- Konu Sahibi gamzeligunler
Bizde bamyaya koyarlar, sünmesini önler.Yemeğe neden limon tuzu konur ki?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bizde bamyaya koyarlar, sünmesini önler.Yemeğe neden limon tuzu konur ki?
Sizin kayınvalidenize göre mi değerlendiriyorsunuz Karadeniz mutfaginiKaradenizli damak tadı cidden bir tuhaf.
Bizim kayınvalide sabah kahvaltıda tavuk kızartıp yiyordu mesela hayret etmiştim. Kahvaltıyı peynir ekmek yemek yerine dünden kalan yemeği yemek istediği için olmuş bence.
Sabah sabah salçalı yağlı yemeği en obur insan bile zor yer bence.
Yok bu baya seviyodu, ben o zaman sandım ki herkes koyuyor Kilis'te. Yemek yemeklikten çıkıyodu, ne etin ne de sebzenin tadı kalıyordu.Bizde bamyaya koyarlar, sünmesini önler.
Su böreği çok önemli değil kiminse kimin ama yapılır bizde de yani misafireYeni tartışma konusu su böreği hangi yörenin hayırlı olsun ben de severim Karadeniz yemeklerini mısır ekmeğini de ekleyelim
Ekşi et yemek tuhaf tabi.Yok bu baya seviyodu, ben o zaman sandım ki herkes koyuyor Kilis'te. Yemek yemeklikten çıkıyodu, ne etin ne de sebzenin tadı kalıyordu.
Dünyanın en kötü ilk on yemeği listesine Türkiye’den sadece kara lahana çorbası girdi yav.Sizin kayınvalidenize göre mi değerlendiriyorsunuz Karadeniz mutfagini
O kadar da değil ama :) saçmalıktı ve damak tadıydı :)Dünyanın en kötü ilk on yemeği listesine Türkiye’den sadece kara lahana çorbası girdi yav.
Ben güzele güzel derim inanın. Karadeniz’in sevdiğim yemekleri de var. Müdavimi olduğum bir Trabzon pidecisi var mesela, kendimi ödüllendirmek için arada oraya giderim. Burada da bahsettik diğer güzel yemeklerinden ama o çorba gerçekten kötü.O kadar da değil ama :) saçmalıktı ve damak tadıydı :)
Yok ya değil galiba. Orda kımi yaptıkları otun adı ama Türkçe adı nedir bilmiyorum kımi turşusu yazınca çıkıyoŞu ot mu turşu yapılan
Kaldirik otu diyolar sanırım
Yaw ben yalnız baya Karadenizli olmuşum
Ege den sor bilmem bu kadar herhalde
Şuan ayıktım haa
Özüme dönmeye gidiyorum
ben Karadenizliyim ama savunucusu değilim:)Ben güzele güzel derim inanın. Karadeniz’in sevdiğim yemekleri de var. Müdavimi olduğum bir Trabzon pidecisi var mesela, kendimi ödüllendirmek için arada oraya giderim. Burada da bahsettik diğer güzel yemeklerinden ama o çorba gerçekten kötü.
iste her sey insanin cocukluk damak tadiyla-alışmasıyla ilgili. yoksa egede hangi yemek görüntüsü ile istah aciyor mezeler- turlu salatalar haric? ben cok defa hatırlıyorum ege kiyilarindayken "bu sefer yeni tatlar deneyelim" diye menude yazanları googledan gorselleyip hicbiri istah acici olmadığı icin yine bildigimiz seyleri siparis ettigimizi.
en sevilen izmir tatlarindan deniz börülcesi - enginar sevmeyene hep igrenc gelen seyler.
karadenize savastan yokluktan olusmus bir mutfak diyorlar ama yani karahindibanin yapragini bile kullaniyorlar (radika salatasi). dunyada kim niye merak etsin de karahindibanin yapragini pisirsin? kim niye kendi halinde duran cicegin icine dolma koysun? (buna bayiliyorum gerci)
kim niye dogada kendi halinde kat kat bulunan bir seyi alsin turlu emekle soysun icini cikarsin da onla yemek yapsin?
kim niye tuzlu su kenarinda cikiveren yesil seyi alsin da tadi bir seye benzemiyor diye haslayip ust derisini cikartip da içini oyle kullansin?
bu ne inat yani bana cok ilginc geliyor.
Karadenizdekiler en azindan toprakta yetisen, gorunum itibariyle bitkiye benzeyen seyleri alip yiyorlar. egeliler yemege benzemeyen seyleri ilginc bir inatla yemege çeviriyorlar
İstisnalar kaideyi bozmaz damak zevki faklidir bişey diyemem ben Karadenizli olduğum halde karalahana kokusu bana da ağır gelir ama pişirme şekli, el lezzeti de çok etken bir yemeğin pismesinde ben yapsam o çorbayı misal o çorbayı çok seven biri bile yemez :) beceremiyorum çünküDünyanın en kötü ilk on yemeği listesine Türkiye’den sadece kara lahana çorbası girdi yav.
Valla gittik gezdik yedik. Orduda da lokantadakiler de ağırdı bence.Sizin kayınvalidenize göre mi değerlendiriyorsunuz Karadeniz mutfagini
Damak tadı farklılıgi işte bu sitede benim gibi enginar ve borulcenin tadını bilmeyen birçok kişi olduğunu iddia edebilirim ıspatlayamam :)Ay yapma lütfen, bir enginar bir zeytinyağlı taze börülce
Ben iç Anadolu bağrında her yaz börülce arıyorum yana yakıla
Valla gittik gezdik yedik. Orduda da lokantadakiler de ağırdı
Dünyada tek tanıdığım Karadenizli sizce kayınvalidem olabilir mi? Ve sizce gidip gezmiş olamaz mıyımSizin kayınvalidenize göre mi değerlendiriyorsunuz Karadeniz mutfagini
Bakin ben bursa iskenderi çok severim bir tür ile Bursa'ya gittiğimizde tarihi Bursa İskendercisi yazan since bilmem kaç yılından beri varlığını devem ettirdigini tabelasında beyan eden restoran beni iskenderden soğuttu diyebilirim o kadar ki uzunca bir süre yemedim İskender :)
biliyorum evet.Damak tadı farklılıgi işte bu sitede benim gibi enginar ve borulcenin tadını bilmeyen birçok kişi olduğunu iddia edebilirim ıspatlayamam :)
Kaldirik otu degıl miArtvinin her ilçesi başka millet her köken bi ilçede toplanmış gibi o yüzden bambaşka şeyler bulabiliyosun. Bizimkiler ardahana hakın hem anne hem baba tarafım karalahana yapmaz, patatesi çok seviyorlar özellikle sobanın fırın kısmına atınca aynı şekilde alabalıkta çok güzel oluyo. bana tek farklı gelen bi turşusu var adını da unuttum şimdi babam anneanneme her gittiğimizde ondan var mı der babannem pek yapmaz uzun yeşil ot bi de ısırgan otundan çorba yapılıyo bizde. İçine yöresel peynir. Bi de nasıl yapıyosa sobada pişiriyo anneannem bi ekmek yapıyo böyle dar 15 cm boyutlarında ekmekler daha onun gibi öyle yapan görmedim. Sanırım olay sobada