Kızım ve az kilo alımı

“Öğlende tavuğunu güzel yediğin için şimdi makarna verebilirim”, “mücverini güzel yemiştin o yüzden şimdi meyve suyu içebilirsin “ gibi önkoşullara bağlıyorum ben sağlıksız olduğunu düşündüğüm yiyecekleri. “Öğlen yemeğin bitmişti o yüzden şimdi dondurma verebilirim ya da önce tabağını bitir sonra vereyim “ gibi.
Evet evet biz de sistemi bu şekilde yürütmeye çalışıyoruz.

“Sen etini yemeğe başla,makarna çok sıcak,soğuyunca hemen yanına koyarım” diyoruz.

Tabii bugünkü bazen yutmuyor bu numarayı…

Konunun başını ben yazmışım gibi. İlk çocuğum 2 yıl mis gibi emdi, ikinci ilk aydan sorun yaratmaya başladı. 5 aylıkken de bıraktı. Şimdi 3 yaşında. Çok şükür sağlıklı bir çocuk. Ne yiyorsa onu veriyorum. En sevdiği kavrulmuş kıyma. Az sebze yemesini sorun etmeyi bıraktım. Olduğu kadar oluyor. Çocuk bunu kendi seçiyor. Biz kendimizi paralayarak kendimizi üzüyoruz. Sizinki henüz çok küçük o nedenle çok stres altındasınız, herşey size bağlı gibi geliyor ama bu günler de geçecek.
Evet ben verirsem doyacak ben zorlamazsam aç kalacak hissi acayip bir yük bindiriyor omzuma.Sürekli yemesi içmesiyle ilgilenip diğer çocuğumu ihmal ediyorum etmek zorunda kalıyorum o da ayrı bir dert oluyor bana.Bebekliğinin tadına varamadım oysaki en rahat zamanları bu zamanlar bakalım umarım bundan sonra daha kolay olur her şey.Teşekkür ederim desteğiniz için.

Kaka duzeni nasil? Gaz siskinlik falan var mi? Bebeginize bagirsak florasini cesitlendiren zengin bir probiyotik damla kullanmayi denemenizi oneririm. Sindirim sistemi bagirsak duzeni ne kadar iyi olursa o kadar cok acikir. Istah surubu vermis sanirim doktorunuz anladigim kadRiyla.
Yok öyle bir şurup vermedi doktorumuz genelde her gün yapıyoruz ya da günaşırı ama kakasını yapmadığı zamnlar oluyor ogünlerde asla bir şey istemiyor bunu fark ettim zaten.Doktoruna da söyledim kakasını yapmadığı zaman asla acıkmıyor gibi.Anne sürü aldığı için 10 güne kdr normal diyor normal değil benim için yani her gün 2 kere yapar ya da gün aşırı.3.gün olursa o gün bize eziyet olur biliyorum.Bifidrop damlaya başladım.Doğduğu andan itibaren kullanmk istedim as aldığı için gerek yok dedi ama oğlum da as almıştı sadece ve hep kullqndım bağırsakları hala çok güzel çalışır ve iştahlı.Dediğiniz gibi bağırsaklar güzel çalışıyorsa sistem güzel işliyor

Sizin sütünüz mü tazyikliydi, o yüzden mi meme reddi yaşadığınızı düşünmüştük yorum yaparken birkaç ay önce sanki? Karıştırıyor da olabilirim başka bir üyeyle

Yok öyle bir şurup vermedi doktorumuz genelde her gün yapıyoruz ya da günaşırı ama kakasını yapmadığı zamnlar oluyor ogünlerde asla bir şey istemiyor bunu fark ettim zaten.Doktoruna da söyledim kakasını yapmadığı zaman asla acıkmıyor gibi.Anne sürü aldığı için 10 güne kdr normal diyor normal değil benim için yani her gün 2 kere yapar ya da gün aşırı.3.gün olursa o gün bize eziyet olur biliyorum.Bifidrop damlaya başladım.Doğduğu andan itibaren kullanmk istedim as aldığı için gerek yok dedi ama oğlum da as almıştı sadece ve hep kullqndım bağırsakları hala çok güzel çalışır ve iştahlı.Dediğiniz gibi bağırsaklar güzel çalışıyorsa sistem güzel işliyor
Gercekten oyle. Bizde bebegimizdede kendi hayatimizda da cok tecrub3 ettik. Bagirsak demek bagisikligin, hangi hastaliga adaysin neye karsi zayifsin guclusun neye alerji gelistirebilirsin canin ne yemek.ister ne istemez hepsine karar veren kisaca enerji dahil hayattaki herseyimizi etkileyip belirleyen bir organ. Mikrobiyom cok ciddiye alinmali ama antiboyotiklerle, kotu besinlerle katlediliyor cogu kez gerek bile yokken.

