- 20 Eylül 2016
- 114
- 16
- 34
-
- Konu Sahibi bebiskombenim
Vurduğum için pişmanım ama beni o hale kendisi getirdi sus daha fazla konuşma dedikçe düşman konuşmalarını artırdı. Oğluma annen hayvan oğlum konuşsamda anlamaz dedi yapma etme dedim dinlemedi bende tepki olarak vurdum ama sona yaşadığım darpEşinize vurmanız normal mi sizce?
Yani bilemedim şakalaşırken bile bu şekilde vurma olayına karşıyım,kaldı ki sinirliyken vuracağım. Ha bu demek değil ki siz hakettiniz eşinizin sizi darp etmesini. Ama başlatmayın yani bunu siz,normalleştirmeyin ki eşiniz cesaret bulamasın.
Evveliyatı varsa birşey diyemem ama tavrınız,duruşunuz şiddete boyun eğmem şeklinde olsun ki eşiniz düşünmeden hareket ederse sonuçlarına katlansın.
Boşanmaktan mahkemeden kendimi ifade edememekten ailesiyle üstüme gelip beni ezmelerinden oğlum ve evi almak için yalan yanlış verecekleri ifadeden çok korkuyorumTeşekkür ederim düzeltme için zaman boşanmamak için bahanesi bile olmamalı
Mutlaka darp raporu alın mutlaka. Elleri kırılsın
Ben yorumlarınızı okudukça sizin özgüveniniz kalmadığınız, sanki dünya yıkılmış da altında kalmışınız gibi davrandığınızı ve yeni bir hayata adım atmaya çok korktuğunuzu farkettim. Neden bu kadar çaresiz hissediyorsunuz kendinizi? boşanırsanız şu halinizden çok daha iyi olursunuz oysa ki. Profesyonel yardım alsanız keşkeBoşanmaktan mahkemeden kendimi ifade edememekten ailesiyle üstüme gelip beni ezmelerinden oğlum ve evi almak için yalan yanlış verecekleri ifadeden çok korkuyorumbende sıfır cesaret var maalesef ama artık noktayı koymalıyım.
Böyle bişey affedilemez siz vurduğunuz için o an refleks olarak karşılık vermek başka öyle ağlatıcak kadar dövmek başka şiddet yanlısı demektir bu uzaklaşın tez vakitteMerhaba herkeseYazacaklarınız için şimdiden teşekkür ederim... 30 yaşında 3 yaşında bir çocuk annesi bir bayanım. 8 yıllık evliyiz.Eşimle iyi olduğumuz zaman çok iyi,kötü olduğumuz zaman ise çok kötüyüz. Mesela kocam tartıştığımız zaman asla susmuyor. Hep bi laf yarışı halinde hep kendi haklı hata yapsa dahi telafi etmek için bir çaba sarfetmiyor. Dün bir olay yaşadık. Yine bir konudan ötürü çok konuştuğu ve hakaret ettiği bi gündü. Bende yeter artık sus dedim ve sırtına şaplak attım. O da beni darp etmeye başladı boynum incindi hatta yüzümü ellerinin arasına alıp öle bir geriye itti ki boynumdan ses geldi onun acısıyla ağlamaya başladım birbirimize girdik ama kadınla erkek gücü bir değil maalesef ben ona hiç bir şey yapamadım. Ama o benim canımı baya yaktı. Böyle normal bişeymiş anlatıyorum belki ama şu an bile iyi değilim. Bana vurması canımı yakması onun umrunda değil ağlamalarım hıçkırıklarım umrunda değil. Normalde bile insan insana acır üzülür ama artık bana merhamet duymuyor ilişkimiz iyice laçkalaşmış durumda kaba tabirle. Sizce ne yapmalıyım saygının bittiği bir ilişkide ne yapılması gerekir?
