• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın eşcinsel olduğunu düşünüyorum:(

Butun esler surpriz yumurtadir. Evlenmeden birini cozmek cok zor.
Sonucta adam iktidarsiz degil. Belki ihtiyac duysaydi evlenmek icin onceden kendini cinsel yonden kanitlayip esini kandirip evlenecekti. Bunu da yapabilirdi. Konu sahibi "evlenmeden once her sey yolundaydi, ya da esim oyleymis gibi davrandi" da yazabilirdi buraya.

İlk zamanlar hadi çekindin yapamadın, bir şekilde soramadın.
E aradan geçmiş koskoca 6 yıl
Çocuğunuz var
Hala mı bu sorunla ilgili konuşamıyorsun?

Bana bak adam niye biz ilişkiye girmiyoruz, giremiyoruz
Bana bununla ilgili sebeplerin nedir
Tek tek açıklayacaksın diyebilmelisin.
Yoo hayır kaç kez konuştum. Terapist olayından sonra gitmek istemeyince bir nevi kendim terapistlik bile yapmaya kalktım hatta. Güzel güzel konuştum öyle derin muhabbetlerimiz çok oldu. Bir şey yok, sorun yok, bende bir şey yok diyordu hep. Yani susup oturmadım ki, hatta demiştim konumda güzel mi bulmuyorsun demedim, iç çamaşırı mı giymedim neler neler... Ama yok işte.

oyle olmas abile cinsellik yok . ve cinswllik olmayısı baslı basına sorun .cekmek zorunda degilsin

Sanırım haklısınız dile dökülmemiş bir anlaşma gibi oldu bu durum sanki. Ben sesimi çıkarmadıkça o da normal bir eş olmaya çalışıyor. Zaten öyle dışardan bakınca ama iş özele girince adamın kendisi tuhaf. Erkeklerin cinselliğe düşkünlüğünü duydum hep ama tersi bir adam çıkınca da ne yapacağımı bilemedim biraz zor da olsa işin sonunda artık bu durumu kabullenmiş biri oldum.

Anlıyorum bunu kondurmak zor gelmiştir ama geldiğiniz noktada istemeden de olsa buna uyumlanmışsınız. Onun da istediği budur zaten. Sormamanız, sorgulamamanız ve bunu kabullenmeniz. Eşcinsel bir erkek asla bir kadınla cinsel ilişkiye giremez diye birşey yoktur. Fiziksel olarak gayet başarabilir bunu zorunluluktan ya da çocuk yapmak için fakat ilişkilerin sürekliliğine izin vermez. Sonuç olarak sizde de öyle olmuş.

Butun esler surpriz yumurtadir. Evlenmeden birini cozmek cok zor.
Sonucta adam iktidarsiz degil. Belki ihtiyac duysaydi evlenmek icin onceden kendini cinsel yonden kanitlayip esini kandirip evlenecekti. Bunu da yapabilirdi. Konu sahibi "evlenmeden once her sey yolundaydi, ya da esim oyleymis gibi davrandi" da yazabilirdi buraya.
Katılıyorum öncesinde bir şey yaşamış olsam anlamazdım bile çünkü ilişkide hiçbir sorun yok.

Bence bir gün eşinizle otururken eşcinsel herhangi birine konuyu bağlayın. Konu bağlamada üstüme yoktur bu arada..

Mesela, "Bugün biraz nostalji yapayım dedim ricky martin dinledim. Sen sever misin?"
Cevaptan sonra "ricky martini benle birlikte bütün arkadaşlarımda çok dinlerdi. Ama ne zaman eşcinsel olduğunu öğrendiler hepsinin hayalleri yıkıldı. Sanki olmasaydı ricky martinle evlenebileceklermiş gibi.. " burada gülümsüyorsun.
Ve devam ediyorsun,

" Bence bu sorun olmamalı. Neden dışlansınlar ki? Bunlar tercih meselesi. Bende buna çok saygı duyuyorum. Hiçbir önyargım da oluşmadı ona karşı. Bu konuyada nerden geldiysek" gülümse..

