Kocamın bana vurması affedilebilir mi?

Geliriniz varmış okuduğum kadarıyla. Sakın kocalarinizi birakamamalariniza çocuklarınızı bahane etmeyin sinirlerimi bozuyorsunuz. Hiçbir çocuk böyle evde mutlu yetişmez. Cocgumun psikolojisi diyip durmussunuz bir de çok tezat bu eyleminiz

Bu ilk değil evet beni kışkırtan kendisi ben şaplak atınca dalan da kendisi. Ben uzun boyluyum o da uzun boylu ama beni alıp duvara bile fırlatmışlığı var.

Evet ciddi darp etti bu ilk değil. Beni sevdiğini söylüyor ama seven adam bunu yapar mı? Zaten hem ağlıyor hemde yanımıza geldiğinde bişey yok oğlum sen git çizgi filmini izle ben gelicem diodum dün

Anne olmak kendinden vazgeçmek değildir, eğitimli biriymişsiniz, yazdığınız kadarıyla kişisel gelişim kitapları da okumuşsunuz, sanmıyorum ki hiçbir kişisel gelişim kitabında anneler kendinden vazgeçsin yazıyor olsun.

Aksine anne olan kadın evladı için hayatta dimdik durmayı bilmelidir, anneniz hayatın içersinde sürüklenen değil, evladını da düşünerek kötü bir evliliği bitirmeyi bilen mücadeleci bir kadınmış.

Evliliğinize devam edersiniz etmezsiniz sizin kişisel tercihinizdir bir şey diyemem ama bir baba evladına anneyi kötülüyorsa, karısına psikolojik ve fiziksel şiddet uyguluyorsa, o evlilikten çiftlere hayır gelmediği gibi, sağlıklı düşünceye sahip evlatlarda yetişemeyebiliyor, oğlunuz ileride ya kendini ifade etmeye çekinen, ürkek bir çocuk olur ya da şiddete meyilli bir çocuk, ergenlik dönemini sakin geçiremeyeceğini de öngörmek mümkün.

Kusura bakmayın ama siz de evliliğinize sağlıklı bir gözle bakmıyorsunuz, başka bir konunuzu okudum, sevgiyi kıskanmakla eşleştirmişsiniz, eşinizi sizi kıskanmıyor diye yargılamışsınız.

Sevgi bu değil maalesef.

Ayrıca her ne kadar sizin de iletişim ve evliliğe sevgiye bakış açınız yanlış olsa da eşinizden psikolojik şiddet(hakaretleri) fiziksel şiddet görmenizin hiçbir haklı gerekçesi olamaz.

Boynunuzdan tuttuğunda, sizi duvara fırlattığında ya boynunuzdan aşağısı felç olsaydı?

Elinizde bir mesleğiniz, çalışma imkanınız var, anlattığınız kadar çaresiz değilsiniz, kendinize çaresizlik yaratıyorsunuz yalnızca.

Son düzenleme:
Evet ciddi darp etti bu ilk değil. Beni sevdiğini söylüyor ama seven adam bunu yapar mı? Zaten hem ağlıyor hemde yanımıza geldiğinde bişey yok oğlum sen git çizgi filmini izle ben gelicem diodum dün

boşanmayacaksan, gidecek yerim yok cümlesinin arkasına sığınıyorsan, affedilir mi diye sormak yerine, bu evlilikte neyi nasıl yürütebilirim, bu hale gelmesinin önüne nasıl geçebilirim diye düşün ve onu uygula. en azından şiddet görmeyeceğin bi evlilik sürdürmüş olursun.

yoksa zaten böyle bir evlilik için boşanmaktan başka çözüm ben şahsen bilmiyorum.

Ben kocanızı haklamıyorum ama neden vuruyorsunuz sadece kadına şiddet suç değil yanı demek ki şiddete eğilimlisiniz kusura bakmayın
Çocuğuma yönelik her iddasına girerim evet diyerek vebal alıyorsunuz. Kocamla aramızda böle bir mevzu geçti diye çocuğumu dövmekle itham ediyorsunuz. Yaşamayan kimse bilemez herkesin bir sınırı var bazen kışkırtmalara dayanamayıp bir tepki olarak gösterilebiliyor. Umarım böle bişey yapmak zorunda kalmazsınız. Hem şaplak atıyorsun sona daha beterini görüyorsun sonra kendine kızıyorsun neden vurdum diye ağlıyorsun. İnsan bazen neye üzülüp ağlayacağını şaşırıyor. Maalesef bazı kimseler tarafından yaşatılıyor bu.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Herkesin ilişkiden beklentileri farklıdır. Ben hayatımda baba figürü görmedim. O nedenle ben hayatımı birleştirdiğim hayat arkadaşımdan beni koruyup kollamasını hep istedim. Ama o konuda da olduğu gibi ne kıskanır ne korur. Ama bu konumuza gelecek olursakta fiziksel şiddet hep vardı evliliğimde belki büyük belki küçük ama hep vardı. Daha kötülerini de gördüm. Hep yeminler etti ama başta böyleyse hep böle olacağını anlıyorum artık. Sizinde dediğiniz gibi dik durmak gerek evladım için. Onun güzel karakterli bi çocuk olması için bu iyiliği yapmam gerekiyor galiba.

Kocam kocam demeye başladığınıza göre boşanmayacaksınız.

