• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Zeynep ya bu arada ben kendimde olumlu bir degisme gormuyorum...
Niyw boyle ki..
Sanki ben ona kotu davranıyorum o bana sabirli davraniyor...
Canım sen aranız kotuyken eşin başkalarına baktığı için hala içten içe çok sınırlısin kirginsin ve belki de bu yüzden ona ceza veriyorsun. Böyle olabilir mi?
Hala disaridayken ona buna bakıyor diyorsun. Açıkçası bu durumdan ben de rahatsız olurdum. Yalnız şöyle birşey var, insanlar doğası gereği hayatları boyunca karşı cinse bakacaklar. Biz de dışarıda açık açık kimseye bakmiyoruz belki de toplumsal kurallardan ötürü, ama televizyonda yakışıklı bir oyuncu olunca bakıyoruz.
Aynı şekilde erkekler de dışarıda güzel bir kız görünce bazen gözleri takılıyor. Oyle olunca da icten ice bir korku ve tehdit hissediyoruz. Acaba sadece bakmakla mı kalıyor? Bu ilgi nerede başlıyor, nerede bitiyor? Burada kendimize sormamız gereken üç soru var:
1- korkum gerçekçi mi?
Örneğin geçen gün disaridayken tam yanımızdan göğüsleri kocaman ve dekolteli bir kadın geçti. Ben bile baktım yani, sonra eşimin de baktığını farkettim. Bı an çok bozuldum. Ama birşey demedim. Daha sonra yalnız kaldığımda neden onun bakmasına bu kadar bozuldugumu sorguladim. Çünkü aslında korkuyordum. Öyle bir kadın için beni bırakıp gider mi, yada öyle birinin peşine düşüp beni aldatıp güzel yuvamız riske atar mi diye korkuyordum, ve bu korku hiç de gerçekçi değildi. Yani neden öyle birşey yapsın ki, herşey yolundayken. Manyagin teki ile evlenmedim sonuçta.. Herkes gibi kusurları olsa da aklı başında ve mantıklı bir insan o. Korkumun yersiz olduğunu gördükten sonra kizginligim da geçti.
2-onun başkalarına bakmasını engelleyebilir miyim?
Bunu saygı konusu altında birçok defa konuştuk aslında. Başkalarını kontrol edemeyiz, kisitlayamayiz. Bu hem bir iluzyondur, hem de yipraticidir. Kontrol edemediğimiz şeyler için de üzülmeye veya kırılmaya vakit ayirirsak su kısacık ömrümüzde güzel geçebilecek gunlerimizden çalmış oluruz.
3- bu konuda konuştugumda, kizdigimda veya kustugumde, bunun kocamla yakinligima, huzuruma ve tutkuma mal olacağını biliyorum artık. Bu bedeli ödemeye değer mi?

Belki pembecim sen de halen içten içe eşine güven duyamiyorsun, ona güvenmek yönünde kanıtlar toplamak varken, onun sana tekrar sadakatsizlik yapacağı yönünde kanıtlar topluyorsun.
Sana artık sadık olacağı yönündeki en büyük kanit, artık hastayken seninle ilgilenmesi ve seni el üstünde tutması belki de.
Ona güvenmek için sebepler bul, onun güvenilir olduğuna dair kanıtlar topla. Böylece yavaş yavaş ona olan darginligin geçecek.

Ne kadar dogru ne kadar hakli oldugunuzu anlatamam gercekten biz almaya hazir oldukca erkekler verici oluyor. Her yazdiginizda kendi hayatimdan bir özet göruyorum sanki. Esime aman masraf olmasin tutumlu olalim dedikce baktim zamanla esim istedigim seyleride almaz oldu aman ne gerek var elindeki neyine yetmiyor diye ama tabi bu arada kendi marka parfumler son model telefonlar kullanir olmustu ne zamanki ben kendime para harcamaya acımaz oldum artik o harcamalarina dikkat ediyor mecburen :)) bana sayısız cicek hediye alan esim artik hediye almiyor tabi bunun suclusu yine benim her seferinde niye bunu aldin bana versen bu parayi degerlendirirdim lafım yuzunden. bu alıskanligi nasil degistirebilirim simdi bilmiyorum
Ayni hataya ben de dusmustum ama bir dostum sayesinde direktten dondum allahtan

