Kocamı yanmaz yapışmaz teflon tavayla dövesim var...!!

smoker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2008
1.365
0
116
Antalya
Dinlenip dinlenip bir daha dövesim var....Kızlar çok kırgınım kocama , kısaca özet geçeyim..Biz bundan 10-15 gün önce yıllık izne çıktık deli gibi gezdik tozduk eğlendik balayı yaşadık resmen sonra ben memlekete gitdim bir iki gün kaldım gelirkende ablam iki yeğenim ve eniştemle beraber döndük, ben davet etdim.Eşimin izni erken bitmişdi o çalışıyordu o çalışırken biz denize gitdik gene onlarlada bayağı bir eğlendik eşim biz eve geç geliyoruz diye yemek hazırlayıp sofra kurdu gayet misafirperverdi bayağı güzel zaman geçirdik hep beraber.Ablamların gideceği son gün ben çok ısrar etdim diye kız kardeşimde bir geceliğine geldi ki o otelde yer ayırtmışdı kemerde geçerken uğradılar evime evlendiğinden beri gelemedi diye ben ısrarcı oldum ben ona anneme her gitttiğimde giderim çünkü; Neyse eniştemleri hep beraber uğurladık benim ruh öküzünün yüzü düştü ..Bir gece öncede beni uyarmıştı kardeşin gelince bir yerlere gitmek isterlerse sen evde kal çok yoruldun işe başlamadan bir gün bari dinlen demişti bende dedimki her zaman mı geliyorlar bi şey olmaz o kadar yorgunluktan dedim.Kardeşimin eşiyle düğünden kaynaklanan problemleri var araları limonu pek görüşmüyorlar resmen surat yaptı ikisinede.Kardeşim hadi çıkalım dedi enişte sende gel dedi ben gelmem dedi o evde kaldı dışarı çıktık biz gene gezdik tozduk.Hatta yemeği dışarda yedik kardeşim çok ısrar etdi heralde ruh öküzümün boğazına dizeceğini biliyordu yemeği ondan.Neyse biz akşam yemeğinden sonra eve döndük.Bütün ev süpürülmüş silinmiş balkonlar yıkanmış ütü yapılmış çamaşırlar katlanmış bulaşık makinesi boşaltılmış bu 5 6 saatde sonra vurmuş kafayı yatmış.Ben yanına gittim öptüm teşekkür etdim o saatlere kadar bir şey yok görünürde sonra kalktı geldi yanımıza 5 karış surat düşmanın olsa yapmazsın böyle sanki babasını öldürmüşüz. Odaya yanına gitdim bir ara kurban olayım azıcık gül dedim ama gözlerim dolu dolu. Bağırdı çağırdı ağlama falan bi şey mi yapıyorum diye iyice asabileşti bu sefer.Kız Kardeşim dayanamadı eniştem niye böyle yapıyor diye balkonda sordu ağlamaklı kavga etdim ondan dedim ablamlar varken öyle değildi dedi, kardeşimin eşi zaten kedi gibi büzüldü bir kenara erkenden yattılar zaten.

Ben de bunun üstüne üç gündür konuşmuyorum içimden yüzüne bakmak gelmiyor ki ben surat yapmak yerine konuşulup anlatılıp empati kurmak taraftarı biriyim ama kolu arabada yanlışlıkla koluma değse tüylerim diken diken oluyor. İlk gün kardeşim gidince o biraz çabaladı konuşmaya cevap vermedim suratına bakmadım,Şimdide konuşmuyoruz hiç.

Bide herkesin kardeşi kıymetlidir ama benim kadrdeşim çok hassas ve içlidir çok takar ve zaten kaynanası ve kayınbabası yeterince eziyor onu bide benim evimde bunu yaşaması beni çok incitdi.Üstelik Geçen ay çoçuk denemeye başlamıştık bu ikinci ayımız yumurtlamada geçti benim....

İyiki kısaca özet geçmişim ha destan oldu yani aranızda eşi ailesine böyle davranıp sonra bu problemleri aşıp araları düzelen var mı ? Kimseyede anlatamıyorum utanıyorum çünkü öküzümün yaptıklarından...Ki ben onun ailesinde dış kapının mandallarını ağarladım.

canım gercekten eşin süper bır adama benzıyor ev işlerı yapması falan ama senı kardesıne baya bır mahcup etmıs bu durumda ne denır bılemedım

Bence öküz diyerek haksızlık ediyorsunuz eşinize, ablanız varken gayet iyiymiş güler yüzlü siz yüzmeden gelirken o yemek hazırlamış sonra da evi temizlemek, ütü yapmak yani gözlerime inananmıyorum yanlış mı görüyorum dedim biran. Düğünde ne gibi bir problem oldu ki eşiniz acayip kırgın anladığım kadarıyla hala atlatamamış keşke öncesinde uyarsaydın bir gece kalacaklar iyi davran diye. İlk kez gelince böyle olması hoş olmamış ama inşallah başka zaman telafi edersiniz bunu.

ya ben konuyu tam anlayamadım desem kim gelmiş kim gitmiş?
eşin sana destek olmuş fazlasıyla..birde sen yeterinde tatilini yapmışsın..bunlardan sonra eşinin olmaz dediği şeyi yapmamalıydın belki..adam mı haklı ne? ama ben konuyu tam da anlayamadım

ben de katılıyorum,haksızlık ediyorsunuz eşinize.yani kardeşinize karşı sizi mahcup etmesi hoş değil tabi ki ama böyle yapmasının da bir sebebi var ve siz bu sebebi biliyordunuz onları davet etmeden önce...eşinizle konuşup fikrini alsaydınız belki böyle bi durum olacağını tahmin edebilirdiniz,o zaman da gelin diye ısrar etmezdiniz kardeşinize.siz dışarıda gezip eğlenirken evde size yemek hazırlayacak,ütüyü çamaşırı bulaşığı halledecek bi adam tanımıyorum ben.halinize şükredin bence

Ben anlayamadım eşin niye öyle davrandı ki kardeşine miydi tavrı, sana mıydı?

