• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kokan iş arkadaşı

Of dünyadaki en saçma zor durumlardan. Benim en gıcık oldugum bir de böyle insanların çok bilmiş havaları. Bir arkadaşım vardı benim de, kırışıyor diye kumaş cinsi bile seçerdi kırışmayan kumaş giymeliyim diye (maalesef bu da naylon giymesine sebep olurdu) yani görüntüsüne dikkat ederdi ama yanına yaklaşılmıyordu kokudan. Bir de pamuklu giyene de laf eder yok kırışıyor blabla deodorantlara gelince hasta ediyor bitkisel değil filan. Yahu ben her gun duş alırım, tamamen almasam dahi başımdan aşağısını yıkamadan dışarı çıkmam deo+roll on kullanır yine de arada acaba kokuyor muyum stresi yaşarım bu rahatlıgı anlamıyorum. Çaktırmadan kendisine sağlıklı bir deodorant aldım dedim sen de deneyebilirsin filan sonra burnum rahat etti. Bence siz direkt alabilirsiniz de, set halinde almıstım sana da vermek istedim falan diyin yanlıs da anlıyorsa napalım ya

Kokan insanla bir arada bulunmak çok zor cidden, Allah yardımcınız olsun. Tek çözüm dan dan söylemek başka türlüsünden anlamıyorlar çünkü nedense. Benim üniversitede ev arkadaşım vardı, ya var ya böyle bir koku yok o kadar pis o kadar terle karışık ekşi ekşi kokardı ki yanında durmak istemezdim, yıllarca bir şey diyemedim o da değişmedi. Üniversite yıllarım ve o arkadaşım aklıma geldiğinde burnumun direği sızlar hala. Bir insan o kokuyla nasıl yaşar aklım almıyor

Benimde tanıdığım biri var ve hep kokuyor cidden kötü bı durum çok rahatsız edici ama i
Benim kardesimde çok teri kokar cidden banyo yapıp çıkınca yarım saat geçsin hemen kokar teri pis çünkü
Ama ben kokmam mesela terim öyle ağır kokmaz benim ki çok et sucuk pastırma yerim hergün baharatli salçalı yerim sürekli ama kokmam annemin burnu çok iyi koku alır kardeşimi sürekli banyoya gondnerir ama bana hiç kokmuyosun der

3 gün nedir
Her gün her dk yıkansam max 1 saat sonra terim kokar deodorantsız asla
Teri kokmayan insanlar nasıl oluyor anlamıyorum aşırı imreniyorum kendilerine

Ben yüzüne karşı söylerdim ter koktuğunu kırılsın etsin umrumda olmazdı
Ama bunu söylerken sadece aramızda kalacagını da hissettirirdim

Ay bu konuyu nerden okudum ben.
Eskiden evler sobalıydı su ısıtmak yıkanmak zordu da insanlar haftada 1-2 yıkanıyordu kışın ama şu ortamda 3 günde bir,haftada 1 yıkanılmaz ya. Kızımın saçları belinde haftada 2-3 yıkıyoruz sacinı ama her gün okuldan gelince bile vucudunu yıkar sabah temiz camasir corap giyip gitmiştir ama tertemiz yeni camaşırlar giyer. Yazın zaten yeri geliyor günde 2 defa dus alıyoruz.
Saç her gün yıkamak kurutup yipratıyor nem dengesini bozuyor yıkamamayı anlarım ama insan girer bir vucudunu sabunlar,temiz çamaşır ,giysiler giyer. Kimse kimsenin pis ter kokusuna katlanmak zorunda değil, kimseye saygınız yoksa kendinize olsun,kişisel hijyene dikkat etmeyenin kendine saygısı yoktur.
Konu sahibi anladığım kadarıyla rol on aldım süper falan diyerek anlamasını beklemişsiniz ama anlamamıs. Daha sert olacak ama yanınıza oturunca tuhaf bir şey koktu acaba ben mi terledim diyip kendinizi koklayip benden degil diyip onu koklayıp koku senden geliyor farketmedin mi diyerek açık açık söyleyin.
Farkında olmadığına asla inanmıyorum,sadece kimsenin farketmedigini yada parfümün bastırdıgını sanıyor bence.

Bu gercekten olabilir bu arada.

Bir sevgilim vardi ve bir gun gece yarisina kadar eglenmistik haliyle terlenmiş.
Neyse sabah uyaninca adamin dun gece ustunden cikarttigi kiyafeti oylesine ben ustume gecirmistim ve hafif bi guzel kokusu vardi koklayip durmustum hatta eve giderken goturmustum el koymustum. 😄 meger dümdüz ter kokusuymuş o. 🙄
Hayatimda bi ter kokusunu o kadar begenecegim aklima gelmezdi hayatimdaki ilk ve sondu.
Bence herkesin teri herkesi etkilemez yani sirf karşi cins diye farkli bir durum oluyor galiba. 😄

Bu konuda bir araştırma var.
Erkeklere 10/15 ayrı kadının iki üç gün üzerlerinden çıkarmadığı tişörtler koklatılıyor ve en kötüden en iyiye numaralandırmaları isteniyor.
En kötü olanlarla ortak hastalıklar çok fazla.
En iyi kokanlarla ortak hastalık yok.
Sağlıklı nesiller için feromonlar üzerinden otomatik bir ayıklama yapıyor yani genetiğimiz.