Sessizlik.. Ve,

"Sence de öyle değil mi? Sen ne düşünüyorsun bu konuda? Yani mesela eşcinsel olduğunu öğrendiğin bir arkadaşın olsa ondan uzaklaşır mıydın, bunu bilmek seni etkiler miydi?"

Neden boyle sacma sapan seyler soruyorsun gibi konusmalar baslarsa hic kaile alma.

"Ne var bunda merak ettim iste" bu konuda düşüncesinide öğrenmiş olursun. Yüzüne gözüne mimiklerine dikkat edersin. Gözlerini sakın ondan kaçırma her mimiğini nefes alıp verişine kadar incele. Vücud dili çok önemli.

Ben eşimin bir konuda yalan söyleyip söylemediğini anlamak için ona sorduğumda söylediklerinden çok göz hareketlerine ses tonuna dudaklarına dikkat ederim. Ellerini nasıl kullandığına bakarım. Hemeenn ele verir ve köşeye sıkışır.

Aynen yazmak istrmedim ama düşüncem böyle
İnanın emin değilim ama geçmişini deşiyorlarmış insanın dedi kestirip attı. Terapiste gitmeyince geçmişindeki detaya kendim ulaşmaya da çalıştım, bazen çocukluğundan-lise yıllarından konular açtım ama hepimiz gibi anılarını anlattı. İçinde tuhaflık yoktu hiçbirinin.

Sitelere gırıyorsa uyeligi de olabılır
Uyelıgını ogrenıp fake uyelık acıp esınızı denemenız lazım.
Ilk kez bı konuda boyle dusunuyorum
Baska turlu emin olamazsınız

Bence bir gün eşinizle otururken eşcinsel herhangi birine konuyu bağlayın. Konu bağlamada üstüme yoktur bu arada..

Mesela, "Bugün biraz nostalji yapayım dedim ricky martin dinledim. Sen sever misin?"
Cevaptan sonra "ricky martini benle birlikte bütün arkadaşlarımda çok dinlerdi. Ama ne zaman eşcinsel olduğunu öğrendiler hepsinin hayalleri yıkıldı. Sanki olmasaydı ricky martinle evlenebileceklermiş gibi.. " burada gülümsüyorsun.
Ve devam ediyorsun,

" Bence bu sorun olmamalı. Neden dışlansınlar ki? Bunlar tercih meselesi. Bende buna çok saygı duyuyorum. Hiçbir önyargım da oluşmadı ona karşı. Bu konuyada nerden geldiysek" gülümse..

Sessizlik.. Ve,

"Sence de öyle değil mi? Sen ne düşünüyorsun bu konuda? Yani mesela eşcinsel olduğunu öğrendiğin bir arkadaşın olsa ondan uzaklaşır mıydın, bunu bilmek seni etkiler miydi?"

Neden boyle sacma sapan seyler soruyorsun gibi konusmalar baslarsa hic kaile alma.

"Ne var bunda merak ettim iste" bu konuda düşüncesinide öğrenmiş olursun. Yüzüne gözüne mimiklerine dikkat edersin. Gözlerini sakın ondan kaçırma her mimiğini nefes alıp verişine kadar incele. Vücud dili çok önemli.

Ben eşimin bir konuda yalan söyleyip söylemediğini anlamak için ona sorduğumda söylediklerinden çok göz hareketlerine ses tonuna dudaklarına dikkat ederim. Ellerini nasıl kullandığına bakarım. Hemeenn ele verir ve köşeye sıkışır.
Teşekkür ederim yardımınız için. Bunu denemeye kalkmıştım bir kere ama eşcinsellikle ilgili değil de direkt cinsellikle ilgili bir konuydu. sanırım telefonu mu çalmıştı, tam hatırlamıyorum ama konu yarım kalmıştı. Bayağı zaman geçti üzerinden. Açıkça soramadığım şeyleri başkasının ağzından anlatarak sormuştum...

