kocasının yanında gururunu mu kırdım ?

Çok da iyi yapmışsınız. Herkes haddini bilecek, konuşmadan önce düşünecek.

Benzerini ben de yaşamıştım birkaç sene önce. Eşimle ayakkabı bakıyorduk, bir çift daha vardı aynı anda ayakkabıya uzandık erkek olan da bana uzattı ayakkabıyı, ben de konuşmadım bile başımla selam verip gülümsedim.

Saniyesi geçmeden kız olan mağazayı ayağa kaldırdı.
-Sen neden ayakkabıyı uzattın, o kadın sana neden gülümsedi? Neden selam verdi? Seni ayartmaya mı çalıştı? Senin yabancı merakın vardı zaten (eşim yabancı olduğu için ortak konuştuğumuz dil ingilizce, yabancı sanmış beni de), o kadın da sana yüz verdi gülümseyerek!!

O anda yaşadığım duyguyu anlatamam. Aklımdan çok şey geçti. Sakin kalmaya çalışarak:

-Hanımefendi, ben evliyim ama dünyadaki diğer kadınları arıyorum şimdi eşinizi sizin tabirinizle ayartmak için sıraya geçecekler. Tek erkek sizin eşiniz kalmış, haberiniz yok muydu? dedim.

Kadın şok oldu, Türkçe konuşmamı beklemiyordu diye düşünüyorum. Sonra ben öyle demek istemedim, özür dilerim falan dedi.
Ben de: Ben özrünüzü kabul etsem ne olacak, sizin karakterinizdeki problem benden dilediğiniz özürle geçmeyecek dedim.

Mağazadan çıktım birkaç adım sonra elim ayağım boşaldı. Sinirden o kadar çok sıkmışım kendimi. Hala düşündükçe tüylerim ürperiyor. O yüzden böyle kadınlar hak ediyor, hiç kendinizi suçlamayın.
Başkasından dinleyince mesela çok hoşuma gidiyor .
senin yaptığın şey örneğin hatta yetmiyor bile keşke fazlasını yapsaymis diye okuyorum

Ama ne bileyim kocası kadının kolunu çekti ya böyle ondan sonra üzüldüm evde döver mi ne yapar bir de benim böyle duymazdan gelme huyum yok o korkutuyor beni biraz
bi şey anlatayim

Bir kere eski sevgilimle yemeğe gitmistik üst katta aile salonu varmış oraya çıktık

Bir grup kız oturuyor 5-6 kişi biz üniversitede okuyoDuk o zaman onlar da o şehirdeki universitedeler heralde aynı yas grubuyuz çünkü

sevgilim benden önce çıktı
Kızların baktığını gördüm ama onemsemedim öyle kiskanclik huyum yoktur

kızların önündeki masaya oturduk
ben kızlara sırtım dönük olacak sekilde geçtim tam oturuyodum arkamdaki kız arkadaşlarına Ayy benim karşımda oturacak dedi sevgilim için

Döndüm kıza bi bakış attım kız hemen sustu önüne baktı Arkadaşları da sustu duymayacagimi sandı heralde

Sevgilime dedim ki yer değiştirelim de şu karaktersizin hevesi kursaginda kalsın

Kız hiç bir şey diyemiyor tabi
utanmiyor musun sen terbiyesiz dedim
Hatta kendimi ne sandiysam bi sana bak bi bana bak benim yanımdaki sana bakar mi dedim

ay neler neler dedim kız ağladı sonra kalktilar

Şimdi düşünüyorum baktiysak baktık sanane dese arkadaslariyla üstüme yuruse dayagimi yiyip oturcam =D
veya arkadaslarinin yanında öyle yersiz bi espri yapmıştır acaba çok mu üstüne gittim diye zaman zaman aklıma gelir

yorumlar rahatlattı ama beni =) bir musibet bin nasihattan iyidir

Kocasina yilismak icin neden sizi kullaniyor? Benzeri basima geldi ve daha kotu tepki verdim gecmiste. Hic de pisman degilim, kimse bana boyle bir konuda dil uzatamaz dilini koparirim. Iyi yapmışsınız az bile boylelerine.