Evet yapmamam gerekiyordu çok pişmanım hem zarar gören ben oldum hem ilk ben yaptığım için suçlu duruma düştüm. Eşim tam bir odun aynı yaştayız oda bende 30 ama asla kendini sorgulamaz kendini eleştirmez hatasını anlamaz anlatsanda kabul etmez. Ne desem abartıyorsun yada bunda özür dilicek bişey yok der. Veya ben böleyim kabul etmeyen kendi bilir der. Önceden özür dilerdi ağlardı affetmem için yalvarırdı ama çocuk doğduktan sonra çok kibirli bencil umursamaz bir adam oldu bana karşı. Sizde küsme huyunuzun üstesinden gelmişsiniz ne güzel benimde törpülediğim huylarım olmuştur. Ama eşim asla kendini geliştirme açısından birşey yapmamıştır yapmazda. Tek taraflı da olmuyor evliliğimiz için bunu yapmalıyım demiyor ben böyleyim diyor. O kadar kapalı ki bana karşı evliliğimizi tek başıma artık kurtaramıyorum.Amin.
Ama "erkek erkekligini yapsa kadin cildirmaz" lafini "kadin kadinligini yapsa erkek cildirmaz" lafi kadar yalnis buluyorum. Hatanin cogu esinizde olabilir, ama evliligin icerisinde ikiniz oldugunuz icin bunun cözümü yine ikinize düsüyor, cünkü siz evlilige her ne olur olsa devam etseniz bi yerde onun davranislarini (istemesenizde) kabul etmis oluyorsunuz. Yani evliligin ilk yillarinda bu tür seyleri cözmeniz gerekirdi. Ama evlilik devam edip birde cocuk dünyaya geliyorsa karsidaki (affedersiniz) öküz de "zaten ne yapsam hayat devam ediyor" kafasi ile kendini degistirme geregi duymaz. Hepimizin olumsuz yanlari muhakkak vardir. Benim mesela küsme huyum vardi, onun üstesinden geldim, cünkü evliligimi kötü etkileyecekti. Aynisini esiniz de fark etmesi lazim. Ama su anda onun gözünde hersey bildigi gibi devam ettigi icin kafasinda sorun yok. Bunun icin zaten siddet olan iliskilerde dozu da artar zamanla. Ve sunu da eklemeden gecemem: Sizin de el kaldirmamaniz gerekirdi. Tamam insan cildiriyor belki bir noktadan sonra ama sizin fiziksel gücünüz öfke kontrolü olmayan adama kesinlikle yetmez. Bir daha kendinizi bu tehlikeye atmayin. Cocugunuzu alip ortami terk edin. O anda hakli olmak caninizdan kiymetli degil.
Gerçekten o bana şaplak atsa da büyük zarar görürdüm. Karşılık vermese beni sakinleştirmeye çalışmasını çok isterdimRuh hastası kadınlar yine toplanmış. Kadın düşmanı kadınlar.
Burada "siz başlatmışsınız, şaplak atmışsınız" diyen kadınlar iyiki erkek doğmamış. Katilin, tecavüzcünün teki olurlardı. Kadın şaplak attıysa erkek de şaplak atsın? Zaten şaplağı bile eşit değil. Şaplakla boynunu kırmayı eşit mi görüyorsunuz? Kafayı yemişsiniz. Allahın belaları.
Bu arkadaşın yazdıklarını lütfen dikkate al canımŞuan bosanamiyosaniz bile bu düşünce dursun kafanizda. Şiddet tabii ki kabul edilemez, iyi günde herkes iyi, mühim olan kötü günde nasıl olduğu. Lütfen kullanmayacak olsanız bile gidin darp raporu alın. Hatta burda bi üye vardı, darp raporu alıp eve götürüp duvara asmisti, kocası ondan sonra darp edememişti kendisini. Kocaniza da ciddi anlamda bi mesafe koyun, yaptıklarının bi bedeli olduğunu görsün. Örneğin temelli yataklari ayırın, kendisiyle gerekmedikçe konuşmayın, yemeğini önüne koyun hayatınız devam etsin ama asla aynı sofraya oturmayın mesela. İki güzel soze yumusamayin da. Soğuk kanlı olmanız gerek, o konuşsa da hakaret etse de başka şeylerle ilgilenin, umrunuzda değilmiş gibi davranın, bu arada yapabiliyosaniz ses kaydı alın.
