- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.846
- 248
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
- #1.841
Ailesine duskun zaten canm.Yeni evliyim benim kocamda aynısını yapıyor ailesine düşkün biraz seninkide öyle olabilir mi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ailesine duskun zaten canm.Yeni evliyim benim kocamda aynısını yapıyor ailesine düşkün biraz seninkide öyle olabilir mi
Bunlar bana mı yazdınız pek anlayamadım. Kafam çokmkarmaşık zaten beklenmedik olaylar olduBuradaki şiddet eğiliminden kastınız sadece fiziksel mi yoksa psikolojik şiddeti de kapsıyor mu ?
Bunlar bana mı yazdınız pek anlayamadım. Kafam çokmkarmaşık zaten beklenmedik olaylar oldu
Selam canım, bugün daha iyisin inşallah?
Çok uzun yazdım, birilerinin hayatına dokunabilmek kendimi çok iyi hissettiriyor :)
Ben de evliliğimin ilk yılında senin gibi hissediyordum. Hem çok çalışıp mesai yapıp hem de akşam ilgi sevgi görememek çok ağır geliyordu. Zaten daha ilk senenin sonunda ayrılma noktasına geldik. Ama evliliğimi bitirmek istemediğimi farkettim ve eşime çaktırmadan bir sürü kitap okuyup onları uygulamaya başladım. Şimdiyse çok mutluyum, ilgi sevgi dolu bir kocam var. Yani o adam hep ordaymış ama ben ortaya çıkarmayı bilmiyormuşum meğer :)
Sen sanırım şehir değiştirdiğinden beri orada yalnız kalmışsın. Eski oturduğunuz yerde arkadaşların falan var mıydı? Taşındıktan sonra senin davranışlarında bir değişiklik olmuş olabilir mi? Yalnızlık ve sıkıntı yüzünden neşen azalmış olabilir mi?
Erkeklere trip atarak, küserek onları terbiye etmeye çalışmak, akıtan bir musluğun contasını değiştirmen gerektiğinden haberin olmayıp, etrafını bantla sarmaya benziyor aslında. İlk zamanlar küsüp trip attığın zaman belki 1-2 gün sana daha fazla ilgi gösterir. Ama iki gün sonra musluk yeniden akıtmaya başlayacaktır. Yine trip atarsın, küsersin, yani bir bant daha takarsın o musluğun üstüne. Belki yine 1-2 gün duracak, sonra yine akıtmaya başlayacaktır. Böyle böyle artık bant takmak etkisiz hale gelir. Ve musluğu neredeyse söküp atacak duruma gelirsin :) ama dur, hemen vazgeçme o musluktan! (kocanı musluga benzettiğim için özür dilerim :))
Eşinden ilgi görmek istiyorsan, mutlu bir kadın olman gerekiyor. Ama öyle numaradan gülen bir kadın değil, gerçek anlamda mutlu olman gerek. Ve seni mutlu edebilecek tek kişi var: o da sensin. Senin yüzün gülünce, zaten kadın olarak erkeğin gözünde doğal bir cazibeye sahip olduğun için, eşin gelip sana yanaşacak. Seni daha çok mutlu etmek isteyecek. Mutfağı toplayacak, sen meşgulken çocuğa bakacak, bir ihtiyacın var mı diye soracak. Hayal gibi geliyor değil mi? Ama gerçek, inan bana.
Şimdi diyeceksin ki, el kadar bebekle ben kendimi nasıl mutlu edeceğim. Evet biliyorum, işin biraz daha zor Eşinin evde olduğunu söylemişsin. Ondan yardım isteyebilirsin belki? "Çocuğa bir veya iki saatliğine bakar mısın?" desen yeterli. Söylenirse kulak asma bile. Burda anahtar kelime "bakar mısın?" demek. Yani "bakabilir misin?", ya da "baksan olur mu?" demeyeceksin, "bakar mısın?" diyeceksin. Öbür türlü söyleyince insanın sesinde bir suçluluk tonu oluyor, ve farkında olmadan kocaya "aslında senin görevin değil" mesajı vermiş oluyoruz. Anladın sen benim demek istediğimi :) "çocuga bakar mısın" dedikten sonra hiçbir açıklama da yapmana gerek yok. Kendinle zamana ihtiyacın var, o kadar.
O çocuga bakarken de sen seni mutlu edecek birşeylerle uğraşacaksın. Kitap okumak olabilir, yürüyüş yapmak olabilir, biriyle telefonda çene çalmak olabilir. Ya da yatıp dinlenmek olabilir. O kadar iyi geliyor ki insana!
