• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Kısacası ne onun sevgisine ihtiyacım yok, kendimi sevdirmek için yeterince uğraştım. Beni bi o sevemedi zaten başka kimseyle bir problemim yok çevremde :)
Kırgınlıklarımı öfkeyle de maskelemedim aksine ne zaman onların içine girsem, moralim yerinde olmasa bile sürekli gülümsemeye mutlu görünmeye çalışıyorum. Çünkü ayrılma aşamasının her defasında, eşimi beni bırakması için tehdit, destek neler neler yaptılar. Eltim evime kadar gelerek (evlendiğim günden beri belki 1 kere gelmiş insan) olmuyorsa boşanın demişken.. Ben herşeyi unutup, onları sevmeye çalıştım ama sonra düşündüm ki herkes herkesi sevmek zorunda değil be kardeşim.. Bu olayların üstüne dayanamayarak, son ayrılığımızdan önce bigün evde yine yalnızken kv mle konuşma kararı aldım. Yoksa artık çıldıracaktım. Annecim bana neden böyle davranıyosun, diğer gelininden beni ayırıyorsun, ben bilmediklerimi senden öğrenmek senin gibi becerikli olmak istiyorum bana yardımcı olun vs tarzda şeyler konuşmamı, herkese ben gittikten sonra nasıl anlatmışsa eşim anneme saygısızlık yapmışsın dedi barıştıktan sonra. Ben ne söylediğimi, ağzımdan çıkanı gayet iyi biliyorum çok şükür ama hakkımı Allaha bıraktım. Gizlediğim bi maske yok canım onlara karşı o sebepten.
Hikayen pembeninkine ne kadar benziyor..
Yalnız burada bu kadar acı verici ve kötü durum arasında iyi şeyler de var : Eşin seni seçmiş! Sadece bayramlarda görüşün yeter demiş.
Muhtemelen kendi ailesi çok icerlemistir buna, ama onları karşısına almak pahasına yaptı belki de.
Sen eşinin senin ailenle yakın olup olmamasını takmayip kendi mutluluguna odaklansan nasıl olur?
Biliyorum gücüne gidiyordur ama kontrol edemediğin seyler üzerinde kafa yormak seni çok üzer. Bazen hayata teslim olmak ve sadece günlerinden ve anlarından keyif almak gerekir.

Ne kadar güzel konuşuyorsunuz, ağzınıza sağlık. Aslında hepimizin hikayesinde benzer kısımlar var.. Bende böyle düşünerek iyi tarafından bakmaya çalışıyorum işte. Belki şuan hala orda olsam, akıl sağlığı yerinde olmayan bir kumandaya dönüşmüş olacaktım. Çok şükür.. Evet eşim karşına almak pahasına, seçmek demeyelim de benim yanımda olmak istedi. Belki iyi niyetimin farkına vardı belki de çektiklerime karşılık Allah gönderdi bilmiyorum :)
Annesi kadar 2 erkek çocuğuna bağlı bir kadının elbetteki zoruna hemde nasıl gitmiştir. Ama bu durumun böyle olmasını ben değil, o istedi. Belki Rabbim de öyle cezalandırmıştır onu ben olsam bu şekilde ders çıkararak büyüklüğümü yapar, orta yolu bulurdum. Kaldı ki gelinim bana veya ailemden hiç kimseye tanıdığım süreç boyunca bir saygısızlık yapmadıysa.. "Küçük her zaman susmalı ve ayağına gitmeli, alttan almalı" füturlarıyla hayatımızı tüketiyorlar ya zaten. Aslında saygı da sevgi de karşılıklı olur, karşılıksızını ben gördüm yaşadım. Sabrının götürdüğü yere kadar. Misal şimdi Bayram geliyor herkes için mutluluk verici fakat benim için stres kaynağı:kahve:

