Kocam Ne Zaman Uzun Yola Bir Yere Gitmek İstesek Annesini Götürmek İstiyor

Karne tatilinde 1 hafta çocuğa bakacakmış ayıp değil miymiş.
Neden ayıp olsun canım? Çocuğa bakmayı kabul ederken tatile götürülmesi şartı mı koşmuş sanki. Sinirlenmekte haklısınız gerçekten. Çocuğunun farklı bir ailesi olduğunu kabul edemeyenlerle evlendikten sonra kendi ailesi olduğunu idrak edemeyenler kapatılsın!!! 😬

Neden ayıp olsun canım? Çocuğa bakmayı kabul ederken tatile götürülmesi şartı mı koşmuş sanki. Sinirlenmekte haklısınız gerçekten. Çocuğunun farklı bir ailesi olduğunu kabul edemeyenlerle evlendikten sonra kendi ailesi olduğunu idrak edemeyenler kapatılsın!!! 😬
Kendi annesi ya o yüzden tatil de hakkı, gezmekte hakkı....
sırf bu yüzden cocugu anaokula verdim kafam rahattı ki tam maddi açıdan kendimizi toparladık dedim bir yere gidelim haftasonu için hemen annesini takmaya çalıştı peşimize

Merhaba Kızlar,

Kocam Ne Zaman Uzun Yola Bir Yere Gitmek İstesek Annesini Götürmek İstiyor.

Uzun zamandan sonra eşim ve çocuğumla bir yere gitmek istedim. Eşim hemen annemde gelsin, ayıp olur.

Yaa ne ayıbı evimiz ayrı yolumuz sapa diyorum bozuldu. Çok okul tatilinde çocuğu annesi bakacakmış ayıp değil miymiş.

Değil diyorum anlatamıyorum kafayı yicem.

Gitmiyorum! sen anneni de al istediğiniz yere gidin dedim.

Ne yapmalıyım sizce?
Haklisiniz. Hala buyumemis kendi aile kurdugunun tamamen bilincinede olamayan vede bence genelde boyle erkekler annelerini illaki istediklerinden degil annelerinin tavir almasindan cocuk gibi korktuklari icin boyle davraniyorlar. Pes etmeyin. Nadir olsa ok ama hep gelsin ne demek. Sonu gelmez o yüzden net olun pes etmeyin.

Aslinda cogu kisi demis sen gitme esin sensiz gitsin annesiyle diye ama bence bu yanlis, dusunsene sen gitmiyorsun ve esin annesiyle uzun yolculuga cikiyor ve cok hosuna gittigi icin surekli bunu yapmak istiyecek. Bence oyle yapmak yerine esine daha ilimli yaklas, mesela ona annesiyle yakin mesafe gitmenin daha iyi olabilecegini soyle, annen uzaga gider hastalanir yorulur felan. Yada gideceginiz yerin annesine gore olmadigini oraya siz ucunuz gitseniz daha guzel olur annenle buraya gidelim deyip farkli fikirlerle gel. Hatta diyebilirsinde uzak mesafede daha fazla kaldigimizdan ben seninle ozel geceler gecirmek istiyorum annende gelirse rahat olamayiz felan. Direk kestirip atarsan ters tepebilir. Yanliz biyerlere gidince onun tadini alirsa esin daha cok istiyecek merak etme. Benim esimde ilk yillarimizda biyerlere gitmek isteyince hep yanimizda birilerinin olmasini istiyordu. Artik anlata anlata oda anladi kendi istegiyle benim istegimi dengelemesi gerektigini, hem cekirdek aile ile tatile gitmenin tadini alinca simdi kendi planlari yapiyor ☺️

Haklisiniz. Hala buyumemis kendi aile kurdugunun tamamen bilincinede olamayan vede bence genelde boyle erkekler annelerini illaki istediklerinden degil annelerinin tavir almasindan cocuk gibi korktuklari icin boyle davraniyorlar. Pes etmeyin. Nadir olsa ok ama hep gelsin ne demek. Sonu gelmez o yüzden net olun pes etmeyin.
Tam olarak ifade ettin canım,

annelerinin tavir almasindan cocuk gibi korktuklari icin boyle davraniyorlar.

