• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocası aşırı iştahlı olanlar yemek seçenler

Sevgicicegim99

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
1.037
357
123
Yemek yapmak bi dert salata yapmak bi dert bir de ben öyle öyle aman yemeği ya⁷payım olsun bitsin demiyorum baya inceliyorum örneğin tavuk pişireceğim zaman bayağı yıkıyorum, derilerini ayıklıyorum, ıspanak yapacağım zaman ıspankları tek tek yıkarım.
10 kova sudan geçiririm
salata yapacağım zaman marulları tek tek yıkayıp ovaladıktan sonra ince ince doğruyorum
eşim aşırı boğazına düşkündür illa sulu yemek ister her akşam, öyle pilav kızarmıs tavuk vs de kurtarmaz kızar, surat yapar,keyifsiz olur,tartışma çıkarır.
Gerçi geçen gün yumurtalı ıspanak yapmıştım
Bu ne böyle yeşil yeşil bir daha yapma dedi

Ispanak zaten yeşil olur????
😒
Pırasa yemeğini sevmez, nohut sevmez
En sevdigi yemek patlıcan musakkadır,
Bu mevsimde patlıcan alınmaz dyorum boşver al diyor .
Yazın yapıp koy diyeceksinz ama Ben buzluğa sebze koymam kokar bana yiyemem öğürürüm bu genetik sanırım teyzemler de öyledir, taze taze mevsiminde alıp pişirmeyi tercih ederım

domatesi çok sever dayanmıyor ki yazın bile
1 haftada 2 kilo domates tek basına yer.

Hâlâ bana kızar evde domates yok diye, domates de kışın alınmaz konserve domatesde bitti.

Eşim 36 yasında 105 kilo . Boy olarak 1.80 yani aşırı uzun değil kısa da değil ama göbeği aşırı çok bel
Oturdu mu 2 tane somon ekmek anca yer tazeyse. Zayıflaman gerekiyor diyorum hiiiç boğazını tutmuyor. Ekmek Bayatsa ısıt getir der.
Kahvaltılarda zaten 2 yumurta yer 2 ekmek vs vs. bıktım sürekli sofra kur sofra topla zaten asıl mesele hiç yardım da etmez.

Yemek yer alır telefonunu geçer tv karşısına.
Sadece işe gider işten gelir tv karşısına,ev işleriyle alakası yoktur.

yemek yapiyorum ev işleri çocuk takdir edilmek istiyorum ama malum biz ev hanımlarının görevi yemek yapmak çocuk bakmak oldugu için takdir edilir miyiz?

İnsan takdir edilmek de istiyor övülmek istiyor şahsen.

Çocuk bakıyorum işim gücüm var gece hiç uyumadı ateşliydi nöbet tuttum basında diyorum
Çocuk gece uyumadıgı için
gündüz uyumuşuz yemek pilav tavuk vardı.
Isıttım servis ettim hani salata çorba nerde diyor

Çorba yapmadım çünkü sen mana buluyorsun beğenmiyorsun dedim
Yayla çorbası yapmıştım sütlaç gibi diyor,
Mercimek çorbası yapsam "mamalunga" diyor yani herseye mana.
Yapacaksam da kızımla kendime kadar yapıcam artık
Annesinden daha güzel yemek yaparım elimin lezzeti olduğunu söylerler bizimki de lezzetli yemek yaptığımı söyler ama arada bir mana bulur. Yayla çorbası nı sütlaca benzetir sevmez ne yapayım

bu ara çocuk hastaydı gripliydi onun ilaçlarını verdim pek birşey yemedi süt içti sadece . bir se 2 yaş sendromunda sanırım sürekli telefonları yere atıyor bize vuruyor

Ya 2 -3 çocuk olsaydı napçaktın diyor eşim gülüyor.
1 tane çocuk bile olsa çocuk çocuktur zorlugu var öyle değil mi?
Bir de dediğim gibi kızım 3 -4 gündür grip. Aşırı nazlı,normalden fazla ağlıyor eşim dayanamıyor koltuklara vuruyor,kaçıp gidicem diyor

çocugumuzun 2 yaş sendromunda olduğunu söylüyorum. Sendrom da neymiş uydurma diyor. Yahuu bunu tüm uzmanlar söylüyor .!!!

Sizler de takdir bekliyor musunuz ?Salata çok sevmem kültürümde yok eşim illa ki her aksam ister yapmıycam diyorum yapacaksın diyor.

Eşleri aşırı iştahlı olanlar yemek seçenler ve ona yemek yapmaktan yorulanlar yorum yazabilir mi.
( yemek yapmaya mecbursun ) der

Haa ben kendi ellerimle börek açsam dahi nasıl olmus derim güzel olmus der suratı asık bır şekılde.

