• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bayram kuralları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar yaklaşık 3 yıldır evliyim. Eşimle aramız iyi. Ufak tefek sıkıntılar olsa da güzel geçiniyoruz. Bizim bu süre zarfında atlatamadığımız en sıkıntı çektiğimiz konu aileler. Benim ailem uzakta. Yılda en fazla 2 feda giderken onlarınkine başka şehirde olmalarına rağmen ilk zamanlar iki haftada bir giderdik. Şuanda işinden dolayı ayda bire indirdik. Artık ona bile alıştım. Ama her bayram onun ailesine gidiyoruz. Her bayramdan yaklaşık 1 ay önce kavgalarımız başlar. Artık çok sıkıldım bu durumdan. Onlar da hiç sormuyorlar ailene gidecek misin diye. Eşimle iyi şekilde de konuştum kavga da ettim hiç işe yaramadı. Bu duruma alışmaya çalış çünkü bana bağlısın diyor sürekli. Kendisi Allah korkusu olan birisi aslında ama bu davranışı beni kendinden çok soğutuyor
Bana bağlısın ne ya...?

Kayınvalidem beni sevmez ama dışardan aşırı sever gibi gösteriyor kendisini. Kayınvalidem kendi firkriymiş gibi eşime der karını da götür diye. Ama bu sefer de eşim ömür boyu başıma kalkar bunu. Bak ailem çok iyi niyetli, sen çok art niyetlisin der.
Ya cok zor bir durum oyleyse tamam dinen yonlerini biliyoruz esinin davranislarinin ama bence artik tavrini koy yoksa boyle cekilmez hayat ya ikisinide gideriz yada hic birine de ayrica dinimizin kadinlara nasil defer verdigini hatirlat bu konulardan dolayi uzulmelerini aglamalarinin hesabinida Allaha verecegini biliyordur esin.Allah yardimcin olsun

Ben sadece 1 kere gittim. O gelmedi. bayram da çok kavga çıktı boşanmanın eşiğine geldik
bu raddeye geliyor durum ama eşiniz Allah korkusu olan biri?
Madem siz de dini olarak ona bağlısınız bu durumu sineye çekip susacaksınız mecbur.

Kadın dinen kocasına bağlı olduğu için onun rızası olmayan şeyi yapamıyorum.
İyi ki kocanız Allah korkusu olan biri (!)
yoksa sizde dinen ona bağlı olma durumundan ötürü neler neler yaşardınız mazallah !
Keşke Allah akıl dağıtırken bizimkileride kocalarımıza verseydi kullanmayacağız madem ne gerek var değil mi ?

Merhabalar yaklaşık 3 yıldır evliyim. Eşimle aramız iyi. Ufak tefek sıkıntılar olsa da güzel geçiniyoruz. Bizim bu süre zarfında atlatamadığımız en sıkıntı çektiğimiz konu aileler. Benim ailem uzakta. Yılda en fazla 2 feda giderken onlarınkine başka şehirde olmalarına rağmen ilk zamanlar iki haftada bir giderdik. Şuanda işinden dolayı ayda bire indirdik. Artık ona bile alıştım. Ama her bayram onun ailesine gidiyoruz. Her bayramdan yaklaşık 1 ay önce kavgalarımız başlar. Artık çok sıkıldım bu durumdan. Onlar da hiç sormuyorlar ailene gidecek misin diye. Eşimle iyi şekilde de konuştum kavga da ettim hiç işe yaramadı. Bu duruma alışmaya çalış çünkü bana bağlısın diyor sürekli. Kendisi Allah korkusu olan birisi aslında ama bu davranışı beni kendinden çok soğutuyor

Yeteri kadar diş gösteremiyor musunuz acaba??

Kadın dinen kocasına bağlı olduğu için onun rızası olmayan şeyi yapamıyorum.

Hiç ilgisi yok. Ailenizi ne kadar görmek isterseniz o kadar görürsünüz.

Bu konuda ona baglisiniz diye hiçbir yerde şart yok. Hatta mecbur buna.

Her bayram , sırayla gidilir. Bir bayramda önce kadının ailesine gidildiyse , diğer bayramda önce erkeğin ailesine gidilir.

Hak..

Egoist bir erkek daha!!!

Allah korkusu olan bir insansa beni 1 bayramda bile ailemden uzak tuttugun icin sana hakkim haram olsun dersin. O senin sahibin değil. Bu arada ailen esine tepki gostermiyormu. Yada eşinin ailesi 1 bayramda esinin ailesine git demiyorlarmi. Valla ben boyle bir konuda üzüldügümu babam görse eşim kaçacak delik arardi.

Ben sadece 1 kere gittim. O gelmedi. bayram da çok kavga çıktı boşanmanın eşiğine geldik

Keşke o zaman boşansaymışsınız.

Boşanma niyetiniz yoksa bu durumu kafaya takmayın. Bu şekilde ömrünüzün sonuna dek devam edecek çünkü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back