• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın kız arkadaşı olsun istemiyorum

Siz bu adamla neden evleniyorsunuz ki?

Ahlak anlayışınız farklı, hayata bakışınız farklı, arkadaşlık anlayışınız farklı..

Ortak ne gördünüz de evlenmeye karar verdiniz?

Görücü usulü hem de. Yani gayet de mantığınızı öne koyup böyle biri bana uymaz diyip ayrılma zamanı siz ne yaptınız?

Adam hep böyleymiş önce evliliğe he diyip de sonra o bana uymaz bu bana uymaz diyip darlamayın adamı. Size uymuyorsa evlenmeyeceksiniz bu kadar!
Haklısınız birbirimizi değiştirmeye çalışmıyoruz zaten sadece düşünce yapılarımıza saygı göstermemiz gerekiyor öyle bir arkadaşlık ortamı bana değil kimseye normal geleceğini sanmıyorum bir gün o da normal olmadığını farkeder umarım.

Değiştirmeye çalışmadım fakat bana yanlış gelen şeyler var onun için de bana karşı yanlış gelen şeyleri var anlayışlı olmamız gerektiğini düşünüyorum ahlak olarak bakış açılarımızın farklı olduğunu farketmemiz biraz zaman aldı herkesin karşı cinsten arkadaşı olabilir fakat bana göre bu tarz olmamalı.
O zaman evlenip birbirinizin başını yakmayın.
ileride çocuklarınız olunca kimin ahlak kuralına göre büyüyecekler?
Evlilikte bu kadar farklılık olmaz.

Herkes arkadaşıyla sevişiyor mu sanıyorsunuz ne alaka? Nasıl bir düşünce tarzı.

Siz bence bu adamla evlenmeyin, çünkü kendi ağzınızla söylemişsiniz. Hayata bakışınız, karakteriniz tamamen farklı.
Kendinize göre birini bulun.
Mutsuz olursunuz.

Ne kadar iftiracısınız ya. Ben de en yakın erkek arkadaşımla alkol alırım samimi konuşurum. Ama bu adamla görüşmeyeceksin diyen olursa da devam etmem. Ne münasebet. Benim aklım yok mu? Bu benim arkadaşımla yattığımı göstermez. Saygısızlık etmeyin
Asıl arkadaşlık karşı tarafın size mesafe koymadan sizin ona mesafe koyduğunuz arkadaşlık türüdür bence dedikoduya mahal verecek hiçbir şey yapmamak lazım.

Haklısınız birbirimizi değiştirmeye çalışmıyoruz zaten sadece düşünce yapılarımıza saygı göstermemiz gerekiyor öyle bir arkadaşlık ortamı bana değil kimseye normal geleceğini sanmıyorum bir gün o da normal olmadığını farkeder umarım.
Bana geliyor diyorum hala kimseye gelmez diyorsunuz.
Bu sene yakın arkadaşlarımızla tatile çıkacağız mesela iki çift. daha rahat etmek için her şey dahile gidiyoruz ki bol bol içelim mesela. Kalkıp bunda art niyet mi arayacaksınız?
Sizden Farklı yaşamı seven insanlar var.
Mesela ben sizin gibi bir eş istemem.
Eşim de arkadaşına içmesine kampına karıştırmaz.

Değiştirmeye çalışmadım fakat bana yanlış gelen şeyler var onun için de bana karşı yanlış gelen şeyleri var anlayışlı olmamız gerektiğini düşünüyorum ahlak olarak bakış açılarımızın farklı olduğunu farketmemiz biraz zaman aldı herkesin karşı cinsten arkadaşı olabilir fakat bana göre bu tarz olmamalı.

Niye anlayışlı olacaksınız da? Uymuyorsa uymuyordur. Evlilik bu iş değil ki mesai bitince evlere dağılıp konfor alanımızda kendi kafamızdakilerle takılalım diyeceğiniz. Yapacağınız tek eylem birbirimize uyumlu değiliz ayrılalım demek. Kimsenin ki kendine yanlış değildir herkes doğrularını yaşar.

Hayır çok yanlış düşünüyorsunuz. Evlilikte karşılıklı tolere edilebilecek şeyler vardır evet. Ama sizinki bunlardan birisi değil. Siz tamamen farklı hayat yaşamazsını istiyorsunuz o kişiden.

Öyle bir arkadaş ortamı alkol almayan birisi olmama rağmen bana ters değil mesela.

Yani insanların normali size normal gelmiyor diye onu yargılayamazsınız.

Ayrıca cinsellik fb ithamlarınız aşırı derecede mide bulandırıcı.

Asıl arkadaşlık karşı tarafın size mesafe koymadan sizin ona mesafe koyduğunuz arkadaşlık türüdür bence dedikoduya mahal verecek hiçbir şey yapmamak lazım.
Dedikodu yapanın terbiyesidir o. Biz birbirimizi bildikten sonra iki üç boşboğazı takmıyoruz.
Ki kayınpederim bir kere o arkadaşım hakkında evlenince görüşme diyecek oldu eşim de ben de çok sinirlendik bir daha da ağzını açamadı.

