Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Kayinvalidem dun gece mutfağı temizlemis.
Oysa biz üç dört gün tertemiz etmiştik.

Temizledi diye bulaşık yıkarken laf etti.
Su damlıyor falan diye.
Yok adet edinin bulasiktan sonra ocagi silin diye kızdı.
Temizseeniz tam temiz olun. Falan vs dedi.
Offofff

Canım eşin iyi birine benziyor. İnatçılığı seni canından bezdirmis, anlayabiliyorum. Ona isteklerini yaptirabilmenin yolları var.
Sonuçta ev satın alsanız da, kirada da olsanız büyük bir evde oturma sözünü yerine getiriyor.
Tekrar borca girmek istememesi makul. Sonuçta senin isteğin yani gerçek isteğin daha büyük bir evde oturmak, değil mi? Öyle veya böyle bu gerçekleşecek. Eşin çalıştığı için hemen anında yapamayabilir, ama eninde sonunda yapacak, çünkü mutlu olmanı istiyor. Sen isteğini dile getir ve sonrasında kenara cekilip kendi keyfine baksan, çok daha huzurlu ve mutlu olursunuz.
Eşine hergun senin için büyüklü küçüklü ne yaparsa yapsın teşekkür edersen, daha çoğunu yapmaya meyilli olacaktır. Sen "mutlu edilebilir" bir insan oldugun sürece eşin seni mutlu etmeye çalışacaktır.
Sen kiralık evler bul, ona listeler yap gönder mesela, ama gerisine karışma, eninde sonunda hallolacak o konu. Sonuçta hayat boyu sürecek yakinliginizi bozmaya değmez, değil mi?

Canım, bayramda istediğin gibi bir memleket tatili yapamadigina çok üzüldüm.
Arabayı eşin kullanıyor değil mi? Bayram trafiğinde araba kullanmak çok zor birşey, ben her seferinde kendi eşime üzülüyorum , trafikten perişan olmuş halde eve dönüyoruz. O yüzden eşini de anlayabiliyorum açıkçası. Biraz empatiye ve anlayışa ihtiyacı var gibi geldi bana. Onu bunaltan şeyler konusunda senden teşekkür veya anlayış göremiyorsa eğer, herşeyi inada bindirip huysuzluk ediyor olabilir.

Haklısınız ablacım demek geldi icimden okadar abla gibi cevaplar vermissinizki:) memlekete gitmek isteyen ben degil esim bana kalsa hic istemiyordum. Sadece o istiyor diye gidelim dedim ama erken dönelim dedim. Bizimle kardeside geliyor iki sofor oluyor arabada ve kardeside erken dönmek istiyor. Sizin dediginiz degil benim dedigim olcak dedi baska bisey demedi en sonda iptal etti iste

Aslında ben gercekten mutlu edilebilir biriyim devamli onunla mutlu oldugum anlarda söylerim. Gezdigimizde ne kadar guzel biryer tekrar gelmek isterim falan memnunuyitimi dile getiririm. Ev konusunda agırdan alması yüzünden iki yıldır kac ev kacırdik artik sabrım kalmadı. Bana istemiyor gibi geliyor. Ve tasınmak istedigim mahalle isyerinin oldugu mahalle tabi kendi istegide buydu sevdigi biryer. Son zamanlarda beni isyerinin yakinlarindami istemiyrsun diye bile aklima geldi ve soyledim yani bu kadar cabasız olusu aklımi kurcalıyor.

