- 27 Mayıs 2017
- 469
- 557
- 18
- 41
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
- #1.901
Sen kontrolü bırakırsan herşey dağılıp gidecekmiş gibi geliyor değil mi?o evet bir hataydi demeden nasil konu kapatilirki anlamadim. En azindan benimki beni suclamiyordu h
Rica ederim. Saygi ve karismama kismini uygulamaya calisiyorum bu ara gercekten cunku en zor kisım bu. Esim cok unutkan birseyi gun icinde bile hatirlatsam teli kapattigim anda uunutuyo. Cok dagınık ilaclarini hic ben hatirlatmadan almaz. Kulak zarı delinme dercesine geldi inan elimle icirdim isyerine gidip mecbur annelik rolu verdi sanki bana bunun icin ne yapabilirim bilmiyorm. Spor isini cok istedim ihtiyacim olmasada kafa dagitmak icin kurslar falan ama hepsine karsi cikti asırı kıskanc ve tutucu hep evde oturmami istiyor kendime zamani nasil ayirabilirim nasil mutlu edebilirim bu duruma bir tavsiyen varmi zeynepcim
Ben de oyleydim ve inan ki çok iyi anlıyorum.
İlaçlarını almazsa sağlığı bozulacak ve erkenden yalnız kalacaksın diye korkuyorsun. Ya da daha büyük sağlık problemleri çıkacak diye korkuyorsun. Bu korkunun altında yatan istek nedir? Onu ortaya çıkaralım. Muhtemelen isteğin su: eşinle uzun yıllar beraber yaşamak istiyorsun.
Eşine saygısızlık yapmadan (evet hayatım, yardım etmek gibi görünüyor ama aslında ona ilaçlarını hatirlatman, icirmen, "senin bunu kendi basina becerebileceğine inanmıyorum" demen anlamına geliyor, bu yüzden de saygısızlık oluyor) onu sağlığına dikkat etmesi için nasıl teşvik edebilirsin? İsteğini ilham verici bir biçimde dile getirerek: "seninle birlikte sağlıklı ve uzun yıllar yaşamayı, 50 yaşıni gectikten sonra bile hayatın tadını cikarabilmeyi çok isterdim" Ona hayallerinden bahsedebilirsin, ama direk talepte bulunmadan.
Onu kendi haline bıraktığında, ve bu hayallerden biraz bahsettiğinde, sağlığına dikkat etmek için ipleri eline alacağından eminim.
İşi yüzünden çok stresli olabilir, çok yoğun olabilir, bu yüzden istese bile sağlığına dikkat etmeye vakit ayiramayabilir bir süre. Ama sen müdahaleyi bıraktıktan ve isteklerini hayallerini talep etmeden ilham verici bir şekilde dile getirmeye başladıktan sonra, onun aklına seninle sağlıklı ve uzun yaşama fikri yavaş yavaş yerleşecek ve en büyük isteği seni mutlu görmek olduğu için er ya da geç sağlığına önem vermeye başlayacak.
Eşinle muhabbetinin geri gelmesi icin, onun kendine yeten bir adam olduğunu anlaman gerekiyor. Sen müdahaleyi bıraktıktan sonra ona daha çok saygı duymaya başlayacaksin. Belki şu an eşine cinsel çekim hissetmiyor bile olabilirsin. Çünkü bir erkeği cinsel anlamda çekici bulmamız için o erkeğe guvenmemiz ve saygı duymamiz gerekir. Saygı duymanın ilk adımı da her anlamda müdahaleyi ve kontrolü bırakmaktır.