Kocamın öfke sorunu lütfen bakar mısınız

Nazille0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2019
228
91
37
herkese Merhaba öncelikle
Eşimin yerli yersiz öfkelenmesine artık dayanamıyorum ben mi abartıyorum yanlış düşünüyorum yorum yapar mısınız bu konuda en basiti dün arabada gidiyoruz ben eşim ve kızım 3 buçuk yaşında biz anayolda ilerlerken aniden petrolden araba çıktı adam duramadı yada durmak istemedi belki görmedi bilmiyorum hızla arabanın yan tarafına geçti adama napıyosun sen üstüme sürüyorsun arabayı diye bağırmaya başladı adamda görüyorsun geldiğimi yavaşlamıyosun üstüme sürüyorsun dedi baya bir atıştılar en son karşı taraf aile var dedi bastı gitti adam utandı eşim hala bana bağırıp üste çıkmaya çalışıyor bugünde kızım birden oyuncak araba fırlattı babasına araba duvara geldi eşim bir hışımla kalktı ama araya girdim sakinleştirmeye çalıştım oda aldı aynı oyuncağı kızıma fırlattı attı karnına geldi çocuğun nasıl oluyormuş acıyormuş yaptığın davranışın yanlış olduğunu anla diye yaptım dedi çocuk daha çok öfkelendi o öfkelenince eşim sen şımarıksın şöylesin bilmem ne daha beter öfkelendi bana yaptığı her şeye katlanıyorum ama çocuğuma yapınca dayanamıyorum araya girince hep sen yüz veriyorsun bu çocuğa ondan böyle diyor napıcam şaştım kaldım bu çocuk biraz daha büyüyünce kararları daha net olunca ergenliğe girince napıcam bilmiyorum bu yaşta böyle yapıyorsa ilerde neler yapmaz diye düşünüyorum

Psikoloğa gitmesi lazım ya da boşanmanız eğer bu seçenekleri uygulamayacaksaniz kabulleneceksiniz ve sürekli huyuna gideceksiniz bu hikayede nasıl bir öneri istiyorsunuz ben anlayamadım 🤷‍♀️ amacım sizi kırmak değil ama çözüm çok net gözüküyor öfke problemi büyük bir sorun dışarıda başkasına karşı olsa bile sorun biri denk gelir onun da öfke problemi olur arabaya ateş eder gider. Ya da eşinizle kavga ederler biri birini ciddi şekilde yaralayabilir

kızım 3 buçuk yaşında

eşim bir hışımla kalktı ama araya girdim sakinleştirmeye çalıştım oda aldı aynı oyuncağı kızıma fırlattı attı karnına geldi çocuğun nasıl oluyormuş acıyormuş yaptığın davranışın yanlış olduğunu anla diye yaptım dedi çocuk daha çok öfkelendi o öfkelenince eşim sen şımarıksın şöylesin bilmem ne

napıcam bilmiyorum bu yaşta böyle yapıyorsa....

Bu yaştaki çocuğa (neredeyse bebek demek lazım) böyle yapıyorsa ne yapacağınızı çok iyi biliyor olmanız lazım.
Ancak yapmaya niyetiniz yok anlaşılan ki gelip "ne yapacağımı bilmiyorum" diyorsunuz.
Bu hayatta minicik bebekleri, çocukları korumayan, koruyamayacakken bu çocukları dünyaya getirenlere kızdığım kadar çok az şeye kızıyorum. Yazacak çok şey var da neyse diyeyim ben. İnşallah ne yapmanız gerektiğini çabuk öğrenirsiniz.

Psikoloğa gitmesi lazım ya da boşanmanız eğer bu seçenekleri uygulamayacaksaniz kabulleneceksiniz ve sürekli huyuna gideceksiniz bu hikayede nasıl bir öneri istiyorsunuz ben anlayamadım 🤷‍♀️ amacım sizi kırmak değil ama çözüm çok net gözüküyor öfke problemi büyük bir sorun dışarıda başkasına karşı olsa bile sorun biri denk gelir onun da öfke problemi olur arabaya ateş eder gider. Ya da eşinizle kavga ederler biri birini ciddi şekilde yaralayabilir
Yemin ediyorum o an bu aklıma geldi biliyor musunuz ya karşı taraf psikopat çıksa arabada bizi kurşna dizse ne olacak sus diyorum yapma diyorum ama beni dinlemiyor asla

