Kola bağımlılığı

ben 1 senedir içmiyorum. internette colanın nasıl yapıldığına dair bi yazı okudum ve bıraktım. gerçekten öle yapıldığına inandığım için değil midem bulandı kolayı her görüşümde okuduklarım geldi gözümün önüne tiskindim bende 1 senedirde içmiyorum

Aynen bende senin gibi düşündüğüm için 2 seneyi aşkın hiç kola içmedim aklımada gelmedi ama malesef kızım çok severek içiyorkötükedihüsokötükedihüso

eger coca cola iciysaniz icinde kokain ( kafein degil) olduguna dair haberler vardi sanirimda dohru bagimlilik yapiyor iste bende liseye giderken bagimliydim evlendim yine devam etti ama her zaman o markayi almiyoduk o markadan ictinmi bi bardak bidaha bidaha istiyosun baska markalar öyle degil mesela her neyse bunu duyduktan sonra o marka icmeyi biraktim zaten hamile kaldiktan sonrada yavas yavas kestim ilk oglum biraz büyüncede artik kirk yilda bir almaya basladik cünkü biz icince oda iciyor ve ben ona kiyamiyorum arada bir kriz tutmuyor degil ama meyve sulariyla gecistiriyorum bence eger omarkayi iciyorsaniz ise önce markayi degistirmekle baslayabilisiniz belki birakmak daha kolay olur hakkinizda hayirlisi

ben 6 yaşımda falan çok fazla tüketiyordum annemde ozamanlar bilnçsiz olduğunu söylüyor şimdi 19 yaşındayım ve felaket mide ağrıları mide yanmaları yaşıyorum çocuklardan uzak tutun şu zıkkımı benneyaptımki

okula giderken bendede vardı bu bağımlılıktan kafamçokkarıştı
annem son çare bida kola içersem benimle konuşmayacağını söyledi:1no2:
bende anneme çok düşkünümdür o gün bugün içmem ayda yılda bir keyif için falan işte:nazar:
sizde almayın arkadaşlar almayınca içilmiyoo marketin önünden geçerken bi kolaya yenilmicem falan diyin kendi kendinize

ne yazıkk, ki ben ve çocuklarım kola bağımlısı olduk çıktık
hergün 2.5 lir,tre kola alıyoruz ve içiyoruz
bu alışkanlığın bir çok zararı var ama kendimi frenleyemiyorum
bundan nasıl kurtukabilirim:bbo:

Kola gerçekten bağımlılık yapıyor bir süre sonra ama bırakmak için çok nedeninniz var..bunlardan bir tanesini ben size yazayım. bizzat gözlerimle görmesem inanmazdım..ünversitedeyken zararlı alışkanlıklar hakkında bir seminer düzenlenmşti(alkol,hap,uyuşturucu ve kola)baştan kolanın onların arasında olmasına ben de dahil olmak üzere birçok arkadaşım anlam verememiştik..(ben kolayı sevmem bu arada)fakat orada yapılan test aynen şöyleydi..1 bardak kolanın içerisine küçük bir parça kırmızı et attılar ve seminer boyunca o et parçası bardağın içinde durdu yaklaşık olarak 2-2,5 saat sürmüştür seminer ve sonunda o et parçasını çıkardıklarında et parçası yumuşamış bir haldeydi..süre kısıtlı olduğu için sadece o zaman içerisindeki etkisini görebildik biz..daha uzun süre bekleyince et parçalanacak duruma geliyormuş..artık siz anlayın ne kadar tehlikeli olduğunu... siz sürekli tüketiyorsunuz bunu ve çocuklarınız daha küçücükler bünyeleri çok hassas lütfen bu yazdıklarımı iyi düşünün ve ikna olmak isterseniz bunu evinizde kendiniz deneyin belki karar almanıza yardımcı olacaktır...sevgiler

Aslında bunun bi bağımlılık olduğunun farkında olmanız çok büyük bir farkındalık ve bilinç . . .

Çevremde hiç düşünmeden lıkır lıkır içen o kadar çok kişi var ki . . . :dilcikar:

Bence bu bilince varmışsanız veda zamanınız kapınızda . . .
Bu mevsimde bırakmanız daha kolay olacaktır sıcakları görmeden kurtulun derim . . .

