Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Tekrar merhabalar bayanlar.. ve zeynep esim gercekten dedigin gibi kac yıldan sonra ev buldu isyerinin sokagindan. Gidip görduk begendikte aslinda suanda oturdugumuz evden baya büyük ama icim bir tuhaf oldu sadece benim degil esiminde kızımında ilk defa ev degistircez ve sanki gecmisimiz bizimle degil bu evde kalıcak gibi hissediyoruz niye bu kadar duygusal oldum anlamadım. Belkide kira olacagı icin bilmiyorum. Kendi evimizi kiraya verip bizde kiraya cikicaz belkide kiracı olmak zoruma gidiyor hic benimseyemem o evi geliyor icimden. Lütfen yardımcı olun ev degistirdiginiz zaman cabuk alısabiliyormusunuz kirada oturdugunuz evi kendi eviniz gibi benimseyebiliyormusunuz lîtfen bir akıl verin bana yarın karar vermemiz lazım

Belki kadın gibi görmemeye başladı demişsiniz ya
Gözlemledimiz mi , Size annesine davrandığı gibi mi davranıyordu , yoksa tamamen farklı mı ?

Şöyle örnek vereyim daha iyi anlaşılması için :
Ya doğum yapmak üzereydim ya da yeni yapmıştım , holün kilimini silkelemesini istemiştim , o da " ben evlenene kadar hep halı silkeledim evlenince de silkeliyeceksem niye evlendim " demişti .
Annesine davrandığının tam tersini davranıyordu yani . Bu şekilde bir sürü örnek oldu sonradan . Beni annesi gibi görse onun evinde ne yaptıysa ya da nasıl davranıyorsa öyle davranması gerekirdi değil mi ?

Eski yazılarınızı bilmiyorum
Sadece bu yazınıza cevap vermek istedim

İlk evlendiğimizde kp evinde oturduk , çok sıkıntılar çektik , sonra kiraya taşındık . Oraya kıyasla o kadar rahat oldum ki anlatamam .

Bu tamamen sizin düşünceniz ve kafa yapınızla alakalı . Yani şuan niçin taşınıyorsunuz , buradan kurtulmak içinse o zaman ne ala ..

Ayrıca şuradaki yorumumu da okuyun isterseniz ..

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/minimal-yasam.1015681/page-22

Kusura bakmayın sorunuzun dışında birşeyi merak ettim
O uygulamanın adı nedir ve kendisi mi yüklemişti , kendisi yüklediyse neden böyle birşey yapma gereği duydu ? Yok siz yüklediyseniz birşeyler karıştırmayı düşünse buna izin vermezdi sanırım
Bu arada 2,5 ay önceki bir yazıymış , sonrasında umarım iyi şeyler olmuştur )

Eşinin Konuşma şeklini birilerine çok benzettim
Eşin nereli ?

Hayır diyince nedenini niçinini sormuyor mu ya da ama böyle olmalı diyip diretmiyor mu
"Eşime cevap hakkı tanımıyorum" demişsiniz , bunu nasıl başarıyorsunuz , bir hayırınıza susup kalıyor . Daha detaylı anlatır mısınız

Yok size değil , zeynep b ye idi ..

Sizin durumlar nasıl ?
Konunun tamamını okumayı düşünüyorum , şuan 20. Sayfadayım daha ..
Yok canım yazabilirsin zeynep b de şiddere değinmiş sen cvp vermişsin ya ben şiddet görüyorum o yüzden bana mı yoksa benim gibi bir başkası da mı var konuyu kaçırdım diye sormuştum

Canım bende ilk aldığımız evden ayrılırken öyle düşünmüştüm ama biz ondan önce birkaç ev değiştirmiştik. Farklı bir deneyim olacak sana düşünsene farklı insanlar farklı yollar farklı ağaçlar keşfedilmemiş bir yer gibi git ve keşfet bence

Canım aslında pratikte kirada veya kendi evinde oturmakta bana göre hiçbir fark yok. Kiralık eve para harcamak bazen insana havaya para saciyormussun hissi veriyor ancak aslında dusundugunde bu dünyada yasayabilecegimiz (bugünden sonra) en fazla 30-40 yıl var. Bu yüzden ben bu süreyi eşyalara, paraya bağlanarak veya birseylerden korkarak geçirmekte sen önüme ne çıkarsa çıksın sevinçle kabullenerek geçirmeyi kendime daha faydalı buluyorum.
Sonuç olarak düşünsene, eski eviniz hep sizin olacak. İstediğiniz zaman geri donebilirsiniz. Yenisine de en fazla 1-2 ay içinde alisacaksin ve benimseyeceksin büyük ihtimalle. Tabii eskisini bırakmak şimdi zor geliyor ama belki de yenisinde daha mutlu olacaksınız.
Biliyor musun, bu hayatta korkulacak birşey var ise o da korkunun kendisidir.