şimdi sen biraz sinirlisin. eşin aslında bana o kadar öküz gelmedi kusura bakma. seni düşünmüş dinlen biraz demiş. evi o kadar temizlemiş, sen hep gezmişin tozmuşun. izin iyi geçmiş sonra ablanlar senin peşinden gelmiş, sonra onlar gtimiş kardeşinle kocası gelmiş biraz boğulmuş olabilir adam. valla bence iyi dayanmış. adam senle yalnız kalmak isityordu belki de. bebek yapacakmışsınız vs. senin tavrına anlam verememiş olabilir. ablanın peşinden hemen kardeşinin gelmesi. arada biraz zaman olsaydı eşin böyle davranmazdı gibi geldi bana, daralmış adam. ben kendimi eşinin yerine koydum kesinlikle istemezdim evde böyle birşey. biraz hep emrivaki yapmışsın gibi anladım ben.

barış bence, sonra da kardeşini ikinizin ortak karar verdiği bir tarihte çağırın onun da gönlünü alsın.

eşiniz çok ince ve anlayışlı, siz tatile o olmadan gideceksiniz dönüşte abla enişte piyangodan çıkacak güleryüzlü olacak, bi de kızkardeş gelecek. Valla sizin eşiniz gibisi pek bulunmaz benden söylemesi. Adama fazla yükleniyorsunuz. Kızkardeşinize ve enişteye surat yapmasının da bir sebebi var ve siz bunu biliyorsunuz, o halde emrivaki yapmamalıydınız bu şekilde. Daha önce konuşup anlatmalıydınız. Bence eşiniz, sizin kafanıza göre davranmanıza bozulmuş. Ve ben bu durumda pek haksız göremiyorum onu, sizi rahatlmadı belki yazdıklarım üzgünüm.

başlığa çok güldüm yalnız :)
ben eşini haklı buluyorum canım
adamcağız daha ne yapsın?
işten geldikten sonra bile kalkıp size yemek hazırlamış, ev işleri falan...
kardeşine ayıp etmiş ama yine de bu onu haksız kılmaz benim gözümde
önce eşinin gönlünü almalısın
sonra da beraber kardeşinin gönlünü yapmalısınız

ayy şaşırdım şimdi biraz ben haksızlık mı ettim yani? Evet bunaldı kalabalıktan orası doğru ama 3 senedir bir kere geldiler idare edebilirdi onun ailesi çok gelir kışın 15 günde bir kayınvalidemler geldi bir kere of demedim.Yardımcıdır allah razı olsun her konuda ama sevemedi kardeşimin eşini..
Şimdi pireyi devemi yaptım dedim ama kardeşimin balkonda ağlamaklı duruşu gözümün önünden gitmiyor.Ben zaten can ciğer ol demedim suratı çok asıkdı. Neticede orası benimde evim ve o benim kardeşim ben onun dedikodumu ben odadan çıkmadan yapmaya başlayan yengesine bile güler yüz gösterdim onun hatrına.
Küçük enişteyle yaşanan problem çok uzun ve sıkıcı bir konu..

Tamam davranışları çok hoş olmamış ama.. Zamanla ve sabırla aşılır.

Sen döv yine. Ama böyle adamı dövmek için teflon tava yerine kuştüyü yastık daha uygun olur bence..

Yani çok afedersin ama senin yaptığına Allahtan cezasını istemek denir.

Pessss diyorum başka birşey demiyorum.

Ayrıca kocana da yılın değil yüzyılın kocası ödülünü vermeyi öneriyorum.

saolun kızlar evet beklediğim tepki bu değildi ama hatalı olabileceğimi hiç düşünmemiştim başka bakış açısı iyi oldu.... ben biraz onun açısından bakmaya çalışıyım olaya bu akşamda konuşmaya çalışırım.
İnşallah aralarındaki buzlar erir kardeşimle ilişkimizi etkilemez bu durum.

Ben eşini haklı bulmuyorum canım,
Aile içinde ne olursa olsun 3.kişilere yansıtılmamalı, yani evin işini yapmış olması hatasını hafifletmez, zorla yapmadı sonuçta, ya da eniştenle sorunu olması, kız kardeşinin suçu neydi ablasının evine gidemeyecek mi istediği zaman, zaten kaç yılda bir gelmiş.

sen eşine haksızlık etmişsin, eşin de kızkardeşine. eşinin gönlünü al bence sonra sadece kızkardeşini çağır eve kalsın sizde onun da gönlünü alın birlikte.
biraz adamı sık boğaz edip emri vaki durumlar yaratmısşın. o da bozulmuş acısını da kız kardeşinden çıkarmış, kardeşine yazık olmuş.

demeyin ya o kadar mı bencilim, tamam kızlar utanmaya başladım ben abartdım biraz galiba , üstüme gelmeyin daha sakin olacağım.
tavaylada kendi totoma vuracağım...
Tüh keşke dün yazsaydım da ki -çekindim yazmaya böyle adam mı olur dersiniz diye - dün gece barışsaydık Mis gibi yumurtamın son kullanma tarihi geçti..

Olayın tam özeti bu galiba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…