- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.846
- 248
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
-
- #1.801
Canım eşin iyi birine benziyor. İnatçılığı seni canından bezdirmis, anlayabiliyorum. Ona isteklerini yaptirabilmenin yolları var.Mesela evimiz kücük borclar bitince söz vermisti satıp büyük bir ev almaya simdi borc bitti tekrar borca giremem dedi ve bana kiralıklara bak burayı kiraya verip büyük bir eve cikalım dedi ben ev hanımi oldugum halde onun kadar dısarı cikmiyorum sonucta ev bulma isini bana yıktı benim tesadüf gördugüm evlere bile gidip sormadı. Banada gidip tek sormama kızar yani o yüzden konusamıyorum kimseyle. Benim icin en büyük bu ve bunun gibi bir cok sey yaz yaz bitmez
Canım, bayramda istediğin gibi bir memleket tatili yapamadigina çok üzüldüm.Bayramda memlekete gitmek istedi bayramın dönüsünü 3. Veya 4. Gün istedim diye gecerli sebeplerim var tabi tatili komple iptal etti cok sacma degilmi sadece bir gün icin neymis cok trafik olurmus tamm 3. Gun olsun diyorum kavga kıyamet bunlar bana cok sacma geliyor kuru bir inat ugruna gibi
Haklısınız ablacım demek geldi icimden okadar abla gibi cevaplar vermissinizki:) memlekete gitmek isteyen ben degil esim bana kalsa hic istemiyordum. Sadece o istiyor diye gidelim dedim ama erken dönelim dedim. Bizimle kardeside geliyor iki sofor oluyor arabada ve kardeside erken dönmek istiyor. Sizin dediginiz degil benim dedigim olcak dedi baska bisey demedi en sonda iptal etti isteCanım, bayramda istediğin gibi bir memleket tatili yapamadigina çok üzüldüm.
Arabayı eşin kullanıyor değil mi? Bayram trafiğinde araba kullanmak çok zor birşey, ben her seferinde kendi eşime üzülüyorum , trafikten perişan olmuş halde eve dönüyoruz. O yüzden eşini de anlayabiliyorum açıkçası. Biraz empatiye ve anlayışa ihtiyacı var gibi geldi bana. Onu bunaltan şeyler konusunda senden teşekkür veya anlayış göremiyorsa eğer, herşeyi inada bindirip huysuzluk ediyor olabilir.
Aslında ben gercekten mutlu edilebilir biriyim devamli onunla mutlu oldugum anlarda söylerim. Gezdigimizde ne kadar guzel biryer tekrar gelmek isterim falan memnunuyitimi dile getiririm. Ev konusunda agırdan alması yüzünden iki yıldır kac ev kacırdik artik sabrım kalmadı. Bana istemiyor gibi geliyor. Ve tasınmak istedigim mahalle isyerinin oldugu mahalle tabi kendi istegide buydu sevdigi biryer. Son zamanlarda beni isyerinin yakinlarindami istemiyrsun diye bile aklima geldi ve soyledim yani bu kadar cabasız olusu aklımi kurcalıyor.Canım eşin iyi birine benziyor. İnatçılığı seni canından bezdirmis, anlayabiliyorum. Ona isteklerini yaptirabilmenin yolları var.
Sonuçta ev satın alsanız da, kirada da olsanız büyük bir evde oturma sözünü yerine getiriyor.
Tekrar borca girmek istememesi makul. Sonuçta senin isteğin yani gerçek isteğin daha büyük bir evde oturmak, değil mi? Öyle veya böyle bu gerçekleşecek. Eşin çalıştığı için hemen anında yapamayabilir, ama eninde sonunda yapacak, çünkü mutlu olmanı istiyor. Sen isteğini dile getir ve sonrasında kenara cekilip kendi keyfine baksan, çok daha huzurlu ve mutlu olursunuz.
Eşine hergun senin için büyüklü küçüklü ne yaparsa yapsın teşekkür edersen, daha çoğunu yapmaya meyilli olacaktır. Sen "mutlu edilebilir" bir insan oldugun sürece eşin seni mutlu etmeye çalışacaktır.
Sen kiralık evler bul, ona listeler yap gönder mesela, ama gerisine karışma, eninde sonunda hallolacak o konu. Sonuçta hayat boyu sürecek yakinliginizi bozmaya değmez, değil mi?