Ne kadar dogru ne kadar hakli oldugunuzu anlatamam gercekten biz almaya hazir oldukca erkekler verici oluyor. Her yazdiginizda kendi hayatimdan bir özet göruyorum sanki. Esime aman masraf olmasin tutumlu olalim dedikce baktim zamanla esim istedigim seyleride almaz oldu aman ne gerek var elindeki neyine yetmiyor diye ama tabi bu arada kendi marka parfumler son model telefonlar kullanir olmustu ne zamanki ben kendime para harcamaya acımaz oldum artik o harcamalarina dikkat ediyor mecburen :)) bana sayısız cicek hediye alan esim artik hediye almiyor tabi bunun suclusu yine benim her seferinde niye bunu aldin bana versen bu parayi degerlendirirdim lafım yuzunden. bu alıskanligi nasil degistirebilirim simdi bilmiyorum
Canım, kesinlikle degistirebilirsin.
İşe ufak jestler/iyilikler/iltifatlara çok sevinerek ve teşekkür ederek basla. Eşin seni hala mutlu edebildiğini görsün.
En ufak şeylere bile çok teşekkür et. Örneğin çöpü mu döktü, sana su mu getirdi? Böyle ufak iyilik gibi görünmeyen ama aslında iyilik olan şeyleri yakala ve teşekkür et, ne kadar şanslıyım, çok iyi bir kocasın gibi şeyler söyle.
Sen mutlu oldukça o daha fazlasını yapacak.
Ben önceleri teşekkür etmeye cekinirdim. Örneğin evde ufak bir iş yaptı diyelim, eğer teşekkür edersem bunu yapmasına aslında gerek olmadığını düşünür ve bir r daha yapmaz sanirdim. Oysa ki tam tersiymis. Ben teşekkür ettikçe daha fazlasını almaya başladım. Hediyeler ve iltifatlara geri döndü.
Bir de canım, diyelim ki sana ufak bir hediye aldı. O hediye senin tarzına uymasa bile bunu belli etme. Hatta harika bayıldım falan de, giy üstüne. Fiyatını da sorgulama :)

Canım, kesinlikle degistirebilirsin.
İşe ufak jestler/iyilikler/iltifatlara çok sevinerek ve teşekkür ederek basla. Eşin seni hala mutlu edebildiğini görsün.
En ufak şeylere bile çok teşekkür et. Örneğin çöpü mu döktü, sana su mu getirdi? Böyle ufak iyilik gibi görünmeyen ama aslında iyilik olan şeyleri yakala ve teşekkür et, ne kadar şanslıyım, çok iyi bir kocasın gibi şeyler söyle.
Sen mutlu oldukça o daha fazlasını yapacak.
Ben önceleri teşekkür etmeye cekinirdim. Örneğin evde ufak bir iş yaptı diyelim, eğer teşekkür edersem bunu yapmasına aslında gerek olmadığını düşünür ve bir r daha yapmaz sanirdim. Oysa ki tam tersiymis. Ben teşekkür ettikçe daha fazlasını almaya başladım. Hediyeler ve iltifatlara geri döndü.
Bir de canım, diyelim ki sana ufak bir hediye aldı. O hediye senin tarzına uymasa bile bunu belli etme. Hatta harika bayıldım falan de, giy üstüne. Fiyatını da sorgulama :)
:))))) acaba hepimizde mi var bu aldigi hediyeye kac para verdi acaba tuhhh ben o paraya gider sunu sunu alırdım mantigi ; )

Kizlar trrcih zamani başladı.
Ama esim baska sehri tercih etmemi istemiyor bende istemese de yazcam ama esim ciksa bile gondermem diyor..
Bende gonserme ben giderim dedim.
Masraftan doalyi diyorsan yapma masraf dedim.