herkese Merhaba öncelikle
Eşimin yerli yersiz öfkelenmesine artık dayanamıyorum ben mi abartıyorum yanlış düşünüyorum yorum yapar mısınız bu konuda en basiti dün arabada gidiyoruz ben eşim ve kızım 3 buçuk yaşında biz anayolda ilerlerken aniden petrolden araba çıktı adam duramadı yada durmak istemedi belki görmedi bilmiyorum hızla arabanın yan tarafına geçti adama napıyosun sen üstüme sürüyorsun arabayı diye bağırmaya başladı adamda görüyorsun geldiğimi yavaşlamıyosun üstüme sürüyorsun dedi baya bir atıştılar en son karşı taraf aile var dedi bastı gitti adam utandı eşim hala bana bağırıp üste çıkmaya çalışıyor bugünde kızım birden oyuncak araba fırlattı babasına araba duvara geldi eşim bir hışımla kalktı ama araya girdim sakinleştirmeye çalıştım oda aldı aynı oyuncağı kızıma fırlattı attı karnına geldi çocuğun nasıl oluyormuş acıyormuş yaptığın davranışın yanlış olduğunu anla diye yaptım dedi çocuk daha çok öfkelendi o öfkelenince eşim sen şımarıksın şöylesin bilmem ne daha beter öfkelendi bana yaptığı her şeye katlanıyorum ama çocuğuma yapınca dayanamıyorum araya girince hep sen yüz veriyorsun bu çocuğa ondan böyle diyor napıcam şaştım kaldım bu çocuk biraz daha büyüyünce kararları daha net olunca ergenliğe girince napıcam bilmiyorum bu yaşta böyle yapıyorsa ilerde neler yapmaz diye düşünüyorum
Ha yani hala bu hayvandan boşanma düşüncen yok çocuğa şiddet uygulayan bu malla hala çocuğu büyüteceksin ve ergenliğini düşünüyorsun ama boşanmayı değil

Bu adam ilerde kızınızı dayakla terbiye etmeye kalkar.Ya tedavi olur ya da yolunuzu ayirirsiniz 3.bir yol var susup kızınızın dayak yemesini ,şiddet yanlısı öfkeli bir sorunlu ergen olmasını izlersiniz ...
Dayak atmasına gerek yok, o minicik çocuğun öğrendiği ilk duygu KORKU.
Onu en çok koruması gerekenlerden korkuyor, dayak yemese de yeter ona bu duygu.
Bu ortamda bir gün daha yaşamayacak olsa bile (ki konu sahibinin sorusuna bakarak böyle bir şey seçenekler arasında bile değil) 3,5 yaşına gelene kadar yaşadığı şeyler korkuyu birincil duygu olarak işledi onun sinir sistemine. Hayatta belki de ilk olarak tanıştığı ve hayatı boyunca ona eşlik edecek bir duygu artık KORKU.
Bunu bastırmak için belki öfkeyi kullanacak, belki öfkesini bile kullanamayıp sinecek, hayata içerleyecek. Ama bunların altında hep aynı duygu olacak: KORKU. Tebrik ediyorum sebep olanları. Ne büyük iş başarmışlar bir bebeği korkutmayı başararak.

Son düzenleme:
Boşanmama sebebiniz nedir?

Çocuğunuza hiç mi acımıyorsunuz?
Geçinebilir miyim kaygısı asgari ücret çalıyorum çocuğum kreşte tüm gün işte geçiyor zamanım ev kira üç beş demeden kenara atmaya başladım biraz daha çocuğum için ayaklarımın yere sağlam basması istiyorum

Dayak atmasına gerek yok, o minicik çocuğun öğrendiği ilk duygu KORKU.
Onu en çok koruması gerekenlerden korkuyor, dayak yemese de yeter ona bu duygu.
Bu ortamda bir gün daha yaşamayacak olsa bile 3,5 yaşına gelene kadar yaşadıkları korkuyu birincil duygu olarak işledi onun sinir sistemine. Hayatta belki de ilk olarak tanıştığı ve hayatı boyunca ona eşlik edecek bir duygu artık KORKU.
Bunu bastırmak için belki öfkeyi kullanacak, belki öfkesini bile kullanamayıp sinecek, hayata içerleyecek. Ama bunların altında hep aynı duygu olacak: KORKU. Tebrik ediyorum sebep olanları. Ne büyük iş başarmışlar bir bebeği korkutmayı başararak.
Çok üzücü çok ,babasının prensesi el bebek gül bebek büyüyecek yavrunun yaşadığı çok acı.Bu adam bir günde böyle olmamıştır ,bile bile lades konusu.Evlenince düzelir,çocuk olunca düzelir diye diye sözde adamlara kıymet vere vere olaylar bu kadar kötü hâle geliyor...

2 yasinda bir kizim var bir gun elinde bogazina takilabilecek bir sey gordugu icin esim panikle cok yukselerek “ver onu cabuk ver onu cabuk” diye bagirmaya basladi kizim korktu ve agladi o gun Allah tarafindan bir sabir inmeseydi heralde katil olabilirdim??? O an onu orda oldurmek istedim. Ha cok sukur esim insan konusunca anlayan biri, bir daha da boyle bir sey yasanmadi. Karsinizdaki konusunca anlamayan bir davarsa ya da siz kendinizi mantik cercevesinde neden yanlis oldugunu ifade edemiyosaniz aile terapisine baslayin.

X