• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam hakkında ne yapacağımi bilmiyorum arkadaşlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
e siz daha 3 senede yüz gözlüğün ötesine geçmişsiniz.
birbirinize tahammülünüz yok. ve bu sadece eşinizle değil sizle de alakalı.
zaten tartışmışsınız, bir daha gidip ses yapma çocuk uyuyor demek de tuhaf bana göre.
fanusta mı yaşayacak çocuk bir kanepe sesinden ne olur ?
ikinizin de iletişim sıkıntısı var ve ancak terapi paklar.

Her ufak şeyde sürat asılıyor kavga ediyor tartışıyoruz odalara çekiliyoruz. Dün misal 40,45 te yakmış kombiyi burask Doğu Anadolu ve ev soğuk bebek de var . Bende 55 yaptım yine indirmiş üşüyorum dedim sen çorap hırka giymiyorsun üşüyorum diyrsun dedi. Laf atışması oldu odaya gitti geldi battabiye aldı başka odada uyuyacak . Birde kanepeyi açıyordu sesler çıkardı gittim ses çıkarma çocuk yatıyor dedim ve bu yataktan gittiysen daha dönme dedim. Bu parlamaya başladı sana çocuk için katlanyorum al çocuğu git bende gidicem evi de atwse vericem bu evde hiç güzel anım yok senle dedi 3 senelik evliyim arkadaşlar. İşte senle evlendigime bilmem ne dedi durdu sesini de yükseliyordu .bende madem saat gecenin 10.30 u beni göndermek istiyor diye gittim çantayı çıkardım gelmiş zorla tutuyor beni sürekli gitmek istiyorum diyon dedi bana bende sen git dedi. Bende gurur var ki toplanıp gidicem dedim zorla sıkıyor beni bende elini ısırdım bıraksın da çantayı alım diye saniirm şiddetli ısırdım beni çekti duvara boğazımı ttutu gitmiceksin dedi. Yahu bir üşüyorum dedim bunalri dedin yaotin birakfa gdieyim diyorum yok dedi. İnanın geceden beri ağladım durdum sadece yarım saat oda ayagimda bebek salalrken uyudum o kadar . Aklım allak bullak aileme gitsem daha kardeşim boşandı geldi onun acısı var onalrda bende ikiye katlarim derdi e surkeli imalar laf sokmalar belkife benden bıkıp kocan haklı bile derler. E kalsam kocam herşeye öfkeli tahammülu yok ben sabırsız.... İşin içinden çıkamıyorum arkadaşlar empatik crvapalr8nixi bekliyorum teşekkürler.
bence ikinizde de hata var. yani adam sinirliyken keşke odaya gitmeseydiniz.. o an iletişme geçmeye çalıştınız galiba 3 yıllık bir ilişkinin bu seviyeye gelmesi çok üzücü . eşinizin destek alması gerekiyor öfke kontrolü sorunu var belliki boğaz tutmak ne demek.. bence onu kolay kolay affetmetin sizi kaybedeceğinden korksun .

Valla bosuna ağlama
Ağlamana üzülüp de yanına gelir, af diler, aklı başına gelir sanma
Sen dimdik dur
Günlük işlerini yap, çocuğunla ilgilen, mutlu olacağın şeyler yap
Gerisi gelir zaten

Ortayı neden bulmuyorsunuz?
Valla bakın anlaşmak için çabalamak, karşılıklı konuşmak iletişime geçmek boşanmaktan daha kolay.
Ve her kavga evden gideceğim demek normal mi o da git evden demiş bu seferki kavga.
Isırmak şiddet, boğaza sarılmak şiddet. Ama inanın bazı sözler fiziksel şiddetten daha çok şiddet.
Ayrılık iması çok daha acı bence.
Üşüdüm deyip ince giyinip gezerseniz eşinize hak veririm. Öğrenci evinde vardı öyle bi arkadaş. Soğuk bir şehirde yaşıyoruz dışarısı buz gibiyken ince giyinmek istediği için kombiyi yükseltirdi. Biz para vermek yerine kazak giyinmeyi tercih ediyoruz derdik :)
Yok kalın giyindim ama ısınamadığımz halde böyle derseniz size hak verirm. Gündüz 40 ikindiden sonra 45-50 ideal olabilir. Yaşadığım şehir geceleri -15 ortalama olarak.

Bu sekilde evliliklerde saygı kalmıyor.
Birbirinizi kışkırtıp durmayın. Söyleyeceğiniz sözü düşünerek söyleyin.
Benim de eşim kombiyi açmaya çalışır ben kısarım mesela kolay değil az fatura ödemiyoruz ne gerek var?
Dini hassasiyetiniz varsa da şunu söylemek istiyorum birbirinize sürekli git demeyin dini nikahiniz zedelenir. Ha ciddi anlamda git diyorsanız birbirinize o zaman gerçekten gidin soylediginiz sözün anlamı olsun yoksa laçka olur ilişkiniz.
Allah kolaylık versin.