Evli barkli olup ayni durumdayken esini dinleyip pisman olan cok insan var..
Pisman olmak istemiyorum...

Tavir yapiyor bana ssimdi.

Ben de pisman olmak istemedigimi her ihtomale karsi yazmak istedigimi soyledm.
Yok baban bile gondermemis dedi.
Bende gondercek dedim

Hadi sen gondermiyosun ben gittim diyelim.
Kim gonderirse ayaklarını kirarim.
Ben kendim gidersem dyincede seninde kirsrim evde oturursun dedi.

Ama zorladim baya konussun diye.
Evli barkliymisim..
Ilerde pisman olmamak ivin okulumun bitmesini istiyorum.

O arkadasiyla kahvaltilara gidiyor kac hafta sonra haberim oluyor.
Ben arkadasimin evine oturmaya gidemiyorum.
Haliyle bu durum beni uzuyor.

Ben izin almaliymisim.
Kendisiyle kendimi bir tutmamam gerekiyormus.

Of kizlar ya..
Kocamida beni de anlayin...
Ne ypassm ne etsem..
Tavirli haline döndü

kızlar merhaba bende aynı dertlerden muzdaribim evleneli 11 ekimde evlendiğimiz 2 sene oluyor bütün düğün borçları mobilyalar herşey bize kalınca 3 sene kredi çekerek başlayan bir evliliğimiz var aslında birbirini çok seven ama aynı şekilde bir okadarda üzen çiftiz.Eşimle aramızda sizinkiler bizimkiler konuşması hiç bitmedi buyüzden genel anlamda sebepler yoksa her anlamda mutluyz herşeyi birlikte yapan keyif alan kişileriz ama sürekli herşeydede boşanma kelimeside bizimle birlikte yine öyle bir durum.aynı evde yaşamasına rağmen insan kocasını özlermi ben özlüyorum çünkü haftaiçi haftasonları nerdeyse hepsinde ailesi eğer ailesine gitmediysek dışarda bişeyler yapıyoruz aynı evde başbaşa romantik bir kahvaltı bile yapmadığımız uzun zaman olmuştur hatırlamıyorum çünkü. son 1 aydır ben yatıyorum uyuyorum o sonra geliyor geçtiğimiz cumadan beride hiç gelmiyor koltukta uyuyor artık aynı evde selamlaşmak dışında yaptığımız bişey yok sanırım bu sabah mesaj attım işe gelince anlaşmalı boşanmaları araştırdım 1 günde bile biten varmış aynı evde bu şekilde yaşamayalım dedim oda geriye borçlar bitsin hallederiz yazdı bende benim senden beklentim yok ben öderim dedim kredileri ben çekmiştim ne yapmayalım bilmiyorum onu çok seviyorum oda beni çok seviyor ben onu gibi tam düşüncelerimi dile getiremem ama o getirir sürekli der sen benim hayatımda olduğun için herşey keyifli çalışıyosam arkadaşlarımı görüyosam ailemi görüyosam sen benim olduğun için keyfini alıyorum sen bende olmasan bunların hiç biri tad vermez sen bana herşeysin Allah seni benden almasın der ozaman şimdi ben napıcam

kzlar bugün bababnneme ziyarete gittik esimin telefonu tamrdeydi kaç haftadır.
şimdi gideceği tuttu. bende çift olarak geldipiğm yerde tek kalmak istemiyorm dedim. neyse gitmiyorum dedi oturd biraz ama tavırlı ne babannemin bişeyine cevap verior ne başka bişey.

neyse git dedim o zaman ama geç gelceksen anahtarı al dedim. buraya gelmekle uğraşma diye. Almadı. Neyse yolcu ederken yine uzattım ne geç geleceğim otur otrdugun yere diyerek beni azarladı. çok sinirliyim suan..
Zaten su aralar ilişkimizin morali pek iyi değil. Eşim benle daha az paylaşım yapıyor. İletişime nadiren geçiyor ya da tersliyor. Bende ondan böyle tepkiler gördükçe kırılıyorum.

arabalarını sattıkları için her yere dolmuşla gidiyorlar. Pzt urfaya gidip bir aaraba daha alacxak kardeşiyle beraber ama kardeşinin üzerine alacaklar. Bende kızdım bu duruma herkes kendini düşünüyor çıkarlarını ama sen kendini düşünmüyorsun dedim. O da kardeşim için öyle diyemessin dedi dün gece işte.

