Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Tabii ki eşine akıl verebilmek sana kendini iyi hissettiriyordur. Ama şöyle düşün; ona akıl vermek uğruna aranızdaki kadın - erkek çekimini öldürmeye değer mi?
Erkekler herşeyi kendileri yaşayarak ve kendi tarzları ile uygulayarak öğrenmek ister. Tabii bu süreçte hatalar da yapabilirler, ama sonunda elde ettikleri başarı kendilerinin olur. Her erkek eşinin gözünde kahraman olmak ister. Sen ona işiyle ilgili tavsiye verdiğin zaman kahraman olma şansını komple elinden almış oluyorsun.
Nasıl ki kadınların karşı taraftan en büyük isteği şefkat görmek, sevilmek ve dusunulmek ise, erkeğin de en büyük isteği takdir görmek ve onaylanmaktir.
İşiyle ilgili bir hata yaptığı zaman belki bir miktar para kaybedersiniz, ve bu parayı daha sonra geri kazanabilirsiniz.
Ama ona işiyle ilgili akıl vermek "sen beceriksizsin" demekle eşdeğerdir ve bu sizin aranızdaki yakınlığa mal olur. Gerçekten buna değer mi?
Ben eskiden bunu çok yapardım. Şimdi ise ağzımda bant varmış gibi davranıyorum, bana ne anlatirsa anlatsın ilgiyle dinliyorum ama kesinlikle yargılamiyorum, keşke şöyle yapsaydın demiyorum. Tabii o da işteki her gününü bana ayrıntılarıyla anlatıyor artık (eskiden hiç anlatmazdi).
Üstelik bu konularda kontrolü elden bırakınca farkında olmadan daha fazla güç kazanıyorsunuz. Şu an eşim işinde daha iyi. Şehir değiştirmek için adım attı, sayesinde ben de kariyerimi degistirebilecegim. Hem de onun işine karışmadığim için benim de hayatım kolaylaştı, kafam daha rahat.

Gercekten dogru. Nasil davranirsak neleri kaybederiz kısminı gercekten siz cözmüssünüz. Biz evlilik terapistinede gittik biraz yeni bir terapisti faydasi olmadi diyemem ama aramizdaki kopan muhabbeti geri getirmeye calisiyoruz esimde bana anlatmazdi bir aralar tabi o zaman anlattigi baskalarida varmis gerci o yuzdende olabilir. AGZIMDA BANT VAR GIBI kismıni gercekten uygulayacagim severek ama dayanabildigim noktaya kadar tabi

Terapist neler önerdi merak ettim? Başbaşa yemeğe çıkın falan mı dedi?

Pazar gunu geldi esim. Telefondsn biseye bakarken selam cnm diye sik kullanilan soxciklerde gozuktu. Bende madsllah dedim diye sofradan kalkti. Yemedi istshimi kavirdin dedi.
Neyse ben yine annesinde oldugumuz ivin cayini getirdim. Ama yaninds oturmsdim. O gece eve gittigimizr3 kavga gurultu oldu.
Sinir oldum. Git baska ofads yat dedi.
Ben gitmek isteyince evden butun evi kitlemis. Ysttim bsska odada. Bu sefer beni aldi odaya goturdu. Telefonumu sakladida. Neyse sabah devsm ettik.
Ben telrfonu bulunca sakladim ama odanin kapisi bile kitliydi. Sonra uyandi. Bende o odsdsn cikinca kapiyi kitledim almak icin hemen odsnin camini yukariya surukledi elimi tuttu. Ama kolu kesildi. Bende istemedim acmak. Cunku dun aldatma konusuyla ve herseyo anneme baglamasiyla beni cok sinir etti.

Bir sure yine laf soz ettik. Sonra hadi kahvalti haxirla dedi. Bendr sadece cikolata koyuyor diye onu vrrdim. Yemedi. Kaalk hazırlan drdi. Bende kalkmadim. Israr etti. Sonrs bir konu acildi laf oldi diye Esimden dun siddette gordum.
Bana aldsttiysam hakketmissindir dedi diye ona vurdum.birksc canini acittim
Tekme sttm diye kendimi korumak ivin bogazimi skti. Yuzume tokat atti.
Kimi csgiriyorsab csgir dedi. S. Git nereye gidiyorsan dddi.
Ses kaydi yapti.
Beni odaya kitlemisti. Sonrs anahtarları almos ama oyle bisey yok diyo numaradan tkayitta.

Kimseyi aramadım.
Telefonu cikarsam ortsys hrmen zaten elimden alirdi.
Sonrs
Bir sure sonra
Yok elimi op ozur dilerim boyle seylerbolsin istemedim3 dedi.
Pismanim vurdugum icin dedi.

