• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocamla saygı kavramımız

Eleştirmeyin demişsiniz de eleştirilmeyecek gibi değil ki :D
Bi kere öyle bir başlık atmışsınız ki size saygısızlık etti sandım. Aile içi meselelere ben olsam bu kadar karışmazdım. Kendinize dert arıyorsunuz adeta eşiniz şikayetçi değilken sizin doldurmaya çalışmanız doğru bir hareket değil.

Önceki konuda da eşinizin annesinin davranışlarına takılmıştınız. Güya eşinize üzülüyordunuz falan.
Şimdi de ufak bir konuyu, seni saymiyorlar diyerek eşinizi kışkırtmaya çalışıyorsunuz resmen.
Sizin egonuz yüksek diye eşinizden de aynısını beklemeye hakkınız yok.
Her ailenin ilişkileri farklıdır. Kendi de gidebilir, size ne?

Burada da yorumlara ayar vermeye çalışıyorsunuz. Allah eşinize sabır versin.

Merhaba hanımlar

Eşimin dedesinin kiraya verilecek bir evi vardı. Oğlu vermiş halletmiş. Sözleşmeleri imzalamışlar. Sonradan eşime gösterdi oğlu olmuş mu diye. Eşimde olmamış siz benim yanıma gelin kiracı ile beraber halledelim dedi. Eşimin işi gereği bu tarz konulardan anlıyor. Siz kiracının ayağına gitmeyin ev sahibi olarak o gelsin dedi.

Neyse bir akşam eve giderken dayısı aradı benim işim var(işide bi yerde yemek yiyormuş misafir olarak o) sen sözleşmeleri hazırla ben senin evden alayım diye. Eşim hazırladı. saat 21.30 arıyor hadi in beraber gideceğiz seninle diye. Eşimde gitmedi evde işim gücüm var dedi bu saatte gidilir mi diye. Normalde eşimin dedesi torunla git diye ısrar ettiği için oğlu eşimle gitmek istemiş yoksa kendi istediğinden bilgisi olduğundan değil. Sonra eşimin babası aradı. O senin büyüğün ayıp olur ara söyle şimdi gitmeyelim yarın ofise gelin halledelim de dedi. Normalde eşim aramıcaktı ama babası baya ısrar edince aradı. Bende kızdım seni saymıyorlar diye. Sen kaç kere yanıma gelin beraber halledelim diye söyledin dedim. Seni dinlemedi dedim. Sen neden peşinden koşuyorsun dedim. O benim büyüğüm mecburum dedi.

çok daha detyalı ama özet geçtim.
Sizce her ne olursa olursa büyüklere koşulsuz saygı duymak lazım mı ? Hatalı olsalarda sizi kırıp incitselerde ve buna devam etselerde ?
Görüşlerinizi merak ediyorum.
Önceki konumu okuyup çok takılıyorsunuz diyebilirsiniz belki ama ondan bağımsız değerlendirin lütfen.

NOT: hanımlar olayı eleştirmenizi değil ''Sizce her ne olursa olursa büyüklere koşulsuz saygı duymak lazım mı ? Hatalı olsalarda sizi kırıp incitselerde ve buna devam etselerde ?'' Şu soruma yorumda bulunmanızı rica edeceğim. Olayı şu sebepten anlattım eşimle benim saygı kavramımız farklı sanırım. Bu sebeple örneklendirmek amacıyla
Burda bir saygısızlık yok ,karşıda dayısı var.Bu kadarcık alttan alsın ne olur yani.Buna sizin müdahale etmeniz de doğru değil

Eşinizin ailesi ve akrabaları ile iletişimini bi salsanız mı acaba? Eşiniz verir tepkisini gerekli görürse.
Yorumcuların konuda neyi eleştireceklerine kadar müdahil olmanız da tarzınızı belli ediyor.
Sonradan ilave ettiğiniz bilgilerin de doğru olduğuna inanmıyorum, "Bağırmak" gibi büyük bir tepkiyi, şu kadar küçük detaylardan nem kaparak saygısızlık çıkarımı yapan biri, konunun en başında ilan ederdi.

NOT: hanımlar olayı eleştirmenizi değil ''Sizce her ne olursa olursa büyüklere koşulsuz saygı duymak lazım mı ? Hatalı olsalarda sizi kırıp incitselerde ve buna devam etselerde ?'' Şu soruma yorumda bulunmanızı rica edeceğim. Olayı şu sebepten anlattım eşimle benim saygı kavramımız farklı sanırım. Bu sebeple örneklendirmek amacıyla

Saygi ifadesi cok degisik algilaniyor.

Saygi bence dogal olarak olusur iliskilerde, zorlama ile olmaz.
Herkes herkese saygi duyarsa zaten saygili olmaliyiz vs diye bir sey demeye gerek de kalmaz.

o yuzden karsiliklii saygi onemli.

