slm arkadaşlar bu alet benim de ilgimi çekti. size bir soru sorayım kararsız kaldım çünkü. ben 2 temmuzda adet olucam. 30 temmuzda ise Allah nasip ederse tüp bebeğe başlayacağız.
yani 1 ay zamanım var. sizce bu ürünü 1 ay için olsa bile almalı mıyım?
zealea sen yurtdışında mı yaşıyorsun?yazdıklarından öyle anladım da.ben istanbulda yaşıyorum.benimde aklımda bir soru daha var aslında.bu benim daha ilk ayım ve alet beni tanıma aşamasında.ve yakın zamandada ramazan ayı var.Allah nasip ederse oruç tutucam ama ozaman nasıl yapıcam testleri biemiyorum.gün ola harman ola....
slm arkadaşlar bu alet benim de ilgimi çekti. size bir soru sorayım kararsız kaldım çünkü. ben 2 temmuzda adet olucam. 30 temmuzda ise Allah nasip ederse tüp bebeğe başlayacağız.
yani 1 ay zamanım var. sizce bu ürünü 1 ay için olsa bile almalı mıyım?
tuhaf bir tabir olacak ama en az 4 saat "tutulmus" idrarla testi yapman yeterliymis. gene ramazan süresinde uyandigin saatleri düsünerek baslat monitörü? yoksa hii bazen 1 dk tutmak bile insana en alasindan twist dansi yaptiriyor. metabolizmanin yavaslasmasi hizlanmasi ya da biyolojik saatin degismesi vb etkili degilmis, önemli olan hormonlarin idrara karismasi, bunun icin de en az 4 saat tutmak lazim. sabah idrari genelde 4 saatten fazla tutuluyor oldugu icin rahat yoksa sart degil, duruma göre ayarlarsin.
hehehe baska takildigin topik varsa, oraya da geleyim. mantar gibi bitiyorum her yerde.
aldim, elimin altinda bulunsun diye. kullanmaya da basladim. türkiyedeki fiyati bilemiyorum, bir de ben ikinci el aldim. 1 ay kullanmis satan, ilk ayinda tutturmus, resetlemis. acilmamis paket 130-160 euro civariydi ben 36 euroya aldim acik arttirmadan. test cubuklariyla ayni fiyata geldi :/
ilgilenirsen sana da burdan böyle bakayim (yeni, eski); trdekiyle fiyat karsilastirirsin en azindan. kullananlar öve öve bitiremiyor anladigim kadariyla.
günaydın zeala,sabah kalkarkalkmaz monitörü açtım.m 2 deyim daha...mesela ben bu ilk ayımda sabah 7 gibi mönitörü açıyorum.peki ikinci aya geçtiğimde yine bu saatte mi açmam gerek? her döngü yaşadığım farklı aylarda o ayki istediğim saatte açabilir miyim?çünkü eğer aya göre değiştirme hakkım varsa açılış saatini , dediğin gibi ramazanda bir sorun olmaz.sabah sahurdan sonra uyurun öğlen ki idrarımla test yaparım?olur mu sence?
günaydin!
evet öyle yapabilirsin. regl basladiginda test yapmak istedigin saatte m tusuna basip ayarla =). kitapcik da uykudan kalktiktan sonraki idrar yüksek hormon icerdigi icin sabah idrarini öneriyor. hatta - ve +3 saatten önce illa ki tuvalete gitmek gerekiyorsa, idrari temiz kaba yapip, oda sicakliginda bekletin diyor. o zaman test cubugunu 15 sn batirmak gerekiyormus. sahurdan sonra uykudan kalkinca yapmak da gayet makul :))
ve yanip sönen m ciktiginda monitörü acmak aletin hesaplayicisi icin iyimis, döngüyü bir sonraki aya daha dogru hesaplarmis.
kızlar bu bahsettiğiniz alet ne için hiçbişey anlamadım da
sagol canım yani ovulasyon testi gibi bişeynormalde bebek isteyenlerin kullandigi bir monitör. 3 seviye var, düsük, yüksek ve zirve. yüksek seviyeyi gördügünde hamile kalma ihtimalin oldugu gibi zirve evresi sana yumurtalarinin 36 saat icinde catlayacagini söylüyor yani hamile kalabilme ihtimalin coook cook yüksek bu dönemde iliskiye girersen. bu tepe noktasini önceden söyledigi icin normal testlere göre "tutturma" sansin daha yüksek. test cubuklari var, idrar testi yapiyorsun, okumayi alet yapiyor. özeti bu isin.
zealea merhaba,
bir sorum olcak sana.benim adetim sabah 11.30 ta başladı.ben ertesi gün sabah başlattım monitörü.ama ilk gün az falan da olmadım.baya baya geldi yani.acaba o günüde almalımıydım.bu başlatma gününü nasıl belirliycez?kitapçıkta nasıl bahsediyor?
merhaba =) reglinin yogunlugu önem teskil etmiyor. test yapacagin saat penceresine göre reglin uygunsuz saatte geldiyse o zaman ertesi gün test yapmak istedigin zaman diliminde baslat diyor kitapcik. yani sabah idrarina göre ayarliyorsun. 1. günü 2. günü farketmiyor. 5. gününe kadar baslatabiliyorsun aleti. aletin umrunda olan ovulasyon zamani salgilanan iki hormoncuk, bunlar regli akintindan bagimsizlar ve 10. güne dogru cogunlukla yükselise geciyor. zaten alet de 6. günden önce test istemiyor. test istedi mi senden?
merhaba =) reglinin yogunlugu önem teskil etmiyor. test yapacagin saat penceresine göre reglin uygunsuz saatte geldiyse o zaman ertesi gün test yapmak istedigin zaman diliminde baslat diyor kitapcik. yani sabah idrarina göre ayarliyorsun. 1. günü 2. günü farketmiyor. 5. gününe kadar baslatabiliyorsun aleti. aletin umrunda olan ovulasyon zamani salgilanan iki hormoncuk, bunlar regli akintindan bagimsizlar ve 10. güne dogru cogunlukla yükselise geciyor. zaten alet de 6. günden önce test istemiyor. test istedi mi senden?
yok henüz benden test isemedi.altıncı gün yarın.ilk siftahı ozaman yapıcam sanırım:)) o zaman benim anladığım şu ; örneğin her sabah 9 da test yapan biri +3 ve -3 saatinide katarsak saat 6 ile 12 arasında test yapabiliyor.eğer reglin sabah saat 6 ile 12 arasında gelirse testi o sabah , test yapacağın son vakit olan 12 den sonra gelirse ertesi sabah başlatıyoruz.öyle mi?
monitörü ertesi sabah başlattığımda başlatırken m1 diyemi yoksa m2 diye mi ayarlıcaz?en önemlisi bu bence
aynen öyle.
monitörü hep m1 olarak baslatiyoruz bir de.
anladım canım saol.ben bugün ilk testi yaptım.bakalım hayırlısı.sen ne zamandır kullanıyorsun?3. seviyeyi gördün mü?gördüysende hangi ayında gördün?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?