Bugünde doktora gittik doktor sperm testi istedi tekrardan. Ev baktık ama kaynanam evleri beğenmedi. Bir ev benm içime çok sindi çok güzeldi ama cevresi çingene dolu oldugu için es geçtik. ,başka beğendiğim bir ev daha var. ama bakalım anlasacak mıyız bilmiyorum..

eşimin bu umursamaz tavırlarına kıl oluyorum ne yapmalıyım.

Bana böyle davrandıkça onun için kendimden fedakarlık yapmak istemiyorum. Güvenim de sarsılıyor. Kafasına esince beni evde de bırakıp gider diye bir korku oluşuyor içimde.

Tercihleri yapacagım kızlar nolur fikir veri.n

Gec gelecek diye niye anahtar vermek istedin o kismi anlayamadim canim.
Bence esin bu okul olayina bozuk ondam oyle davraniyor. Tabi bir de bu sperm.olaylari ne olursa olsun canini sıkıyordur.

Tartışmaları / kırgınlık ya da kızgınlıkları siz taşımazken o taşısaydı ne yapardınız ?

" ikna edebilirsen .." dediğinizde ben niye ediyorum asıl sen beni ikna et deseydi ya da " amaaan iknayla kim uğraşcak boşver o zaman " deseydi , nasıl davranacaktınız ?

bu aslinda onun demesiyle alakali degil , benim ne kadar istedigimle alakali ve bir seyi istedigimde almasini bilirim :) o ne derse desin önemi yok bunun :)))

kzlar bugün bababnneme ziyarete gittik esimin telefonu tamrdeydi kaç haftadır.
şimdi gideceği tuttu. bende çift olarak geldipiğm yerde tek kalmak istemiyorm dedim. neyse gitmiyorum dedi oturd biraz ama tavırlı ne babannemin bişeyine cevap verior ne başka bişey.

neyse git dedim o zaman ama geç gelceksen anahtarı al dedim. buraya gelmekle uğraşma diye. Almadı. Neyse yolcu ederken yine uzattım ne geç geleceğim otur otrdugun yere diyerek beni azarladı. çok sinirliyim suan..
Zaten su aralar ilişkimizin morali pek iyi değil. Eşim benle daha az paylaşım yapıyor. İletişime nadiren geçiyor ya da tersliyor. Bende ondan böyle tepkiler gördükçe kırılıyorum.

arabalarını sattıkları için her yere dolmuşla gidiyorlar. Pzt urfaya gidip bir aaraba daha alacxak kardeşiyle beraber ama kardeşinin üzerine alacaklar. Bende kızdım bu duruma herkes kendini düşünüyor çıkarlarını ama sen kendini düşünmüyorsun dedim. O da kardeşim için öyle diyemessin dedi dün gece işte.

Bugünde doktora gittik doktor sperm testi istedi tekrardan. Ev baktık ama kaynanam evleri beğenmedi. Bir ev benm içime çok sindi çok güzeldi ama cevresi çingene dolu oldugu için es geçtik. ,başka beğendiğim bir ev daha var. ama bakalım anlasacak mıyız bilmiyorum..

eşimin bu umursamaz tavırlarına kıl oluyorum ne yapmalıyım.

Bana böyle davrandıkça onun için kendimden fedakarlık yapmak istemiyorum. Güvenim de sarsılıyor. Kafasına esince beni evde de bırakıp gider diye bir korku oluşuyor içimde.