Bi arkadar link gondermis orda var canim. Eskiyi hic konusmak istemiyorum ama gercektenSenacım ben senin konunu hiö bir yetde bulamadım bulmayı beceremedim sanırum
Anladim canimTamam canım saol ona göre yorum falan yapmak gerekir ya ondan sordum
Valla canım ben de 10 yıllık evliyim psikolojik ve fiziksel şiddet görüyorum yaklaşık 7 yıldır falan bende artık kesin olarak boşanmayı düşünüyorum. Ama sen ne zamandır böylesin ve eşinle bir konuş bence belki başka sıkıntıları vardırYardımm lütfen.... öncelikle iyi bayramalar. 1 yıllık evliyiz ve tane çocuğumuz var. Eşim iş değiştirdi ve bana davranışları çok değişti. Acaba başka biri olabilir mi? Sürekli kavga ediyoruz. Beni o kadar üzüyor ki 24 yaşındayım ve saçlarım beyazladı. Hiç mutlu değiliz.Boşanmayı düşünüyorum ama oğlumu babasız büyütmek istemiyrum. Bu şekildede birbirimizi çok kırıyoruz.Sizce ne yapmalıyım çok çaresizim
Yaklaşık 4 aydır böyleyiz. Konuşmuyor konuşsa sorunu anlayacağım. Umutsuzca bekliyorum bakalım düzelecek mi yoksa hep mi böyle olacak.. Sizin çocuğunuz var mı? Derdi nedir size bunları yapıyorValla canım ben de 10 yıllık evliyim psikolojik ve fiziksel şiddet görüyorum yaklaşık 7 yıldır falan bende artık kesin olarak boşanmayı düşünüyorum. Ama sen ne zamandır böylesin ve eşinle bir konuş bence belki başka sıkıntıları vardır
Selam, aynı sıkıntıları ben de ilk senemde yaşadım, çok iyi anlayabiliyorum. Sonra eşimden habersiz bir sürü kitap okudum, Amerikalı yazarlar vs. Sonuçta erkek her yerde erkek ve çözümü hep aynı:) Şu an cok mutlu sevgi dolu bir yuvam var. İlgisizlik kavgalar hepsi Yok oldu.
Erkekteki ilgisizligin bir numaralı sebebi kadından saygı görmemesi. Burda saygı derken ne kastediyorum? Her dediğini yapmayı el pençe durmayı değil elbette. 1- işi ile ilgili akıl veriyor musun? 2- neyi nasıl yapması gerektiğini söylüyor musun? 3-herhangi bir konuda yardımcı olmaya çalışıyor musun? Eğer bunları yapıyorsan eşini kendinden uzaklaştırırsin. Çünkü kadınların yardımını erkekler "eleştiri" olarak algılar. Farkında olmadan ona "sen beceriksizsin" demiş olursun.
Eşine değil kendine odaklan. Ne kadar mutluysan o kadar çekici olursun. Sevdigin şeyleri yap. Hayatı hafife al. Bencillik gibi düşünme. Gülümsemek mutlu olmak en güzel makyajdir. Eğer yüzün asıksa ne kadar bakımlı olsan da çekici görünmezsin.
Ve eşine aslaaaa ve assslaaaa yatak odasında ceza verme! Aranız ne kadar kotu olursa olsun onu asla reddetme! Kendi bacağına sıkmaktan ve durumu kotulestirmekten başka birşey değil emin ol!
İnşallah hayal ettigin mutlu yuvaya sahip olacaksın, eminim bundan.
Siz işi çözmüşsünüz ne güzel
İnşaAllah bu sıkıntıları yaşayan herkes halleder
Okuduğunuz kitapların ve yazarlarının isimlerini paylaşır mısınız ?
Siz işi çözmüşsünüz ne güzel
Laura doyle'un tüm kitapları (İngilizce okudum Türkçesi yok)Siz işi çözmüşsünüz ne güzel
Şiddet eğilimi, bağımlılık veya birden cok sadakatsizlik yoksa kimsenin bosanmasini desteklemiyorum şahsen. Ama bunlardan biri varsa, güvende değilsiniz demektir. Bu durumda boşanmayı destekliyorum.
Tabii ki herkes yaşadığını kendisi bilir, ancak aileye, bilgisayar oyunlarına, televizyona "bağımlılık" gibi birşey den bahsediyorsak, bunlar evlilikte derin yaralar açabilecek şeyler değil ve sizin bunlardan kurtulmak isteme sebebinin altında bir istek yatiyordur muhtemelen (büyük ihtimalle o istek de eşinizin sizinle daha çok vakit geçirmesidir) bunun gayet çözülebilir birşey olduğunu düşünüyorum. Alkol veya uyuşturucu bağımlılığı , kumar bağımlılığı sizin güvenliğiniz tehlikeye sokabilir. Bu yüzden bu durumlarda boşanmayı istemek normal. Ancak aileye bağımlılık güvenliği tehdit edici bir durum değil. Sadece eşinizin sizinle daha çok ilgilenmesini istiyorsunuz o kadar.Merhaba
Bir kaç gün önce bu sayfaya denk gelmiştim , okuduğunuz kitapları sormuştum, öncesinde yazmışsınız zaten ..
Şimdi kaldığım yerden devam ederek tüm sayfaları okumayı düşünüyorum
Buradaki bağımlılıktan içki uyuşturucu vb gibi bahsettiğinizi biliyorum , ancak kendi ailesine aşırı bağımlı ( bağlı değil ) biri hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum..
