Merhabalar,
Bende naçizane fikrimi söylerim isterim. Öncelikle konunun ne kadar küçük olduğunun sizde zaten farkındasınızdır değil mi? Evliliğin ilk yılları bu tür çekişmeleri tüm arkadaşlarımızdan duyuyoruz, sadece sizin başınıza gelmiyordur güzel kardeşim.
Ne yazık ki, erkekler tabiatından mı desem, cinsinden mi desem... Böyle çocuk gibiler. Büyüklerimizde hep böyle söylemezler mi? Ne kadar zor olsa da "yuvayı dişi kuş kurar" sözünden yola çıkarak biz bayanların olaylar karşısında daha olgun davranması gerekiyor. Zorunda mıyız? Tabiki değiliz fakat eşinizle yada kendi adıma konuşayım eşimle evlenirken ben böyle olacağını tahmin edebilmiştim. Biraz fazla çocuklar... Aynı sorunları evliliğimizin başında bizde yaşıyorduk. Senin dediğin olacak benim dediğim olacak. Hala zaman zaman bu tartışmalar oluyor fakat artık yönetmesi benim elimde diye düşünüyorum.
Anlattığınız olaydan yola çıkarak; kombiyi sormadan yükseltmek (öyle olduğunu varsaydım yanlışsa düzeltin) yerine eşinize gidip üşüyorum kombiyi biraz artırmak istiyorum diyebilirsiniz diye düşünüyorum. Burada hem ona değer verdiğinizi, hem o evin kurallarını onun koyduğunu düşündürteceksiniz.
Erkekler genel olarak böyleler. Kendilerini evinin reisi olarak hissetmek istiyorlar. Biz bunu anlayamıyoruz... Saçma geliyor çünkü. Fakat onlara -mış gibi hissettirmek bizim elimizde değil mi?
Çok daha uzun yazacaktım ama böyle bir postta çözülmez.
Siz bence bugün mümkün olan anda güzelce konuşma ayarlayın. Eminim beyfendi siz donun diye 45 e indirmiyordur. Evin geçimi (ki bu zamanlarda ev geçimi ne kadar zor biliyorsunuz) onun omuzlarında olduğundan fatura ödemelerinde kaygı yaşayabilir. Bu çok normal. Kaldı ki bakın gitmenize de müsade etmemiş... Sizi sevmese umurunda olmazsanız emin olun.
Ona bunu yapma sebebini anladığınızı fakat kendinizinde bebek için endişelendiğinizi söylemeniz iletişimizi kolaylaştıracaktır. :))
Ayyyy uzun oldu