Evlilikler de bazı sınırların aşılması çok kötü..Bundan sonra ne kadar iyi olsanız da aranız da o saygı yok..Ben kimseye ayrıl ya da ayrılma diyemiyorum normal de ama sizin durum iç açıcı değil. Bu şekilde devam ederse kısa sürede daha kötü şeyler olucak gibi, o sınırı aşmışsınız bir kere..

Her ufak şeyde sürat asılıyor kavga ediyor tartışıyoruz odalara çekiliyoruz. Dün misal 40,45 te yakmış kombiyi burask Doğu Anadolu ve ev soğuk bebek de var . Bende 55 yaptım yine indirmiş üşüyorum dedim sen çorap hırka giymiyorsun üşüyorum diyrsun dedi. Laf atışması oldu odaya gitti geldi battabiye aldı başka odada uyuyacak . Birde kanepeyi açıyordu sesler çıkardı gittim ses çıkarma çocuk yatıyor dedim ve bu yataktan gittiysen daha dönme dedim. Bu parlamaya başladı sana çocuk için katlanyorum al çocuğu git bende gidicem evi de atwse vericem bu evde hiç güzel anım yok senle dedi 3 senelik evliyim arkadaşlar. İşte senle evlendigime bilmem ne dedi durdu sesini de yükseliyordu .bende madem saat gecenin 10.30 u beni göndermek istiyor diye gittim çantayı çıkardım gelmiş zorla tutuyor beni sürekli gitmek istiyorum diyon dedi bana bende sen git dedi. Bende gurur var ki toplanıp gidicem dedim zorla sıkıyor beni bende elini ısırdım bıraksın da çantayı alım diye saniirm şiddetli ısırdım beni çekti duvara boğazımı ttutu gitmiceksin dedi. Yahu bir üşüyorum dedim bunalri dedin yaotin birakfa gdieyim diyorum yok dedi. İnanın geceden beri ağladım durdum sadece yarım saat oda ayagimda bebek salalrken uyudum o kadar . Aklım allak bullak aileme gitsem daha kardeşim boşandı geldi onun acısı var onalrda bende ikiye katlarim derdi e surkeli imalar laf sokmalar belkife benden bıkıp kocan haklı bile derler. E kalsam kocam herşeye öfkeli tahammülu yok ben sabırsız.... İşin içinden çıkamıyorum arkadaşlar empatik crvapalr8nixi bekliyorum teşekkürler.
İkiniz de birbirinize sataşmak için yer arıyosunuz bence. Çorap ve hırka giymiyosun ondan üşuyosun demesinde bi şey göremedim, giymeyip kombiyi yakmanız tuhaf geldi bana. Eğer bağırarak söylemediyse bu lafın bu kadar büyük bi olaya dönüşmesi garip.

e bırdahakıne fırsat vermeyın
17 yasındaymıssınız gıbı konusuyorsunuz :)
ben tahrık edıyorum daha cok dıyorsunuz daha cok sız kıskırttıgınızı kabul edıyorsunuz neden ? yanı neden yapıyorsunuz ve bıle bıle neden devam edıyorsunuz elınıze bırsey gecıyor mu
İnanın geçmiyor sadece o an fevri davranıyorum . saman alevi gibiyim. Bilerek yapmıyorum . O anın verdiği bir duygu durumu sonra düşününce başka alternatifler varmış diyorim sakın olsam böyle oazdi diyrium ama geride harabe enkaz olduktan sora diyorum
Merhabalar,
Bende naçizane fikrimi söylerim isterim. Öncelikle konunun ne kadar küçük olduğunun sizde zaten farkındasınızdır değil mi? Evliliğin ilk yılları bu tür çekişmeleri tüm arkadaşlarımızdan duyuyoruz, sadece sizin başınıza gelmiyordur güzel kardeşim.

Ne yazık ki, erkekler tabiatından mı desem, cinsinden mi desem... Böyle çocuk gibiler. Büyüklerimizde hep böyle söylemezler mi? Ne kadar zor olsa da "yuvayı dişi kuş kurar" sözünden yola çıkarak biz bayanların olaylar karşısında daha olgun davranması gerekiyor. Zorunda mıyız? Tabiki değiliz fakat eşinizle yada kendi adıma konuşayım eşimle evlenirken ben böyle olacağını tahmin edebilmiştim. Biraz fazla çocuklar... Aynı sorunları evliliğimizin başında bizde yaşıyorduk. Senin dediğin olacak benim dediğim olacak. Hala zaman zaman bu tartışmalar oluyor fakat artık yönetmesi benim elimde diye düşünüyorum.