Maden suyuda bi alternatif olabilir çünkü kolada yarattığı asitede alışıyor kişi yani şöyle boğazı yaka yaka geçiyor ya hatta reklamlarında alınan yudumdan sonra çıkarılan ıohhhhhhhhhhh sesine sebep o asit bunu arayabilirsiniz o nedenle aklınıza geldiğinde soğuk maden suyu önerebilirim . . .

gamyoncuiremsu

Kola gerçekten bağımlılık yapıyor bir süre sonra ama bırakmak için çok nedeninniz var..bunlardan bir tanesini ben size yazayım. bizzat gözlerimle görmesem inanmazdım..ünversitedeyken zararlı alışkanlıklar hakkında bir seminer düzenlenmşti(alkol,hap,uyuşturucu ve kola)baştan kolanın onların arasında olmasına ben de dahil olmak üzere birçok arkadaşım anlam verememiştik..(ben kolayı sevmem bu arada)fakat orada yapılan test aynen şöyleydi..1 bardak kolanın içerisine küçük bir parça kırmızı et attılar ve seminer boyunca o et parçası bardağın içinde durdu yaklaşık olarak 2-2,5 saat sürmüştür seminer ve sonunda o et parçasını çıkardıklarında et parçası yumuşamış bir haldeydi..süre kısıtlı olduğu için sadece o zaman içerisindeki etkisini görebildik biz..daha uzun süre bekleyince et parçalanacak duruma geliyormuş..artık siz anlayın ne kadar tehlikeli olduğunu... siz sürekli tüketiyorsunuz bunu ve çocuklarınız daha küçücükler bünyeleri çok hassas lütfen bu yazdıklarımı iyi düşünün ve ikna olmak isterseniz bunu evinizde kendiniz deneyin belki karar almanıza yardımcı olacaktır...sevgiler

belizcim benimde aklıma şu geldi senin fikirlerini okuduğumda ; bizde fen dersinde hoca 1 tane çekilmiş diş getirdi bi sabah sınıfa ve 1 bardak kola içerisine attı 1 hafta zamanımız olduğundan bahsetti 1 hafta o bardak sınıfta kaldı ve süre sonunda hoca yine dersinde kolayı bir başka bardağa aktardı içinde diş falan kalmamıştı . . . :1shok:

büyüme çağındaki çocuklara nasıl ne yapıldığını bu mesele özetler sanıyorum . . .
bu deneyi evinizde de uygulayabilirsiniz çocuklarınızla birlikte hemde . . .
çok daha kolay olacaktır anlamaları . . .

seninkide çok güzel bir örnek canım..benim okuldaki bu deneyimin 5 yıl önce yaşandı ama hala gözümün önünde o sahne..hatta inandırıcı olsun diye kolayı öğrencilerden birinin getirmesini istemişlerdi..hani olur ya içerisinde başka bir karışım vardır gibilerinden bir önyargı oluşmasın diye..

sağolun kızlar yazdıklarınızdan benim de ders almam gerekir ama olmuyor kolasız yemek yiyemiyorum. kola yoksa yemek yemiyorum o derece yani. günde en az 1 lt içiyorum :1no2: bu sayılan zararları dışında kilo yaptı duyduğuma göre 1 bardak kolada 100 tane küp şekere denk şeker varmış doğru mu bilmem ama aldığım kiloya bakılırsa olabilir diye düşünüyorum.

wallahi bence son yazılan iki örnek çok önemli..aldığınız kilo diğer tehliklerinin yanında çok ufak kalır...kiloyu vermek kolay ama ya diğerleri..kendi sağlığınız tabi size ilgilendirir ama çocuklarınızın sizi örnek alıp bu yanlışlığa sürüklenmesi sizin sorumluluğunuzda..

Bağımlılık yapmış gıdalardan kurtulmak elbette güçtür.ıradeli olacaksın.
Başka çözümü yok inanın.Her alışverişte almayın.
Sizin çocuklarınıza örnek oluşturmanız gerekir.
Ben çok şükür kolayı sevmiyorum, içmiyorum,çoook nadir..
Ama liseye giden kızım hergün tüketiyor,ona üzülüyorum.
Evde engel olabiliyorum,alışverişlerde kesinlikle almıyorum,çok seyrek aralıklarla.
Zaten okulda içiyor ,bari evde içmesin istiyorum.
Umarım olullarda satışı engellenirde daha iyi olur...