Ne kadar güzel konuşuyorsunuz, ağzınıza sağlık. Aslında hepimizin hikayesinde benzer kısımlar var.. Bende böyle düşünerek iyi tarafından bakmaya çalışıyorum işte. Belki şuan hala orda olsam, akıl sağlığı yerinde olmayan bir kumandaya dönüşmüş olacaktım. Çok şükür.. Evet eşim karşına almak pahasına, seçmek demeyelim de benim yanımda olmak istedi. Belki iyi niyetimin farkına vardı belki de çektiklerime karşılık Allah gönderdi bilmiyorum :)
Annesi kadar 2 erkek çocuğuna bağlı bir kadının elbetteki zoruna hemde nasıl gitmiştir. Ama bu durumun böyle olmasını ben değil, o istedi. Belki Rabbim de öyle cezalandırmıştır onu ben olsam bu şekilde ders çıkararak büyüklüğümü yapar, orta yolu bulurdum. Kaldı ki gelinim bana veya ailemden hiç kimseye tanıdığım süreç boyunca bir saygısızlık yapmadıysa.. "Küçük her zaman susmalı ve ayağına gitmeli, alttan almalı" füturlarıyla hayatımızı tüketiyorlar ya zaten. Aslında saygı da sevgi de karşılıklı olur, karşılıksızını ben gördüm yaşadım. Sabrının götürdüğü yere kadar. Misal şimdi Bayram geliyor herkes için mutluluk verici fakat benim için stres kaynağı:kahve:
Yaptığı fedakarlıktan ötürü eşine teşekkür ettigin oluyor mu? Bazen herşeyi herkesin görevi sanıp teşekkür etmeyi unutuyoruz, ama erkeklerin motivasyonu için çok gerekli aslında.
Nacizane birşey söyleyeceğim, onlara gittiğinde seni sevmedikleri mottosunu/düşüncesini aklından çıkarmaya calis. Onların da insan olduğunu, birseylere olan kirginliklarini öfkeyle misillemeyle açığa vurduklarini hatırlamaya calis.
Sonuçta bu dünyada siyah veya beyaz diye birşey yok, hepimiz gri'yiz. Üstelik onlar sizin ayrı yaşamanızı kabullenmisler de. Bunun için onlara teşekkür bile edebilirsin, sanırım şaşkınlıktan dilini yutar kayinvaliden.
Benden yaşça büyük insanlar tarafından kontrol edilmekten ve saygısızlık görmekten açıkçası nefret ederim. O yüzden beni ailemden birisi yargılandığında veya birşeyler empoze etmeye çalıştıklarında, "önerin için teşekkürler, düşüneceğim" deyip çaktırmadan onlara bir birey olduğumu ve emirle çalışmayacağımi citlatmis oluyorum. Kendimi savunmaya da geçmiyorum, konuyu değiştirip başka şeylerden konuşmaya başlıyorum.

Zeki bir insanın yapması gereken de tam olarak bu. Eşim Aslan burcu, beğenilmeye pohpohlanmaya ekstra olarak bayılır sanki o bayan ben bay:63: Diyorum ya denenmemiş yöntem kalmadı, artık sorunun kendimde olduğunu aramaktan vazgeçtim; vicdanım da keza rahat :))
Elbette hiçbirimiz dört dörtlük değiliz, aslında bana toplum içinde bişey söyleyemeyen kayınvalidem taşınmamızı kabullenmiş gibi yapıyor ; içinde ne fırtınalar kopuyordur halbuki. Eşimin altından arabalarını bile aldılar, o derece karşıdalardı yoksa ;) Onun o ağzından çıkan sözlerinden sonra, iyi birşeyler düşünüp yapacağına ikna olamıyorum açıkçası. Kalplerimiz o derece uzaklaşmış, bundan sonrası için de hakkımızda hayırlısı...
Herkes zamana bırakılması gerektiğini, zamanla düzeleceğini söylüyor ama zaman kendi başına birşeyleri çözer mi ? Çaba 2 taraflı olunca meyve verir. Fikirlerin için teşekkür ederim, düşüneceğim bunları yine de:KK48:

Zeki bir insanın yapması gereken de tam olarak bu. Eşim Aslan burcu, beğenilmeye pohpohlanmaya ekstra olarak bayılır sanki o bayan ben bay:63: Diyorum ya denenmemiş yöntem kalmadı, artık sorunun kendimde olduğunu aramaktan vazgeçtim; vicdanım da keza rahat :))
Elbette hiçbirimiz dört dörtlük değiliz, aslında bana toplum içinde bişey söyleyemeyen kayınvalidem taşınmamızı kabullenmiş gibi yapıyor ; içinde ne fırtınalar kopuyordur halbuki. Eşimin altından arabalarını bile aldılar, o derece karşıdalardı yoksa :KK66: Onun o ağzından çıkan sözlerinden sonra, iyi birşeyler düşünüp yapacağına ikna olamıyorum açıkçası. Kalplerimiz o derece uzaklaşmış, bundan sonrası için de hakkımızda hayırlısı...
Herkes zamana bırakılması gerektiğini, zamanla düzeleceğini söylüyor ama zaman kendi başına birşeyleri çözer mi ? Çaba 2 taraflı olunca meyve verir. Fikirlerin için teşekkür ederim, düşüneceğim bunları yine de:KK48:
Canım inşallah zamanla huzura erersiniz. Belki de bundan 1 sene sonra iyi ki evlenmisim dersin kimbilir? Yani inşallah öyle olur, hayattaki umudunun ve mutluluğunun arttığını görmeyi çok isterim.
Herkes kendi hayatının patronu, yaşadığın şeyleri en iyi kendin bilirsin ve kendin için en iyi olanı yine sen bilirsin. Umarım hersey gönlünce olsun.

