- 8 Ocak 2015
- 6.058
- 19.032
- 448
- Konu Sahibi Darknesrises
-
Umarım fakat saygıdan anladığınız şeyin zihniyeti benim midemi bulandiriyor ins kocam olcak kişi doğru yolu bulurSizin zihniyetiniz sıkıntılı. Kimse size zaten mecbur değil. Sizden daha düşünceli ve saygılı zibilyon tane insan var dışarılarda. Bence de oğlan için en hayırlısı dönmek ama siz anlamak istemiyorsunuz. Siz o ve ailesi için sus payından öteye gidemeyecesiniz bu zihniyetle. Sonra burada yine konu açacaksınız şöyle oldu ben kesinlikle böyle olduğunu düşünüyorum yardım diye. Umarım hayırlı olur sizin sonraki hayatınız.
Ahlak gözünüzle görmediğiniz bir konuda insanlara günahkar yaftası yapıştırmamaktır. Hoş gözünüzle görseniz bile yapıştıramazsınız. Kimse Allah olmaya kalkmasın. Bu yalnızca Allah'ın yapacağı bir şey.Ahlak dediginiz şey 2 erkekle bir yerde baş başa alkol almak mı ? Ahlaki neyle ölçüyorsunuz siz dinden günahtan bahsediyorsunuz alkol olmanın ve iki erkekle kalmanın normalligini savunuyorsunuz asıl siz kurtlanmis zihniyetleri izle bakın ayrıca köylü kadını dediğiniz asagilanabilecek bir şey midir ki bunla küçümsemeye çalışıyorsunuz köylü kadınını şehirli kadına tercih ederim.
Yüzük atacak adam anasının karnından doğmadı mı dedi?Benim tahminim perde evlilik. Evlendim mi evlendim, kimse bir şeyden şüphelenmez. Sadece aile baskısı olsa tamam evlenicem ama bu kızla olmaz başka bulun derdi. Kainatın yapısına ters bu kadar zıt kutupların bir arada olması.
Konu sahibi o kadar cahil ve tecrübesizsiniz ki yüzük atacak adam anasının karnından doğmadı diye efeleniyorsunuz. Atmaz yüzüğü güzel kardeşim, bulmuş sizin gibi ille de evlenicem inadına evlenicem tipini. Amacına ulaşana kadarsınız, ondan sonra sizle işi bitince çıkarır verir elinize yüzüğü. Uyarmışsınız olmamış, kavga etmişsiniz olmamış, rest çekmişsiniz o da tutmamış Niye bıraksın sizi?
O gördüğün kişi de benim kimsenin bana üzülmesine ihtiyacım yok zorlu bir hayat yaşadım ve evlilik yolundayim hiçbir haksızlığa da boyun egmedigimi iyi biliyorumgeçen hafta abin sana laaaan diyordu nişanlın başka şehirde idi onun yanına evlilik hazırlığı için gitmek istiyordun izin vermiyorlardı. ailen arkanda değildi sen eğitimciydin. nişanlın ve ailesi içine sinmiyordu.kendini evlenmeye mecbur hisseden baskı gören bir kız vardı. ailen nişanlı olmana rağmen inanılmaz baskıcı davranıyorlardı. senin için üzülmüştük.çaresizliğini hissetmiştik. umarım o üye başka üyedir.
eğer o kişi sen isen bugün bambaşka bir karakterini gördüm ve şaşırdım. iki kişi alkol alıyorsa fb dir genellemesi çok yanlış. abin de sana aynı şeyi yaptığı için baskı gördüğünü söylemiştin. şimdi aynı baskıyı sen başkalarına yapıyorsun. önyargıların çok kuvvetli. abinin de önyargıları çok kuvvetli olduğu için şikayet ediyordun. oysa önyargıların ne kadar kötü olduğunu sen abinden biliyorsun aslında.demek ki onunla yaşaya yaşaya onun kalıplarından etkilenmişsin. konunda nişanlına hiçbir şey hissetmiyorum demiştin. şimdi kıskanan ve o kızları suçlayan bir profil çiziyorsun.demek ki kıskandığına göre mecburi evlilik yapmıyorsun. duygun var. konunda narin zarif biri gibi yazıyordun. şimdi bana yüzük atan anasının karnından doğmadı demişsin. oysa her insan yüzük atabilir. kadını erkeği yok.hangisi sensin bilmiyorum. sanki aynı profile iki farklı kadın yazı yazmış gibi. bu kişi sana yaşam tarzı olarak uymaz bence. özgür biri. sen daha geleneklere önem veren aileden geldiğin için sen de geleneksel ve adetleri örfleri uygulayan biriyle evlenirsen daha mutlu olursun.