Benimde bundan 1 kaç ay önce kola aliskanligim vardi. $imdi biraktim sirf su iciyorum. Kendimi çok rahat we saglikli hissediyorummm

kolayı kim sevmez ki..
ben,kızım ve eşim de çok seviyoruz,
benim erkek kardeşim kola bağmlısıydı,
bardak bardak içerdi ama ne oldu,
mide rahatsızlandı ve doktor direk yasakladı...
evet şimdi içmiyor ve çok rahat...
ben uzun zamandır almıyorum eve,
onun yerine gazoz alıyorum,meyveli sodalardan alıyorum...
sizi bir annesiniz ve çocuklarınız için
kolayı bırakmalısınız ve eve de almamalısınız......
sevgiler...

bundan 5 sene öncesine kadar aynen bende kola bağımlısıydım:nazar:
o kadarki bardak bardak içer doymazdım.
sonra zayıflamaya karar verdiğimde asitli içeceklerin kilo ve selülit yaptığını öğrendim:roflol:
o öğrendiğim gün karar verdim bırakmaya ve o gün bugündür canım çekmez bile:lepi:
ben bağımlılıkların tamamen irade ve istemekle alakalı olduğuna inanıyorum.
içmek istemeyin yeterkaydirigubbakcemile5

Küçükken sadece yılbaşlarında yada düğünlerde içmemiz izin verilirdi annem sağlık personeli olduğu için eve sokmazdı. Alışmadığım için büyüyüncede ben içmedim. ıyikide içmemişim, çocuklarım olursa annem gibi bende onlara içirmicem

İnternettede şöyle bir yazı dolaşıyor ama ne kadar doğrudur bilemem :1shok::1shok:

Kolaların rengini meyan kökü denen bir bitkiden sağlıyorlarmış.Meyan kökünü de fareler çok sever ve en çok bu tarlada bulabilirmişiz fareleri.Araştırmaya göre meyan tarlalarındaki tarım araçları bitkiyle birlikte fareleri de tarladan toplamaktaymış. Makinelerin depoları kan gölüne dönmekte, fare parçaları ve bitkiyle dolmaktaymış.Makinelerin deposunda işlenmek üzere fabrikalara götürülürmüş.Yani içtiğimiz kola, ASİTLİ FARE SUYUymuş.
Bunun üzerine davalar açılmış ama firmalar kazanmış.Dezenfekte ediliyormuş güya...

Kolanın zaralarını yazınca daha bunun gibi birçok şey çıkıyor internette ama ne kadar doğrudur bilemem

tadına dıyecek bısıymız tok enfes bı tat ama:
1)kılo aldırıyo
2)mıde gıbı asıtlı bı ortam ıcın fullll asıt
3)seker oranı yuksek
bagımlılıktan her gun alındıgı ıcın maddı zararı saymıyorum bıle benım esım bagımlısı ve bende onun yuzunden canım ıstedıgı ıcın zararlarını bıle bıle her gun ıcıyorum
selulıtler masallahhhhhhh

tadına dıyecek bısıymız tok enfes bı tat ama:
1)kılo aldırıyo
2)mıde gıbı asıtlı bı ortam ıcın fullll asıt
3)seker oranı yuksek
bagımlılıktan her gun alındıgı ıcın maddı zararı saymıyorum bıle benım esım bagımlısı ve bende onun yuzunden canım ıstedıgı ıcın zararlarını bıle bıle her gun ıcıyorum
selulıtler masallahhhhhhh

bende içiyorum canım ya hemen hemen hergün.zararlı biliyorum ama içmeden de duramıyorum.şu var ki ne hikmetse artık bende kilo da yapmıyo selülit te yok şimdilik çok uzun zamandır kola bağımlısı olsamda.allah'a şükür mide ağrısı filanda olmuyo ama yinede çok içmemek lazım.

ah ah günde 3 bardak kesin içiyorum..odaa kendimi tamamen bıraksam 10 bardak bile içeirm su niyetineee..hep bırakcam içmiycem diyorum ertesi gün öyle bi canım istiyorki yine alıp içiyorum...gercekten zararlıı..üniversitedeyken hocamız demişti..bir insan dişini kolanın içerisine koymuşlar bi kaç gün içinde diş eriyip bitmiş.düşünün artık nekadr zararlı oldugunu..

X