Böyle bir ailesi olduğu sürece.. :) İnşallah, bakalım zaman ne gösterir bilinmez. Çok teşekkür ederim iyi niyetin ve güzel dileklerin için, sizin de huzurunuz daim olur inşallah. Bazen içime sinmese de benimle küs olmaları, kendi adıma elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Konu konuyu açtı, hakkını helal et kafanı çok şişirdim :)) Herşey gönlümüzce olsun inşallah, selametle.

Ya baştan beri takip edyrm yazdıklarını nasıl kabul ettin bilmyr kaynana işi yine aynı hergün git gel hepsi sana karşı nasıl bir anda degişti bir fikrin düşüncen varmı çok merak ettim koçan inşallah düzelmiştir tekrar aynı şeyleri yaşamanı istemem sevindim senin adına inşallah mutlu olursun

Inşallah ama daha bos veriyorum artık buna da şükür.. daha bir haftalık.. .
Eşim gidip gitmemek kendi elinde dedi..
Eğer inat kavga olmasaydi belki yemeklerimiz ayrılmıştı dedi.
Bana karşı ümit vermesi biraz motive ediyor..

Unutmazsın zaten ama bir süre aklına getirmeyebilirsin. Ben de eşimle ailesiyle ilgili çok büyük bir sorun yaşadım 2 hafta olacak neredeyse. Tam o zamanlarda bir de bu uygunsuz sitelere girdiğini gördüm beynimden vurulmuşa döndüm. Evden kovdum tüm eşyalarını çıkarıp attım. Gitse gerçekten boşanacaktım ama gitmedi günlerce kavga ettim. Her seferinde git dedim gitmedi. Sonra özürler diledi tekrar deneyelim söz veriyorum yapmayacağım bir daha dedi. Çok seviyorum seni. Aramız bozukken boşluğa düştüm bi halt ettim filan dedi işte. Birbirimize biraz zaman verelim dedi. Ben de tamam dedim. Ama ne ailesinin yaptıklarını unutabiliyorum ne de o internet sitesini. Güvenimi kaybettim. Şu an sözüne güvenip kendime zaman veriyorum ama aynı şeylerle karşılaşmaya hazırlıklıyım ve bir daha olursa o gitmezse de ben gitcem evden kararımı verdim. Ne kadar ciddi olduğumu da gösterdim ona her şeyin farkında. O yüzden şu birkaç gündür eski halimiz gibi davranıyorum ama ne kadar üzüldüğümü söylüyorum bazen. Duygularımı söylüyorum o da kendi duygularını anlatıyor. Eskisine göre daha çok konuşuyoruz ve ben hemen sinirlenirdim şimdi sinirlenmeden konuşabiliyorum. Çünkü ben kızdıkça sinirlendikçe benden gizli bir şeyler yapmaya çalıştığını fark ettim. Kendisi de söyledi zaten bunu sonra. Şimdilik böyle devam ediyoruz bakalım. Sana belki fikir verir diye anlatmak istedim canım.
Valla bende artık bosanmaktan korkmuyorum.
Herşey olacağına varır.
Lafı gelince herkese lafı güzelce söylüyorum.
Ben paşa kızı değilsem onlarda paşadpaşa evladı değil.

Valla bende artık bosanmaktan korkmuyorum.
Herşey olacağına varır.
Lafı gelince herkese lafı güzelce söylüyorum.
Ben paşa kızı değilsem onlarda paşadpaşa evladı değil.
Haklısın canım. Ben de hiçkimseden çekinmem söylerim lafımı ama eş öyle olmuyor işte. Onunla ömür boyu beraber olacağın için bazen suyuna gitmek gerekiyor ki bunlar karşılıklı olmalı tabiki. Karşılıklı idare etmeli eşler birbirini. Bunu zamanla yaşaya yaşaya öğreniyor insan tabiki.

