- 18 Ağustos 2022
- 2.984
- 9.624
-
- Konu Sahibi gamzeligunler
- #561
Makarna=baklavaSekerli makarna yiyorum (genelde taze erişteyle olur). Pilavla nutella yemiyorum ama japon tatlisi olan Mochi yiyorum mesela.
Şekerle pirinç kombinasyonu damağımıza fazla uzak değil aslinda.
Makarna=baklava
Pilav=mochi mi oldu
Size inanıyorum, şekerli makarna yiyen biri her şeyi yiyebilir, afiyet olsun.haşlanmış pirincten hamur yapilip gayette güzel nutella veya fistik ezmesiyle yenir.
Bunuda mesela italyanlar yapıyorlar. İçli köfte seklinde icini fistik ezmesi veya nutellayla doldurup kizartiyorlar. Afiyetle yiyorum.
Size inanıyorum, şekerli makarna yiyen biri her şeyi yiyebilir, afiyet olsun.
Ben de şekerli makarnayı bu kadar savunmanızı yadırgadım, olur öyle şeyler. Milyonlarca insan böcek de yiyor, yiyeceklere bakışım için bir kriter değil kaç kişinin tükettiği. Evet benim için korkunç bir kombinasyon makarna ve şeker, kendime saygım yok yiyeceği derler ya işte ondan :)Siz yemezsiniz, silah dayayan yok zaten ama yadirgamanizi yadirgadim doğrusu.
Dünyada klasikleşmiş lezzetler içinde bulunan tatli pilavi (asya ülkelerinde ve güney avrupada) ve tatli makarnayi fare eti gibi yorumlamaniza şaşırdım. Damak tadiniz sadece tek bir yöreye göre evrilmiş galiba.
Neyse, görselini birakim. Nutella+pilav severek yeniliyor. Yaklaşik 70 milyon insan tarafindan :)
Ben de şekerli makarnayı bu kadar savunmanızı yadırgadım, olur öyle şeyler. Milyonlarca insan böcek de yiyor, yiyeceklere bakışım için bir kriter değil kaç kişinin tükettiği. Evet benim için korkunç bir kombinasyon makarna ve şeker, kendime saygım yok yiyeceği derler ya işte ondan :)
Hmm denk gelmiyor demek ki farklı yemekler size. Doğu yemeklerine çok hakim değilim ama Antep mutfağı (Bu da güneydoğu sonuçta) çok çeşitli. Yeni dünyadan, çağladan, pırasa ve taze sarımsaktan, semiz otundan, erikten, mercimeğin her çeşidinden çok güzel sulu, tencere yemekleri falan var. Yoğurtlu yemekleri de ayrı güzeldir. Sadece Antep’te değil, çevre şehirlerde de yapılıyor. Ama bilinenler hep kebap türleri malum. Bence siz de onlara denk geliyorsunuz hep.Hangi tarife baksam hemen hemen hepsinde bu üçlü bulunuyor.
Karadenizin fasulyesi, lahanasi doğunun patlican ve bulguru.
Evet benim için korkunç bir kombinasyon makarna ve şeker, kendime saygım yok yiyeceği derler ya işte ondan :)
Ayrıca makarnaya toz şeker ekleyip yemek nedir Allah aşkına. Mideme saygım yok yemeği resmen.
Tamam bıraktım, şekerli makarna yiyebilirsinizŞekerli makarna babamin oğlu değil savunmama gerek yok.
Yer veya yemezsiniz beni ilgilendirmez ama vizyonunuzun darlığıni yadirgadim.
Kendinize olan saygınızı kirmadan bildiğiniz yöresel lezzetlerle beslenin. Birakin insanlar beğenip istediklerini afiyetle yesinler.
