Selam canım. Daha iyisindir umarım.
Eşin belki gerçekten başka şehire gitmek istemene bozulmuş olabilir ve bu yüzden sana biraz trip atıyor olabilir. Açıkçası eğer gerçekten gitmek istiyorsan (ki kendine soracagin esas soru bu bence) , onun bir süre trip atmasına karşın yapabilecegin pek birşey yok. Sessizce bunun geçmesini bekleyebilir, bu arada da her zaman söylediğim gibi bilinçli bir şekilde her gün seni mutlu edecek aktivitelerle ugrasabilirsin. Gün içinde çok yoğun olduğunu biliyorum, ama ara ara rahatlamak için kaçamaklar yapabilirsin.
Senin aranızdaki gerginliğe bazı katkıların olmuş.
Örneğin araba mevzusu... Burda eşine müdahalede ve ogutte bulunmussun. O da doğal olarak terslemis.
Arabanın kimin olduğu seni doğrudan etkiliyor mu? Burada buna müdahale etmeye neden gerek duydun, buna sebep olan korkuyu veya isteği bulup onu ifade etmen hem daha etkili olacak hem de boşuna aranız bozulmayacak. Örneğin kendi arabanız mı olsun istiyorsun? Cümlelerin arasına "bir arabamız olmasını çok isterdim" sözünü sıkıştırabilirsin. Ya da eşinin ailesine karşı daha dik durmasını istiyorsun diyelim. Bunu bir olumlu beklenti cümlesine çevirip ara sıra hem kendine hem de eşine yüksek sesle soyle. Örneğin "eşim hakkını hep savunur". Ya da "çok şanslıyım, ailenle bu kadar iç içe çalışma rağmen bizim hakkımızı hep koruyorsun, sınır çekmeyi biliyorsun". Bu cümlelerin gerçeğe dönüşmesi uzun surmeyecek.
Aynı şekilde siz babaannenlerdeyken işi olduğunu hatırlayıp çıkıp gitmesine bozulmussundur elbet. Böyle bir durumda ona "tüh ya tam da bugüne denk geldi, acil olmasa gitmezdin biliyorum, neyse bir dahaki geldiğimizde hep beraber otururuz" diyebilirdin. Bir dahaki sefere böyle söylemeye çalış.
Tabii bunları o sana trip atarken uygulamak zordur eminim, ama biliyor musun, insanlarim sevgi ve anlayışa en çok ihtiyaç duydukları zaman, bunu en az hakettikleri zamandır.