Canım esimin kız kardesi görumcem yani beni itip bin arabaya cok ayip ettin bu aksam diyen. biz abisiyle yolda indik tarstisirken yani abisi daha ofkeliydi benden ona demesi gerekmezmi abi sakin ol bi mesele varsada evde hallet. Sırf Orda kalmayi eltimle kabul etmedik diye ikimize birden saydıriyordu tabi bu arada kaynım abi sen karisma benim karım demiyor. Oda cok ikicili oynadi o ayri mesele bize abisi yokken bende kalmak istemiyorum bana hemen uyku vurmuyor biraz sürerim arabayi diyor abisi gelince bizi dinliceksiniz kalincaksa kalincak diyorm resmen tiyatro gibiydi ya inanamiyorum uc kardes bir oldu ezdi bizi. Esime geldigimizden beri yaziyorum cevap yok özrü benden bekliyirmus birde oyle diyor. Kardesi icin girenez bu eve dedim hemen eve geldi nasil dersin o lafi diye bakk dedim kardesine bir laf ettirmiyorsun savunmaya geldin hemen ama kardesine karsi beni savunmadin karima nasil boyle yaparsin demedin dedim oda demedigimi nerden biliyirsun dedi desen arar özur dilerdi dedim. Uzun uzun bizi ne hale dusurdugunu resmen yolda gorenler bu adam bunlari kotu yoldayaakaladi kesin demistr dedim o kadar buyudu olay ben buyuk bir kısım suskunlugumu korudum eve gidene kadar ne desende suscam gor bak sonrasini dedim. Eve gidince cenesini acani bilmem ne dedi tabi fos simdi ben sayiyorum o susuyor ama ilk defa bu kadar ezdi beni laflariyla hic yere hemde
Canım çok üzüldüm yaşadıklarına. Eşinin seni korumamis üstüne de bir sürü laf söylemiş olmasi kalbini çok kırmıştır eminim. Ben de olsam çok kirilirdim, hem gururum incinirdi hem de kalbim kirilirdi. Bu yüzden çok iyi anlıyorum.
Tabii keşke bunların hiçbirisi olmasaydı, daha güzel anlaşmak ve eşinin sana daha iyi davranması da senin elinde aslında.
Ben sana bir iki ay önce yaşadığım bir şeyi anlatayım. Bu kadar kavgalı birşey değildi ama yine de karşılaştırılabilir yönleri var.
Eşimin kız kardeşi bizdeydi. Eşim onunla birşey konuşuyordu, salonda kul tablası yoktu ve benden kül tablası istedi. Gittim mutfaktan getirdim. Sonra bir anda bana hafif sesini yükselterek dedi ki "ben bu küllüğü kullanmıyorum bilmiyor musun? Rüzgar olunca kül uçuyor! Sadece derin olan kullukleri kullanıyorum"
O an hem kardeşinin yanında bana sesini yükselttiği için bozuldum, hem ona istediği şeyi getirmeme rağmen üzerine azar isittigim için kendimi değersiz bir hizmetçi gibi hissettim, hem de "acaba beni sevmiyor mu?" diye kötü düşüncelere kapıldım.
Daha sonra hemen aklıma prensiplerim geldi. Onun aklını okumamak, kötü beklentiler olusturmamak... Bu yüzden düşüncemi hemen tersine çevirdim. "Kocam beni sevmiyor, ona iyilik yaptığımda teşekkür bile etmiyor" düşüncesini kafamdan attım ve bunun yerine şöyle birşey düşündüm. "Böyle ufak birseye öfkelendiyse, muhtemelen birseye kirildi. Ama neye olduğunu anlayamadım. Bunu ona suçlama yapmadan sormaliyim."
Akşam ona dedim ki "hayatım bugün bana sesini yukselttin, biraz kırıldım açıkçası. Normalde böyle şeyler yapmazsın. Birşey mi oldu?"
Sonrası tahmin ettiğim gibiydi. Kırılmış. Erkekler genelde kirginliklarini soyleyemezler, bunları başka şekilde dışa vururlar. Mesela "çocuğun her istediğini yapıyorsun!" diye kizdiginda, bu "benimle hiç ilgilenmiyorsun, eskisi gibi vakit geçiremiyoruz" demek olabilir. Ya da işinde çok yorulduguyla ilgili sürekli söyleniyorsa ve aksi davranıyorsa bu "beni hiç takdir etmiyorsun, çok çalışıyorum, beni biraz öv ve teşekkür et" anlamına geliyordur.
Ben esimle ilgili bazı detayları hatirlamadigim için bazen onu hiç önemsemedigimi, hatta sevmedigimi düşünüyormuş. Hangi küllüğü kullanır, en çok hangi gömleğini sever filan hiç bilmem gerçekten. Bunun bir kusur olduğunu da düşünmüyorum. O yüzden saygısızlık etmemeye ve onu kırmamaya çalışarak acikladim bunu. "Hayatım seni tahmin edemeyecegin kadar çok seviyorum. Ben bu konularda pek dikkatli değilim ve muhtemelen de hiçbir zaman olmayacağım, karakterim böyle. Anlayacağını biliyorum."
Öpüştük ve barıştık, sarılıp beraber film izledik.
Demem o ki, eşin sana sinirlendiyse, %100 ihtimalle birseye kırılmıştir.
Belki ailesiyle kalmak istememenden utandı. Nezaket için kararını değiştirdi ve senin ona destek olmanı bekledi. Kendisi kalmak istemiyorum diyebilir ama senin onun kardeşine böyle söylemen onu utandirmis mahcup etmiş olabilir. Ben de kendi ailemden bazı kişilerle görüşmek bile istemiyorum, ama nezaketen onlarla kalınması gerekiyorsa ve eşim kalmayalim diye tutturursa kirilirdim doğrusu.