• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bayram kuralları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gurbetzor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2020
6
5
1
29
Merhabalar yaklaşık 3 yıldır evliyim. Eşimle aramız iyi. Ufak tefek sıkıntılar olsa da güzel geçiniyoruz. Bizim bu süre zarfında atlatamadığımız en sıkıntı çektiğimiz konu aileler. Benim ailem uzakta. Yılda en fazla 2 feda giderken onlarınkine başka şehirde olmalarına rağmen ilk zamanlar iki haftada bir giderdik. Şuanda işinden dolayı ayda bire indirdik. Artık ona bile alıştım. Ama her bayram onun ailesine gidiyoruz. Her bayramdan yaklaşık 1 ay önce kavgalarımız başlar. Artık çok sıkıldım bu durumdan. Onlar da hiç sormuyorlar ailene gidecek misin diye. Eşimle iyi şekilde de konuştum kavga da ettim hiç işe yaramadı. Bu duruma alışmaya çalış çünkü bana bağlısın diyor sürekli. Kendisi Allah korkusu olan birisi aslında ama bu davranışı beni kendinden çok soğutuyor

Merhabalar yaklaşık 3 yıldır evliyim. Eşimle aramız iyi. Ufak tefek sıkıntılar olsa da güzel geçiniyoruz. Bizim bu süre zarfında atlatamadığımız en sıkıntı çektiğimiz konu aileler. Benim ailem uzakta. Yılda en fazla 2 feda giderken onlarınkine başka şehirde olmalarına rağmen ilk zamanlar iki haftada bir giderdik. Şuanda işinden dolayı ayda bire indirdik. Artık ona bile alıştım. Ama her bayram onun ailesine gidiyoruz. Her bayramdan yaklaşık 1 ay önce kavgalarımız başlar. Artık çok sıkıldım bu durumdan. Onlar da hiç sormuyorlar ailene gidecek misin diye. Eşimle iyi şekilde de konuştum kavga da ettim hiç işe yaramadı. Bu duruma alışmaya çalış çünkü bana bağlısın diyor sürekli. Kendisi Allah korkusu olan birisi aslında ama bu davranışı beni kendinden çok soğutuyor
Sizde kural koyun. Ailesine gitmeyin. Madem sorun yaratıyor herkes kendi ailesiyle ilgilensin. Kimse kimseye bağlı degil

Hem onun ailesine ordanda kendi ailene gidin boyle bi cozum sunun esinize .
Onlar kalabalık aile olduğu için 4 günlük bayram gezmesi bile yetmiyormuş kendisine. Bayramda gitmek şart değil başka zaman aileni görüyorsun zatme diyor. Benim ailemle onun ailesi arasında 9 10 saat mesafe var

Ben onu çok söyledim. Hatta uygulamaya koymaya çalıştım ama içinden çıkılmaz hale girdik. En son ne yapabilirsem iyilikle yapabileceğimi anladım
Pek işe yaramıyor göründüğü kadarıyla. Eşiniz iyilikten anlasa zaten sizi ailenize götürür bu kadar sorun yaratmazdı. Misilleme yapmazsanız ezilirsiniz

Onlar kalabalık aile olduğu için 4 günlük bayram gezmesi bile yetmiyormuş kendisine. Bayramda gitmek şart değil başka zaman aileni görüyorsun zatme diyor. Benim ailemle onun ailesi arasında 9 10 saat mesafe var
Ozaman isiniz cok zor yani 4 gunun sonunda bile goturse ailene yine iyi derimde dusuncesi cok sacma kayinvalidene desen ogluyla konussa hani gotur olmaz soyle boyle diye dinlemezmi annesini.

Sizi ilişkinizde kendinden aşağı görüyor kendini de karar mercii sanıyor.Gerçe siz ağzının payını veremediğiniz için öyle de olmuş.Rest çekip gitmeyin atlayın otobüse gidin ailenizin yanına napabilir ki?

Kayinvalideme senelerce ayni eziyeti etmisler. Anne babasi Vefat ettiklerindeki hislerimi hic unutamam diyor. Su an cok pisman dunya kadar hastalik dunya kadar sorunla ugrasiyor. Gitmeyin nasil bu kadar geride durabiliyorsunuz ne demek bu duruma alismaya calis. Herkes kendi ailesine gitsin? Sirayla gidin? Bir suru yol var. Bana boyle diretseler adim atmam aileniz ne diyor nasil kabul ediyor

Ozaman isiniz cok zor yani 4 gunun sonunda bile goturse ailene yine iyi derimde dusuncesi cok sacma kayinvalidene desen ogluyla konussa hani gotur olmaz soyle boyle diye dinlemezmi annesini.
Kayınvalidem beni sevmez ama dışardan aşırı sever gibi gösteriyor kendisini. Kayınvalidem kendi firkriymiş gibi eşime der karını da götür diye. Ama bu sefer de eşim ömür boyu başıma kalkar bunu. Bak ailem çok iyi niyetli, sen çok art niyetlisin der.

Canım benim ki utanmasa bayram öncesi gidelim temizliğine yardım et diyecek 🤦 Allah'tan dişimi gösteriyorum da .. bazen işe yarıyor bazen işe yaramıyor. Gitmeyi kabul etmesen nasıl problemler çıkar? Bunu göze alarak bu bayram ben tek basıma kendi aileme gidiyorum sen napıyosan yap de

Kadın dinen kocasına bağlı olduğu için onun rızası olmayan şeyi yapamıyorum.
Yalnız sizin düşünce tarzınız da bu yöndeyse daha çook ezilirsiniz ve istemediğiniz şeyleri zorla yaparsınız.

Kocanıza bağlısınız madem onun rızası olmadan hiçbişey yapamıyorsunuz rızam yok gitmeyeceğiz der gitmezsiniz yapacak hiçbir şey yok, bu konuyu neden açtınız?

Ben sadece 1 kere gittim. O gelmedi. bayram da çok kavga çıktı boşanmanın eşiğine geldik
sırf bayramda ailene gitme hakkı istiyorsunuz diye boşanma noktasına gelen adam da ne bileyim
ezdirmeyin kendinizi
kv nasıl biridir? ona mı deseniz dertleşmek maksadıyla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back