Sonra da çocugu geri aldığında "teşekkür ederim, sayende kendime vakit ayırabildim, iyi ki varsın" gibi birşeyler söyleyeceksin. Belki bir defa iki defa söylenir huysuzluk yapar, ama sonunda seni mutlu etmekten keyif almaya başlayacak, hatta kendini kahraman gibi hissedecek :) Erkekler aslında eşlerinin gözünde süper kahraman olmak isterler :)
Bunların dışında, ondan ilgi istiyorsun, ama hiç göstermiyor diyorsun. Bunun için kanıtın çok, eminim. Seninle ilgili olduğu zamanları yakala, ve ona "çok ilgili bir eşsin, çok şanslıyım" gibi birşeyler söyle. Merak etme, dönüp sana "yalancı" diye bagırmayacak. Belki uzun zamandır ilgisizliğinden şikayet ettiğin için bunu söylemene birazcık şaşırır ama pek belli etmez, çünkü o da senden övgü ve teşekkür bekliyor tatlım. Övgü aldıkça ve doğru yolda olduğunu gördükçe, seninle daha sık ilgilenmeye başlayacaktır.
Son olarak, hiç eşine işini nasıl yapması gerektiği, hangi yemeği yemesi ve ne giymesi gerektiği gibi konularda "yardımcı olmak amacıyla da olsa" tavsiyeler veriyor musun? Bu tip şeyleri erkekler saygısızlık olarak algılarlar. Ben eşim bana işle ilgili birşeyler anlattığında sadece ilgili bir şekilde dinlerim. Asla araya girip "sen de şunu şunu yapmalısın" gibi tavsiyede bulunmam. Sadece empati kurarım, seni anlıyorum derim. Eskiden böyle değildim aslında, bir sürü tavsiye verirdim. O da dinlerdi, hatta bazılarını uygulardı, ama bu aramızdaki çekimi öldürdü. Ben bir süre sonra onun annesiymiş gibi hissetmeye başladım, o da muhtemelen beni kadın gibi görmemeye başladı. Ama tutumumu değiştirdikten sonra, ilk tanıştığımız halimize dönüverdik :) Belki daha bile iyi durumdayız şu anda.
Bu uzun yazıyı vakit ayırıp okudugun için çok teşekkür ederim. İnşallah herşey gönlünce olur.
Tekrar merhabalar bayanlar.. ve zeynep esim gercekten dedigin gibi kac yıldan sonra ev buldu isyerinin sokagindan. Gidip görduk begendikte aslinda suanda oturdugumuz evden baya büyük ama icim bir tuhaf oldu sadece benim degil esiminde kızımında ilk defa ev degistircez ve sanki gecmisimiz bizimle degil bu evde kalıcak gibi hissediyoruz niye bu kadar duygusal oldum anlamadım. Belkide kira olacagı icin bilmiyorum. Kendi evimizi kiraya verip bizde kiraya cikicaz belkide kiracı olmak zoruma gidiyor hic benimseyemem o evi geliyor icimden. Lütfen yardımcı olun ev degistirdiginiz zaman cabuk alısabiliyormusunuz kirada oturdugunuz evi kendi eviniz gibi benimseyebiliyormusunuz lîtfen bir akıl verin bana yarın karar vermemiz lazım
canim şöyle bir sey oldu sabah kalkti dus aldi biryeremi gidiyosun dedim iskura gidicem is felan bakicam dedi neyse ben dedimki paydos gircek kapali olur sonra gidiyim dedi neyse bebisim kiyafeti vardi kücük geliyodu onu degistirmeye incektim sen ne zaman gidiyosun dedim beraber cikalim dedim yari giderim dedi ben bebisimi uyutup büyük oglumla indim geldim bu hemen ben tornavida bakmaya gidiyorum dedi benle niye inmedin dedin cocukla nasi incektin dedi neyse bu gitti ödemeli atiyorum calmiyo herzaman aradigimda aradiginiz kullanici kapatti der yada mesgul derdi hic sesi cikmadi tlf bu geldi yarim saat sonra ben tabi sinirden küplere bindim neyse tlf aldim tlf da kullandigi hattin uygulamasi var saat kacta sms atmis internetemi girmis gösteriyo smsde numara göstermiyo ama bunun carsiya indigi saatte 10 dk icinde 10 msj atmis birine sen kime msj attin dedim saatini felan kactane oldugunuda söyledim is yaptigimiz hoca vardi ben hocaya attim dedi baska msj felan atmadim dedi neyse üstelemedim tabi ben sinirden catliycam msjlarda yok hocayla msjlasma felan en son 1 .30 msj var onuda yanimda atti neyse sonra sen kime msj attin dedim atmisimdir biyere dedi bende attigin msjlar yok dedim gecistirdi ben napiyim simdi kuruntu yapiyon diyo bana evet lohusaliktanbilgisizliginden dolayi takmis durumdayim napiyim ben ne düsünüyüm simdi
Ben arabadan dondurma telefon poset xantami tek başıma indiremedim
O yüzden dedim dondurmam bitsin öyle inelim dedim buna tavır yaptı. Indi arabadan sonra ışte bu tavrı devam etti
Az önce geldi yine çayını vs koydum
Dedim yarin temizlik ürünü alcam dedim
Al dedi.