Yardımm lütfen.... öncelikle iyi bayramalar. 1 yıllık evliyiz ve tane çocuğumuz var. Eşim iş değiştirdi ve bana davranışları çok değişti. Acaba başka biri olabilir mi? Sürekli kavga ediyoruz. Beni o kadar üzüyor ki 24 yaşındayım ve saçlarım beyazladı. Hiç mutlu değiliz.Boşanmayı düşünüyorum ama oğlumu babasız büyütmek istemiyrum. Bu şekildede birbirimizi çok kırıyoruz.Sizce ne yapmalıyım çok çaresizim

Valla canım ben de 10 yıllık evliyim psikolojik ve fiziksel şiddet görüyorum yaklaşık 7 yıldır falan bende artık kesin olarak boşanmayı düşünüyorum. Ama sen ne zamandır böylesin ve eşinle bir konuş bence belki başka sıkıntıları vardır

Yaklaşık 4 aydır böyleyiz. Konuşmuyor konuşsa sorunu anlayacağım. Umutsuzca bekliyorum bakalım düzelecek mi yoksa hep mi böyle olacak.. Sizin çocuğunuz var mı? Derdi nedir size bunları yapıyor

Siz işi çözmüşsünüz ne güzel
İnşaAllah bu sıkıntıları yaşayan herkes halleder

Okuduğunuz kitapların ve yazarlarının isimlerini paylaşır mısınız ?

Bu söylediklerinizi deneyeceğim bende evde çok yanlızım haliyle sıkılıyorum o yüzden çok takıyorum onun bu hallerini Kafamı dağıtacak bir meşgale bulsam belki 2 miz içinde iyi olur

Konuyu geceden beri okuyorum, bazen sinirden delirdim, bazen de kahkaha attım.
Bazı arkadaşlar yazmış, kocan ve ailesi inanılmaz cahil, ama bunun yanında kırılma diye yazmamışlar sanırım; sende çok cahilsin.
Adam neler yaptı, ne laflar etti, kapının önüne koydu, kayınvalide ve görümce işkencelerini saymıyorum bile.
Ama yine alttan alıp yine geri döndün, pes diyorum.
Evden çıkarmıyorlar neredeyse, çalışma hakkı pek tanınmıyor, giyimine karışıyorlar, her şeyine karışıyorlar. Tamam insan dindar olur ama bu artık ayrı bir boyutta saçmalık.
Vallahi pes deyip, çekiliyorum.
Bu arada Z Zeynep B , seni de tebrik etmek lazım. Bu kıza nasıl dayandım bilemedim :)

Laura doyle'un tüm kitapları (İngilizce okudum Türkçesi yok)
Bir de Erkekler mars'tan kadınlar venus'ten

Şiddet eğilimi, bağımlılık veya birden cok sadakatsizlik yoksa kimsenin bosanmasini desteklemiyorum şahsen. Ama bunlardan biri varsa, güvende değilsiniz demektir. Bu durumda boşanmayı destekliyorum.

Merhaba
Bir kaç gün önce bu sayfaya denk gelmiştim .
Şimdi kaldığım yerden devam ederek tüm sayfaları okumayı düşünüyorum

Buradaki bağımlılıktan içki uyuşturucu vb gibi bahsettiğinizi biliyorum , ancak kendi ailesine aşırı bağımlı ( bağlı değil ) biri hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum..

Tabii ki herkes yaşadığını kendisi bilir, ancak aileye, bilgisayar oyunlarına, televizyona "bağımlılık" gibi birşey den bahsediyorsak, bunlar evlilikte derin yaralar açabilecek şeyler değil ve sizin bunlardan kurtulmak isteme sebebinin altında bir istek yatiyordur muhtemelen (büyük ihtimalle o istek de eşinizin sizinle daha çok vakit geçirmesidir) bunun gayet çözülebilir birşey olduğunu düşünüyorum. Alkol veya uyuşturucu bağımlılığı , kumar bağımlılığı sizin güvenliğiniz tehlikeye sokabilir. Bu yüzden bu durumlarda boşanmayı istemek normal. Ancak aileye bağımlılık güvenliği tehdit edici bir durum değil. Sadece eşinizin sizinle daha çok ilgilenmesini istiyorsunuz o kadar.

Buradaki şiddet eğiliminden kastınız sadece fiziksel mi yoksa psikolojik şiddeti de kapsıyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…