Bu arada hiç mutlu neşeli değil. Eskisi gıbı değil artık

Son düzenleme:
Hem iştahlı olup hem yemek seçmek de enteresanmış. Benim bildiğim iştahlı insan her şeyi yer. Çevremdeki insanlarda en dikkat ettiğim şey yemek seçme meselesidir benim. En nefret ettiğim şeydir yemek seçen insan. Ne yapabilirsiniz konusunda fikrim yok o yüzden. Ama salata iyidir, faydalıdır. Zor da değil. Bence her yemekte salata olmalı, eşinize katıldım bu konuda.

Hem iştahlı olup hem yemek seçmek de enteresanmış. Benim bildiğim iştahlı insan her şeyi yer. Çevremdeki insanlarda en dikkat ettiğim şey yemek seçme meselesidir benim. En nefret ettiğim şeydir yemek seçen insan. Ne yapabilirsiniz konusunda fikrim yok o yüzden. Ama salata iyidir, faydalıdır. Zor da değil. Bence her yemekte salata olmalı, eşinize katıldım bu konuda.
İştahlı dediğim fazla yer normal bir insanın yediğinden daha fazla yemek yer örneğin ben 1 tabak pilav tavuk ile doyarım o doymaz bu aksam tavuk,pilav yediği halde doğmadığı için çay demleyip,ekmek kızarttım,yumurta pişirdim,

Eşinize böyle yemek secerse çocuğunuzun da ondan örnek alip yemek seçeceğini ve güzel beslenemeyeceğini söyleyin. Salatayi da yikayip kurulayıp buzdolabi posetine koyarsanız 3-4 günlük yapabilirsiniz her gün salatayla ugrasilmaz. Ama esinize de bi höt demeniz lazim sizi köle gibi görüyo

E siz de yapıyo musunuz her dediğini yapmayın. Deliriverin bi gün masayı komple indirin aşağı bakalım nasıl yiyor sütlaca benzettiği çorbayı. Hadsiz adam ya. Lütfen yüzlemeyin böyle adamları mecbur değilsiniz göreviniz falan da değil yemek yapmak. Sinmeyin.

Boyle kro tipleri kraliyet mensubu gibi besleyip hizmetci gibi laf yiyorsunuz.Corbana sutlac mi dedi yapmiyorum artik nasil olsa elimden gelmiyor beceremiyorum sutlaca benziyor diyorsun.Laf mi ediyor indiriyorsun asagi o sofrayi bir guzel.Anamin evinden senin karnina asciliga mi geldim kendine gel diyorsun hoop bir cinnet.Bak sen haspama bak.Kendiniz izin veriyosunuz bu raddeye getiriyosunuz valla.Benim esim ciddi ciddi yemeklerime laf edicek (hemde gayet iyi oldugu halde)ben daha o evde yemek yapiyor muyum baksin gorsun.Yemegime bos laf sallayan bir sonraki ogunu anasinin evinde yer.O kadar basit.

Sizin konunuzda benim gözüme çarpan mesele eşinizin iştahlı olması değil. Çirkin tavırları..

Ben 3 sene çalıştım. Istenn gelince 1 bardak çay arardım. O sebeple isten gelen insana acırım. Canımı yediririm. Fakat adam olmasi şartıyla.

Beyefendi gibi derdini anlatırsin... yemeğin olmadığı günler ekmek yersin. Yemeğin olduğu günler teşekkür edersin. Eşine yardımcı ve anlayışlı olursun.. o durumda sana canını vermeyecek kadın yok zaten.

Ama senin kocan olacak adama ben yemek yapmam. Kendisi yapsın.

Yapıp da laf dinleyeceğime yapmayıp laf dinlerim.

Konunun itici noktası bence yemek seçmesi değil, eşinizin saygısızlığı ve size karşı tavırları. Kusura bakmayın hata sizde çok alıştırmışsınız. Bende salata isterim mutlaka yemeğin yanında ama salatayı yapacaksın diye kimse kimseye dayatamaz. Zahmet edip 10 dakikasını ayırıp yapsın salatasını. Neden domates illa kışın yenmez diye bir kural koydunuz orasını anlamadım? Eşiniz domates seviyor yiyormuş madem alın dursun dolapta tamam mevsiminde yemek sağlıklı olan, lezzetli olan ama eşiniz böyle bir ayrım yapmıyor madem kendini düşünmeyeni siz neden düşünüp üstüne bir de laf yiyorsunuz? Eviniz lokanta değilse, siz garson veya aşçı değilseniz eşiniz zahmet edip yardım edecek, etmiyor diye bir şey yok. Beğenmeyen kendi yapsın

Off en tahammül edemediğim insan tipi. Sanki kraliyet ailesinde büyümüş paşa annesi çok mu harika yemek yapıyormuş her gün? Beğenmiyorsa kendi yapsın ya da dışarıda yesin. Ben de salata yapmaktan nefret ediyorum ama arada yaparım canim isterse. Bulduklarına şükür etsinler. Hele bir de çocuk var bazen kahvaltı de edilir makarna da yapılır. Böyle kural koyan erkekler beni çıldırtıyor.