Aslinda cogu kisi demis sen gitme esin sensiz gitsin annesiyle diye ama bence bu yanlis, dusunsene sen gitmiyorsun ve esin annesiyle uzun yolculuga cikiyor ve cok hosuna gittigi icin surekli bunu yapmak istiyecek. Bence oyle yapmak yerine esine daha ilimli yaklas, mesela ona annesiyle yakin mesafe gitmenin daha iyi olabilecegini soyle, annen uzaga gider hastalanir yorulur felan. Yada gideceginiz yerin annesine gore olmadigini oraya siz ucunuz gitseniz daha guzel olur annenle buraya gidelim deyip farkli fikirlerle gel. Hatta diyebilirsinde uzak mesafede daha fazla kaldigimizdan ben seninle ozel geceler gecirmek istiyorum annende gelirse rahat olamayiz felan. Direk kestirip atarsan ters tepebilir. Yanliz biyerlere gidince onun tadini alirsa esin daha cok istiyecek merak etme. Benim esimde ilk yillarimizda biyerlere gitmek isteyince hep yanimizda birilerinin olmasini istiyordu. Artik anlata anlata oda anladi kendi istegiyle benim istegimi dengelemesi gerektigini, hem cekirdek aile ile tatile gitmenin tadini alinca simdi kendi planlari yapiyor ☺️
Yok git desem de gitmez annesiyle başbaşa,

çünkü eve geldiğinde canına okuyacagımı bilir

Merhaba Kızlar,

Uzun zamandan sonra eşim ve çocuğumla bir yere gitmek istedim. Eşim hemen annemde gelsin, ayıp olur.

Yaa ne ayıbı evimiz ayrı yolumuz sapa diyorum bozuldu. Çok okul tatilinde çocuğu annesi bakacakmış ayıp değil miymiş.

Ne yapmalıyım sizce?
Ben olsam ben de gitmem , tek gitmeyi, aile olmayı öğrenene kadar gitmeyin bir yere ...

kayınbabanız da hayattaymış bide. Ben kadın yalnız oğlu da vicdan yapıyor sandım bi an. Hani öyle bir durumda da ayıp olmaz da sizinkinde ayıp olması ne alakaymış? Çok mu iç içesiniz eşinizin ailesiyle? Bizim çok yakın oturmamıza rağmen haberleri bile olmazdı çoğunda ya da son dk haberleri olurdu vs. eşinizin bu kafadan çıkması gerekiyor. arada bir ailelerle gidilir ama bu keyif alındığı için olur yani ayıp olacak diye değil. daha siz doğru dürüst gitmemişsiniz çekirdek aile olarak. güzelce konuşun, hissettiklerinizi anlatın. Kavgaya tutuşursanız ters tepebilir.

Merhaba Kızlar,

Ne yapmalıyım sizce?
Bu mantıkla sizin de anneniz gelsin E o da anne ona da ayıp olur o zaman.. çocuğa okul tatilde annesi niye bakmıyor anlayamadım siz çalışıyor musunuz

Merhaba Kızlar,

Ne yapmalıyım sizce?
İyi yapmışsın ama annesi çok mu yaşlı yada kronik rahatsızlığı mı var ? Korkuyor olabilir mi bişey olcak diye başka bişey aklıma gelmedi.. onun dışında sana hak verdim yani herkesin hayatı ayrı ailece zaman geçirmek siizn de hakkınız

Merhaba Kızlar,

Ne yapmalıyım sizce?
Çok ama çok haklısınız. Annesinin beklentisi mi var acaba? Uzun yolda ailecek olmak ayrı bir keyif. Her zaman cümbür cemaat gidilmez ki

X