Gay insanların aile ve toplum baskısı nedeniyle karşı cinsle mecburi evlilik yapması. Ya evlilik devam eder ve ya bir iki sene sonra herkesi ikna ettikten sonra hadi selametle der açar boşanma davasını.Dediğiniz evlilik türü nedir anlayamadım
Zaten daha fazla yazmama kararı aldım yoksa bu hamile halimle yüzümü tırnaklayacağım.Umarım fakat saygıdan anladığınız şeyin zihniyeti benim midemi bulandiriyor ins kocam olcak kişi doğru yolu bulur
Bence evlenmeyin çünkü burada yazılanı okuyunca bile uyumlu degilsiniz beraber mutlu Bi evlilik yaşamanız için senin tamamen herşeye okey diyen biri olman gerekiyor kendini hiçe sayman lazım çünkü bu çocuk keyfine hayatını yaşamaya devam edecek sen de evde bekleyen karısı anasının vs gelini olacaksın yani sen sürekli ona yapma diyeceksin o yapacak görünen köy kılavuz istemez demişler neden hala devam ediyorsun ki boz bu işi kendine göre birini bul kimse degişmez herkes kendine göre olanla evlenmeli ileride degişir diye düşünerek evlilik yaparsan sonu hüsran olur dünyadaki tek erkek o değil sonuçtaDeğiştirmeye çalışmadım fakat bana yanlış gelen şeyler var onun için de bana karşı yanlış gelen şeyleri var anlayışlı olmamız gerektiğini düşünüyorum ahlak olarak bakış açılarımızın farklı olduğunu farketmemiz biraz zaman aldı herkesin karşı cinsten arkadaşı olabilir fakat bana göre bu tarz olmamalı.
Aşağılık zihniyet derken bile karşıdakini aşağılamaktan keyif alan o psikolojiye giren sizsiniz belli o kafayı siz yaşıyorsunuz sizin beni neyle itham etmeye hakkınız var sizene ? Bir metne dayanarak birbirimizden çok farklı olduğumuzu nerden cikardin en azından yoruma bakarak öyle olduğunu düşünüyorum deseydiniz saygı duyardım ahlaksızlık varsa sizi değil beni ilgilendirir zaten sizene elalemin kocam olcak adamın ahlaksızlığını niye savunuyorsunuz ben memnun edemezsem siz mi ediceksiniz gidin kendi anormalliğinizi başka yerde savununAhlak gözünüzle görmediğiniz bir konuda insanlara günahkar yaftası yapıştırmamaktır. Hoş gözünüzle görseniz bile yapıştıramazsınız. Kimse Allah olmaya kalkmasın. Bu yalnızca Allah'ın yapacağı bir şey.
İki erkekle alkol almanın günahsa bizim günahımız olmadığını, sözüm ona ahlaksızlıksa da sizi ilgilendirmediğini söylüyorum. Kimsiniz de o kadını yargılıyorsunuz? Size ne? Sizin icin bu kadar tersse, bunu normal gören adamla hem de görücü usulüyle niçin evleniyorsunuz?
Görücü usulü, aşk yok, sevgi yok, ortak bazı değerler üzerine yapılmış bir anlaşma gibidir.
Sizinle taban tabana zıt bu adamla niye evleniyorsunuz? Neleri cezbediyor sizi? Bunlara içinizde samimi cevaplar verebiliyorsunuzdur umarım.
Köylü kadınını küçümsemedim. O sizin aşağılık psikolojinizden gelen hissiyat.
Evlenme yaşına gelmiş birlerler görmüş geçirmiş birini size ters geliyor diye değiştiremezsiniz değişmezler ben size söyleyim açıkça,değişse de mutlu olmaz 15 yolluk bir arkadaş bu size uymuyorsa sizin sorununuz ayrılmak sizin tercihiniz olur ama bende olsam arkadaşlığımı bitirmezdimDeğiştirmeye çalışmadım fakat bana yanlış gelen şeyler var onun için de bana karşı yanlış gelen şeyleri var anlayışlı olmamız gerektiğini düşünüyorum ahlak olarak bakış açılarımızın farklı olduğunu farketmemiz biraz zaman aldı herkesin karşı cinsten arkadaşı olabilir fakat bana göre bu tarz olmamalı.
Doğru. Mağarada yetişmiş birini alacağına. hshshOlur söylerim gitsin sizin gibi aydın fikirli birini alsin
3 kişi bir dağda alkol alıyorsa kesin sevişmiştir diyen zihniyetin yorumu. Busunuz işte. Boşuna ahlaklıyım nutukları çekmeyin. Biliyoruz hepimiz ahlaktan bahsedenlerin nasıl ahlaksız oldugunu.ben memnun edemezsem siz mi ediceksiniz
Göz göre göre mutsuz bir evliliğe doğru gidiyorsunuz. İnanın bu kız arkadaş konusu en küçük sorununuz. Görücü usulünde insanlar özellikle kendi hayat görüşlerine uygun insanlarla görüşürler. Kendi icinde bir mantığı vardır. Ben görücü usulüne de kendi içerisinde bu mantık dolayısıyla saygı duyarım. Ama sizinki kusura bakmayın ama çok yanlış.Olurdu da adı ustunde görücü usulü çok mantık çerçevesinde yapılmadı aniden gelişti ve oldu
Akıllarına gelen hep artı 183 kişi bir dağda alkol alıyorsa kesin sevişmiştir diyen zihniyetin yorumu. Busunuz işte. Boşuna ahlaklıyım nutukları çekmeyin. Biliyoruz hepimiz ahlaktan bahsedenlerin nasıl ahlaksız oldugunu.
Yok Rihanna olmadığımı biliyorum da firtlatmamasi için çok mu güzel olmak lazım anlayamadım kimse kimseye yüzük firlatamaz hanımefendi! zaten o kim ki fırlatacak demek istiyorum??Yüzük atacak adam anasının karnından doğmadı mı dedi?Sanki bana Rihanna hanım abla. Yüzük atacak adam doğmamış ama bdv'ye gelip konu açmışım nıpıcım bu kızla diye djdjdkslsmababha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?