Tercihleri yapacagım kızlar nolur fikir veri.n
Selam canım. Daha iyisindir umarım.
Eşin belki gerçekten başka şehire gitmek istemene bozulmuş olabilir ve bu yüzden sana biraz trip atıyor olabilir. Açıkçası eğer gerçekten gitmek istiyorsan (ki kendine soracagin esas soru bu bence) , onun bir süre trip atmasına karşın yapabilecegin pek birşey yok. Sessizce bunun geçmesini bekleyebilir, bu arada da her zaman söylediğim gibi bilinçli bir şekilde her gün seni mutlu edecek aktivitelerle ugrasabilirsin. Gün içinde çok yoğun olduğunu biliyorum, ama ara ara rahatlamak için kaçamaklar yapabilirsin.
Senin aranızdaki gerginliğe bazı katkıların olmuş.
Örneğin araba mevzusu... Burda eşine müdahalede ve ogutte bulunmussun. O da doğal olarak terslemis.
Arabanın kimin olduğu seni doğrudan etkiliyor mu? Burada buna müdahale etmeye neden gerek duydun, buna sebep olan korkuyu veya isteği bulup onu ifade etmen hem daha etkili olacak hem de boşuna aranız bozulmayacak. Örneğin kendi arabanız mı olsun istiyorsun? Cümlelerin arasına "bir arabamız olmasını çok isterdim" sözünü sıkıştırabilirsin. Ya da eşinin ailesine karşı daha dik durmasını istiyorsun diyelim. Bunu bir olumlu beklenti cümlesine çevirip ara sıra hem kendine hem de eşine yüksek sesle soyle. Örneğin "eşim hakkını hep savunur". Ya da "çok şanslıyım, ailenle bu kadar iç içe çalışma rağmen bizim hakkımızı hep koruyorsun, sınır çekmeyi biliyorsun". Bu cümlelerin gerçeğe dönüşmesi uzun surmeyecek.
Aynı şekilde siz babaannenlerdeyken işi olduğunu hatırlayıp çıkıp gitmesine bozulmussundur elbet. Böyle bir durumda ona "tüh ya tam da bugüne denk geldi, acil olmasa gitmezdin biliyorum, neyse bir dahaki geldiğimizde hep beraber otururuz" diyebilirdin. Bir dahaki sefere böyle söylemeye çalış.
Tabii bunları o sana trip atarken uygulamak zordur eminim, ama biliyor musun, insanlarim sevgi ve anlayışa en çok ihtiyaç duydukları zaman, bunu en az hakettikleri zamandır.

Selam canım. Daha iyisindir umarım.
Eşin belki gerçekten başka şehire gitmek istemene bozulmuş olabilir ve bu yüzden sana biraz trip atıyor olabilir. Açıkçası eğer gerçekten gitmek istiyorsan (ki kendine soracagin esas soru bu bence) , onun bir süre trip atmasına karşın yapabilecegin pek birşey yok. Sessizce bunun geçmesini bekleyebilir, bu arada da her zaman söylediğim gibi bilinçli bir şekilde her gün seni mutlu edecek aktivitelerle ugrasabilirsin. Gün içinde çok yoğun olduğunu biliyorum, ama ara ara rahatlamak için kaçamaklar yapabilirsin.
Senin aranızdaki gerginliğe bazı katkıların olmuş.
Örneğin araba mevzusu... Burda eşine müdahalede ve ogutte bulunmussun. O da doğal olarak terslemis.
Arabanın kimin olduğu seni doğrudan etkiliyor mu? Burada buna müdahale etmeye neden gerek duydun, buna sebep olan korkuyu veya isteği bulup onu ifade etmen hem daha etkili olacak hem de boşuna aranız bozulmayacak. Örneğin kendi arabanız mı olsun istiyorsun? Cümlelerin arasına "bir arabamız olmasını çok isterdim" sözünü sıkıştırabilirsin. Ya da eşinin ailesine karşı daha dik durmasını istiyorsun diyelim. Bunu bir olumlu beklenti cümlesine çevirip ara sıra hem kendine hem de eşine yüksek sesle soyle. Örneğin "eşim hakkını hep savunur". Ya da "çok şanslıyım, ailenle bu kadar iç içe çalışma rağmen bizim hakkımızı hep koruyorsun, sınır çekmeyi biliyorsun". Bu cümlelerin gerçeğe dönüşmesi uzun surmeyecek.
Aynı şekilde siz babaannenlerdeyken işi olduğunu hatırlayıp çıkıp gitmesine bozulmussundur elbet. Böyle bir durumda ona "tüh ya tam da bugüne denk geldi, acil olmasa gitmezdin biliyorum, neyse bir dahaki geldiğimizde hep beraber otururuz" diyebilirdin. Bir dahaki sefere böyle söylemeye çalış.
Tabii bunları o sana trip atarken uygulamak zordur eminim, ama biliyor musun, insanlarim sevgi ve anlayışa en çok ihtiyaç duydukları zaman, bunu en az hakettikleri zamandır.
Cok cabuk geldi bende cok sasirdm ama normal haline döndü.
Sonra yuruyerek gittik eve sigara icmeyi bir bes dk unuttu buna cpk sevindim.

