- 27 Mayıs 2017
- 469
- 557
- 18
- 41
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
-
- #1.821
Fiziksel şiddetten bahsediyorum.Buradaki şiddet eğiliminden kastınız sadece fiziksel mi yoksa psikolojik şiddeti de kapsıyor mu ?
Tabii ki herkes yaşadığını kendisi bilir, ancak aileye, bilgisayar oyunlarına, televizyona "bağımlılık" gibi birşey den bahsediyorsak, bunlar evlilikte derin yaralar açabilecek şeyler değil ve sizin bunlardan kurtulmak isteme sebebinin altında bir istek yatiyordur muhtemelen (büyük ihtimalle o istek de eşinizin sizinle daha çok vakit geçirmesidir) bunun gayet çözülebilir birşey olduğunu düşünüyorum. Alkol veya uyuşturucu bağımlılığı , kumar bağımlılığı sizin güvenliğiniz tehlikeye sokabilir. Bu yüzden bu durumlarda boşanmayı istemek normal. Ancak aileye bağımlılık güvenliği tehdit edici bir durum değil. Sadece eşinizin sizinle daha çok ilgilenmesini istiyorsunuz o kadar.
Fiziksel şiddetten bahsediyorum.
Psikolojik şiddet derken sözlü şiddeti (hakaret, tehdit vs) kastediyoruz dersek eğer, bunun da önüne geçilebileceğini ve kadının tutumunu değiştirmesi ile ailede huzur ve sevgi ortamının sağlanabileceğini düşünüyorum.
Genelde sözlü şiddet / hakaret kültürüne kadınlar hiç farkında olmadan katkı yapabiliyor. Bu yüzden düzeltmenin de kadının elinde olduğunu dusunuyorum (bunu kendim de yaşadım, örneklerini de gördüm)
Aslında bu durumda, sizin öyle biri olmadığınızı göstermek sizin elinizde değil mi? (Açıklamak değil de, göstermekten bahsediyorum)Ailesine bağımlılığı , onların eşi hakkındaki yanlış söylediği herşeyi direk doğruymuş gibi kabul etmesine ve böylelikle eşi hakkında doğru olmayan bilgilerle yaşamasına sebep oluyorsa ..
Nasıl ki insan olduğunun tam zıddı söylendiğinde sinir olur ve bunu kabul edemezse , üstüne üstlük eşi sırf ailesine bağımlılığından dolayı ( onlar söylüyorsa doğrudura getirip ) böyle inanıyorsa .. Gibi gibi şeyler aslında .
Bu konu bayağı derin sanırım. Sizin onu aldattiginizi filan mı düşünüyor?Evet o konuda haklısınız
Konunun ilk sayfalarında belirttiğiniz gibi , erkeklere ( eşimize ) değersiz gördüğümüzü hissettirdiğimizde bunu yapmaya biz itmiş oluyoruz bir yerde .
Ancak yeni doğan çocuğuna hakaretler ve beddualar eden biri nasıl açıklanır ?
Bu konu bayağı derin sanırım. Sizin onu aldattiginizi filan mı düşünüyor?
Anladım. O halde aranızda çok uzun zamandır geçimsizlik var muhtemelen.Hayır asla tabi ki öyle birşey düşünmüyordur . Düşünemez .
Aslında bu durumda, sizin öyle biri olmadığınızı göstermek sizin elinizde değil mi? (Açıklamak değil de, göstermekten bahsediyorum)
Ailesinin sizin hakkınızda kötü konuşması ve eşinizin de buna inanması çok üzücü olmalı. Ancak bunu değiştirebilirsiniz.
Tabii tam olarak ne dediler bilemiyorum.
Anladım. O halde aranızda çok uzun zamandır geçimsizlik var muhtemelen.
Saygı ile ilgili birkaç yazı yazmıştım burada. Aradan görüp okuyabildiniz mı?
Genelde gecimsizligin en büyük sebebi karşındakinin yaşama şekline, hareketlerine, görüşlerine saygı duymama kaynaklı oluyor.
Canım hakkında böyle şeyler söylenmesi çok canını acitmistir eminim.Ufak tefek şeyler aslında ama insanı soğutan , bulandıran şeyler .. kibirli , insanları aşağılıyor , bizim aileyi beğenmez seninle neden evlenmiş ki evlenmemeliydi gibi şeyler
Hehe istediğin gibi hitap edebilirsin tabii ki canım benim, belki bigün gerçekten tanışırız neden olmasın
Canım hakkında böyle şeyler söylenmesi çok canını acitmistir eminim.
