Merhaba 1 buçuk yıllık evliyim . Sorunumu özetle paylaşayım. Evlendiğimizde bizde adettir kınayı kız tarafı yapar takılanlar kız tarafına kalır düğünü erkek yapar takılanlar erkek tarafına kalır . Aynı adet ve geleneğe sahip koca tarafım da. Ancak düğünden sonra balayı uöağına binmemizle bi msj geldi . Kınada yakılanları babam aldığı için ailesindekiler babası kınada cebine dolduruyor diye iğrenç bir tabir kullandılar . Ancak babam aldığı parayı kuruşuna kadar bana gönderdi ihtiyacım var diye. Sonra balayımız zehir oldu ayrı gittik ayrı geldik derken bu konu büyüdü eşim babama hırsız dedi ben kaldıramadım kavga kıyamet babamın evine döndüm 3 gün sonra gelio tekrar aldılar defalarca kavga ettik sürekli aileler geldi eve barıştırdılar . Eşim aileme cephe almış dolmuş gibi bir türlü düzeltemiyorum ama benim ailem aşırı yanıcı mert candan günahsız insanlardır . Eşim ve ailesi sürekli benim ailemden maddi beklenti içindeler baban bunu almadı baban bizim eve gelince eli boş geliyor gibi şeyler ve her defasında kavga ediyoruz bu defa da sen aileni hep savunuyorsun diye kavga ediyor benimle . Ben artık bu durumdan bıktım . Kendi ailesi eve gelince kahkahalar sohbetler benim ailem gelince sus pus oturur . Sürekli aileme karşı bi gözlem bi açık arama içerisinde . Aşırı soğudum kocamdan afedersiniz ama 1 buçuk yıllık evliyiz ama hala düzgün bir gece ilişkimiz bile olmadı çünkü sürekli ailemi savunma mücadelesi verdim o aileme laf ett ben savundum kavga ettim 1 buçuk yıl böyle geçti hala da geçiyor eşim benimle eviyle ilgilenmek yerine sürekli babamla annemle kuzenimle kardeşimle ilgileniyor onları gözlemliyor açıklarını arıyor her kavgada ortaya atıyor bana karşı kullanıyor bıktım artık
Böyle altın muhabbeti ve çingeneligiyle basladi benim de evliligim, hayatimin şokuydu, laflar sozler yalan dolan iftira. 23 yasindaydim daha, o toylukla, duygusallikla ve bosanma fikrinden korktuğum için 1 sene denedim, asla duzelmedi, hep de daha kotu oldu, bosandim ve rahat bi nefes aldim, tek gun de pişman olmadim, çok şükür. Ki eski eşim aslinda ailesinin pisliklerini bilen biriydi, beni cok seviyordu, aileme de direkt saygisiz değildi, buna ragmen asla yurumezdi oyleleriyle.
Hatta boşanma sürecine girerken üye olmuştum buraya da, herkesin dedikleri o kadar doğruydu ki, keşke nisanliyken uye olup konu acsaydim da nisani atsaydim dedim o dönem, buradaki yorumları yabana atma.
Kimse değişmez, kimseyi düzeltmek için harcayacak ömrümüz yok.
Senin ailen benim ailem, hep bana hep bana kafasi, sürekli manipüle, bencillik kompleks vs, bunlar asla duzelmez, degismez, kendini kaygi bozukluğu olan ozguveni yerlerde biri olarak bulursun devam edersen. Yazık etme.