Hmm denk gelmiyor demek ki farklı yemekler size. Doğu yemeklerine çok hakim değilim ama Antep mutfağı (Bu da güneydoğu sonuçta) çok çeşitli. Yeni dünyadan, çağladan, pırasa ve taze sarımsaktan, semiz otundan, erikten, mercimeğin her çeşidinden çok güzel sulu, tencere yemekleri falan var. Yoğurtlu yemekleri de ayrı güzeldir. Sadece Antep’te değil, çevre şehirlerde de yapılıyor. Ama bilinenler hep kebap türleri malum. Bence siz de onlara denk geliyorsunuz hep.
Tamam bıraktım, şekerli makarna yiyebilirsiniz
Çevremdeki kadınlar genelde bir gün o şekilde baharatlı salçalı yemek yapsa iki gün mideyi yormayacak şeyler yapar mutlaka. Şiveydiz çok ferah bir yemek mesela, lahmacundan kebaptan sonraki gün iyi gider. Sulu ve salçalı baharatlı yemeğin yanına yapılan bulgur pilavı bembeyaz olur, sadece tereyağıyla yapılır. Kuyruk yağını da herkes kullanmaz zaten ama küçükbaş eti çok tercih ediliyor gerçekten buralarda. Bence o dengeyi ayarlıyorlar bir şekilde. Yoksa her gün her gün ona mide dayanmaz gerçekten.Kesinlikle öyledir. Antep yemekleri dillere destan zaten. Kalkip kimse antep yemeğine kötü demez ama içine kuyruk yağı, küçükbaş eti ve aşırı baharat girince damağım beğensede midem kaldirmiyor. Hergün yemek için bana ağır geliyor.
Çevremdeki kadınlar genelde bir gün o şekilde baharatlı salçalı yemek yapsa iki gün mideyi yormayacak şeyler yapar mutlaka. Şiveydiz çok ferah bir yemek mesela, lahmacundan kebaptan sonraki gün iyi gider. Sulu ve salçalı baharatlı yemeğin yanına yapılan bulgur pilavı bembeyaz olur, sadece tereyağıyla yapılır. Kuyruk yağını da herkes kullanmaz zaten ama küçükbaş eti çok tercih ediliyor gerçekten buralarda. Bence o dengeyi ayarlıyorlar bir şekilde. Yoksa her gün her gün ona mide dayanmaz gerçekten.
Damak zevki yok derken?
Sizin için damak zevki olan yöre hangisi mesela? Patlıcan, biber ve bulgur üçlüsünün karişimindan 7473810010q83477 yemek çıkartan doğu bölgesimi?
Doğu bölgesi için “damak zevki yok” dersem çarpılırımBen Karadeniz’den söz ettim. Hani yöre insanı bayılarak yiyor o ayrı ama bence bu alışkanlıklarla ilgili birşey. Şartlar ve alışkanlıklar…
40 yıllık Samsunluyum , Samsun mantısını ilk defa duydumTabiki öyledir. Ben Antep yemeklerini misafirlikte yediğim için (severek) ağır yemeklere denk geliyorum.
Klasik ön yargı işte.
Burda karadeniz mutfaginin lahana ve fasülye olduğu sanan üyeler var. Kimse kalkipta
Tirit, Fasulyeli Mısır Çorbası, Katık Böreği,Kaz Asması,Ispanak Çorbası,Bafra Pidesi, Baklalı Sarma, Kuzu Büryan,Kağıtta Hamsi, Samsun Mantısı dememiş. Bunlar sadece samsunun en en en bilindikleri. Liste uzar gider. Lahanaya gelene kadar zibilyon tane farkli yemekler var.
Duyanda sabah akşam lahana yiyoruz sanacak :)
Antep nasıl sadece kebap değilse karadenizde lahana değil.
Eşim yemişti Samsun'da otelde. Tadına baktım ama nasıldı hatırlamıyorum hiç.40 yıllık Samsunluyum , Samsun mantısını ilk defa duydum
samsun mantısı. O yorelı olmak bılmek gerektirmiyor. Koy koy ılce ılce bıle degısıyor yemekler40 yıllık Samsunluyum , Samsun mantısını ilk defa duydum