Vermiştim para dedi.
Bende onu harcadım dedim
Hqrcamasaydin dedi.
Bende sonuçta o parayı harcayayom diy e veriyorsun dedim
Salı günü elli lira verdin ama pazartesi pazar cumartesi para vermedin dedim
Bana okul döneminde verdiğin harçlığı ne yapiyodun şimdi dedim.
Neye harcıyorsun dedim
Keyfi ihtiyaclarima dedi.
E o zaman bende harcayabilirim dedim.
Okul döneminde verdiğin harçlığı her dedim
Olur gorursem söylerim dedi.
Bende zaten söyledim dedim.
Işte dedim ya gorursem söylerim dedim dedi
Niye iki yüzlü misin dedim. Bu yüzüne ayrı obur yüzün e farklı mi söylemek gerekiyorsa iletin dedim
Canım, ben kendi adıma, hayalimdeki kocayı bosayinca, eşimi olduğu gibi kabul edince, hayalimde kurduğum ütopik evlilik konseptini terkedip herşeyi olduğu gibi kucaklayinca hayattan, evliligimden ve herşeyden inanılmaz keyif almaya başladım. Eğer benim kendimle ilgilenecegim ve kendime bakacağım zamanlardan çalacak birşey çıkarsa karşıma (eşimin ailesinin evine gitmek gibi) basitçe ve güler yüzle "hayır" diyorum. Uzun uzun açıklamalar yapmıyorum, eşime cevap hakkı tanımıyorum. Çünkü o zaman iş tartismaya hatta kavgaya dönebilir, ya da eşim beni ikna edebilir. Çünkü biz duygusal ve empatik varliklariz, hemen yumusayabiliriz. Ya da tam tersi cadılık yapabiliriz :)
Sen istemiyorsan onun ailesinin evine gitmek zorunda değilsin, yeter ki bunu kavgaya cevirmeden güler yüzle soyle. İsterse kendisi gidebilir ama, buna karisamazsin. "Sen de gitme" demek saygisizliga girer. Saygı bir numaralı kuralımız.
Eğer o ailesindeyken yalnız kalmak istemiyorsan ve illa ki gitme ihtiyacı duyuyorsan, o halde neden gittiginizi sorgulamayı ve mutsuz olmayı bırakıp, bu ziyaretlerinizden keyif almanın yollarını aramanı tavsiye edebilirim. Mesela oraya gidince bebegine bakacak insanlar vardır, bunu fırsat olarak görüp sen kendine daha çok vakit ayirabilirsin.
Yok canım yazabilirsin zeynep b de şiddere değinmiş sen cvp vermişsin ya ben şiddet görüyorum o yüzden bana mı yoksa benim gibi bir başkası da mı var konuyu kaçırdım diye sormuştumYok size değil , zeynep b ye idi ..
Sizin durumlar nasıl ?
Konunun tamamını okumayı düşünüyorum , şuan 20. Sayfadayım daha ..