Konunun itici noktası bence yemek seçmesi değil, eşinizin saygısızlığı ve size karşı tavırları. Kusura bakmayın hata sizde çok alıştırmışsınız. Bende salata isterim mutlaka yemeğin yanında ama salatayı yapacaksın diye kimse kimseye dayatamaz. Zahmet edip 10 dakikasını ayırıp yapsın salatasını. Neden domates illa kışın yenmez diye bir kural koydunuz orasını anlamadım? Eşiniz domates seviyor yiyormuş madem alın dursun dolapta tamam mevsiminde yemek sağlıklı olan, lezzetli olan ama eşiniz böyle bir ayrım yapmıyor madem kendini düşünmeyeni siz neden düşünüp üstüne bir de laf yiyorsunuz? Eviniz lokanta değilse, siz garson veya aşçı değilseniz eşiniz zahmet edip yardım edecek, etmiyor diye bir şey yok. Beğenmeyen kendi yapsın
Aynen pis boğazlı dicektim... mesela hiç yardım da etmez canımı o sıkıyor. Aynen adam olsun zaten hersey yaparım. Adam değilki .!!!

Yemeğe düşkünlük değil bunun adı
Pis boğazlık
Yemek için olay çıkaran biri ham olgunlaşmamıştır
Ha temiz yiyin sağlıklı beslenin ama bune ye ye ye ve .....
Bi akşam yemek yoktu o gün çocukla hastaneye gitmiştim eve geldim salçalı ekmek koydum önüne. Mecbursun yemek yapmaya dedi sahi!!! Kavga çıkardı !!! Surat astı
Onu yazmamısım!!!

Son düzenleme:
E siz de yapıyo musunuz her dediğini yapmayın. Deliriverin bi gün masayı komple indirin aşağı bakalım nasıl yiyor sütlaca benzettiği çorbayı. Hadsiz adam ya. Lütfen yüzlemeyin böyle adamları mecbur değilsiniz göreviniz falan da değil yemek yapmak. Sinmeyin.
Bağırmaktan sesim kısıldı. Mecbur değilim ama,mecbursun yemek yapmaya diyor, sen ev hanımısın mecbursun diyor, sebze yemiyor ıspanağa yeşil diyor gerızklı, tabıkı yeşil olacak, ıspanak mor mu olacak diyorum nato kafa nato mermer. O zaman et alacak et yicez

Kusura bakmayin ama ben sizi fazla nazli buldum konu sahibi. Ekstra bir seyler yapiyormussunuz gibi anlatmissiniz ama yaptiklariniz zaten hemen hemen her calisan/calismayan kadinin yaptigi seyler. Bu kadar oflayip puflamaniz garip bence; cunku benim bakis acima gore sevdigim insanlar icin yemek pisirmek dunyanin en keyifli aktivitelerinden biri, ustelik onlarin sevdigi seyleri pisirmek daha da keyifli. Belki ben yemek yapmayi sevdigimden boyle dusunuyorum bilmiyorum.
Esinizin tavirlari itici ama onu da belirtmeden gecemeyecegim

Kusura bakmayin ama ben sizi fazla nazli buldum konu sahibi. Ekstra bir seyler yapiyormussunuz gibi anlatmissiniz ama yaptiklariniz zaten hemen hemen her calisan/calismayan kadinin yaptigi seyler. Bu kadar oflayip puflamaniz garip bence; cunku benim bakis acima gore sevdigim insanlar icin yemek pisirmek dunyanin en keyifli aktivitelerinden biri, ustelik onlarin sevdigi seyleri pisirmek daha da keyifli. Belki ben yemek yapmayi sevdigimden boyle dusunuyorum bilmiyorum.
Esinizin tavirlari itici ama onu da belirtmeden gecemeyecegim
Evet seve seve değil dıke dıke yemek yapacaksın dıyen bir adama yemek yapıyosam hâlâ, bu ekstraya girer. İstesem yapmam ,kuru ekmek yiyiversın

Bana yemek yapmaya mecbursun diyor,
Ayrıca bu itici tavırları söz konusu.

Evet seve seve değil dıke dıke yemek yapacaksın dıyen bir adama yemek yapıyosam hâlâ, bu ekstraya girer. İstesem yapmam ,kuru ekmek yiyiversın
Bence sizin evliliginizde yemek yapmaktan daha buyuk sorunlariniz var, farkinda misiniz?

Benim eşimde her yemeği yemezdi.Ben ye demedim.Neyse onu önüne koydum ısrar etmedim. Anladım ki ye deyip nazlandırınca böyle yapıyor.Yemek yapmadığım günde olur birşey demez çoğu yemeği içtiği çorbayı bilmez zaten(annesinin peynir ekmekten başka birşey vermediğini düşünüyorum artık)Abartmamak lazım.Ona yemek yapmak için gelmediniz bu dünyaya.Hem ne o çorba pilav et salata vs.Bir iki çeşit olur hadi arada çorba olsun yada salata ne gerek var eşiniz hiç mi aç insan görmüyor televizyonda yazık günah...

Back