• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kokan iş arkadaşı

Vaktiyle bir zamanlar depresyondaydim..afedersiniz kokuyordum🥲 zor bir dönem geçiriyordum ve yaşamak dahi içimden gelmiyordu.. o dönem kardeşim bana ima etti " odada hep bir koku oluyor , ben de etrafı çok duzenleyemiyorum, beraber oda ve ev temizliğine dikkat mi etsek bir de senin odada hep bir koku var "demisti
Ben o zaman anladım.. Bu depresyon iki ay sürdü. O esnada işsizim, sevgilim yoktu bir iki arkadaşımla ancak görüştüm onlara koktuysam bilemiyorum🥲 yani böyle söylenebilir belki

Bir daha öyle bir dönem geçirmedim asla. Burası anonim olunca paylaşmakta sknti görmedim amacım yardımcı olmak..
Her gun duş alıyorum zira sahil kentindeyim yaz mevsimi günde iki kez duş alıyorum. Başka türlü antalyada durulmuyor.

Çok şükür bir daha öyle bir dönem geçirmedim.

Bir gün öğretmenler odasında öğrencilerin regl döneminde yikanilmaz diye yanlış bilgileri olduğundan dert yaniyordum, iki tane öğretmen arkadaş (biri aşırı kokoş takılırdı ) kendilerinin de regl boyunca yikanmadiklarini söylemişlerdi. Çok yayginmis bu olay
Asıl regl döneminde daha sık yıkanmak gerekmez mi ya, insanın vücut kokusu bile değişiyor regl iken. Ay neler okudum ben böyle.
IMG_20240114_093925.jpg

Regl doneminde kan kesilir ya da cok fazla kanama olur sicak su dus vb olursa diye duymstm her rivayet farkli tabi
Regl donemindd benim de yikanasim hic gelmez ama yikandigimdaki o rahatlikta normal donemimde bile olmaz

Koylerde eskiden kalma hurafre bilgilerle reglde yikanirsan tirnak kesersen sacini tararsan gusullu olmuyor onlar derler belki oralardan kalma kulaktan dolma bilgilerle yikanmiyorlardir

Asıl regl döneminde daha sık yıkanmak gerekmez mi ya, insanın vücut kokusu bile değişiyor regl iken. Ay neler okudum ben böyle.Eki Görüntüle 3369443

Regl dönemi banyoyu severim ben. Karın kramplarıma iyi gelir sağlık açısından hiç sorun olduğunu düşünmüyorum. Rahatlatıcı etkisi var. Ve cidden koku kullandığımız pedleri sık bile değiştirsek illa ki oluşuyor.
Vücut ısısı artırıyor saç boyası yapsak bile tutmuyor hatta fön de bozuluyor. Vücut ısısı yükselirse terleme de yapıyor tabi ki.

Regl doneminde kan kesilir ya da cok fazla kanama olur sicak su dus vb olursa diye duymstm her rivayet farkli tabi
Regl donemindd benim de yikanasim hic gelmez ama yikandigimdaki o rahatlikta normal donemimde bile olmaz

Koylerde eskiden kalma hurafre bilgilerle reglde yikanirsan tirnak kesersen sacini tararsan gusullu olmuyor onlar derler belki oralardan kalma kulaktan dolma bilgilerle yikanmiyorlardir

Amannn safsata işte. Hiçte kesilmiyo valla 😂çok sıcak suyu da karna iyi gelmiyor sadece.

Regl dönemi banyoyu severim ben. Karın kramplarıma iyi gelir sağlık açısından hiç sorun olduğunu düşünmüyorum. Rahatlatıcı etkisi var. Ve cidden koku kullandığımız pedleri sık bile değiştirsek illa ki oluşuyor.
Vücut ısısı artırıyor saç boyası yapsak bile tutmuyor hatta fön de bozuluyor. Vücut ısısı yükselirse terleme de yapıyor tabi ki.
bu rivayeti bende duydum ama pislerin uydurmasyonu bence
ki ben üşüdüğüm zaman özellikle duş alırım vücut ısım yükselsin diye
sıcak su iyi gelmiyor safsatasını şöyle çürütebiliriz : reglken sıcak su torbası kullanmak iyi geliyor mesela
sadece sıcak su torbası kullanarak geciken reglimi getirdiğim bile oldu benim
sıcak su bu durumda regli kesiyor olamaz
çok sıcak olmayan ılığın bi tık üstü sıcak su vücudu gevşetiyor adet döneminde de vücuda özellikle faydası dokunan bişi

Vaktiyle bir zamanlar depresyondaydim..afedersiniz kokuyordum🥲 zor bir dönem geçiriyordum ve yaşamak dahi içimden gelmiyordu.. o dönem kardeşim bana ima etti " odada hep bir koku oluyor , ben de etrafı çok duzenleyemiyorum, beraber oda ve ev temizliğine dikkat mi etsek bir de senin odada hep bir koku var "demisti
Ben o zaman anladım.. Bu depresyon iki ay sürdü. O esnada işsizim, sevgilim yoktu bir iki arkadaşımla ancak görüştüm onlara koktuysam bilemiyorum🥲 yani böyle söylenebilir belki

Bir daha öyle bir dönem geçirmedim asla. Burası anonim olunca paylaşmakta sknti görmedim amacım yardımcı olmak..
Her gun duş alıyorum zira sahil kentindeyim yaz mevsimi günde iki kez duş alıyorum. Başka türlü antalyada durulmuyor.