Canım bende ilk aldığımız evden ayrılırken öyle düşünmüştüm ama biz ondan önce birkaç ev değiştirmiştik. Farklı bir deneyim olacak sana düşünsene farklı insanlar farklı yollar farklı ağaçlar keşfedilmemiş bir yer gibi git ve keşfet benceTekrar merhabalar bayanlar.. ve zeynep esim gercekten dedigin gibi kac yıldan sonra ev buldu isyerinin sokagindan. Gidip görduk begendikte aslinda suanda oturdugumuz evden baya büyük ama icim bir tuhaf oldu sadece benim degil esiminde kızımında ilk defa ev degistircez ve sanki gecmisimiz bizimle degil bu evde kalıcak gibi hissediyoruz niye bu kadar duygusal oldum anlamadım. Belkide kira olacagı icin bilmiyorum. Kendi evimizi kiraya verip bizde kiraya cikicaz belkide kiracı olmak zoruma gidiyor hic benimseyemem o evi geliyor icimden. Lütfen yardımcı olun ev degistirdiginiz zaman cabuk alısabiliyormusunuz kirada oturdugunuz evi kendi eviniz gibi benimseyebiliyormusunuz lîtfen bir akıl verin bana yarın karar vermemiz lazım
Canım aslında pratikte kirada veya kendi evinde oturmakta bana göre hiçbir fark yok. Kiralık eve para harcamak bazen insana havaya para saciyormussun hissi veriyor ancak aslında dusundugunde bu dünyada yasayabilecegimiz (bugünden sonra) en fazla 30-40 yıl var. Bu yüzden ben bu süreyi eşyalara, paraya bağlanarak veya birseylerden korkarak geçirmekte sen önüme ne çıkarsa çıksın sevinçle kabullenerek geçirmeyi kendime daha faydalı buluyorum.Tekrar merhabalar bayanlar.. ve zeynep esim gercekten dedigin gibi kac yıldan sonra ev buldu isyerinin sokagindan. Gidip görduk begendikte aslinda suanda oturdugumuz evden baya büyük ama icim bir tuhaf oldu sadece benim degil esiminde kızımında ilk defa ev degistircez ve sanki gecmisimiz bizimle degil bu evde kalıcak gibi hissediyoruz niye bu kadar duygusal oldum anlamadım. Belkide kira olacagı icin bilmiyorum. Kendi evimizi kiraya verip bizde kiraya cikicaz belkide kiracı olmak zoruma gidiyor hic benimseyemem o evi geliyor icimden. Lütfen yardımcı olun ev degistirdiginiz zaman cabuk alısabiliyormusunuz kirada oturdugunuz evi kendi eviniz gibi benimseyebiliyormusunuz lîtfen bir akıl verin bana yarın karar vermemiz lazım
"Yapamam" dedikten sonra mesela "ama ben böyle istiyorum" diye diretirse, öncelikle onun isteğini anladığımı belirtecek şekilde "evet seni çok iyi anlıyorum" diyorum. Sonra da tekrar "yapamam" diyorum. Sonrasında o kusse veya tavır alsa bile ben küsmüyorum, normal konuşmaya devam ediyorum. Bir süre sonra sınırı geçiyor.Hayır diyince nedenini niçinini sormuyor mu ya da ama böyle olmalı diyip diretmiyor mu
"Eşime cevap hakkı tanımıyorum" demişsiniz , bunu nasıl başarıyorsunuz , bir hayırınıza susup kalıyor . Daha detaylı anlatır mısınız
aslinda kendi kendime degildi zeynep :) erkekler marstan kadinlar jüpiterden kitabiyla basladim ise ve su günlük kizginliklarimizi yatak odasina tasimamayi ögrenmekte ise yaradi, canim yakinlik istemezse artik istemiyorum demiyorum , beni buna ikna edebilirsen neden olmasin diyorum ikimiz icinde görev olmaktan cikip eglenceye dönüstügünde mutlu evliligin sirri kapilar aciliyor . verdigin tavsiyelere , hic tanimadigin insanlarin dertlerini kendine dert edip uzun uzun cözüm teklifleri önermene hayran oldum , gösterdigin caba ve özveri icin tesekkür ederim sana , acmayi düsündügün blogunda bir cok mutsuz kadina bir sihirli degnek olacagina yürekten inaniyorum ve bunu görebilmeyi cok arzu ederim :) sevgiyle
Valla ben çok keyif alarak yapıyorum, keşke daha fazla zamanım olsa :)
O kitabı ben de okudum, çok işime yaradı.
Şimdi İstanbul'dan taşınma planımız var. Eğer olursa (dua edin benim için, gitmeyi çok istiyorum) mevcut isimden ayrılmak zorunda kalacağım için boş vaktim olacak. O zaman rahat rahat blogu yazarım diye düşünüyorum. O zamana kadar buradan idare edicem artık. Belki sosyoloji okuyup danışmanlık bile verebilirim ilerde ama ona daha çok var :)
Sevgiler canim
Harika gercekten insallah bende ögrenirim bu kriz yönetiminikizlar konuya gökten zembille iniyorum ama tüm mesajlari okuduktan sonra yazmadan edemicem :) zeynep'in dedigi herseyi birebir uygulayin :) kisa özet geceyim sizlere ,
2001 de görücü usulu sayilabilcek bir evlilik yaptim ve tüm hayatimi gecirdigim ülkeyi birakip dilini bile bilmedigim bir ülkeye yerlestim , evliligimin ilk 3 yili kabus gibiydi , 2 kere valiz toplayip vatana dönmek istedim , esim elinde kasap bicagiyla kapiya gecip bu evden kefeninle cikarsin ancak dedi, 3 yil boyunca sizin yaptiginiz tüm hatalari yaptim , acimasizca eksiklerini yüzüne vurup düzeltmeye calistim , sürekli kendini yetersiz hissetmesine sebep oldum , inanin bana esim bana kötü davranmak icin eline gecen her firsati hakkini vererek kullandi. sonra birgün bu durumdan biktim , gercekten biktim .