kadın çenesini tutamadığı için suçlu siz olamazsınız zaten değil mi? hiç takmayın bence. ağzının payını vermişsiniz keşke ben de öyle olabilsem.

bakın benim de başıma gelen olaya; Geçen gün kaldırımda yürürken önümden 2kız geçti. Kız, beni arkadaşı sanmış galiba benim duyabileceğim bi seste arkamızdaki kızı sen sandım dedi benden için. Arkadaşı da aynı ses tonuyla '' yok be ben o kadar çirkin miyim '' dedi. arkalarındayım ve gayet duyuyorum, duyabileceğim bi ses tonuyla söyled. Şaşırdım, bulaşacağım varsa da ses edemedim o an. Keşke sıcağı sıcağına yolsaydım o saçları dedim sonra ama tabii yapmayacağımı biliyordum.

Az bile yapmışsınız. Bu ne hadsizlik? Sizi evli adamları süzen kadın konumuna düşürmüş. Hak etmiş terbiyesiz.

Kocam da kocam. Anlamak mümkün değil...

kadın çenesini tutamadığı için suçlu siz olamazsınız zaten değil mi? hiç takmayın bence. ağzının payını vermişsiniz keşke ben de öyle olabilsem.

bakın benim de başıma gelen olaya; Geçen gün kaldırımda yürürken önümden 2kız geçti. Kız, beni arkadaşı sanmış galiba benim duyabileceğim bi seste arkamızdaki kızı sen sandım dedi benden için. Arkadaşı da aynı ses tonuyla '' yok be ben o kadar çirkin miyim '' dedi. arkalarındayım ve gayet duyuyorum, duyabileceğim bi ses tonuyla söyled. Şaşırdım, bulaşacağım varsa da ses edemedim o an. Keşke sıcağı sıcağına yolsaydım o saçları dedim sonra ama tabii yapmayacağımı biliyordum.

diyeceksin "ya evinde ayna yok ya da gözlerin ileri derece bozuk bebişim" diye :KK53:

diyeceksin "ya evinde ayna yok ya da gözlerin ileri derece bozuk bebişim" diye :KK53:

diyemedim valla çok kötü oldum ya. Saçlarımı düzleştirip çıkmıştım neden öyle dediğini de anlamadım ki. bi de erkek arkadaşımın yanına gidiyodum, onun yanında aynaya bakmaktan bi hal oldum o gün. kız beni psikolojik olarak çökertti sağolsun :)

İyi yapmışsınız. Böyle yapmasaydınız içinizde kalırdı ve kendinizi kötü hissederdiniz.:KK55:
Hem kocasına bakmadığınızı bilmek onu rahatlatmıştır belki de öyle düşünün.
Kadın da yanlış taktik izliyor ben kocama bakıldığını düşünsem sana niye bakıyorlar diye hiç de bir tarafını kaldırmam:KK14::KK59:

diyemedim valla çok kötü oldum ya. Saçlarımı düzleştirip çıkmıştım neden öyle dediğini de anlamadım ki. bi de erkek arkadaşımın yanına gidiyodum, onun yanında aynaya bakmaktan bi hal oldum o gün. kız beni psikolojik olarak çökertti sağolsun :)

Gerçekten çirkin olsaydınız çirkin demezdi...sizin duyabileceğiniz şekilde demezdi yani.

o da kocasına evde sımarsaymıs o ne oyle bu kadın sana mı baktı sankı tum kadınlar onun kocasına hayran iyi yapmıssınz

Sizde bir sorun yok, öyle konuşmasaymış, madem kıskanmış kolunu tutması yeterdi bu benim dercesine. Hadsizlik etmiş kadın. Milleti sana döndürmüş bide.. Bunu demeseydin şuan içimden keşke şunu bunu deseydim diye dertlenecektin. Hiç gerek yok 3 günlük dünya unut gitsin gereksiz bir olay için vicdan yapıp zaman harcama.

