Kocamın yaptıkları!!! Moralim çok bozuk kızlar, lütfen yardım edin :(

haddim olmayarak psikolojide "ertelenmiş anne ayrılığı" diye bir sorun duymuştum... Kişi doğumdan sonra fiziksel olarak anneden ayrılıyor ancak 2-3 yaşından sonra annesinden ayrı bir birey olduğunu fark etmeye ve kendi kişiliğini oluşturmaya başlıyor. Bu süreç normal seyrinde ilerlemezse kişi annesine bir anlamda takılı kalıyor , bağımlı gibi.... Konu sahibinin şikayetçi olduğu biberon mevzuu ve yukarıdaki tülbent koklama vs. örnekler bana bunu çağrıştırdı. Bu sorunun çözümü psikologda , bu bir gerçek ama merak ettim konu sahibinin eşinin annesi ile ilişkisi nasıldır? Anne baskın bir karakter midir, oğlunu etkisi altında bırakır mı sürekli olarak. Veya eşin annenin sözünden çıkmama gibi bir durumu var mıdır? ....

oral fiksasyon sanırım eşinizin durumu. bunun çok anormal bir durum olmadığını; sigara içmek, tırnak yemekle aynı olduğunu ona açıklamanız, bu durumdan kurtulmak istiyorsa mutlaka bir doktordan yardım alması gerektiğini söylemelisiniz eşinize.

şu an bunun bilinmesi ona onur kırıcı bir durum gibi geliyordur muhtemelen ama doktora gitmeden bu alışkanlığını terketmesi çok zor. umarım bir an önce ikna edebilirsiniz eşinizi.

şaka bu değil mi?? yok artık, böyle bir şeye inanmamızı bekleyemezsiniz....

bence ılk nce oturup sakın bı sekılde esınle konus ve acıl psıkologa gıın senı cok ıyı anlıyorum gercekteen tuhaf bır durum ama ılgınc olan su kı kocanda tedavı olmak ıstemıyor neden senı tanımdan evevl bı psıkologa gıtmedı yada sen soyledın zaman bu kadar neden kızıyor gıtmeme sebepı ne belkı bu durumu onun hosuna gıdıyor olabılr ve eger boyleyse gercekten cıttı bır durum var hıc normal degıl bu hele bı erkek ıcın

son durum nedir??? ikna edebildinizmi eşinizi yada sizmi görüştünüz eşiniz için?

Gece gece okudum çok şaşırdım, yorum yazmadan edemedim.Cümleler düşük olursa kusura bakmayın.

Bence eşiniz bu sorununu yenmişti - özellikle askerlik döneminde -
Baskılı ortamlarda bu davranışı sergilemiyor olabilir.Çünkü bilinçsizce yaptıgı bir davranış yok.
Bilerek ve isteyerek biberon satın alıyor...

Evlenmeden önce de belki ailesini evlenmeye bu sorununu yendiğini ispatlayarak ikna etmişti.
Ya da ailesine karısını bu durum hakkında bilgilendirdiğini söyleyip bir oyun oynadı...
Yoksa ailesi böylesine psikoterapik bi durumu gizlemezdi.ailesi bu durumun çözümünü bilior olabilir.
Annesine mutlaka sorun.

Evlendikten sonra bastırdığı gizlediği bu duygusunu 1 hafta sonra sergilemesinin altında da oynadığı iki taraflı bu oyun olabilir.
Yetişkin birey zekasıyla karısının bunu kimseyle paylaşamayacağından emindi.. annesine bile..Ve durumu devam ettirdi.

Belki ilk anda sert bir tepki koyabilseydiniz devam etmezdi..ÖRN: çocukların emziklerini kedi aldı götürdü denmesi gibi;
senden boşanıyorum, bunu kabullenemem gibi daha sert tepki koysaydınız yapmazdı belki.. yinede bilemiyorum mutlaka psikiatristlik bir vaka gibi görünüyor. Mıutlaka yardım alın.yetişkinler için de mutlaka bir engelleme yöntemi vardır.

Allah korusun;

Yarın öbür gün çocuğu olsa elinden biberonu alır çocugunu öldürmeye kalkar,
çocugu annesini emerken o da saldırır....
Bu işin sonu çok kötü yerlere varabilir.

