Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ne yazıkk, ki ben ve çocuklarım kola bağımlısı olduk çıktık hergün 2.5 lir,tre kola alıyoruz ve içiyoruz bu alışkanlığın bir çok zararı var ama kendimi frenleyemiyorum bundan nasıl kurtukabilirim:bbo:
bizdeee kola bagımlısıyız..en fazla birgün alınmaz bizim evde oda nadir zamanlarda olurrr..sanki evde alınması gereken zorunlu gıdalardan biriymiş gibi oldu kola :
benim arkadasımda öyle gercekten.içmeden duramıyor.hem anlattımda zararlarıı içindeki maddeleri ama tutamıyorum kendimi diyor sabah ac karnına bile içer.sigara gibi sürekli kola.
Ben küçük yaşlarda spora başlamama rağmen kola tutkumu engelleyememiştim. Lisede sabah aç karına öğlen yemek arasında akşam evde muhakkak kola içerdim. Antrenmandan önce-sonra hep tüketirdim. Yavaş yavaş müsabakalarım oldukça baktım ki beni rahatsız etmeye başlıyor. Hatta sabah 5 te ormana gidip koşardık antrenörüm ve takım arkadaşlarımla ama ben bir gece önce 2.5 litre kolayı tek başıma tükettiğim için koşuyu yarım bırakıp antrenmandan geri kaldım. 2003 yılında mide rahatsızlığımdan dolayı doktorluk oldum. Sonra bir silkelendim.. Yahu artık profesyonel sporcu oldun,maçlarda mide ağrısı-okulda mide ağrısı-dershanede mide ağrısı.. İlaçla tadavi oldum ve artık kolayı çok nadir içiyorum o da aklıma gelirse hatta bazen 6 ayda bir aklıma geliyor.
Kolanın verdiği zarar bünyeye göre etkisini gösteriyor er ya da geç herkes kolanın verdiği zararın etkisini görüyor..
kesinlikle kararlı olup bi an önce bırakmalısın, çocuklar için daha çok üzüldüm benim çocuklarımda çok fazla severler,isterler ama ,40 yılda bi alınr eve gittikleri yerde görünce görmemş gibi saldırıyolardı ama son çıkan haberlerden sonra (savaşla ilgili) çok şükür soğudular ve tiskindiler iyice...
ben 1 senedir içmiyorum. internette colanın nasıl yapıldığına dair bi yazı okudum ve bıraktım. gerçekten öle yapıldığına inandığım için değil midem bulandı kolayı her görüşümde okuduklarım geldi gözümün önüne tiskindim bende 1 senedirde içmiyorum
Ya bu kola yuznden esımle sureklı tartısıyruz kola alıyorum lavaboya döküyo bakıyo yapıcak bısey yok bırakıyo ama dır dır yapıo meyve suyu ıc dıye taze sıkıp ıceyım dıye sureklı portakal vs alıyo ama olmuyo hergun ıcerım ıcmezsem eksıklık oluyo bende
iyi hoş diyorsunuz da birde bende irade olsa süper olcek amma irade yok tiksinmek için ne yapmalıyım bilmiyorum internetten yapılışınıda gördüm ama nafile yine içiyorum yine içiyorum
ben daha önce yurtdışında yaşıyordum ara ara hala giderim ve kesinlikle şunu belirtmek istiyorum yurtdışındaki kolayla bizim Türkiyedeki kola arasında dağlar kadar fark var,tad olarak.. araştırmalarım sonucu Türkiyedekinde sıvı şeker denilen madde ile yapıldığını öğrendim bunu da araştırdım ve bir daha ağzıma sürmedim.glikoz yeine fruktoz kullanıyorlar.bu fruktoz daha önceden başka şeylerden edindiğimiz vücutta depoladığımız glikozların üstüne yapışıp bunları yok ediyor bunlar tam olarak sinir uçlarında bulunuyor bunun sonucunda "unutkanlık" otaya çıkıyor. bende bağımlıydım ,hafızam çürümüştü adeta uzak durun aman!
EN ESKİ BİR KOLA BAĞIMLISIYIM.. Nihayet bunu diyebiliyorum artık. Ben ve annem bağımlıydık. Hoş annem hala bağımlı ((( Annem bana hamileyken de çok kola içmiş hatta sadece kolayla beslenmiş. Doğunca bir gün ben o kadar çok ağlamışım ki asla susturamamışlar. Morarmışım ağlamaktan. Doktora götürürlerken annemde nasıl eğitimciyse kolayı sulandırmış emziğimi batırıp ağzıma tıkmış susmuşum. Senelerce içtim hemde ciddi içtim. Sabah kahvaltılarını kolayla yapardım. Suyun tadını bilmez sadece kola içerdim. Öyle manyaktım. Arkadaşlarım içeriklerini okuturlardı aman der içerdim taa ki hamile kalana kadar. Çocuğuma birşey olacak korkusu ile damla kola sürmedim ağzıma. Ama doğurayım içeceğim dedim bir ara. Sonra sütüme geçer çocuğum kanser olur diye içmedim. Şimdi artık canımda istemiyor. Annem karşımda lıkır lıkır içiyor ve ben bir damla bile içmiyorum. Gerçekten kola bırakılabiliyor. Kilo da almıyorum artık. Canımda istemiyor. Darısı hepinizin başına.
Cevırı yapmaya basladıgım zaman (yanı tam olarak uc sene once) kolayı asırı derecede tuketmeye basladım.Sonra bu cevırmenlık davasına sabahlara kadar calıstıgım oluyordu ve uykum gelmesın dıye kola ıcıyordum sureklı ıcmeye basladım tek basıma 2.5 lıtrelık bıtırıyordum baskaları ıcınce kızıyordum bı de klava: Evlendım kaynanamlar da cay tıryakısı caydır ayrandır derken azalttm kendı evımıze cıktık o zaman yıne kolaya basladım cunku esım cay ıcmıyordu tek basıma demlemek ve ıcmek de sıkıcı gelıyordu.Eve kola almayınca esım surat yapıyodu koca gun benneyaptımki Esım ısyerınde de arkadaslarıyla kola alıp ıcıyormus bı de :1shok: Sımdılerde azaltmaya calısıyoruz artık gunde 1 lıtre ıcıyoruz.ben gunduzlerı evde oldugum ıcın hıc ıcmıyorum aksamları yemekten sonra ıcıyorum 3-4 bardak esım de 2-3 bardak ıcıyor genelde caya yonelıyoruz yatarken de esıme koca bı bardak su ya da sut ıcırıyorum a.s
kesınlıkle meyve suyu ıcmeyı deneyın özellıkle cocuklar ıcın cok zararlı ben coladan pek haz etmem genelde sıgara ıcen ınsanlar daha cok bagımlı colaya benım kuzenım sabah kahvaltısını cola ve sıgarayla yapar
bende bir kola bagımlısıydım sabah kahvaltısında bile kola içerdim su içme alışkanlıgım yoktu.antrenörum yasaklamıştı bana kolayı içersem takımımdan atılacaktım bu yuzden içmeme kararı aldım ama arada krizlerim geliyordu ne yapacagımı bilemedim icetea içmeye basladım.sonuçta tamam oda katkı maddeli yararlı diyemeyiz ama koladan bin kat daha iyidir ogun bugundur kolaya bagımlı değilim:teytey:
kolan bitince 1 hafta dayan kola alma eve kendi halinde vücud aramıyo artık ben o şekilde bıraktım günde 2,5 litr e icerdim tek başıma birazcık sabır et