- 26 Ekim 2015
- 8.300
- 19.960
- Konu Sahibi gamzeligunler
Şekerli makarna hangi yöremize ait?
Karadeniz :)
Bide Şekerli ekmek var. Gourmet :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şekerli makarna hangi yöremize ait?
Tarlalarından çıkan herşeye bir yemek uydurmuşlar, tabii zamanında yokluk da var, herşeye de çok rahat ulaşılamıyor özellikle köy yerlerinde. Dolayısıyla tarladan çıkan herşeyden yemek icat ede ede onların yemek kültürü sebze yoğunluklu oluşmuş. Kiraz tuzlama, ısırgan çorbası vb..çeşitli otlardan oluşan çorbalar vb. Konu sahibinin eşi de bu yemek kültürü ile büyümüş, onu da anlayabilmek lazım. O yüzden genel olarak herkesin yediği fiks yemeklerden gitmek ve baharatı kısmak daha mantıklı duruyor, salça da çok kullanmıyorlar sanırım, eşim Karadenizli ordan biliyorum. Birkaç ay önce gittiğimde lazanya yaptım, harika da olmuştu, kayınpederim çok beğendi ama kayınvalidem sevmedi çünkü onun için sulu yemek olmalı, tabii dolma vs yapıyorlar ama o tarz yemekler de az salçalı ve baharatsiz..Ve mutlaka yaz kış her mevsim çorba pişer. Ben kışın çorbayı çok severim ama yazın o sıcaklarda hergün çorba anlamsız geliyor. Ayran aşı gibi soğuk çorbalar yazın favorim..Yok valla Karadeniz mutfağı çok ilginç bir oluşum.
Muhlama ve pide hariç adam akıllı bir şey yok.
Tuhaf çorbalar, daha tuhaf pilavlar ve her çeşit fasülye.
Lahana sarması, kara lahana, kurutulmuş fasülye bilmem nesi, fasülye turşusu yemeği böyle antin kuntin şeyler.
Doğru düzgün et yemeği de yok sebze yemeği de yok. Balık desen hamsi sadece.
Dünyanın en kötü mutfaklarında zirveye oynar
benim eşim de yemek yemek yerine yumurta istiyor. Ben hiç kırılmıyorum kendim ne istersem yiyorum o da kendi ne isterse yapıyorum yiyor. Bence üzmeyin kendinizi birlikte yemek zorunda değilsiniz boşverino sırada kocamın 8 gündür her sabah sadece sahanda yumurta yemesi
Enginar cektırdın canımaaaBen ve eşim Egeliyiz. Eltim Adanalı. kaynım çok zorlanmışti eşinin yemeklerine alışmakta, çok salçalı ve yağlı geliyordu ona mesela. Ben bayılırım bu arada Adana'nın mutfağına o ayrı. Eltime biraz bizim zeytinyağlı yemeklerden öğrettim, yenge "beyaz yemek" ilk sende gördüm demişti . Misal, enginar yemeği ya da zeytinyağlı pırasayı salçasız yaparız ya hani, onlara beyaz yemek diyordu. Şimdi biraz Adana, biraz ege , musmutlu geçinip gidiyorlar.
Benim bir tanıdığım da marul yapraklarını sarı bezin üstünde kurutuyordu.Ama ben dısarıdan ziyade ( onları dusunmek ıstemıyorum bıde goz gormeyınce sorun olmuyor sanki) tanıdıklarımızın falsolarına gore yiyemiyorum takıntım.
Kek hamurunu kalıba eliyle sıyıran mesela
Ya da evcil hayvanı varsa orda bısey yemem
Ispanak yapraklarının temızlıgının detay istemesi ve es dost tanıdıgın legene su koyup bunu ıkı kez Suda bekletince yetecek sanması. Ay bne bıdaha sende bısey yer mıyım be
Ya başıma bişey gelmeyecekse ben de seviyorum brokoli kabaklı pizzayı
Sen oyle deyınce aklıma geldiBenim bir tanıdığım da marul yapraklarını sarı bezin üstünde kurutuyordu.
Evdeki en pis şey sarı bezdir bu arada bence. :)
Bende bende bendeeee.Ya başıma bişey gelmeyecekse ben de seviyorum brokoli kabaklı pizzayı
Elıne alsın da kendı yapsınBiz kocamla aynı köydeniz, o da beğenmiyor. Yediği yere kadar napim
Muhallebi gibi mi oldukoyulaştı mıElıne alsın da kendı yapsın
Bende bu arada dun yaptıgım receli begenmedım
Hep bıldıgım usulden şaşmasaydım keşke. Bı yerde nısasta katın mütüşşşş oluyor yazmıslar
Dedim yapayım nolcak, iyi halt ettim
Bencede o kadar degil. En azindan muhlama yiyolarSenin kaynana garip olabilir mi yavrum
Büyük eltim Karadenizli gayet peynir zeytin yiyorlar yemekleri de güzel bence
Cabucak koyulaştı dokusu sorun degıl guzel cam gıbı.Muhallebi gibi mi oldukoyulaştı mı