Babanızla sağlıklı bir ilişkide olamamanız elbette ki üzücü, zira her çocuk hem annesinden hem babasından sevgi görmek ister, hiçbir ebeveyn diğerinin yarattığı duygu boşluğunu dolduramaz, siz eşinizin babanızdan eksik kalanları tamamlamasını istiyorsunuz fakat eş baba değildir, size baba şefkatiyle yaklaşamaz veya babanızın eksikliğini dolduramaz.

Bizler evliliğinizi, sizin ya da eşinizin nasıl karakterlerde olduğunuzu tam anlamıyla bilemeyiz, açtığınız konular üzerinden bir bütünün belki de küçük bir parçasını değerlendirip yorumluyoruz, karşılıklı hatalarınız olduğunu düşünüyorum fakat yine de evliliğinizin başından beri şiddet görüyor oluşunuzu ve buna bir dur demeyişinizi bir kadın olarak sindiremiyorum, şurada birkaç ay evveline kadar da ekonomik özgürlüğünüz varmış üstelik, evladınızda henüz 3 yaşındaymış, bebeğiniz doğmadan önce geçen 5 yıl içerisinde neden kendinizi maddi manevi hazırlamadınız ve rest çekmediniz, bunu gerçekten anlayamıyorum üzgünüm.

O zaman gururlu olsun çekip gidin. Bide affedilir mi demişsiniz bana göre şiddet asla affedilmez helede bir anneye! Bide bu adama çocuk vermişsiniz yakında eminim ikinci hamileliğim diye konu açarsınız

Affedilmeyi bekleyen, yanlış yaptığını düşünen bir eş var mı ki karşınızda affedesiniz. Yok.

Daha önce de olmuş, tekrarı da olacaktır malesef ki.

Şiddet gördüğü evliliği bitirmeyen bir arkadaşima da aynısını söylemiştim madem ayrılmıyorsun, eşinin bir dediğini iki etme, hakaretlerini duyma en azından canin sag kalsın diye, size de bundan başka diyecek birşey bulamadım.

Çünkü boşanmayı düşünmüyorsunuz, şuan çalışmıyor oluşunuz da sebep değil, çünkü bir yıl öncesine kadar çalışıyormuşsunuz ama şiddet öncesinde de varmış.

Son düzenleme:
Böyle şeyler size zarar vermesinin yanında çocuğunuzada zarar verir şiddetin olduğu bi ortamda yetişince çocukta şiddete meyilli büyüyo böyle sağlıksız bi ilişkiniz varsa bitirin herkes için en iyisi

Icerigi okumadan cevabim hazirdi. Okudum, gene ayni cvbi veriyorum. Affedilmez. Bazibseylerin geri donusu yok. Siz de hatalisiniz o da. Bir an once ekonomik.ozgurlugunuzu kazanip bosanmaya bakin.

Boğazınızdan ses gelecek kadar darp yaşadınız? Hıckırıklara boguldunuz ve devamı ne oldu? Esiniz bey sizden özür dilemedi mi? Pismanlık duymadı mı?

Icerigi okumadan cevabim hazirdi. Okudum, gene ayni cvbi veriyorum. Affedilmez. Bazibseylerin geri donusu yok. Siz de hatalisiniz o da. Bir an once ekonomik.ozgurlugunuzu kazanip bosanmaya bakin.
Doğru söylüyorsunuz. Artık eskisi gibi de olamayacağız. Boşanacak duruma gelince hayırlısıyla olmasını ümit ediyorum

Napıcanız belli. İkiniz de artık birbirinize zerre kadar tahammül edemiyorsunuz. Yürütmeye niyetiniz varsa iyi bir zamanınızda bunları masaya yatırıp halletmeye çalışın. Yok düzelmeyecekse derhal finito. Yapacak bir şey yok. Veya ömür boyu susacak salla baş olacaksınız her olayda.

Boğazınızdan ses gelecek kadar darp yaşadınız? Hıckırıklara boguldunuz ve devamı ne oldu? Esiniz bey sizden özür dilemedi mi? Pismanlık duymadı mı?
Sonrasında ben oğlumdan gizli bir şekilde ağlamaya devam ettim o da uyumaya çekildi ve uyudu sabah işe gitti gün boyu da ne aradı ne yazdı boynum dediğimde de sana bişey olmaz demişti

Hep alttan al sus o konuşuosa cevap verme deniliyor etrafımda. Ama ben neyim insan değil miyim kadınım hassasım anneyim. Yaşadığım bu küçük birşeydi bide. Ama burda kalmayacak. Çünkü dediğiniz gibi artık gerçekten birbirimize tahammül edemiyoruz. Benim içimde ne varsa hepsini bitirdi onda da bişey kalmamış ama insanlıkta kalmamış merhamette vicdanda..

Sonrasında ben oğlumdan gizli bir şekilde ağlamaya devam ettim o da uyumaya çekildi ve uyudu sabah işe gitti gün boyu da ne aradı ne yazdı boynum dediğimde de sana bişey olmaz demişti
Siz hala bunları bir de normalmiş gibi yazıyorsunuz pessss doğrusu !! Yazıp da burada size yardımcı olmaya çalışan insanların bari sinirlerini zıplatmayın . Boşanın diyorlar yok diyorsunuz, suyuna gidin diyorlar yok diyorsunuz...

Konu sahibi 1 çocuk annesiyim yazmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…