Ben bunun romantik bir yönü de olduğunu düşünüyorum. Gerçekte kötü kokmuyorsa insanın birbirine parfümsüz güzel kokması güzel birşey.

eskiden çalıştığım firmamda bir yönetici kadın bir arkadaşa bu konuda uyarıda bulunurken duymuştum. “Yazın insanlık hali fazla terlenebilir deodorant konusunda daha seçici ol” diye, şaşırmıştım ama gerekli bir uyarı

Bu konuda bir araştırma var.
Erkeklere 10/15 ayrı kadının iki üç gün üzerlerinden çıkarmadığı tişörtler koklatılıyor ve en kötüden en iyiye numaralandırmaları isteniyor.
En kötü olanlarla ortak hastalıklar çok fazla.
En iyi kokanlarla ortak hastalık yok.
Sağlıklı nesiller için feromonlar üzerinden otomatik bir ayıklama yapıyor yani genetiğimiz.

Ben bunun romantik bir yönü de olduğunu düşünüyorum. Gerçekte kötü kokmuyorsa insanın birbirine parfümsüz güzel kokması güzel birşey.

Mantikli. Eşimin kokusu da öyle öggg gelmiyor yani. Aslinda yine de bir sınırı vardir bu kokunun ya. Yani öyle leşşş gibi günlerce pislikten gelen yikanmama kokusu koklamadim hiç birlikte oldugum insanlarda. 😁 Temiz ter için dogrudur bu cekici gelme ya da kotu gelmemesi... 🙄

Maalesef öyle. Deodorant, parfüm, kimyasal içerikli her şey farklı kimyasal kimyasal kokuyor egzoz dumanından tutun kolonya yapay ne varsa. Migrenim tutuyor☹️
Onun dışında mesela kahveyi yıllarca içemedim garip kokusu tadı, Nutella öyle. Çoğu yemek meyve mesela limon portakal garip eskiden bayıldığım çoğu şeyin ya kokusu tadı yok ya tuhaf şekilde geliyor. Normal halini unuttum çoğu yiyeceğin ve kokunun.
Doktora gittiniz mi? Bana bir şey yapamayacaklarını söylediler hep.
Bi tek en son aldığım bi koku tüpü biraz işe yarıyor gibi ismini bakıp yazabilirim. Size iyi glen şeyler oldu mu?
Benim gibi birine rastlamak çok iyi geldi🖤

Bu zamana kadar geçmemesi çok ilginç. Geçmiş olsun.

Soğan inanılmaz kötü kokuyordu bana o dönem. Birde yeşil biber. Mutfağa girmek, buzdolabini açmak eziyet gibiydi. İşin kotüsü yediğimde kendi bünyemde de kokularinı alabiliyordum.

Sarımsak ve reyhanı beraber tükettim ve sonrasinda her sarımsak reyhan gibi güzel koku ve tat vermeye başladı. Dedim beyinde devreler karıştı galiba 😂

Birde portakal. Ananas tadı aldım her yediğimde. Aromaları harikaydı. Bu mevsimin bütün portakalları mı güzel falan diyordum jeton düşünceye kadar.

Hala tobleron falan değilse çikolata pek yiyemiyorum. İçlerinde ne varsa hem kokusu hem tadı kötü geliyor.

Mantikli. Eşimin kokusu da öyle öggg gelmiyor yani. Aslinda yine de bir sınırı vardir bu kokunun ya. Yani öyle leşşş gibi günlerce pislikten gelen yikanmama kokusu koklamadim hiç birlikte oldugum insanlarda. 😁 Temiz ter için dogrudur bu cekici gelme ya da kotu gelmemesi... 🙄

Bende aynı şekilde düşünüyorum.
Genetik uyumlu olduğun birinin bariz kötü kokusu insana çekici gelmez herhalde. Olsa olsa daha az rahatsız eder belki.

Gerci konu çekicilik olduğunda çok ters köşe mevzular da yok değil 🤭 Bu dediğiniz bizim gibiler için geçerli bence. İnsanlardan herşeyi beklerim 😁

3 gün nedir
Her gün her dk yıkansam max 1 saat sonra terim kokar deodorantsız asla
Teri kokmayan insanlar nasıl oluyor anlamıyorum aşırı imreniyorum kendilerine

Ben yüzüne karşı söylerdim ter koktuğunu kırılsın etsin umrumda olmazdı
Ama bunu söylerken sadece aramızda kalacagını da hissettirirdim

Ter kokması vücuda yararlı bakterilerin özellikle nemli bölgeleri sevmesi koltuk altı kaynaklıdır. Bakterin mı çok ki? 😬 Normalde kokusuz bir sıvı ve vücut hergün 1 lt atabilir.
Kışın 2-3 günde bir duş alırım hiç kokmuyorum vejetaryenim belki yemeklerle belki de genetikle alakalı bilemiyorum.

