• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bayram kuralları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu aile bayramlaşma kısımları maalesef toplulummzda sorun önce benim ailem neden böle bi öncelik var eşler bnu neden yapar anlamam mesela benm ailem memlekette ilk bayramımız bizim eşim bana direk sey dedi araba kiralayalım sizinkilere gidelim arefe den dedi çok sevindim bende o zaman gitmeden size ugrarrz dedim bayramlaşırız.. böyle hesaplara girmeye ne gerek war. Önce eşimin ailesine gitsekte olur benm aileme gitsekte önemli olan bayramlaşma değilmi ? Eşiniz de bi garip bana bağlısın fln kimse kimseye bağlı değil birinn haddini bildirmesi gerekiyor

Sağlıklı- huzurlu insana her gün bayram, siz de bayram öncesi Ya da bayram sonrası gidip ziyaret etseniz kendi ailenizi?

Sürükleyerek, zor kullanarak mı götürüyor? O götürmüyor, siz kabul edip gidiyorsunuz. Ortak hayatınızdaki tek söz hakkını kocanıza verirseniz, o nereye çekerse oraya gidersiniz tabi. Nereye gidiyorsan git, ben hiçbir yere gitmiyorum ya da bu sefer aileme gidiyorum deyin bakalım ne oluyor. Ha o zaman boşanma lafını ediyorsa, zaten yaşadığınız şey evlilik değil, kölelik oluyor.

Kadın dinen kocasına bağlı olduğu için onun rızası olmayan şeyi yapamıyorum.
Sizde dindeki haklarinizi kullanin o zaman.Bi gelin kaynanasina hizmet etmek zorunda degil dinimizde.Gitmek zorunda da degilsin.Erkekler dini sadece kendilerine yontuyolar ama yok oyle bisey.Benim esimde cok.dindar ama bu konuda hic sıkınti cikarmaz.

Ay pardon, keşke yorum yapmadan şu yazdığınızı görseydim. Kocanız sizin rızanız olmadan her şeyi yapabiliyor ama öyle mi? Kendinizi ikinci sınıf insan yerine koyup da başkasından birinci sınıf muamele bekleme kafası da iyiymiş. O zaman size başarılar.

Siz kendi ailenize gidin eşin kendi ailesine gitsin o vakit.
Yada 2 bayram var 1 erden paylaşın iste..

Şöyle bir konuda bu kadar bencil olan bir adam nasıl diğer konularda muhteşem oluyor hiç inanmıyorum, azıcık deşelesek tırt bi herifin çıkacağı aşikar. Gerçekten bu konu neden gündem olur ki insan evladı olan bilir ki diğer bayram öteki aileye gidilir ya da ikinci günü gidilir, bayram 3-4 gün tek ailede neden geçirilsin ki??

Genel olarak nasıl idare ediyorsanız öyle edin şurda konu açıp yapamayacağınız öneriler almayın. Dokuz yıldır evliyim kimi zaman tatile , kimi zaman benim aileme gittik eşimin ailesine de gittiğimiz oldu, spontane gelişti çoğu zaman ki benim ailem şehirdışında genelde görüşemiyorum diye son yıllarda hep benim aileme gidiyoruz , ilk günün akşamı da evimize dönüyoruz, arefeden gidip bi gece kalmak yetiyor,dört gün kendi ailemde kalacak olsam ne gerek var derim heralde.

Tam birşeyler yazacaktım ki şunu gördüm ve sessizce kaçıyorum.

İnandığınız dini bile bilmiyorsunuz. Açın bakın peygamberiniz Hz. Muhammed karısına kızına nasıl davranıyormuş.

Son düzenleme:

Siz böyle düşünüp böyle hareket ediyorsanız buraya konu açmanız sorunu çözmez. Allah korkusu olan eşinizde birazda kuldan utanma olsa zaten böyle bi adaletsizlik yapmaz. Sizde eşinizin rızası olmayan şeyi yapamayacağınız için her bayram eşinizle kv evine gitmeye alışın.

Ee otur o zaman yerinde o ne derse onu yap bize niye soruyon. Hatta bayramdan önce git kayınvalidenin temizliğini yap. Aileni de görmeyiver. Öyle. Otur derse oturcan kalk derse kalkcan. Aferim sana.
Not.. herkes hakettiği hayatı yaşar.

Hangi din bu? Ona gore konuşacağım.
Islam oldugunu varsayıyorum.
Islam dininde anne-baba hakki evlendikten sonra bitmez.
Kiz evlat icin de anne-baba hakki vardir.
Siz o kendine musluman kocanizi dinlemek yerine, acin dininizi ogrenin.
Sila i rahim nedir, ne değildir bir bakin.
Esinizin uzerinizde bu konuda soz hakki yok.
Anne babaniz musluman olmasa bile yok. Kotu yolda olsalar bile yok
Yok.

Hanımefendi zaten böyle düşünüyorsanız biz size ne yapalım? Kocanıza yalvaracak halimiz yok. Ama ailenizinde kocanızdan geri kalan tarafı yok. Benim ailem olsa kocamı arar bayramlarda neden gelmiyosunuz, gelip elimizi öpeceksiniz der konuya noktayı koyardı.

Siz dini niye yanlış yorumluyorsunuz ? İslamiyette silahi rahim (doğun büyüdüğün yeri ve akrabaları ziyaret) vardır.. Kadn kocası izin vermezse ailesine yine de gitmekle yükümlüdür.. Her haltı kocaya bağlamayın

E sorun ne o zaman? Kocanızın rızası yok oturun evinizde, ailenizi o izin vermezse hiç görmezsiniz olur biter. Bunu normal buluyorsunuz madem neden eşinizle tartışma çıkartıyorsunuz ki?

Ek olarak konu silmek yasak, muhtemelen bu yüzden banlanacaksınız bilginiz olsun

Ben onu çok söyledim. Hatta uygulamaya koymaya çalıştım ama içinden çıkılmaz hale girdik. En son ne yapabilirsem iyilikle yapabileceğimi anladım
Ama sen iyilik yapmıyorsun, boyun eğiyorsun. Kendi ailene gösterdiğin özeni eş ailesine de gösteriyorsan bu iyiliktir.

Bir bayram eş ailesinde bir bayram senin ailende yada iki aileye de gidilmesi adaletli ve doğru olanı. Ama eşin malesef sana bu konuda saygı duymuyor. "Benim ailem kıymetli senin ki ikinci planda" diyor ve sen bunu hareketlerinle onaylıyorsun.

Ben olsam ikisine de gitmez, her ikisine de gitme şartı koyar hiç birine ikna edemiyorsam alır biletimi aileme giderdim. Sen gözünü karartırsan eşin orta yolu bulmaya, anlaşma yoluna gider. Sen sorun çıkmasın diye boyun eğmen eşinin işine geldiği için üstüne konuşmaz bile.

Ha birde şu var, bazen sorun çıkmasın diye tamam dediğimiz şeyler ömür boyu evlilikte sorun olarak kalıyor, hatta evliliği çatırdatacak kadar büyüyebiliyor.Çünkü üstünü örtüyorsun.
Ama çözüm için uğraşırsan (bazen tatlı tatlı-bazen gözünü karartarak) sorun olmaktan çıkıyor. Sen tatlı yolu denemişsin, anlamıyorsa sorun yaşamayı da göze alacak. Depremler olmadan taşlar yerine oturmaz, unutma lütfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back