Evet kendimize ait ustumuze ait bir araba olsin isterim.
Guvence çünkü.
Ama o bunu yanlis anladi ifade ettim çünkü kendimize ait olsun diye.

Ama o zaten biz kullanacağımız için sorun yapmiyor.

Aslinda hakli..

Kizlar esime sevgim cok fazla.
Ona sarilirken tenine dokunurken fwlan baya mutlu oluyorum
Bunu da ona belli ediyorm
Baska sehir dahi olsa uni okumak isiyorm ama musaade etmicek o.

Nasil bir surec izlices bilmiyorum

Cok cabuk geldi bende cok sasirdm ama normal haline döndü.
Sonra yuruyerek gittik eve sigara icmeyi bir bes dk unuttu buna cpk sevindim.

Evet kendimize ait ustumuze ait bir araba olsin isterim.
Guvence çünkü.
Ama o bunu yanlis anladi ifade ettim çünkü kendimize ait olsun diye.

Ama o zaten biz kullanacağımız için sorun yapmiyor.

Aslinda hakli..

Kizlar esime sevgim cok fazla.
Ona sarilirken tenine dokunurken fwlan baya mutlu oluyorum
Bunu da ona belli ediyorm
Baska sehir dahi olsa uni okumak isiyorm ama musaade etmicek o.

Nasil bir surec izlices bilmiyorum
sana çok şey söylendi ama hala sana değer vermeyen, seni çocuk yerine koyan, söz hakkın olmayan bir evciliği sürdürmek, bir de anneliğini yapamayacağın bir bebek dünyaya getirmeye çalışıyorsun.
sen kendini koruyamazken, bebeğini elinden alacaklar iyi bakamazsın diye.
her canları istediğinde seni babanın evine gönderecekler ama gidemeyeceksin çünkü çocuğunu vermemekle tehdit edecekler.

üvey anne, baba, babaanne evinde rahat edemediğin gibi elin evinde de çocuğunla mecburen kahır çekeceksin.

aynen devam et.

sana çok şey söylendi ama hala sana değer vermeyen, seni çocuk yerine koyan, söz hakkın olmayan bir evciliği sürdürmek, bir de anneliğini yapamayacağın bir bebek dünyaya getirmeye çalışıyorsun.
sen kendini koruyamazken, bebeğini elinden alacaklar iyi bakamazsın diye.
her canları istediğinde seni babanın evine gönderecekler ama gidemeyeceksin çünkü çocuğunu vermemekle tehdit edecekler.

üvey anne, baba, babaanne evinde rahat edemediğin gibi elin evinde de çocuğunla mecburen kahır çekeceksin.

aynen devam et.
Oyle bisey yapmazlar herhalde

Back