Ben haftada bir yikaniyorum evdeyim.Sacim yağlanır.En fazla terlemem o kadar.Kis aylarında tabiki.Saglik sorunu vardır.İccamasirini kıyafetini değiştirmez.Sigara kokusu karışır.
Nolur en azından iki günde bir yıkanın haftada bir insan kaşınır ya nasıl bir tembellik kusura bakmayın ama

Ter kokması vücuda yararlı bakterilerin özellikle nemli bölgeleri sevmesi koltuk altı kaynaklıdır. Bakterin mı çok ki? 😬 Normalde kokusuz bir sıvı ve vücut hergün 1 lt atabilir.
Kışın 2-3 günde bir duş alırım hiç kokmuyorum vejetaryenim belki yemeklerle belki de genetikle alakalı bilemiyorum.
Yenilen seylerle ilgili oldugunu cokca duydum muhtemelen oyle fakat hafif beslensem de kokuyorum sanirim bunyem alismis bu duruma
Vejetaryen beslenmek benim icin sadece lahmacunun yanjndaki salata
Belki de sorunum budur heheh

Yenilen seylerle ilgili oldugunu cokca duydum muhtemelen oyle fakat hafif beslensem de kokuyorum sanirim bunyem alismis bu duruma
Vejetaryen beslenmek benim icin sadece lahmacunun yanjndaki salata
Belki de sorunum budur heheh

Yoğun baharatta etkiliyor. Kafein az tüketmek lazım koltuk altlarını antibakteriyel sabunla yıkamayı ve pamuk gibi doğal elyaftan yapılma kıyafetler giyilmesi de iyi oluyor. Doğal tuzlar var mineralli bunlardan yapılan roll on vücut florasını dengeliyormuş. 🙂

Yoğun baharatta etkiliyor. Kafein az tüketmek lazım koltuk altlarını antibakteriyel sabunla yıkamayı ve pamuk gibi doğal elyaftan yapılma kıyafetler giyilmesi de iyi oluyor. Doğal tuzlar var mineralli bunlardan yapılan roll on vücut florasını dengeliyormuş. 🙂
O dogal roll onlari derin bir arastirma icerisindeyim ama fiyst skalasinin maasallahi var
Deneyecegim en kisa zamanda
Ama giydigim herseyin pamuk olmasi vs bunlarq hic dikkat etmiyorum
Dedikelerin arasinda sadece yikanma vs temizligim cok iyi digerleri aman nolursa olsun kivaminda :dd

O dogal roll onlari derin bir arastirma icerisindeyim ama fiyst skalasinin maasallahi var
Deneyecegim en kisa zamanda
Ama giydigim herseyin pamuk olmasi vs bunlarq hic dikkat etmiyorum
Dedikelerin arasinda sadece yikanma vs temizligim cok iyi digerleri aman nolursa olsun kivaminda :dd

Zaten kıyafette güzel olmasına bakıyoruz haha bende vegan olanları seçmeye çalışıyorum
Yves Rocher , Sebamed , deepsea [kristal tuz], Heaven on earth gibi. Fiyatlar ortalama iyi.

Zaten kıyafette güzel olmasına bakıyoruz haha bende vegan olanları seçmeye çalışıyorum
Yves Rocher , Sebamed , deepsea [kristal tuz], Heaven on earth gibi. Fiyatlar ortalama iyi.
Siveno falan var bir de fakat hepsinde kotu yorumlar var o yuzden cesaret edememstm
Organik yasam forumlarinda dogal deodorant forumu var oraya bakarsan cirpinislarimi gorebilirsin
Neyi almaya karar versem vazgecmem 2 dk surdu :d
Birseyi alirken asla arastirmamam gerekiyor aslaaa yoksa degil almak fotografina bile bakamiyorm :d

Siveno falan var bir de fakat hepsinde kotu yorumlar var o yuzden cesaret edememstm
Organik yasam forumlarinda dogal deodorant forumu var oraya bakarsan cirpinislarimi gorebilirsin
Neyi almaya karar versem vazgecmem 2 dk surdu :d
Birseyi alirken asla arastirmamam gerekiyor aslaaa yoksa degil almak fotografina bile bakamiyorm :d

Yorum okumayı sevmiyorum ya ben sadece içeriklerine bakıyorum kafama yatarsa bir deneyeyim diyorum beğenirsem kullanıyorum😂

Back