Eski seyleri acip huxurumuz bozulmasin dedi.

Ben disarda okulunu oku derim ama senin bana hal ve hareketlerin iyi degil dedi.
Neysr off kizlar ya.
Ben buna nasil sustum.
Duzelmiyor hicbisey.
Yok ben arksdssima gitmisim hemen o gun lavga etmisiz.

Kahvaltiya goturdu. Ayskkabi almaua gittik.

Banada anlatmıyor bisey.

Banada anlatmıyor bisey.
Siz durumunuzu düzeltmek için tekrar bir araya geldiniz değil mi? O zaman eskileri açmak neden? Aldatılmak kadar acı birşey yoktur, insana kendini değersiz hissettirir, aptal yerine konmuş hissettirir. Ama affetmek ve konusunu açmamak da zamanla huzurunuzu geri getirir. Evliliğe devam etmek istiyorsan gerçek anlamda affetmen ve bir daha yapmayacağına kendini inandirman gerek.
Sana işiyle ilgili şeyleri anlatma kısmına gelince.. akşam eve geldiğinde "günün nasıl geçti?" diye sorabilirsin ve bu noktadan sonra anlattığı herşeyi ilgiyle ve saygıyla dinleyebilirsin. Araya girip sözünü kesmeden, onu anladığını belli eder şekilde arada "hmmm", "hadi ya öyle mi oldu" , "peki sonra ne oldu?" gibi şeyler söylersin ve anlatmak istemediği noktada da zorlamazsin. Bana artık eşim ben sormadan anlatıyor.
Şiddet konusuna gelince, kesinlikle olmaması gereken birşey. Ama burada kendine bir soru sormak lazım: önce ben mi vurdum? Kendini savunmak zorunda mı bıraktım?

Ilk once ben vurdum

Cunku sinir oldum cok rasla.

Haklisin aynen oyle yapacagim evet sorarimhergun ve o normal gecti der..

Bir daha konusunu acmayacagim
Ama vu annesine gitme konusunu huxurumuz icin yaptigimizi soyluyor.

Ama huxurumuzda yok zaten.

Terapist neler önerdi merak ettim? Başbaşa yemeğe çıkın falan mı dedi?
Illaki muhabbet etmeye calisma sonucta kopan baglar var ve zamanla geri gelir dedi. Aldatilmak konusunda dusunce yoluyla kendimi nasil idare edecegimle ilgili tavsiyeler verdi. Esime belki goruntude siz cok fedakarlik yapiyormus gibi olacaksiniz bu iliskiyi duzeltmek icin esinizle sorulariyla krizleriyle ilgili ama sunuda unutmayin esinizin icinde verdigi savas sizinkinden kat kat buyuk emin olun demisti bu gercekten tamda duygularimi anlatiyordu. Cunku insanin icinde gercekten gorunmeyen bir savas var aklima devamli nedenler nicinler geliyordu sormadan ona bagirmadan duramiyordum Aldatilmakla ilgili bizimki bu konuda gercekten faydasi oldu. Ama tabi kadin erkek iliskisi nasildir kadin ne anlatir erkek ne anlar bunlarla ilgili tavsiye yoktu. Bize birde zaten esimin inadiyla ilgili birsey yapamadi ve en son biraz daha deneyimli bir terapist daha faydali olur dedi. Esimin iside cok stresli bireysel terapide onerdi ona ayrica baya umutsuz gordu galiba kendisini

Anladım canım, detaylı anlattığın için çok teşekkürler.
Terapi ve koçluk bambaşka şeylermis gerçekten.
Bu arada aldatilma olayındaki acini ve sürekli sormak bağırmak istemeni çok iyi anlıyorum.
İyi bir haberim var: Sen kadınsın o yüzden tek elinle evliliginizi balayı sürecine dondurebilme kabiliyetine sahipsin.
Okuduğum kadinin bir sözü var , biraz aykırı gelebilir ama ben çok seviyorum. Diyor ki, benim öğrettiğim şeyleri uygulayabilen bir hanimla hiçbir metres yarisamaz.
Sen saygıliysan, eşine karışmıyor ve öğüt vermeye yardım etmeye çalışmıyorsan, kendini mutlu etmeyi biliyorsan, isteklerini nasıl dile getireceğini biliyorsan, zaten kocan sana öyle bağlanıyor ki, başka kadınlar rakip olmaktan çıkıyor.

Cok iddali bir soz..
Bunu nasil basarmak gerekiyor.