Ama karsimdaki insan bana saygi duymasa da ben saygisiz davranmam. Evet o kisiye saygi duymam, ama kendime olan saygimdan oturu tepkilerim hala saygilidir. Dogrusu budur diyemem, bazen acikcasi had bildirenleri de cok takdir ediyorum. Ama dedigim gibi, benim tavrim bu sekilde olur.

Sizin ornek olarak acikladiginiz durumda ise karsilikli olarak saygisiz bir durum goremedim ben. Neticede yas farkindan oturu, kulturel farktan oturu, veya baska farklardan oturu elbette ki her insanin genel saygi anlayisi degisik oluyor. Bariz kotu niyetli bir saygisizlik yoksa bu tarz farklari tolere etmek gerekir.

Sizi uyarayım, kontrolcü bir yapınız var.
Bu eş aile ilişkilerinizde başınıza ciddi bela açar.

Başınızdan geçen bir olayı anlatmışsınız. Bu olay hakkında yorum yapmamız yerine alakasız bir soruya cevap bekliyorsunuz. Amaç istenilen cevabı almak.

Yani “her ne olursa olsun” denince akla şiddet gelir hakaret gelir basit bir kira sözleşmesindeki iletişim kopukluğu değil.

Bu olayda eşiniz zaten akşamdan gidemem demiş, ofise yönlendirmiş. Dedesinin muhtemelen akşam akşam kira işi takıldı, etrafına hadi hallediverin dedi. Eşinizin babası da gece gece bu işin zaten olmayacağını anlamış, ortalığı toplamaya çalışıyor.

Böyle basit bir olaydan insanları hemen kestirip atamazsınız. Sınırlarınızı nazikçe belirtirsiniz, diğer insanlar da dikkat eder. Yok sana saygı duymuyorlar gibi bir durum yok, zaten güvenmeseler para işinde eşinize danışmazlardı.

Eşiniz insan ilişkilerini gayet iyi ayarlıyor. Dede baba torun iki gün zıtlaşırlar üçüncü gün barışırlar, siz araya girmeyin.

Bunun kesin bir cevabı yok. Her ailenin dinamiği farklıdır. Yerinizde olsam gaza getirmeye çalışmazdım. Ters tepebilir.

Önceki konunuza da baktim da esinizin ailesine kafayı takmışsınız, size göre onlar saygısız, kötü ve düşüncesiz, sanırım esinizi ailesinden uzaklaştırana kadar devam edeceksiniz.

Eşinizle dayısının - kafa karıştırmak için dedesinin oğlu diyorsunuz herhalde- ilşkisine saygı gösterip müdahil olmamak lazım.

Şu şekilde söyleyim telefonla aranıp emri vaki yapılıyor eşime. Müsait misin diye sorulmuyor. Zaten oda bundan rahatsız oldu. Ve karşı taraf ona trip atarak, tavır yaparak kapattı telefonu. Sonuçta evimde misafir olabilir, müsait olmayabiliriz eşimle o an. Bende trip attığı tavır aldığı için tekrar aramasının bana göre yersiz olduğunu söyledim.

Şimdi bunu neden açıkladım basit bir rica gidilebilirdi yazanlar olmuş ama basit rica değil bağırarak emri vaki yapmaktı.
Eşin evde neyle meşguldü ki emri vaki yapıyor diyorsun? Müsaitse gider insan, değilse açıklamasını yapar şu an gelemem diye. Karı koca kibirli tuhaf insanlarsınız. Saygısızlık göremedim ben konuda

Kontrol edemediğiniz için burayı da kactiniz mi
Bu kadar kötü niyetli olup uzaklaştırmaya çalıştığınız eşiniz sizden uzaklasabilir haberiniz olsun insanlar ağaç kavuğundan çıkmıyor sizin ailenizle ilgili bişey olsa saygısız dedem mi diyeceksiniz
Eminim okuyorsundur bence biraz kendini kontrol etmelisin

Ben bu konuda abartılacak bir şey görmedim eşiniz aklı başında fikirler sunmuş dededen kaynaklı sıkıntı olmuş, ezme ezdirme durumu yok ,her ailenin dinamikleri farklıdır. Bu tür durumlarda olaylara müdahil olmamak gerekiyor.Sizlik bir durum yok .Mevzu eşinizin ailesi olunca biraz önyargınız var gibi .

Ahahha gecenki konunuzu hatırladım. Eşimle konuştuk o da benim gibi düşünüyor demiştiniz en son güya o açmış konuyu. Sizin açtığınıza eminim ama kanitlayamam demiştim. Siz kanıtlamış oldunuz sanırım küçücük meselede bile ailesine saydirdiginiz dahası eşinize de saydirdiginiz için.

Ohoo bu da yeni moda oldu konu aç istediğin cevaplar gelmeyince konuyu kapattirma üyeliğini kapattir 😆😆

Back