagi için. Yok 23 nisan yok 10 kadim bunlara program yapmak zorundasin ve asla takdir gormeyeceksin. Dershane bile daha iyi.kolejle anlaşma durumum varken ben etüt merkezini tercih ettim
Ben de sınıf öğretmeniyim ve ben de bu sene atanamıcamkolejleri araştırdım cok calıştırıyolarmış bazen haftasonu bile dolu oluyormuş ders calışmaya halimiz kalmıyor dediler başvuruda calışma saatleri net olsa bile sonradan hep bişeyler cıkarıyorlarmış ben vazgectim o yüzden enerjimi bölmeyeyimm dedim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Final mulakatla aliyor. Sana ders anlattiriyorlar önce.Dershane olarak da finale basvurdum canim netten ilani vardi.Bi de ben de kpss alan icin dersaneye gidecegim icin acaba kolejmi dersanemi diye takildim.Ucretliye de basvurcam ama onlarin arayip aramamasi belli olmuyor.Ucretlide 800 900 anca aliyorsun acaba diyorum dersane nasil verir maas
Final mulakatla aliyor. Sana ders anlattiriyorlar önce.
Ucretlide de soe bir sıkınti var resmi tatillerde sigortan yatmaz yani ayda 20 gün falan yatar.
Dershaneler deneyime ve ders saatine gore maaş verir. Kesinlikle 30 saat ve üzerine ek para isteyin.ben hafta da 26 saat derse girdim 1200 maaş aldim sigirtam 30 gün tam yatti. Kendini ispatlarsan özel ders de bulursun.ben de edebiyatciyim. Bu yil dünya kadar özel öğrencim vardi.
Bu arada dershaneler zaten kadroları belirledi. Bu saatten sonra sansin biraz az
Final mulakatla aliyor. Sana ders anlattiriyorlar önce.
Ucretlide de soe bir sıkınti var resmi tatillerde sigortan yatmaz yani ayda 20 gün falan yatar.
Dershaneler deneyime ve ders saatine gore maaş verir. Kesinlikle 30 saat ve üzerine ek para isteyin.ben hafta da 26 saat derse girdim 1200 maaş aldim sigirtam 30 gün tam yatti. Kendini ispatlarsan özel ders de bulursun.ben de edebiyatciyim. Bu yil dünya kadar özel öğrencim vardi.
Bu arada dershaneler zaten kadroları belirledi. Bu saatten sonra sansin biraz az
Ilani iki gun once vermisler canim tum branslardan :) Daha once ugur dersanesinde etut ogretmenligi yapmistim.Gunde kac saat derse giriyordun canim bi de izin gunun haftaiciydi demi
Ben haftasonu calisiyordum pazartesi de 2 saat dersim vardi !) gerisi hep tatil :) ben 30 saati hic gecmedim. Bu sene anlastigim yere şart koydum 30 saat üzeri her ders için 15 TL..
O zaman hemen teklife atla derim.geç olabilir
Ben haftasonu calisiyordum pazartesi de 2 saat dersim vardi !) gerisi hep tatil :) ben 30 saati hic gecmedim. Bu sene anlastigim yere şart koydum 30 saat üzeri her ders için 15 TL..
O zaman hemen teklife atla derim.geç olabilir
Ben de kendi tecrübemi aktarayım size. Büyük bir kolejin bir şubesinde 1 yıl öğretmenlik yaptım branşım İngilizce. Haftada 43 saat dersim vardı, ilk önce 31 saati sonra boş derslerimi birebir ders ile doldurdular tabi ekstra ücret yok, Cumartesi yarım gündü ama genelde ya seminer ya toplantı oluyordu 5 e kadar.sabah 9 akşam 5 şeklinde çalışıyordum, haftada 2 nöbet tutuyorduk. Öğrencisi velisi idarecisi kaprisli ve öğretmeni öğretmen yerine koymayan bir yerdi. Maaşım 1200 tl idi. Ayrıca sürekli ekstra iş vardı hep metaryel hazırlaman gerekiyor ancak vakit yetmiyor bir türlü. Sana tavsiyem ücretli öğretmenlik yap hem vaktin olur ders çalışmaya hem para kazanırsın ben Şubat'ta atandım ve seni temin ederim kolejde çalışırken hayatımın hiç olmadığını farkettim. Sadece benim için geçerli değil çalıştığım kurumdaki diğer arkadaşların da şartları aynıydı hani tecrübeli tecrübesiz değişmiyordu maaşa yıllık 100 tl zam yapardı patron. "Beğenmiyorsanız istifa edin her yer öğretmen dolu " dediğini kulaklarımla işittim. Yani bu sistem böyle sık dişini atanmaya bak kolej ömür törpüsü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?