Anladığım kadarıyla ayrılma kararını da vermişsin aslında. Bu kararı verm
Bu arada anladığım kadarıyla sen de ayrılmak istiyorsun. Kafanda bitirmişsin olayı. Buna çok çok sevindim. Çünkü okuduğum yazarlar ve çevremde gördüğüm örnekler diyor ki, şiddet eğilimli bir adam kötü bir adamdır ve onunla hiçbir zaman mutlu olamayacaksın. Kendini güvende hissetmiyorsan, mutluluk, huzur, sevgi de arayamazsın.
Ben evliliği ottan çöpten sebeplerle bitirmek isteyen birini duyduğum zaman çok üzülüyorum. Çünkü şiddet eğilimi olmayan, sadakatsiz olmayan veya alkolik/uyuşturucu bağımlısı olmayan bir adam iyi bir adamdır, seni seviyordur ve hareketlerinde yapacağın birkaç değişiklik ile bu adamla inanamayacağın kadar mutlu olabilirsin.
Kötü adamlar ise ayrı bir hikaye... 100 erkekten ancak biri bu kategoriye girer, sana da yazık ki böylesi denk gelmiş. Bize de olabilirdi. Acını paylaşıp azaltabilirsem ne mutlu bana. İnanıyorum ki cesaretini toplayıp ayrılacaksın, zor olacak ama bu da bitecek. Sonra kendine bir "iyi adam" bulacaksın. Dediğim gibi bu oran yüzde 99. O yüzden iyi adam bulmak zor olmayacak. Sonra da çook mutlu olacaksın. Peki çocukların ne olacak? Düşünüp birlikte bulacağız.
Adım adım gidelim...
1. Kocanı artık sevmediğini ve onu görmek istemediğini kabul et (zaten ettin sanırım). Bu gerçekle yüzleşince insan rahatlıyor değil mi? Sevmediğin birinin ilgisine de muhtaç değilsin hem. Onu değiştirmeye de çalışmak zorunda değilsin (zaten kimseyi değiştiremezsin de o başka hikaye). Artık onu sevmiyorsun. Sadece çocuklarının babası olduğu için onunla birlikte yaşıyorsun. Bir nevi ev arkadaşlığı. Bunu kabul ettik mi? Tamam. O zaman o şekilde davran. Onunla fazla alışverişin olmasın. Havadan sudan konuşmak dışında minimum etkileşime gir. Daha fazla fiziksel şiddet görmemen hem senin için hem de çocukların için en iyisi. Huyuna git yani. Nasıl olsa ayrılacaksın. Ona daha fazla ceza vermek, bağırmak, söylenmek hiçbir işine yaramaz. Kalan az zamanınızı huzurlu geçirin.
2. Kocanın seni sevmediğini kabullen. İnsan sevdiğine vurmaz. Sen vurabilir misin? Seni sevmeyen birinin yanında ne kadar çok kalırsan ona o kadar çok batacaksın. Kocanın aslında kendisiyle sorunları var. Sende bir problem yok. Elbette her insan gibi senin de kusurların vardır, ama bu kocanın kendinden güçsüz birine işkence etmesini makul hale getirmez. Dedik ya zaten, o kötü bir adam.
3. Kocandan gelen maddi destek olmadan nasıl geçineceğinin yollarını araştır. Daha büyük bir şehre taşınmak mesela. İstanbul'da, Ankara'da iş bulmak kolay. Bulana kadar yanlarında kalabileceğin birileri var mı? Eşine dostuna haber sal, ama kocan duymasın tabii ki.
4. İlk etapta çocukları düşünme. En kötü ihtimalle 1-2 sene, sen kendi ayakların üstünde durana kadar sensiz kalacaklar. Ama önlerinde dayak yemenden iyidir. Emin ol bunu çok çok iyi biliyorum
5. İş bulabileceğin konusunda kendine güvenin gelince, boşanma davasını sen aç. Erkekler boşanma davası açmaz. Kadını bıraktı gitti denmesini yediremezler. Davayı sen aç. Neyiniz varsa mahkeme zaten en az yarısını sana verecek.
6. Bir süre sıkıntı çekeceksin belki. Ama en iyisini yaptığını bileceksin, bu yüzden için rahat olacak. En azından ömrünün sonuna kadar arada derede kalmadın değil mi ya? Suçluluk hissi yok. Belki paran yok ama özgürsün. Çocuklarını da elbet kurtaracaksın.
Elimi açıp dua ediyorum, gerek yok ama dua ediyorum. İnşallah kurtulacaksın bu evlilikten. Ama önce sen kurtulacaksın. Çocuklar sonra. Uçakta güvenlik önlemlerinin yazdığı kartlarda der ki, oksijen maskesini önce siz kendinize takacaksınız, sonra çocuğunuza takacaksınız. Çünkü çocuğa maskeyi takmaya çalışırken siz bayılırsanız, kaza anında çocuğu kurtaracak kimse olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?