Bu durumu kabullenmeyin.Kocanız bilinçli bir şekilde biberon satın alıyorsa hasta demektir..
Bu işi sevimli bişeymiş gibi görenlere anlam vermedim.

Allah sabır versin.

ilginç valla ılk okudugumda gözümün önüne gelınce güldüm .ama sonra kendımı senın yerine koydumda cınler benı bogdu saçma sapan bir davranış kabul edemessın halıyle dr.gittinizmi son durum nedir.
bu arada benımde kuzenım var erkek yataga yatınca beşikteymiş gibi kafasını sallayarak uyuyor ik eşindende boşandı mıllet dıyokı kadın acaba senı bu yüzdenmı bıraktı ? şuan ıkıncı evlılıgını yaptı ,onun davranışıda garip ama pisikolojısıde herşeyıde normal sadece alışkanlık bunu pisikiaytri halleder

Son durum nedir ben de cok merak ettim.
Kesinlikle bir rahatsizlik ve doktora gorunmeli. Ertelemeyin, kendi ailesi biliyor mu? Muhtemelen biliyordur. Esinize annenle konusacagim filan deseniz de gitmez mi acaba? Allah yardimciniz olsun, insanin sinirleri hoplar gece gece

bir hastalık veya zevk için böyle korkunç bir başlık açman yanlış geldi bana.hele ki kavga etmeniz... beraber doktora gidin

Son düzenleme:
ben de gerçekten çok şaşırdım.. allah sabır versin ve de devasını inş..
30 yılı bu şekilde geçirmiş birisi tedavi görmeyi reddetmesi çok normal..
sizden annesi gibi ona katlanmanızı durumu kabullenmenizi bekler..
tabiki de kabul etmeyin ama konuşmanın faydası olmayacaktır sürekli acı çekersiniz konuşmayı denedikçe..
kayınvalidenizle aranız nasıl.. aslında onun da gündeme getirmemiş olması ilginç.. bi bayan bahsetmişti haklı olabilir. ailesi bıraktığını düşünüyo olabilir..
sizin yardım almanız şart bu şekilde uyumak eminim çok sinir bozucudur.
kayınvalideniz sizinle sır paylaşabilecek bi kadınsa onunla konuşun.
kendi ailenize anlatmanız demek olayı biraz daha fazla çıkmaza sokabilir.
anneniz sürekli soracaktır doktora gitmiyo mu diye..
endişelerinizde haklı çıkabilirsiniz belki henüz eşinizde bunun nereye varabileceğinin farkında değildir..
destek alın ve sorularınız sorun.

Allah Allah çok tuhaf...

Biliyorum insan çok garip hissediyor ama bazı insanlarda olabiliyor bu tip takıntılar mesela benim teyzem koca kadınken parmağını emerek uyurdu biliyor musun?

Obsesyon olabilir bu. Bir komşumuzun küçük oyuncak bir bebeği vardı onunla uyuyormuş, evlenince kocası atmış kadın depresyona girmişti.

Velhasıl yaşadığın normal olmamakla birlikte rastlanılan bir durum. Abartma olayı bence. Eminim koca adamın biberonla uyuması çok iticidir ama yatak ayırmakla, kavgayla olmaz bu iş.

Psikoloğa gitmeniz lazım. Eşine bu tip durumların olabileceğini, benzer şeyleri birçok insanın yaşadığını, psikolog yardımıyla rahatlıkla çözülebilecek bir sorun olduğunu anlat bence...

kk da bunca konu okuyoruz ama hiç bu kadar şaşırdığımı hatırlamıyorum gerçekten çok zor bir durum. ben bu kadar şaşırdıysam seni hiç düşünemiyorum. adam yatağa biberonla giriyor ha şaka gibi

Bunda bu kadar büyütülecek ne var ki ?! Evlenen arkadaşlarım var hala baş barmaklarını emerler uyurken... Ufacık şeyler yüzünden kavga ediyorsunuz. Yapmayın bunu. Kocanızın en iyi psikoloğu sizsiniz. Onu baskı, kavga veya tehditle bundan vazgeçirtemezsiniz. Alın elinden biberonunu atlayın kucağına. Öpün içmesine izin vermek yerine onun olun. Onunla olun. Biberon yerine o biberon zamanını hep size ayırsın.

bence öncelikle psikolağa sen gidip durumu anlatmalısın...eşini gelmek için ikna edemediğini söylemelisin eminim sana yol gösterecektir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…