Sizin sütünüz mü tazyikliydi, o yüzden mi meme reddi yaşadığınızı düşünmüştük yorum yaparken birkaç ay önce sanki? Karıştırıyor da olabilirim başka bir üyeyle
Daha önce bir kpnu açmıştım evet sütüm hala tazyikli birkaç dakika emdikten sonra kendini geri atıyor sütün geldğini hissediyorum ben de o an ağlayıp istemiyor.O sebeple hep üst üste aynı memeden versem de çaresi sadece uyurken emmek oldu.

Daha önce bir kpnu açmıştım evet sütüm hala tazyikli birkaç dakika emdikten sonra kendini geri atıyor sütün geldğini hissediyorum ben de o an ağlayıp istemiyor.O sebeple hep üst üste aynı memeden versem de çaresi sadece uyurken emmek oldu.
Benim de sorunum geçmedi. Ben sağıp önce sertlikler varsa onları giderip veriyorum memeyi. O işe yaradı biraz. Sertliği diğer bebeğinizle giderip deneseniz? Sabahları tazyik daha fazla oluyor bu arada. Öğleden sonra azalıyor.
Gece zaten daha az süt akışı. Yine fışkırıyor tabi sertlikler olursa. Sadece arkama yaslanarak emziriyorum. Sürekli üstsüz sarıldım. Uyutmak üzereyken, başka şeyler yaparken de. Etkisi oldu. Yine ara ara emmiyor ama başka şekilde beslenmeyi kabul etmedi. Mecburen her yolu deniyorum hala. Bence süt akışını azaltmak ya da onun için konforlu hale getirmekle uğraşın. Etkisi olur umarım. Kaç aydır uğraşıyorsunuz benim gibi. Üzüldüm.

Benim de sorunum geçmedi. Ben sağıp önce sertlikler varsa onları giderip veriyorum memeyi. O işe yaradı biraz. Sertliği diğer bebeğinizle giderip deneseniz? Sabahları tazyik daha fazla oluyor bu arada. Öğleden sonra azalıyor.
Gece zaten daha az süt akışı. Yine fışkırıyor tabi sertlikler olursa. Sadece arkama yaslanarak emziriyorum. Sürekli üstsüz sarıldım. Uyutmak üzereyken, başka şeyler yaparken de. Etkisi oldu. Yine ara ara emmiyor ama başka şekilde beslenmeyi kabul etmedi. Mecburen her yolu deniyorum hala. Bence süt akışını azaltmak ya da onun için konforlu hale getirmekle uğraşın. Etkisi olur umarım. Kaç aydır uğraşıyorsunuz benim gibi. Üzüldüm.
Evet ya kabullendim artık değişmeyecek bence.Memeyi sadece uykuyla bağdaştırdı sadece uykusu varken alıyor,çoğu zaman öyle de reddediyor,emzik almıyordu ona alıştı önce onunla sakinleştirip ağzından alıp hemen memeyi veriyorum.Ek gıdaya pek hevesli ama memeyi tamamen bırakayım da demiyor bazen meme için de ağlıyor şaşırıyorum.Her yolu denedim,artık büyüdü de zorla da veremiyorsun ağzında tutuyor çekmiyor ya o nasıl isterse öyle oluyor velhasıl.Bizim de imtihanımz böyle kiminde olmaz emzirmek ister kiminde olur bebek emmez nasip işte.

Biz 4 aylıkken başlamıştık ek gıdaya . Reflü biz de vardı kusma yoktu doktor sinsi oluyor bu tarz Reflü dedi. 3 ay şurup kullandık kesti. 16aylik hala yemeklerden şöyle böyle yer kilo aldırmak için uğraşılsa da bir yerde kendi belirliyor
Kusma yoksa reflü oldugu nasıl anlaşıldı? Baska ne gibi belirtiler vardı ?

Back
X