Kokmus et

Evet arkadaslar 4 saatten fazla oldu yiyeli midemde bozukluk emaresi yok
Bizimki de posette beklemisti galiba sorumlu poset
Insallah yarina da sag salim cikarsak burnumu tikar pisiririm artik cope atmam

Evet arkadaslar 4 saatten fazla oldu yiyeli midemde bozukluk emaresi yok
Bizimki de posette beklemisti galiba sorumlu poset
Insallah yarina da sag salim cikarsak burnumu tikar pisiririm artik cope atmam
Canım birdaha ki sefere köfte yapıp atarsan, hem daha pratik olur, hem de baharatla özleşir, lezzetli olur.
Çözdürmeden direk pişirmek daha sağlıklı diye biliyorum.
Birazını kavurup küçük kilitli çerez poşetlerine koyup, soslarda, yumurtalarda kullanabilirsin.
Top köfte, İzmir köfte, mangallık, kızartmalık çeşit çeşit yap at dondurucuya :))

Kan grubun neki?

Kokuyor . cektirdigim kasap et iyi yaglari kokmus falan dedi. Bilmiyorum simdi kavuruyorum kotu kokmuyor ama cigken kokuyordu. Once esime vercem zehirlenmezse biz de yeriz
Dilendirmediniz mi?
Kurban eti yemiyoruz,hepsini dağıtıyoruz ama geçen yıl markette kestirmiştik,özellikle uyarmışlardı,dolapta biraz dinlensin,sonra işlem yaptırın diye. O tip bir durumdan kaynaklanabilir.
Öte yandan normalde dana eti tüketiyorsanız,küçükbaş eti ağır gelebilir,kokusu,tadı anlamında farklılık gösterir. Ondan kokmuş olabilir size. Ben köftede dahi (dana-kuzu karışık olursa)anlıyorum,yiyemiyorum kokusundan dolayı.

Yok dana etiydi zaten. 4 gun bekledi dolapta

Peki et yersen noluyor? Vucut nasil tepki veriyor?
Enerji kaybı, halsizlik , mıymıylık, gıygıylık

Şaka bi yana bi takım vitaminleri sömürebiliyormuş. Vücut ağırlaşıyor, hantallaşıyor enerjisini kaybediyor ve haliyle zamanla o hasta ruh haliyle hastalanabiliyor doğal olarak.
Beyaz et balık eti ve otlarla beslenicekmişiz:)

Diyetisyenlik okuyorum evet canim dedigin gibi etteki demir vitamini diger vitaminlerle catisip onlarin vucutta emilmesini onleyebilir bazen. Ama eti yeme duzeninden tamamen cikarmak bilemedim cok eksiklik getirebilir ilerde. Ozellikle demir ve B12( kan dolasimi) icin onemli et. Etin yerine tabi yine baska seylerde yiyebilirsin eger yine istedgin oysa canim. Ama yesillik yemek vitamin eksikligine yol acar yukardaki 2 vitaminde ozellikle. Et yemeyenler icin en yakin besin kaynagi yumurta ve findik/ fistik. Onu ye bence sen :)

Canım etten vazgeçemiyorumki :) yenmesi gereken besinlerin listesi var ama yapamıyorum maalesef. Hele eşim tamamen etçil, mecburen bende yapamıyorum. Kurban Eti o yüzden önemliydi ama sağlık olsun napalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…