Çok şükür bir daha öyle bir dönem geçirmedim.
depresif olduğum bi dönem kişisel bakımı bende ihmal etmiştim
ama duş alma şeklinde değildi
kaş bıyık alma ve epilasyon konusunu birazcık boşladığım dönemlerim oldu
sevgilim falan yoktu dışarı da pek çıkmıyordum , işleri evden yürütüyordum
sonra en büyük kötülüğü bu şekilde kendime yaptığımı farkettim
insan başkaları değil kendisi için temiz ve bakımlı olmalı
o gün bugündür hayatım berbat bile gitse bunları asla ihmal etmedim

bu rivayeti bende duydum ama pislerin uydurmasyonu bence
ki ben üşüdüğüm zaman özellikle duş alırım vücut ısım yükselsin diye
sıcak su iyi gelmiyor safsatasını şöyle çürütebiliriz : reglken sıcak su torbası kullanmak iyi geliyor mesela
sadece sıcak su torbası kullanarak geciken reglimi getirdiğim bile oldu benim
sıcak su bu durumda regli kesiyor olamaz
çok sıcak olmayan ılığın bi tık üstü sıcak su vücudu gevşetiyor adet döneminde de vücuda özellikle faydası dokunan bişi

Evet ya aksine regli çözüyor adeta duştan sonra gelmeye başlıyor bende de hani ağrıyor ama gelmiyor durumlar da. Benim sadece duyduğum sıcak su direkt karına tutulması yumurtalıklara zarar veriyor diye aslı astarını bilmiyorum ben inanmıyorum doğrusu kaynar su ile yıkancak hali yok herhalde cilde, organlara bile zarar verir zaten 🙂

Bir de sıcakta pamuklu kıyafet giymek şart naylon gömlekler ,bluzler çok ucuz 2 defa giyinince gerçekten berbat kokuyor

1 hafta yıkanmadığı halde kokmadığını iddia edenler var, çok ilginç.

Evet ya aksine regli çözüyor adeta duştan sonra gelmeye başlıyor bende de hani ağrıyor ama gelmiyor durumlar da. Benim sadece duyduğum sıcak su direkt karına tutulması yumurtalıklara zarar veriyor diye aslı astarını bilmiyorum ben inanmıyorum doğrusu kaynar su ile yıkancak hali yok herhalde cilde, organlara bile zarar verir zaten 🙂
sıcak su torbasındaki suyun sıcaklık derecesine göre değişir bence
ben daima soğuk su ile ılıştırıp koyuyorum, direkt tene temas da etmiyor zaten
sanmıyorum yani kaynar kaynar aşırı sıcak suyu o torbaya koysun millet :D
ılık gibi bişi oluyor işte biraz tutuyorum iyi geliyor

regl kanamasını kesse kesse ağrı kesiciler keser
onunda etkisi geçince kanama devam ediyor
ben mecbur kalmadıkça ağrı kesici kullanmıyorum
dayanamayacak gibi olursam yarım hap içiyorum , mecbur kalırsam

sıcak su torbasındaki suyun sıcaklık derecesine göre değişir bence
ben daima soğuk su ile ılıştırıp koyuyorum, direkt tene temas da etmiyor zaten
sanmıyorum yani kaynar kaynar aşırı sıcak suyu o torbaya koysun millet :D
ılık gibi bişi oluyor işte biraz tutuyorum iyi geliyor

regl kanamasını kesse kesse ağrı kesiciler keser
onunda etkisi geçince kanama devam ediyor
ben mecbur kalmadıkça ağrı kesici kullanmıyorum
dayanamayacak gibi olursam yarım hap içiyorum , mecbur kalırsam

Yok banyoyu kastettim aslında sıcak su torbası da dediğin gibi yapılması gerekiyor zaten. Ölen bile vardı çünkü patlama olasılığı var aşırı sıcakta.
Benim kramplarıma da iyi geliyor duş. Damarları bence açıyor genişleme oluyor ya hani ondan..Genelde duş+ negatif yönleri daha minimum bir ağrı kesici içiyorum malesef ağrı kesicisiz olmuyor dayanılcak gibi değil 1. gün. Ahh 🥲😬

