• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kokmus et

Ben zehirlendiklerini bilmiyordum açıkçası, sonuçta leş de yiyebiliyor bazı hayvanlar, tamamen bozulmuş değil elbette ama bizim yiyemeyeceğimiz türdekileri yiyebilirler sanıyordum :KK43:
Kediler normalde insanlarin yiyebildigi yemekleri bile yiyemezler. Bu yuzden bir ev kedisinin omru 12 15 sene iken bir sokak kedisinin omru 2 3 senedir. Sindiremezler insan yemeklerini. Bozuk et tavuk vs ise insanlari zehirledigindem daha hizli zehirler sokak hayvanlarini.

Emin misiniz koktugundan?.Etin kendi kokusu olmasin o.Bir de yeri gelmisken sorayim.Kurban kesildigine etlerin dagitilmasi gerekmiyor mu ?Yoksa adak olunca mi öyleydi?Benim bir adagim var da .Adak eti mi 7 parcaya bölünüyordu?Ya da bu isin asli nedir.?
Adak eti yenmez cnm.. kurban eti 3 e bulunur.. 3te 1 i eve 3te 1 i gelen misafire yedireceksin 3te 1 i dağıtacaksın. .ben o kadar eti yedirecek kimse bulamadığım için 3te 2sini dağıtırım ;)

Bir gece poşette beklettim sabah erkenden kıyma yaptırdım o koku bende de var. Leş gibi mübarek.

Dondur geçer dediler gene de geliyo o koku.

Çöpe atmayın kurtlanıyo hayvanlar yiyemiyo, açık alana atın nasiplensinler yavrucuklar dedi annem. Buzlukta bekletiyorum 15 kilo eti. Ormana açık alana atıcam.
Posette bekletmoyceksin canim, et sulaniyo kokuyo o yuzden. Yayacaksinki buz dolabinda tepsiye o koku olmasin. En guseli bekletmeden hemen halledip buzluga atmak ama her zaman mumkun olmuyor..

Posette bekletmoyceksin canim, et sulaniyo kokuyo o yuzden. Yayacaksinki buz dolabinda tepsiye o koku olmasin. En guseli bekletmeden hemen halledip buzluga atmak ama her zaman mumkun olmuyor..
Ahhh ah çok acı bi tecrübeyle öğrendik bu sene. Üstelik bunu ben hariç herkes biliyormuş:D
Hiç bekletmezdik et dinlensin diye okadar söylediler ki, beklesin madem dedik sardık sarmaladık :D
Bide kan grubuma göre kırmızı et yiyemiyorum sadece kurban Eti olumsuz etki yapmıyor. Üzülüyorum şimdi kurban Etinin ziyan olduğuna mı, benim cahilliğimden olduğuna mı yanayım bilemiyorum.

Ahhh ah çok acı bi tecrübeyle öğrendik bu sene. Üstelik bunu ben hariç herkes biliyormuş:KK70:
Hiç bekletmezdik et dinlensin diye okadar söylediler ki, beklesin madem dedik sardık sarmaladık :KK70:
Bide kan grubuma göre kırmızı et yiyemiyorum sadece kurban Eti olumsuz etki yapmıyor. Üzülüyorum şimdi kurban Etinin ziyan olduğuna mı, benim cahilliğimden olduğuna mı yanayım bilemiyorum.
Kiyma yapilacak etin beklemesi iyidir biraz suyunun cekilmesi icin vs. Ama dedigim gibi posette degil asla.. bozulduysa atin yapacak birsey yok

Kiyma yapilacak etin beklemesi iyidir biraz suyunun cekilmesi icin vs. Ama dedigim gibi posette degil asla.. bozulduysa atin yapacak birsey yok
Eti'n rengi galan sapasağlam ama o koku yokmu:bicak:
Beykoz taraflarında ormanlarda çok hayvan var, oraya atıcam inşallah derin dondurucuda bekletiyorum. İlk hayvana bişey olmasın dedim ama leşi yemezler kokan Eti yerler deyince herkes zamanını beklemeye karar verdim. İnşallah onlar doyarda bana dua ederler:deli:

Emin misiniz koktugundan?.Etin kendi kokusu olmasin o.Bir de yeri gelmisken sorayim.Kurban kesildigine etlerin dagitilmasi gerekmiyor mu ?Yoksa adak olunca mi öyleydi?Benim bir adagim var da .Adak eti mi 7 parcaya bölünüyordu?Ya da bu isin asli nedir.?
Adak etini adayan kisi hic yemiyor diye biliyorum ben.

Bi tanıdığında etten önce elleridolama olmuş sonra enfeksiyondan ateslenmiş hala hastanede
Konu etse ben korkarım riske atmam
Ama kurbanıda heba etmek istemezsiniz haklı olarak, birine daha koklatın o da kokmuş diyorsa hayvanlara verin

4 gün et buzdolabının altında durur mu allah aşkına bozulmuştur tabi :skandal:

Et posetde beklediyse zarar görüyor
Et kesilince biraz dinlenmeli zaten ... Dinlendikten sonra doğranıp posetlenmeli . Posetlendigi an soğutucuya girmeli

Taze kesilen et poşetin içinde sicagiyla havasız kaldığı zaman bozuluyor eğer rengi koyulasmissa yemeyin.

bozulmuş eti hiç bir hayvan yemez ama kötü kokusu olsada yer bozulma yoktur ondan köpeğim yemiştir bizimki yıkandığından kötü kokular oluşmuş nazı cins koyun etlerdedir ağır kokular oluşur yemlere alakalı ama yıkama aşı gerekirmiş

Adak eti yenmez cnm.. kurban eti 3 e bulunur.. 3te 1 i eve 3te 1 i gelen misafire yedireceksin 3te 1 i dağıtacaksın. .ben o kadar eti yedirecek kimse bulamadığım için 3te 2sini dağıtırım :KK66:

tesekkür ederim.herkesi birden alintilayamadigim icin tek tek yazdim.Konu sahibi kusura bakmazsiniz umarim.bu arada afiyet olsun.bir de 5 kilo et deyince üzülmüstüm ben de.Kalan kisimlari da kullandiginiz da bir iki dis sarimsak atarsaniz iyi olur.

Back
X