Kokmus et

Adağı adayan kişi, eşi, anne, baba, dede, nine, çocukları, torunları yiyemez. (Aile ağacını dikey olarak düşünün. Kardeş yiyebilir mesela.) Onların dışındaki kişilere dağıtılır. Belli bir parça sayısı da yok.

Adak tamamen dağıtılır eve hiç girmez ,kurban üçe bölünür biri fakire biri konu komşuya biride eve şeklinde, dağıtılan kısım en az 7 ev olacak

Disarda degil de dolapta. Kesildikten 4 gun sonra kiyma cektirip buzluga koyduk
Ben de 4 gün beklettim bir türlü fırsat bulamamıştım. Kasaba götürürken ben de aldım koku ama etin kendi kokusu o. Bir de taze et. Kanı üstünde kokuyor illaki . Sizinde öyle oldu muhtemelen.

bende 2. günü çekmiştim yine o koku vardı.. kanın kokusu o. yaglar hemen bozuluyor ama

Kurbanda etlerin bi kismiyla kiyma cektirmistik simdi cozdurdum kofte yapacaktim ama kokuyor 5 kg falan toplam
Napayim atayim mi bunlari
Neden bozulsun ki et. Dışarda çok mu bekledi. Bazan kan ete ağır bir koku verir bozuk zannedilebilir.

Piserken guzel koktu. Bilmiyorim bibi adamin libidosu olmese bari yiyince
Bir şey olmaz. Bozuk değildir o. Biraz beklemiş olabilir. Kırmızı et tavuk gibi çabuk bozulmaz. İçindeki kan kokmuştur. Bizde terleyince kokarız ama bu ölü olduğumuz anlamına gelmez.

merhaba siz paramedicmisiniz birsey soracagim siz devlettemi calisiyorsunuz devlete ataninca ne kadar sure sonra cagiriyorlar biliyormusunuz benim kaynim 81 le devlete atandi iki ayi gecti bekliyor hslen cagirmalarini
arayıp kendi gerkeli belgeleri soracaktı ve baslamasının 1 ay yada yanlımıyorsam 15 gün içinde yapmalıydı sanırım hakkı yandı gecmiş olsun insallh öyle degildir ama tayin oldugu sehirin birimini arasın nir

Bir gece poşette beklettim sabah erkenden kıyma yaptırdım o koku bende de var. Leş gibi mübarek.

Dondur geçer dediler gene de geliyo o koku.

Çöpe atmayın kurtlanıyo hayvanlar yiyemiyo, açık alana atın nasiplensinler yavrucuklar dedi annem. Buzlukta bekletiyorum 15 kilo eti. Ormana açık alana atıcam.

Adaktan yiyemezsiniz ancak kurbanın çoğunu dağıtıp bir kısmını ailenize ayırabilirsiniz. İsterseniz tamamını da dağılabilirsiniz tabii.

Niye ölsünler diye mi? Bozuk et onlarida zehirliyor hanimefendi. Umarim bu amacla soylememissinizdir. Tum yuregimle umuyorum bunu...

Ben zehirlendiklerini bilmiyordum açıkçası, sonuçta leş de yiyebiliyor bazı hayvanlar, tamamen bozulmuş değil elbette ama bizim yiyemeyeceğimiz türdekileri yiyebilirler sanıyordum

atamasindan sonra il saglik mudurlugune gidip gerekli belgelerini vermis biz size haber verecegiz demisler iki ayi gecti halen aramalarini bekliyor arastiriyorlarmis sanirim herkesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…