peki hersey nasil degisti ? (onu da anlaticam)
kendime olan saygimi yeniden olusturmaya basladim öncelikle, esim olmadan da mutlu olmaya basladim . esimle zitlasmayi biraktim , onun benden farkli biri oldugunu ve benim haricimde de bir hayati oldugunu kabul ettim , annesi olmaktan da vazgectim . bir anne isteseydi hayatinda evlenmezdi zaten demi ? zaten bir anneleri var pratikte zeynebin su an size tavsiye ettigi herseyi hayatima gecirdim 5-6 ay sonra bir baktim etrafimda dönen bir koca var , cokmu tv izliyor ? o zaman onun ilgisini cekecek baska birsey bul (örnek: güzel kokan bir masaj yagi harikalar yaratir ) cok istedigin birsey mi var ? (o zaman cok istedigi birseyi ver ) evlilikler iyi yönetilen sirketler gibi bence , vermeden alamazsin . ne kadar mutlu olup , mutlu edersen o kadar mutluluk geri alirsin .
su an 16 yillik evliyiz , acikcasi evlendigimizden daha asigiz birbimize , kavgalarimiz fikir ayriliklarimiz olmuyor mu ? oluyor evet ama kriz yönetimini bir kere ögrendiginizde bir daha cuvallamiyorsunuz . evliliklerinizi kurtarmak icin calismayin , önce kendinizi kurtarin , zaten gerisi kurtulcak inanin .
pembegömlek hamile olabilir misin ?
Okudum yazınızı. Sıfır ev kimin hayallerini süslemezki aahh.. buldugumuz ev eski ama temiz kullanmıs bayan ve mutfak dolabi yeni banyo dusakabinli en azindan. Evimiz kücük kızım on yasinda ve kapısı olmayan bir hol gibi düsünün oraya oda yaptim. Oturma odam kücük misafirlerimi agırlarken bunaliyorum. Ve kızım orta okula basliyor okulu biraz uzak servise vercegim parayı buradan alacagim kiranin üstüne koyup en iyisi büyuk eve cıkalım dedik. Buldugumuz evde biraz kayınvalidemlere yakın acıkcası zırt pırt gelirmi diyede korkuyorum. Ilk evlendgimiz yıllarda herseye karısıp kendilerinden iyice uzaklastirdılar. Pembegömlegin yasadıkları gibi biraz hergün 15 dk yol yürüyup gidip gelip hizmet ettim hamile halimle bebek kucagımda gelme kızım bu halde demediler hic bir zaman. Son iki yıldır esimle bazı sorunlar yasadık sonra kayinvaildemin tavrı bir anda degisti beni tuttu tabi hakli olarak esimin bi aldatma mevzusu oldu hic anmak istemesemde o gunleri neyse aman gelmeyin evinizde iyi olun demeye basladı. Ama o korku icimde kaldi hala atamiyorum yakin olmak eskiye donderirmi diye dusunuyorum. Ve eve alısabilirmiyim kafamda deli sorular durum buEski yazılarınızı bilmiyorum
Sadece bu yazınıza cevap vermek istedim
İlk evlendiğimizde kp evinde oturduk , çok sıkıntılar çektik , sonra kiraya taşındık . Oraya kıyasla o kadar rahat oldum ki anlatamam .
Bu tamamen sizin düşünceniz ve kafa yapınızla alakalı . Yani şuan niçin taşınıyorsunuz , buradan kurtulmak içinse o zaman ne ala ..
Ayrıca şuradaki yorumumu da okuyun isterseniz ..
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/minimal-yasam.1015681/page-22
Ek bir sertifika ile yapılabiliyor.Sosyoloji okuyanların evlilik danışmanlığı yapabildiklerini bilmiyordum
Umarım hedeflerinize ulaşırsınız ..
Özel değilse istanbuldan taşınma isteğinizin sebebini sorabilir miyim ? Taşınmayı düşündüğünüz yer neresi ?
Kuzumm esin bekarliga alismid belli evlilik cok korkutmus onu karsina al,soyle beni kirdiginin farkindamisin diye sor sende diyomus problem sor neymis problem cozelim de anlatsin derdini sende anlatDaha beş aylık evliyim inanır misin bu durumuma.
Kabul edeceğini sanmıyorum
Her tsrtismamiz ayrılık düşüncesiyle sonlaniyor.