Tamam da adam zaten şiddet yanlısı belli. Orantısız güç varken karşısında neden vuruyor. Sonu çok daha kötü yerlere gidebilirdi Allah korusunHerkes konu sahibine saldırmaya gelmiş. Şiddeti savunmuyorum ama ülkemizde erkekler çığırından çıktı. Her kadın artık kendi başına kendini savunur oldu. Son haber Meleğin kovasına yaptığı işkencekadının onu öldürüp hapse girmesi. Kerkes eşine sende neden vurdun sorusunu soruyor.. Da o kadın neler yaşadı patladı artık kadını darp edip yatmış uyumuş odun. Darp raporu alın lütfen Allah yardımcınız olsun
Artık ne düşüneceğimi bile bilmiyorum inanın ki ama hakkınız varYahu ne saçma bir çözüm... Çocuğunuz aile ilişkisinin normalinin bu olduğuna inanacak ve yanlış şeyleri normalleştirecek. Sonra o da ilerde aile hayatında problem yaşayacak.
Anne ile baba beraber evde paylaşım içinde mutlu değilse çocuk ikisini aynı anda görse ne görmese ne. Bırakın bari insanlar anlaşamazsa ayrılabilir bunu anlasın.
Bu arada darp raporu alıp boşanma davası açamayacaksanız, darp raporunu alıp saklayın duvara asıp bir daha dayak yemeyin adamdan.
Artık ne düşüneceğimi bile bilmiyorum inanın ki ama hakkınız varYahu ne saçma bir çözüm... Çocuğunuz aile ilişkisinin normalinin bu olduğuna inanacak ve yanlış şeyleri normalleştirecek. Sonra o da ilerde aile hayatında problem yaşayacak.
Anne ile baba beraber evde paylaşım içinde mutlu değilse çocuk ikisini aynı anda görse ne görmese ne. Bırakın bari insanlar anlaşamazsa ayrılabilir bunu anlasın.
Bu arada darp raporu alıp boşanma davası açamayacaksanız, darp raporunu alıp saklayın duvara asıp bir daha dayak yemeyin adamdan.
Siz neden şiddet mağduru insanları suçluyorsunuz hep? Koca adam baba olmuş adam ayrılık yapabiliyor da şiddet mağduru kadın bir şaplak atamıyor mu? Konunun çözümü şaplak atmamak mı?Tamam da adam zaten şiddet yanlısı belli. Orantısız güç varken karşısında neden vuruyor. Sonu çok daha kötü yerlere gidebilirdi Allah korusun
Gelmiş. Canınızı seviyorsanız boşanın. Çocuğunuzu seviyorsanız da. Boşammak için hazırlanın.Artık ne düşüneceğimi bile bilmiyorum inanın ki ama hakkınız var
Artık ne düşüneceğimi bile bilmiyorum inanın ki ama hakkınız varbir gün hayırlısıyla boşanacağımı ümit ediyorum 18 yaşımızdan beri birlikteyiz ama artık bitme zamanı gelmiş olmuyorsa olmuyor.
Teşekkür ederim canım okadar iyi geldiki yorumlar Allah hepinizden razı olsunBu arkadaşın yazdıklarını lütfen dikkate al canım
Şiddeti nerde haklı göstermişim ben acaba? okuduğunuzu anlama probleminiz varsa o benim değil sizin sorununuz.Siz neden şiddet mağduru insanları suçluyorsunuz hep? Koca adam baba olmuş adam ayrılık yapabiliyor da şiddet mağduru kadın bir şaplak atamıyor mu? Konunun çözümü şaplak atmamak mı?
Şiddet yanlısı adamla aynı evde kalmaması lazım asıl. Şaplağı falan geç. Bir şaplak yüzünden bu dayağı haklı göstermesiniz. Adamın gözü dönmüş. Konu sahibini öldürebilir de.
Belki boşanırsa da tehdit edecek. Dağ ayısı herif.
Aynn. Mağduru suçlamak sorunu çözmüyor. Vazgeçin şu Nihat Doğan kafasından.Şiddeti nerde haklı göstermişim ben acaba? okuduğunuzu anlama probleminiz varsa o benim değil sizin sorununuz.