Iyi akşamlar
bir kaç gündür ben de vicdan azabı olan bir konu var yanlış mı yaptım doğru mu bilmiyorum

Yorumlara göre ya rahatlarim ya da daha çok üzülürüm bir daha başıma gelirse aynı tepkiyi göstermem hepinize şimdiden teşekkür ederim

Bundan 1 hafta once ailemin yanına geldim .
dışarıya çıktım
kaldırım var kaldirimin yanını dukkan yapmislar yani kalabalık bir yerden geçiyordum insanlar haliyle birbirine yakın yürüyor

karşıdan genç sayılabilecek evli bir çift geliyordu bebek arabaları da vardı

adam öksürdü mü hapsirdi mi ne öyle bi ses çıkardı gayri ihtiyari baktım ama 1 saniye bile bakmamisimdir kadın hemen kocasının koluna girdi göz göze geldik

tam yanımdan geçerken bu kız niye sana baktı be sabır Yarabbim dedi . Ses tonu size nasıl anlatsam hani birini aşağılamak istersiniz ya aslında küfür etmek istersiniz de edemezsiniz yerine ses tonunuzu kullanirsiniz aynı öyleydi

Kaldırım kalabalık insanlar zaten dip dibe yürüyor kadın da yüksek sesle soyleyince köşedeki esnafla göz göze geldik önce frenledim kendimi

Sonra 3 -4 adım sonra duramadim geri döndüm hanimefendi bakar misiniz dedim

Döndü ben kocaniza bakmadım dedim
afalladi ne diyeceğini bilemedi sanırım beklemiyordu
öyle bir şey demedim dedi
lütfen yaptığınız çok ayıp dedim

Ama kadın gerçekten çok şaşırdı asla beklemiyordu kocası olaya müdahil oldu

Özür dilerim dedi adam sonra kadını kolundan sert bi şekilde çekti

Adamın da canı baya sıkıldı belli Karisinin tavrı yüzünden

sonra içime dert oldu belki kadın kocasına simarmak istedi Belki kırk yılın başında dışarı çıkıyorlar da onu ben mi Fevri davranarak mahvettim diye

bir yandan da onun beni bu duruma düşürmesi çok çirkindi gerekeni yaptım diyorum ama gerçekten ciddi şekilde üzülüyorum bir kaç gündür

Bir şekilde aklıma geliyor

sizce hatalı miyim ?
Yerden göğe kadar Haklısın çok iyi yapmışsın bence :)

Kadin ya sabir cekmis siz neden bu kadar alindiniz uzerinize...begenmeyin bu kadar kendinizi no prablım...

Gerçekten çirkin olsaydınız çirkin demezdi...sizin duyabileceğiniz şekilde demezdi yani.

kızın kin dolu bakışına söylediği çirkin lafından daha çok üzüldüm bi de. İnsanlar nasıl bu hale gelebiliyor tanımadıklarına karşı anlamak güç

keşke yapmasaydın,boşverseydin ne olacak ki.

biz kadınlar da erkekler gibi sosyal olmak zorundayız.onların birbirine davranışını,ekip olmalarını,anlaşmalarını kıskanıyorum.
erkelerin birbirine en ağır şakaları yapabilmeleri...
mesela eşimle ilk defa gittiğimiz bir yerde,bir kurumda erkeler kocamla selamlaşıyor.ama bizler kıskanç kıskanç biririmize bakarız.selam sabah yok.
bayanlar şaka yapar ama toplumiçinde şaka yapanı bozarlar.aptalfalan deriz.

mesela bugün yaşadığın olayın kahramanları erkekler olsaydı.eşini kıskanması gayet doğal gelirdi ve hatta saygı duyardı.erkekler öyle.
hemcinslerimizi erkeklerden önce biz ezmekten vazgeçelim artık.

Son düzenleme:
X