Ben farkında olmadan ilk zamanlarda eşimi çok eleştirdim, benim için yaptığı şeyleri beğenmedim, yapmadığı şeylere odaklandim. O da bu yüzden kendini yetersiz hissetti ve huysuz biri haline geldi.
Sen farkında olmadan eşini veya ailesini eleştiriyor olabilir mısın acaba?
B Bugunneselibirgun nerelerdesin ya merak ettim seni
Konuyu geceden beri okuyorum, bazen sinirden delirdim, bazen de kahkaha attım.
Bazı arkadaşlar yazmış, kocan ve ailesi inanılmaz cahil, ama bunun yanında kırılma diye yazmamışlar sanırım; sende çok cahilsin.
Adam neler yaptı, ne laflar etti, kapının önüne koydu, kayınvalide ve görümce işkencelerini saymıyorum bile.
Ama yine alttan alıp yine geri döndün, pes diyorum.
Evden çıkarmıyorlar neredeyse, çalışma hakkı pek tanınmıyor, giyimine karışıyorlar, her şeyine karışıyorlar. Tamam insan dindar olur ama bu artık ayrı bir boyutta saçmalık.
Vallahi pes deyip, çekiliyorum.
Bu arada Z Zeynep B , seni de tebrik etmek lazım. Bu kıza nasıl dayandım bilemedim :)
Çok üzüldüm durumuna canım. İnşallah burada işine yarayacak birşeyler bulursun. Ben bu ara o kadar çok çalışıyorum ki, gece 11 lere kadar yani.. o yüzden burayla eskisi gibi ilgilenemiyorumÇocuğum doğduktan sonra , üzüntüden sütüm kesilmesin çocuğumun üzerimde hakkı var diye , düşündüklerimi içime atmak yerine söylemeyi seçtim ve de söyledim hiç acımadan eleştirdim , çünkü en güzel olması gereken ilk bir yılım ki aynı zamanda hamileliğim özellikle ailesi ve kendisi yüzünden berbat geçmişti , yeni evli biri her gece ağlar mı ? Ağladım ne yazık ki
Hatalıyım , canımı sıkan şeyleri sırf onun yüzü düşmesin diye kabul edip mutsuzluğu seçtiğim için .. Oysa ki o an ne düşünüyorsam söylemeli ya da hissettirmeliydim ..
Ama Asıl sıkıntı ben onu ve ailesini hiç eleştirmediğim zamanlar - ki doğuma kadar ki süreç - onun beni tanımaya çalışmak yerine sırf ailesinin sözüne bakarak hareket etmesiydi..
Yeni evliyim benim kocamda aynısını yapıyor ailesine düşkün biraz seninkide öyle olabilir miKocamla aramız çok uzak sanki. Sürekli olarak bu aralar telefonda okey oynuyor
Bilardo oynuyor.
Ramazan diye eve iftar vaktinde gelse de ramazan ayı dışında hep saat 10 ya da dokuz gibi geliyorlar aile isi.
Bana karşı bir yakınlığını görmüyorum.
Beni sevmediğini düşünüyorum. Şimdi bile uyuyor. Boynuna dokundum hemen öbür tarafa döndü.
Beni gelip bir defa öpmez durduk yere.
Ben giderim öperim sarılırım ama istemez.
Duygusal olarak yıpranıyorum. Dün ailem geldi. Sonra bu telefonla oynamaya başladı. Ben öyle bişey yapsam hemen kızar. Kendisine söyledim. Bana dediği laf
Ben sohbetimi ettim güldüm ama bebeğe daldilar bende oyun oynadım
Dedi.
Saygısızlık diyordun ya dedim. Bende öyle yaparım bundan sonra dedim. Yap istediğini yapıyorsun zaten dedi. Ama öyle bişey olduğunu düşünmüyorum.
Kendini düzelt dedim
Senin düzeltmeye ihtiyacın var dedi. Ben anlamıyorum bunu.
Ne yapmam lazım kızlar.
Git gide kendinden uzaklaştırıyor beni duygusal olarak.. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?