Kediler normalde insanlarin yiyebildigi yemekleri bile yiyemezler. Bu yuzden bir ev kedisinin omru 12 15 sene iken bir sokak kedisinin omru 2 3 senedir. Sindiremezler insan yemeklerini. Bozuk et tavuk vs ise insanlari zehirledigindem daha hizli zehirler sokak hayvanlarini.Ben zehirlendiklerini bilmiyordum açıkçası, sonuçta leş de yiyebiliyor bazı hayvanlar, tamamen bozulmuş değil elbette ama bizim yiyemeyeceğimiz türdekileri yiyebilirler sanıyordum
Adak eti yenmez cnm.. kurban eti 3 e bulunur.. 3te 1 i eve 3te 1 i gelen misafire yedireceksin 3te 1 i dağıtacaksın. .ben o kadar eti yedirecek kimse bulamadığım için 3te 2sini dağıtırımEmin misiniz koktugundan?.Etin kendi kokusu olmasin o.Bir de yeri gelmisken sorayim.Kurban kesildigine etlerin dagitilmasi gerekmiyor mu ?Yoksa adak olunca mi öyleydi?Benim bir adagim var da .Adak eti mi 7 parcaya bölünüyordu?Ya da bu isin asli nedir.?
Niye kokmuski? Zamaninda buzluga atmadin o zaman?Kurbanda etlerin bi kismiyla kiyma cektirmistik simdi cozdurdum kofte yapacaktim ama kokuyor 5 kg falan toplam
Napayim atayim mi bunlari
Posette bekletmoyceksin canim, et sulaniyo kokuyo o yuzden. Yayacaksinki buz dolabinda tepsiye o koku olmasin. En guseli bekletmeden hemen halledip buzluga atmak ama her zaman mumkun olmuyor..Bir gece poşette beklettim sabah erkenden kıyma yaptırdım o koku bende de var. Leş gibi mübarek.
Dondur geçer dediler gene de geliyo o koku.
Çöpe atmayın kurtlanıyo hayvanlar yiyemiyo, açık alana atın nasiplensinler yavrucuklar dedi annem. Buzlukta bekletiyorum 15 kilo eti. Ormana açık alana atıcam.
Ahhh ah çok acı bi tecrübeyle öğrendik bu sene. Üstelik bunu ben hariç herkes biliyormuşPosette bekletmoyceksin canim, et sulaniyo kokuyo o yuzden. Yayacaksinki buz dolabinda tepsiye o koku olmasin. En guseli bekletmeden hemen halledip buzluga atmak ama her zaman mumkun olmuyor..
Kiyma yapilacak etin beklemesi iyidir biraz suyunun cekilmesi icin vs. Ama dedigim gibi posette degil asla.. bozulduysa atin yapacak birsey yokAhhh ah çok acı bi tecrübeyle öğrendik bu sene. Üstelik bunu ben hariç herkes biliyormuş
Hiç bekletmezdik et dinlensin diye okadar söylediler ki, beklesin madem dedik sardık sarmaladık
Bide kan grubuma göre kırmızı et yiyemiyorum sadece kurban Eti olumsuz etki yapmıyor. Üzülüyorum şimdi kurban Etinin ziyan olduğuna mı, benim cahilliğimden olduğuna mı yanayım bilemiyorum.
Kokuyor . cektirdigim kasap et iyi yaglari kokmus falan dedi. Bilmiyorum simdi kavuruyorum kotu kokmuyor ama cigken kokuyordu. Once esime vercem zehirlenmezse biz de yeriz
Eti'n rengi galan sapasağlam ama o koku yokmuKiyma yapilacak etin beklemesi iyidir biraz suyunun cekilmesi icin vs. Ama dedigim gibi posette degil asla.. bozulduysa atin yapacak birsey yok
Adak etini adayan kisi hic yemiyor diye biliyorum ben.Emin misiniz koktugundan?.Etin kendi kokusu olmasin o.Bir de yeri gelmisken sorayim.Kurban kesildigine etlerin dagitilmasi gerekmiyor mu ?Yoksa adak olunca mi öyleydi?Benim bir adagim var da .Adak eti mi 7 parcaya bölünüyordu?Ya da bu isin asli nedir.?
Adaktan asla yiyemezsiniz. Kurbanin bir miktarini dagitmak sunnet. Biz 2/tane kestik bir tanesinin tamamini bir tanesinin de yarisini dagittik. Bir kismini gelenlere ikram ettik bi kismini da yiyoruz.
Adak eti yenmez cnm.. kurban eti 3 e bulunur.. 3te 1 i eve 3te 1 i gelen misafire yedireceksin 3te 1 i dağıtacaksın. .ben o kadar eti yedirecek kimse bulamadığım için 3te 2sini dağıtırım
Adaktan yiyemezsiniz ancak kurbanın çoğunu dağıtıp bir kısmını ailenize ayırabilirsiniz. İsterseniz tamamını da dağılabilirsiniz tabii.
Adağı adayan kişi, eşi, anne, baba, dede, nine, çocukları, torunları yiyemez. (Aile ağacını dikey olarak düşünün. Kardeş yiyebilir mesela.) Onların dışındaki kişilere dağıtılır. Belli bir parça sayısı da yok.
Adak tamamen dağıtılır eve hiç girmez ,kurban üçe bölünür biri fakire biri konu komşuya biride eve şeklinde, dağıtılan kısım en az 7 ev olacak
Adak eti yenmez cnm.. kurban eti 3 e bulunur.. 3te 1 i eve 3te 1 i gelen misafire yedireceksin 3te 1 i dağıtacaksın. .ben o kadar eti yedirecek kimse bulamadığım için 3te 2sini dağıtırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?