Cok iddali bir soz..
Bunu nasil basarmak gerekiyor.
Şu ana kadar anlattığım şeyler..
1)saygı kuralını uygula, müdahale etme, kontrol etme
2) isteklerini ilham verecek şekilde dile getir (yeni eve tasinalim demek yerine, yeni bir evde oturmayı çok isterdim demek gibi..)
3) kendini mutlu etmeyi herşeyin önüne koy. Parani korkmadan harca, spor yap, seni mutlu eden ama hiçbir isine yaramayacak şeylere zaman ayır.
4) hassas ve savunmasız / kırılgan olmak için çabala (kirginligini öfkeye çevirme, erkek gibi davranma, kirildigin, korktuğun zaman bunu kabul et)
5) olumluya odaklan, olumsuz beklenti oluşturmaktan kaçın, teşekkür edecek/sevinecek şeyler bul.
6) tüm iyilikleri / iltifatlari / en küçüğünü bile minnetle kabul et.

Zeynep sen en basindan beri bunlsri soyledin..
Sanirim ben bu cumlelerin olgunluğunu yeni yeni anliyorum...
Benden kaynakli bir degisim mi bipmiyorum ama esim bana karsi daha iyi.
Daha anlayisli gun icinde olanlari dun gece güzelce anlatti.
Bugun annesine gitmedim git diye israr etti ama sabah gitmedim en azindan.
Mesajlarda sevgi sozcuklerini kullanir oldu.

Ben daha nasil iyi olabilirim evligligimiz huzurla nasil daha guzel devam eder..

Canım ben bile bazılarını yeni anlıyorum. Örneğin bana en zor gelen şey kendime suçluluk hissetmeden zaman ayırabilmek olmuştu. Bazen eşim evde yemek yok diye takılıyor ama ne yapabilirim, çalışıyorum herşeye yetisemem ki. O yüzden nasıl öyle dersin diye kendimi savunmaya çalışmadan gülüp geçiyorum. Gerçekten kırıcı birşey söylerse de "kırıldım" diyorum, hatta bazen ağlıyorum bile. Hemen sarılıp teselli ediyor. Anlayacağın artık bizim evde hiçbirsey uzamiyor. Çünkü kalkanlarimi indirdim.
Senin de zamanla daha huzurlu olacağından adım gibi eminim.

Tamamen senden kaynaklı olup olmadığını bilemem ama senin buna katkının büyük olduğundan eminim.

Bende evde kaldgimda kaynanamda olmadigim icin sucluluk hissediyorum.
Ya da oradayken.
Her seu bittikten sonrs asiri derece de uorgun oldugum icin vucuduma dinlenme vakti ayirmak bile suçlu hissettiriuor.

Bende evde kaldgimda kaynanamda olmadigim icin sucluluk hissediyorum.
Ya da oradayken.
Her seu bittikten sonrs asiri derece de uorgun oldugum icin vucuduma dinlenme vakti ayirmak bile suçlu hissettiriuor.
Ben çok yorgunsam ve stres altindaysam, başta eşim olmak üzere herkese karşı daha sabırsız ve sinirli olurum. O yüzden artık yoruldugumda yatıp dinlenmekten cekinmiyorum. Fazladan bir iki saat uyumak, kendine vakit ayirmanin, kendine bakmanın en önemli parçası bence.
Akşam erkenden yatma ihtiyacı duyarsan eşini öpüp "iyi geceler ben yatıyorum, seninle daha çok vakit geçirebilmeyi çok isterdim. gün içinde çok yoruldum, o yüzden şimdi uyumam gerekiyor" diyebilirsin.
Karsindaki zaten mesajı alacaktır ve senin yükünü hafifletmek için (o anda bununla ilgili birşey söylemese, söz vermese bile) elinden geleni yapacaktır.

o evet bir hataydi demeden nasil konu kapatilirki anlamadim. En azindan benimki beni suclamiyordu h
Rica ederim. Saygi ve karismama kismini uygulamaya calisiyorum bu ara gercekten cunku en zor kisım bu. Esim cok unutkan birseyi gun icinde bile hatirlatsam teli kapattigim anda uunutuyo. Cok dagınık ilaclarini hic ben hatirlatmadan almaz. Kulak zarı delinme dercesine geldi inan elimle icirdim isyerine gidip mecbur annelik rolu verdi sanki bana bunun icin ne yapabilirim bilmiyorm. Spor isini cok istedim ihtiyacim olmasada kafa dagitmak icin kurslar falan ama hepsine karsi cikti asırı kıskanc ve tutucu hep evde oturmami istiyor kendime zamani nasil ayirabilirim nasil mutlu edebilirim bu duruma bir tavsiyen varmi zeynepcim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…