Banada bir tavsiyede bulunun lütfen. Cok güzel mesajlar verilmis ben neyapmalıyim. Esim her ne söylesem mahalefet oluyor itiraz ediyor illaki kendi istedigini dayatmaya ve yaptirmaya calisıyor. Kötü gunler gecirdik su aralarda maddi anlamda sıkıntıda ama bana karsı cok anlayıssız olmaya basladı bu durumun kalıcı olmasından korkuyorum

Banada bir tavsiyede bulunun lütfen. Cok güzel mesajlar verilmis ben neyapmalıyim. Esim her ne söylesem mahalefet oluyor itiraz ediyor illaki kendi istedigini dayatmaya ve yaptirmaya calisıyor. Kötü gunler gecirdik su aralarda maddi anlamda sıkıntıda ama bana karsı cok anlayıssız olmaya basladı bu durumun kalıcı olmasından korkuyorum
Geçirdiğiniz zor günleri okudum başka bir konuda. Merak ettiğim ilişkiniz normale dönmüş müydü? Yeniden güvenebildiniz mi eşinize? Eğer atlatamadıysanız o olayı sonrasında bu tarz şeylerle sorunların devam etmesi normal gibi geldi bana. Aranızdaki sevgi bağı, saygı halâ var mı? Siz ne hissediyorsunuz?

Geçirdiğiniz zor günleri okudum başka bir konuda. Merak ettiğim ilişkiniz normale dönmüş müydü? Yeniden güvenebildiniz mi eşinize? Eğer atlatamadıysanız o olayı sonrasında bu tarz şeylerle sorunların devam etmesi normal gibi geldi bana. Aranızdaki sevgi bağı, saygı halâ var mı? Siz ne hissediyorsunuz?
Evlilik terapistiyle ve bireysel terapiyle güvenmek degilde bu düsünceyle yasanmayacagıni asıladım kendime. Cok kötü günler gecirdik 2 yıla yakın oldu yavas yavas normale döndük. Terapide bizim tek sıkıntımızın o konular olmadigini farkettim esim nedense bana karsi bir inat ve bos gıcıklıklar pesinde. Ayrılmak defalarca istedim her seferinde beni ikna etti derdi bosanmakta degil ama terapide bile bu bos inadindan vazgeciremedik. Aramızda sevgi var ama saygi iste yok gibi artik

Evlilik terapistiyle ve bireysel terapiyle güvenmek degilde bu düsünceyle yasanmayacagıni asıladım kendime. Cok kötü günler gecirdik 2 yıla yakın oldu yavas yavas normale döndük. Terapide bizim tek sıkıntımızın o konular olmadigini farkettim esim nedense bana karsi bir inat ve bos gıcıklıklar pesinde. Ayrılmak defalarca istedim her seferinde beni ikna etti derdi bosanmakta degil ama terapide bile bu bos inadindan vazgeciremedik. Aramızda sevgi var ama saygi iste yok gibi artik
Başka hangi konuya yazdiniz? Ben de okuyayim

Anladım saygı olmayınca zamanla sevgi de yok oluyor bana göre. Terapist yardımcı olamadıysa eşinize ben bir fikir yürütemeyeceğim açıkçası ama Zeynep hanımın ne diyeceğini merak ediyorum açıkçası.:)

Başka hangi konuya yazdiniz? Ben de okuyayim
Okuduysanız merakla tavsiyelerinizi bekliyorum. Ben cok düz ve düzgün bir kadindım esimde beni cok seviyordu cok badireler atlatarak ve hic pesimi bırakmayarak benimle evlendi ve ben onun sevgisine o kadar cok güvenirdimki cok büyük bir yıkım yasadım bana yasattıklarından sonra. Biraz degisimler oldu bende haliyle kendime zaten bakıyordum dahada cok bakmaya basladım esimle terapistlerin dedigi flört edin sözüne uyup biraz daha istekli bir degisimler olduo_O bu esimin cok hosuna gitti tabi iyi yönde cok degisimler görüyorum sende filan dedi. Bu son zamanlar ama cok inatci dedigim dedik havalarinda ve cok yordu beni bu hali:KK12:

Okuduysanız merakla tavsiyelerinizi bekliyorum. Ben cok düz ve düzgün bir kadindım esimde beni cok seviyordu cok badireler atlatarak ve hic pesimi bırakmayarak benimle evlendi ve ben onun sevgisine o kadar cok güvenirdimki cok büyük bir yıkım yasadım bana yasattıklarından sonra. Biraz degisimler oldu bende haliyle kendime zaten bakıyordum dahada cok bakmaya basladım esimle terapistlerin dedigi flört edin sözüne uyup biraz daha istekli bir degisimler olduo_O bu esimin cok hosuna gitti tabi iyi yönde cok degisimler görüyorum sende filan dedi. Bu son zamanlar ama cok inatci dedigim dedik havalarinda ve cok yordu beni bu hali:KK12:
Ne konuda inat ediyor sizi en çok ne rahatsız ediyor? Her sikayetinizin altında bir istek yatar o isteği bulmak lazım.
Çok temel bir örnek vereceğim. Mesela ben salonumun boyasını yenilemek istiyorum diyelim. Ama bu işi eşim halledecek. Ona "salonu boyatalim" veya "salonun boyası çok eskidi, bı boyacı cagirsana" dersem, direnme ihtimali var. Çok pahalı diyebilir, ustalarla uğraşmak istemeyebilir vs. Ben direk talepte bulunmak yerine "salonumuzun temiz boyalı olmasını çok isterdim" diyorum mesela. Yani ne istediğimi söylüyorum. "Salonu boyatmani çok isterdim" demiyorum. Talepte bulunmuyorum.
Ben isteğimi söyledikten sonra, kocam da içgüdüsel olarak kadını mutlu etme isteğinde olduğu için, o an buna usense de eninde sonunda (bazen birkaç kere söylemek gerekiyor evet) beni mutlu edecek o adımı atıyor. Yani ben sadece ne istediğimi söyleyip kenara çekiliyorum. Sonrasını ona bırakıyorum. İstediğim şeyi takıntı haline getirmiyorum, makul birseyse eninde sonunda yapılacağını biliyorum.

Ne konuda inat ediyor sizi en çok ne rahatsız ediyor? Her sikayetinizin altında bir istek yatar o isteği bulmak lazım.
Çok temel bir örnek vereceğim. Mesela ben salonumun boyasını yenilemek istiyorum diyelim. Ama bu işi eşim halledecek. Ona "salonu boyatalim" veya "salonun boyası çok eskidi, bı boyacı cagirsana" dersem, direnme ihtimali var. Çok pahalı diyebilir, ustalarla uğraşmak istemeyebilir vs. Ben direk talepte bulunmak yerine "salonumuzun temiz boyalı olmasını çok isterdim" diyorum mesela. Yani ne istediğimi söylüyorum. "Salonu boyatmani çok isterdim" demiyorum. Talepte bulunmuyorum.
Ben isteğimi söyledikten sonra, kocam da içgüdüsel olarak kadını mutlu etme isteğinde olduğu için, o an buna usense de eninde sonunda (bazen birkaç kere söylemek gerekiyor evet) beni mutlu edecek o adımı atıyor. Yani ben sadece ne istediğimi söyleyip kenara çekiliyorum. Sonrasını ona bırakıyorum. İstediğim şeyi takıntı haline getirmiyorum, makul birseyse eninde sonunda yapılacağını biliyorum.
Mesela evimiz kücük borclar bitince söz vermisti satıp büyük bir ev almaya simdi borc bitti tekrar borca giremem dedi ve bana kiralıklara bak burayı kiraya verip büyük bir eve cikalım dedi ben ev hanımi oldugum halde onun kadar dısarı cikmiyorum sonucta ev bulma isini bana yıktı benim tesadüf gördugüm evlere bile gidip sormadı. Banada gidip tek sormama kızar yani o yüzden konusamıyorum kimseyle. Benim icin en büyük bu ve bunun gibi bir cok sey yaz yaz bitmez

Bayramda memlekete gitmek istedi bayramın dönüsünü 3. Veya 4. Gün istedim diye gecerli sebeplerim var tabi tatili komple iptal etti cok sacma degilmi sadece bir gün icin neymis cok trafik olurmus tamm 3. Gun olsun diyorum kavga kıyamet bunlar bana cok sacma geliyor kuru bir inat ugruna gibi

Back