Anlattığınız olaydan yola çıkarak; kombiyi sormadan yükseltmek (öyle olduğunu varsaydım yanlışsa düzeltin) yerine eşinize gidip üşüyorum kombiyi biraz artırmak istiyorum diyebilirsiniz diye düşünüyorum. Burada hem ona değer verdiğinizi, hem o evin kurallarını onun koyduğunu düşündürteceksiniz.

Erkekler genel olarak böyleler. Kendilerini evinin reisi olarak hissetmek istiyorlar. Biz bunu anlayamıyoruz... Saçma geliyor çünkü. Fakat onlara -mış gibi hissettirmek bizim elimizde değil mi?

Çok daha uzun yazacaktım ama böyle bir postta çözülmez.

Siz bence bugün mümkün olan anda güzelce konuşma ayarlayın. Eminim beyfendi siz donun diye 45 e indirmiyordur. Evin geçimi (ki bu zamanlarda ev geçimi ne kadar zor biliyorsunuz) onun omuzlarında olduğundan fatura ödemelerinde kaygı yaşayabilir. Bu çok normal. Kaldı ki bakın gitmenize de müsade etmemiş... Sizi sevmese umurunda olmazsanız emin olun.
Ona bunu yapma sebebini anladığınızı fakat kendinizinde bebek için endişelendiğinizi söylemeniz iletişimizi kolaylaştıracaktır. :))

Ayyyy uzun oldu :KK70:
Ya çok teşekkür ederim yapıcı yorumunuzdan ötürü. Örneğin ben ailem ile yarım saat mesafede oturmaktayım aileme gitmek istiyorum özledim desem git taksiyi çağırın git diyor. Yani onun önderliği olmuş olsa tamam bırakayım ya da bırakmam derdi demiyor. Sadece

Biraz sabretmeyi ve söyleyeceklerinizi tatlı dille söylemeyi deneyin eminim tatlı dil işe yaracaktır.
Belli ki ikinizinde öfke problemi var bu konuda en mantıklısı aile terapisi eğer maddi durum yoksa bağlı olduğunuz belediyenin ve kadın aile sağlığı hizmetlerinin bu konularda projeleri oluyor onları araştırın. Çözülmeyecek şeyler değil..

Bizim de kombi 45 de yanıyordu ,eşim 42 ye çekmiş. Ev soğudu gibi dedim ,ben kistim dedi. Faturalardan konuşup güldük ,geçti. Ben üstüme bir kat fazla giydim ,çocuklara daha kalın giydirdim. Sorun çözüldü .

İkiniz de birbirinize sataşmak için yer arıyosunuz bence. Çorap ve hırka giymiyosun ondan üşuyosun demesinde bi şey göremedim, giymeyip kombiyi yakmanız tuhaf geldi bana. Eğer bağırarak söylemediyse bu lafın bu kadar büyük bi olaya dönüşmesi garip.
Bagirarak demedi inanın satasmak için yer arıyoruz ama ben en azından kendine hakim olamıyorum

Bagirarak demedi inanın satasmak için yer arıyoruz ama ben en azından kendine hakim olamıyorum
Ama bu şekilde kendinize hakim olamayarak hiç kimseyle evlilik yürütemezsiniz zaten. Kendinizi biraz törpülemek zorundasınız. Ben ortada bu kadar sinirlenecek bir şey göremedim sonuçta para kolay kazanılmıyo, madem bağırarak söylemedi, ne var hırka ve çorabın olmadığı için üşüyosun demesinde? Doğru söylemiş, ben olsam ben de söylerdim. Sizin için sorunsa bile, normal bi tavırla açıklama yapsanız belki olay bu kadar büyümeyecek.

Biraz sabretmeyi ve söyleyeceklerinizi tatlı dille söylemeyi deneyin eminim tatlı dil işe yaracaktır.
Belli ki ikinizinde öfke problemi var bu konuda en mantıklısı aile terapisi eğer maddi durum yoksa bağlı olduğunuz belediyenin ve kadın aile sağlığı hizmetlerinin bu konularda projeleri oluyor onları araştırın. Çözülmeyecek şeyler değil..
Dilim tatlı olsa ah keşke

Ama bu şekilde kendinize hakim olamayarak hiç kimseyle evlilik yürütemezsiniz zaten. Kendinizi biraz törpülemek zorundasınız. Ben ortada bu kadar sinirlenecek bir şey göremedim sonuçta para kolay kazanılmıyo, madem bağırarak söylemedi, ne var hırka ve çorabın olmadığı için üşüyosun demesinde? Doğru söylemiş, ben olsam ben de söylerdim. Sizin için sorunsa bile, normal bi tavırla açıklama yapsanız belki olay bu kadar büyümeyecek.
Ama o başka odaya yatmaya gidince ben gititm yanına ve o geçmişte ettiğimiz kavgaları bile yendien gündeme getirdi be.n sadece dinledim sonrada çocuğu al gif dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back