Yok banyoyu kastettim aslında sıcak su torbası da dediğin gibi yapılması gerekiyor zaten. Ölen bile vardı çünkü patlama olasılığı var aşırı sıcakta.
Benim kramplarıma da iyi geliyor duş. Damarları bence açıyor genişleme oluyor ya hani ondan..Genelde duş+ negatif yönleri daha minimum bir ağrı kesici içiyorum malesef ağrı kesicisiz olmuyor dayanılcak gibi değil 1. gün. Ahh 🥲😬
aa tamam :)
karna tutulması deyince sıcak su tornasını kastediyorsun sandım :KK53:
banyoda kış günü gevşetecek sıcaklıkta su idealdir
zaten aşırı sıcak su saç içinde iyi değil, kurutuyor

ben reglimin ilk günü sakin bi gün geçireceksem ne bilim önemli bi işim yoksa ağrı kesicisiz dayanmaya çalışıyorum
ama toplantım veya dışarıda koşturmacam varsa mecburen içiyorum bi tane

duş almak moral bozukluğuna da iyi geliyor. denendi onaylandı :KK45:

aa tamam :)
karna tutulması deyince sıcak su tornasını kastediyorsun sandım :KK53:
banyoda kış günü gevşetecek sıcaklıkta su idealdir
zaten aşırı sıcak su saç içinde iyi değil, kurutuyor

ben reglimin ilk günü sakin bi gün geçireceksem ne bilim önemli bi işim yoksa ağrı kesicisiz dayanmaya çalışıyorum
ama toplantım veya dışarıda koşturmacam varsa mecburen içiyorum bi tane

duş almak moral bozukluğuna da iyi geliyor. denendi onaylandı :KK45:

Eveett moreller bozuksa duş +yeni nevresim+uyumaaa kombosu 😂

Hazır konusu geçmişken şöyle zararsız, etkili roll on önerisi olan var mı? Benimkinden hiç memnun değilim.
Ben hindistan cevizi yağı ve karbonatı karıştırıp, duş sonrası sürüyorum koltuk altına. Gerçekten çok etkili. Terlemeyi kesmiyor ama koku sıfır.

İçine hoşunuza gidecek kokulu yağlarda karıştırabilirsiniz. Ben bazen koyuyorum ama koymasanızda hindistan cevizi yağının kokusuda çok güzel.

Ben hindistan cevizi yağı ve karbonatı karıştırıp, duş sonrası sürüyorum koltuk altına. Gerçekten çok etkili. Terlemeyi kesmiyor ama koku sıfır.

İçine hoşunuza gidecek kokulu yağlarda karıştırabilirsiniz. Ben bazen koyuyorum ama koymasanızda hindistan cevizi yağının kokusuda çok güzel.
kıyafetlerde leke yapıyor mu ?
bende artık katkısız şeyler kullanmak istiyorum
illaki karbonat ve hindistan cevizi yağında da katkı maddesi vardır ama roll onlar kadar değildir diye düşünüyorum

kıyafetlerde leke yapıyor mu ?
bende artık katkısız şeyler kullanmak istiyorum
illaki karbonat ve hindistan cevizi yağında da katkı maddesi vardır ama roll onlar kadar değildir diye düşünüyorum
Yok yapmıyor. Çok fazla sürmüyorsunuz zaten, küçük bir parça yeterli geliyor. Koltuk altına iyice yedirin, cilt emiyor hemen.

yaldır yaldır ter, şekerli parfüm ve sigara kokan birisi de kokan insanlar hakkında baya atıp tutuyordu ve mis koktuğunu sanıyordu. Gün aşırı yıkanmayı, giyilen kıyafeti yıkamayı israf sayıyordu.
Bazı kokular somut hale geliyor görebilirsiniz, dokunabilirsiniz bile kalp gözünüz açıksa 😁🤢 Allahım kusucam şimdi aklıma geldi.
sahibi kendisini çiçek bahçesi sanmaya devam eder yapacak bir şey yok.
Ez cümle kötü kokular vardır, siz yok sayınca yok olmaz.
Of lavaboya koş processes 🥵

depresif olduğum bi dönem kişisel bakımı bende ihmal etmiştim
ama duş alma şeklinde değildi
kaş bıyık alma ve epilasyon konusunu birazcık boşladığım dönemlerim oldu
sevgilim falan yoktu dışarı da pek çıkmıyordum , işleri evden yürütüyordum
sonra en büyük kötülüğü bu şekilde kendime yaptığımı farkettim
insan başkaları değil kendisi için temiz ve bakımlı olmalı
o gün bugündür hayatım berbat bile gitse bunları asla ihmal etmedim
Çok haklısınız. Herseyden once insanın kendine saygısı ve sevgisinden gelir temizlik ve bakım.
Ben de asla bir daha ihmal etmedim kendimi. O dönem farkında değildim demek ki.
Duş aliyordum ama haftada bir yeterli değil ki. O zaman nasil durabilmisim anlamak zor.
İnşallah bir daha öyle kendimizi depresif ve sıkıntılı hissettiğimiz gunler yasamayiz🙏

Back