Siz saygi göstermiyorsunuz ki, o neden göstersin?

Keşke düğün noktasına gelmeden bu konuyu iyice çözmeye çalışsaydınız. Siz bu adamın hayatını bilerek evlilik yoluna girmişsiniz. 😔 İleride iş yerinde de farklı arkadaş ortamında da sizi rahatsız edecek davranışlar olabilir.
Keşke fakat bu kız dışında başka beni rahatsiz edecek birşeyini görmedim

Onunla evlenirsem mutsuz olacağımı düşünmüyorum sadece rahatsız olduğum bir durumdan bahsettim.
Kaç yaşındasınız 18 falan mı?

Bu rahatsız oldum dediğiniz durum adamın hayatı.

Evlenirseniz bir kaç aya kalmaz eşim arkadaşlarıyla kampa tatile gitmek istiyor ben gitme diyorum diye konu açacaksınız. Biz de size diyeceğiz ki nişanlıyken nasıldı?

İleride çocuğunuz olduğunda görürsünüz.
En basiti o çocuğa dini bir eğitim verdirmez rahat büyütmek ister siz izin vermek istemeyeceksiniz. Asıl o zaman çatışmalar başlar.
Farklı görüşler arkadaş olur ama evlenmemelidir. Evlilik bambaşka bir şey. Böyle evlilik yürümez

Alkollü ortamların hepsinde kesinlikle cinsellik olmaz hanımefendi. Yanlış düşünüyorsunuz. Ki 15 yıllık arkadaşıymış. Görücü usulü tanışıp evlenmeye kalkan da sizsiniz. Ya olduğu gibi kabul edeceksiniz ya da etmeyeceksiniz. İnsanların hayatlarına sonradan müdahil olup bu şekilde darlamamalısınız bence. Hayat görüşünüz de aynı değilmiş zaten. Şimdiden neresinden tutarsanız orasından elinizde kalan bir ilişki.
Ben görücü usulü tanıştım ama o da benimle bu şekilde tanışmak istedi yinede görüşlerimize saygısız olmayı gerektirmez bu en azından hayatım seni şüpheye sokacak hicbirsey yok demesi ve o güveni bir şekilde vermesi lazimdi kavga etmemesi lazimdi

Çok komiksiniz.

Siz sorunun özü olarak kızı görmüşsünüz. Ama kız olmasa da adam alkol alıyor tatile gidiyor geziyor tozuyor. Siz kıza odaklandığınız için diğer sorunları görmüyorsunuz.

Ne sanıyorsunuz gerçekten. Adam kızla görüşmeyi bırakıp azaltsa evlendiğinde evde mi oturacak? Kız arkadaşı varken yaptıklarını erkek arkadaşlarıyla yapmak istemeyecek mi?

Ay bu arada arkadaşlar bilirler dindar diyebileceğim bir yaşantım var. Buna rağmen alkol alan arkadaşlarım, kız erkek birlikte tatillere giden bir çevrem de var. Kimsenin birbiriyle yatıp kalktığını düşünmedim. Günün sonunda herkesin ne yaptığı da kendini ilgilendirir zaten. Arkadaşlarımı böyle tercih ederken sorun hissetmiyorum. Ama bu kişi eşim olsaydı büyük sorun olurdu. Gitmek istediğim yer aynı olmayacak o tatile gittik mi başka takılmak isteyecek vs... Günün sonunda ya siz değişmek zorunda kalacaksınız yada huzursuzluk çıkacak kocanızı yola getirmek için ailelerin kurban olarak öne attığı kadın olarak heba olup gideceksiniz.

Alkollü ortamların hepsinde kesinlikle cinsellik olmaz hanımefendi. Yanlış düşünüyorsunuz. Ki 15 yıllık arkadaşıymış. Görücü usulü tanışıp evlenmeye kalkan da sizsiniz. Ya olduğu gibi kabul edeceksiniz ya da etmeyeceksiniz. İnsanların hayatlarına sonradan müdahil olup bu şekilde darlamamalısınız bence. Hayat görüşünüz de aynı değilmiş zaten. Şimdiden neresinden tutarsanız orasından elinizde kalan bir ilişki.
Hepsinde illa cinsellik olmaz ya da illa olmasi için illa kamp ortamı da gerektirmez değil görücü usulü biriyle konuşmak erkek arkadaşım da olsa böyle bir ortama girse huzursuz olurdum

Ben görücü usulü tanıştım ama o da benimle bu şekilde tanışmak istedi yinede görüşlerimize saygısız olmayı gerektirmez bu en azından hayatım seni şüpheye sokacak hicbirsey yok demesi ve o güveni bir şekilde vermesi lazimdi kavga etmemesi lazimdi
Siz de ona saygılı değilsiniz, yaşam tarzına, düşüncesine, o da size değil. Alkol alınan ortamda kesinlikle seks olacağını düşünen bir insansınız siz zaten güven duyamazsınız da. Siz evlilik değil, ayağına pranga taktığınız bir eş istiyorsunuz bence.

Back