Bir de sizin dediğiniz şekilde konu açayım bakalım ne diyecek. Çünkü hiç bugüne kadar denk gelmedi böyle bir mevzu.

Hem size yanaşmıyor oluşu hemde kendi cinsle ilgili filmler izlemesi bu yönde dusunduruyor, keşke ikna edebilme şansınız olsaydı terapist için. Başka biri eşinizle konuşsa daha kolay anlayabilir diye düşünüyorum.
Her ne kadar problemli görünse öyle olmamasini ümit ediyorum. İnsanın eşinin eşcinsel çıkması da çok kötü yahu. Tabi, su zamanda o kadar çok var mı böylesi, bende daha dün nisanlanacak arkadasimin görüştüğü kişinin böyle olduğunu düşündüğüm için konu acmistim. Bu tarz olayların yaygınlaşması nedeniyle erkeklere güvenim daha da azaldi, birini değerlendirirken önce acaba normal bir adam mı diye bakıyorum.

Hem size yanaşmıyor oluşu hemde karşı cinsle ilgili filmler izlemesi bu yönde dusunduruyor, keşke ikna edebilme şansınız olsaydı terapist için. Başka biri eşinizle konuşsa daha kolay anlayabilir diye düşünüyorum. Ama, umarım öyle değildir, insanın eşinin eşcinsel çıkması da çok kötü yahu. Tabi, su zamanda o kadar çok var mı böylesi, bende daha dün nisanlanacak arkadasimin görüştüğü kişinin böyle olduğunu düşündüğüm için konu acmistim. Bu tarz olayların yaygınlaşması nedeniyle erkeklere güvenim daha da azaldi, birini değerlendirirken önce acaba normal bir adam mı diye bakıyorum.
Eşcinsellik eskisi gibi gizli kapılar arkasında yaşanmıyor artık ama eşim bu konuda bir ustaydı sanırım hiç anlamadım. Ki hala emin değilim eşcinsel mi yoksa hiç isteği mi yok? İşte bunu bilmiyorum. +18 siteleri telefonunda gördüğümden beri acaba gey mi demeye başladım öncesinde başka sebeplere bağlıyordum.

Çok üzüldüm,eşin olacak adama da çok kızdım. Bu nasıl bir bencilliktir .sırf el ne der diye evlenmek ne kadar yanlış.senin ne günahın var. Senin de hakkın sevilmek.bence suphelerinde haklısın, psikilogla vs olmaz ,ya kabul Edip böyle devam edeceksin ya da ayrilacaksin herkes yoluna gidecek hak ettiği hayatı yaşayacak.

banada esiniz escinsel gibi geldi ki genelde esleri hep ayni sikayetlerde bulunur.
evlilik cocuk sanirim bunlar onun kendisini saklamasi icin bir alternatif olmus.

Sitelere gırıyorsa uyeligi de olabılır
Uyelıgını ogrenıp fake uyelık acıp esınızı denemenız lazım.
Ilk kez bı konuda boyle dusunuyorum
Baska turlu emin olamazsınız
Ben bir kere gördüm üyeliği var mıdır bilmiyorum. Daha da bir iz bulamadım zaten. Şimdi telefonunu alsam tertemizdir kesin. Normal hayatta da titiz, telefonda da öyle bir adam. Mesajlaşması falan yok ama, whatsapp falan baktım normal mesajlardı. Hep spor, futbol maçı.. Kaçta gidiyoruz tarzı arkadaş arası mesajları vardı genel oalrak. Bir de işiyle ilgili görüşmeler.

Bu işler için kullandığı face adresi vs olabilir,mail adreslerine face adresi almayı dene istersen,bı adres alındıysa kullanılıyor diye uyarı verir

Teşekkür ederim yardımınız için. Bunu denemeye kalkmıştım bir kere ama eşcinsellikle ilgili değil de direkt cinsellikle ilgili bir konuydu. sanırım telefonu mu çalmıştı, tam hatırlamıyorum ama konu yarım kalmıştı. Bayağı zaman geçti üzerinden. Açıkça soramadığım şeyleri başkasının ağzından anlatarak sormuştum...