"Yapamam" dedikten sonra mesela "ama ben böyle istiyorum" diye diretirse, öncelikle onun isteğini anladığımı belirtecek şekilde "evet seni çok iyi anlıyorum" diyorum. Sonra da tekrar "yapamam" diyorum. Sonrasında o kusse veya tavır alsa bile ben küsmüyorum, normal konuşmaya devam ediyorum. Bir süre sonra sınırı geçiyor.
Bu söylediğim şey ilk defa "hayır" demeye başladığım zamanlarda oluyordu. Artık ben birseye "hayır" dediğimde kusmuyor zaten. Çünkü onun isteklerini anladığımı, ama bazılarını gerceklestirmemin mümkün olmadığını biliyor.

Tartışmaları / kırgınlık ya da kızgınlıkları siz taşımazken o taşısaydı ne yapardınız ?

" ikna edebilirsen .." dediğinizde ben niye ediyorum asıl sen beni ikna et deseydi ya da " amaaan iknayla kim uğraşcak boşver o zaman " deseydi , nasıl davranacaktınız ?

Sosyoloji okuyanların evlilik danışmanlığı yapabildiklerini bilmiyordum
Umarım hedeflerinize ulaşırsınız ..
Özel değilse istanbuldan taşınma isteğinizin sebebini sorabilir miyim ? Taşınmayı düşündüğünüz yer neresi ?

Harika gercekten insallah bende ögrenirim bu kriz yönetimini

Okudum yazınızı. Sıfır ev kimin hayallerini süslemezki aahh.. buldugumuz ev eski ama temiz kullanmıs bayan ve mutfak dolabi yeni banyo dusakabinli en azindan. Evimiz kücük kızım on yasinda ve kapısı olmayan bir hol gibi düsünün oraya oda yaptim. Oturma odam kücük misafirlerimi agırlarken bunaliyorum. Ve kızım orta okula basliyor okulu biraz uzak servise vercegim parayı buradan alacagim kiranin üstüne koyup en iyisi büyuk eve cıkalım dedik. Buldugumuz evde biraz kayınvalidemlere yakın acıkcası zırt pırt gelirmi diyede korkuyorum. Ilk evlendgimiz yıllarda herseye karısıp kendilerinden iyice uzaklastirdılar. Pembegömlegin yasadıkları gibi biraz hergün 15 dk yol yürüyup gidip gelip hizmet ettim hamile halimle bebek kucagımda gelme kızım bu halde demediler hic bir zaman. Son iki yıldır esimle bazı sorunlar yasadık sonra kayinvaildemin tavrı bir anda degisti beni tuttu tabi hakli olarak esimin bi aldatma mevzusu oldu hic anmak istemesemde o gunleri neyse aman gelmeyin evinizde iyi olun demeye basladı. Ama o korku icimde kaldi hala atamiyorum yakin olmak eskiye donderirmi diye dusunuyorum. Ve eve alısabilirmiyim kafamda deli sorular durum bu

Kızlar önceden eşimin ailesi müstakil üç dört katli bir ev almak istiyorlardı.
Şimdi bize daire alın diyorlar...

Ek olarak kocamla aramız iyi.

Eşim sperm testi yaptırdı. Düşük çıktı kızlar.. Eşim bu aralar çok stresli ve üzgün.
Dün ışte annesi ile kardeşi doktora gittiler diye bende evde yemek hazırladım. Eşim söyledi ama ben istemedim başta gelmelerini herşeye bahane buluyorlar diye. Neyse ışte hazırladım üç dört çeşit. Yediler kalktılar . Öyle ışte..

Ek bir sertifika ile yapılabiliyor.
Gerçi ben sadece kadınlara özel koçluk vermeyi düşünüyorum taşındıktan sonra. Bloğumu açtıktan sonra ilk birkaç kişiye ücretsiz telefon veya Skype üzerinden koçluk vererek deneyeceğim. Aile danışmanlığı bana mantıksız geliyor, çünkü erkeklere verecek bir tavsiyem olmayacak, benim işim kadınlarla :)
İstanbul'dan taşınmak istiyoruz çünkü çok kalabalık ve şehir artık bu nufusu kaldırmıyor. Aldığım maaş bayağı yüksek ama ev alsak bile betonun egzozun içinde yaşayacağız. İzmir'e taşınmayı düşünüyoruz.

Daha beş aylık evliyim inanır misin bu durumuma.
Kabul edeceğini sanmıyorum
Her tsrtismamiz ayrılık düşüncesiyle sonlaniyor.
Kuzumm esin bekarliga alismid belli evlilik cok korkutmus onu karsina al,soyle beni kirdiginin farkindamisin diye sor sende diyomus problem sor neymis problem cozelim de anlatsin derdini sende anlat
Ayrilik cumlesiyle biter zaten genelde konusmalar biz iki yillik evliyiz hala bazen tartisiriz ayrikiriz bosaniriz vs gibi konusur hemen bende kizarim susae hak verir sen al karsina acikca konus beni uzaklastiriyosun de terapist falan kabul etmez erkekler gururlular ya yediremezler kendilerineuzme kendini hayat guzel canim yap bi gun makyajini sacini basini uzerini giy hic ilgilenme onla kendine suslen ona,degil niye boyle suslendin derse kendime suslendim dersinsalla onu al meyve tabagini ac tvyi komik bise gulerek izle yiye yiye hic ilgilenme onla (ben bazen hic ilgilenmem suratina bakmam kendi sorar noldu nmbanami kustun diye )tecrubem cok bu konuda uzme kendinii=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…