Kocamın kıskançlığı

lices74

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2023
81
39
26
Merhaba kızlar, eşimle sevgiliyken mini etek, şort ve tayt vb. giyinirdim. Evlenince tayt, şort, askılı giydirmez oldu. Sadece etek ve elbise giyerdim. Doğum yaptım sadece 5 kilo fazlalığım kaldı ve bu halimi beğendiğini kilo vermemimi istedi. Şimdi pantolon hariç bir şey giydirmiyor onda bile arkam kapanacak. Kargocu gelse bile normal ev halimle kapıyı açtırmıyor üstümde de normal pijama tişört var. Soruyorum neden bu kadar kıskanmaya başladın diye ama cevap yok susuyor. Sizce neden olabilir?

Merhaba kızlar, eşimle sevgiliyken mini etek, şort ve tayt vb. giyinirdim. Evlenince tayt, şort, askılı giydirmez oldu. Sadece etek ve elbise giyerdim. Doğum yaptım sadece 5 kilo fazlalığım kaldı ve bu halimi beğendiğini kilo vermemimi istedi. Şimdi pantolon hariç bir şey giydirmiyor onda bile arkam kapanacak. Kargocu gelse bile normal ev halimle kapıyı açtırmıyor üstümde de normal pijama tişört var. Soruyorum neden bu kadar kıskanmaya başladın diye ama cevap yok susuyor. Sizce neden olabilir?
Yaptığı ufak ufak adımları görmezden gelip bunu "kiskanma" olarak adlettiginiz için abartmis da abartmış.

Bir kaç sonraki aşama kapanmanızı istemesi zaten. Bu bir kıskançlık değil zihniyet meselesi. Sizse kıskançlık diyip içten içe eşim beni sahipleniyor ne güzel dedikçe ayağını biraz daha uzatır az kalmış.

Giydirmez oldu derken? Hangi hakla anlayamadım? Eş falan fark etmez kimse kimsenin kıyafetine karışamaz bu ne çağdışılık

Yanlış soru soruyorsunuz. Neden kıskanmaya başladın diye sormayın, sen ne ara bu kadar hırbo oldun diye sorun.

Baştan biliyormuş aslında demek ki değiştirebilirim diye düşünmüş ama bu yanlış bence seni tesettürlü olarak kabul etseydi haklıydı ama şuan bu yaptığı biraz değişik

Öncelikle sadece burdaki cevaplara bakarak eşinize karşı bir tutum almamanızı tavsiye ederim. Biz sizin eşinizi tanımıyoruz. Sadece bir yorumda bulunabiliriz. Instagramda "sevgilisinin şunu yapmasını istemeyen insan kesin onu yapan kadınlara bakıyordur" diye genellemler var.
Sevdiğimiz insanın bazı davranışlarinı nasıl olsa ilerde değiştiririm gözüyle bakabiliyoruz. Eşiniz de başta sizi kaybetmemek için giyiminize karışmak istememiş olabilir.

Iyy en çekilmez erkek tiplerinden. Ne münasebet üstüme başıma karışıyorsun ya😒
Cevap veremiyorsa saklanacak bir cevap herhalde.
Siz de 5 kilo aldım verme diyor dediğinize göre sizi daha çok beğenip kıskandığını falan sanıyorsunuz diye düşünüyorum. Ama öyle değil..

Şimdi şöyle bir durum söz konusu..
Orantılı giyinmek gibi bir olgu var.
Yerine göre giyinmeyi biliyorsanız karışamaz.
Zaten bir kadın evlenmisse ; ister istemez bazı şeylerin orantisini kendisi kuruyor.
O dengeyi korudugunuza inanıyorsanız,kocanız boş yapıyor.
Ama yerine uygun giyinmediginizi gozlemlemisse ; bunu bir konusmaniz lazım.

Sohbet gruplarina gidiyorsa onlardan etkilenmistir

Taviz tavizi doğurur. Bi adım sonrası pantolon da giyme uzun etek giy falan der herhalde.
Yani benim anlamadığım şey nasıl izin veriyorsunuz ? O mu karar verecek nerde ne giyeceğinize?
Şorttan mini etekten nasıl geçiş yapabildiniz mesela popo kapatacak kadar giyinmeye ?
Buna kendi iradenizle karar verseniz, artık kendime böyle giyinmeyi yakıştırıyorum deseniz amenna, kim karışabilir ?
Ama sırf nikah cüzdanı var diye bir erkeğin ne giyeceğimize karışmasını aklım almıyor.
Eee benim eşim de bu kısa diyor, bu çok açık diyor, desin ne yapayım ben seviyorum yakıştırıyorum..
O mu karar verecek yani.

Görüşlerimiz tamamen zıt ama ben bir insanın başkasını değiştirmeye çalışmasına çok karşıyım , böyle bir düşüncesi varsa bunu en başta sizinle konusmaliydi.
Ben de carsafliyim nişanlıydim karşı taraf bana dedi ki sen benim şalvar cübbe giymemi istersen giymem haberin olsun ben de neden böyle bişey işteyim ki ben seni olduğun gibi kabul ettim değiştirmeye çalışmam dedim. Ama sonra o beni farklı konularda değiştirmeye çalıştı , baştan tamam dedi sonra kendi yaşam tarzına çevirmeye calisti bu saygısızliklarina daha fazla katlanamadim ben de.
Yani neyi savunursa savunsun ya olduğu gibi kabul edecek ya da baştan kendini adam gibi ifade edecek. Kimsenin bir başkasına bunları yaşatmaya hakkı yok

Kendi başka kadınların memesine, poposuna baktığı için, size de başkasının bakabileceğini düşünüyor.
Ben buna kesinlikle katılıyorum, kim ne derse desin. Bir erkek bir kadında neyi eleştiriyorsa, aslında onunla ilgileniyor demektir. Kadınların etek boyuna takılan ve yargılayan adam oraya bakıyordur ve karşı erkeğin de aynı sapkın ve boş zihniyete sahip olduğunu düşünüp böyle davranır. En yakınından yaşadım ve gördüm.

Yaptığı ufak ufak adımları görmezden gelip bunu "kiskanma" olarak adlettiginiz için abartmis da abartmış.

Bir kaç sonraki aşama kapanmanızı istemesi zaten. Bu bir kıskançlık değil zihniyet meselesi. Sizse kıskançlık diyip içten içe eşim beni sahipleniyor ne güzel dedikçe ayağını biraz daha uzatır az kalmış.
Eşim beni sahipleniyor demedim fark ettiyseniz. Bu konu üstüne çok tartışıyoruz ve artık bunalmış hissediyorum sadece danışmak istedim hemen atlamaniza gerek yok

X