Bir de sizin dediğiniz şekilde konu açayım bakalım ne diyecek. Çünkü hiç bugüne kadar denk gelmedi böyle bir mevzu.
Ricky martinden girip bağlayın bence. Dediğim gibi mimikler çok önemli. Hani eşcinsel olduğunu öğrendiğin bir arkadaşın olsa mesela ondan soğur muydun diye bir soru yöneltirsiniz demiştim ya, onu daha fazla köşeye sıkıştırmak isterseniz o soru biraz daha damardan olabilir. Mesela o konuşmanın devamında,

"Mesela atıyorm ben eşcinsel olsam sen bunu öğrensen, bana karşı bakışın değişir miydi? Tamam hani eşinim ve gayet iyi anlaşıyoruz. Ama böyle de bir şeyi öğrensen benden uzaklaşır mıydın. Ya da böyle bir durumda ne yapardın"

Facebook vs bir hesabı varsa sizde fake hesap açın ve eşinize mesaj atın ama ilk normal sonra +18 konulardan bahsedin o da o şekilde konuşucak mı diye. 2. Yine bir hesap açın ama erkek hesabı ve oradan da eşinize yazın iki hesaptan da oynatın kişilere yaklaşımı nasıl olur bende merak ediyorum ama büyük ihtimalle eş cinsel gibi duruyo.

Bu işler için kullandığı face adresi vs olabilir,mail adreslerine face adresi almayı dene istersen,bı adres alındıysa kullanılıyor diye uyarı verir
Öyle oluyor mu? Hiç aklıma gelmedi. Pek sosyal medya ile alakası yoktur çünkü. Telefonu bile 4-5 yıllık dokunmatiklerden. Yani yeni teknolojiye pek ayak uydurmuş değil. Face, instagram bir bende var onda yok diye biliyorum. Nasıl öğreneceğim mesela biraz anlatır mısınız? Tam anlayamadım.

bu konuda bir yanılgı var astoria,
yıllar önce daha üniversitedeyken bir grup eşcinselle röportaj yapmıştım,
adam evli, çocuklu, karınızı hiç mi arzulamıyorsunuz demiştim,
sen bir tavşanı ne kadar seksi buluyorsan ben de karımı o kadar seksi buluyorum demişti...
peki nasıl oldu bu çocuklar dedim,
gözlerimi kapatıp vazifemi yapıyorum, erkek arkadaşımla olduğumu hayal ediyorum, hayatımı sürdürmek için haftada 10 dakika buna katlanmak zorundayım demişti.
bu grupla yapılan diğer söyleşiler için anadolu ayılarını aratabilirsin, adamlar inanılmaz maskülen görünümlü, evli, dışardan heteroseksüel olmadıklarına dair en ufak bir şüphe uyandırmıyorlar ama gay ler...

Ben de LGBTQ derneklerinde gönüllü çalışmıştım kısa bir süre. Orada da görüştüğüm geyler "Ayy bir kadınla asla sevişemem/ Bir kere denedim iğrençti hiç zevk almadım" falan demişlerdi. "Evlenirsem gözlerimi kaparım vazifemi yaparım" diyenlerin genelde hayatlarında büyük bir zorunluluk vardı, sen de görmüşsün zaten röportajlarında. Annesi çok hastaydı mürüvvetini görseydi ya da ailesi çok muhafazakardı öldürürlerdi falan gibi senle röportaj yapan adam da buna benzer konuşmuş. Yani toplum baskısını yok saymıyorum elbette, adamın eşcinsel dürtülerini de keza. Ancak sırf toplum ne der diye kadınlarla evlenene pek rastlamadım, genelde hiç evlenmemeyi seçiyorlar. O yüzden biseksüel diye düşünüyorum ben maskülen gey olduğunu düşündürtmedi. Yanılıyor da olabilirim elbette. :) Konu sahibi, eşinizin ailesi fazla muhafazakar mı mesela?

Back