Kocam evde yenilik yapmıyor

hacicek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2025
7
3
1
25
Merhabalar. Buraya yazsam mı yazmasam mı bilemedim ama dertleşecek kimsem de yok. Belki birisi görüp bana akıl verir diye düşündüm. Çünkü bende çareler tükendi. 3 yıllık evliyim. Eşimle 5 yıl sevgili olup öyle evlendim. Onu çok seviyorum. Fakat o kadar çok sorumluluğum var ki onun kendi sorumluluklarından sürekli olarak kaçması beni çok yoruyor. Biz evlendiğimizde kayınvalidemin evine oturduk bizden öncede eşimin dayısı burada oturuyordu. Onlar çıktıklarında tabiri caizse yalap şap bir boya yapılıp biz yerleştirildik. Bu o zamanda benim içime oturan bir şeydi. Neyse dedim bir kaç yıla boya yaptırırız. Eşim evlendiğimizde beri evle çok ilgilenen biri olmadı. Bir çivi çakmak için bile aylarca beni erteler. Kaynım evlendi o da kayınvalidemin diğer evine yerleşti ve onun duvarlar kapılar her şeyler boyandı ve eşimde yardımcı oldu. Ben de ister istemez haset oluştu. Dedim madem yapabiliyordun neden yapmadın bizim evimize. Gelecek yıl yaparız dedi ve işte o gelecek yıl bu yıl! Üzerinden 3 yıl geçti evliliğimizin ve duvarlar aşırı kirli. Hepsini boyamasını geçtim. Bebeğimiz oldu onun odasını ve balkonu en azından boyamasını istedim. Yine net olmayan cevaplar verip beni oyalıyor. En azından boyacı tutalım diyorum bütçeyi dert ediyor. E diyorum sen yap. Ona da gönlü yok. Zaten bu eve ısınamadığını söylüyordu en başından beri evi değiştirelim dedim ona da gelmedi. Al boyayı ben yapayım diyorum tamam diyor. Ama ben boyadan anlamam anlamayı geçtim bebeğim 7 aylık zaten çok fazla sorumlulukla cebelleşiyorum. Uyumaya vakit zor buluyorum. Bebekle de zaten çok ilgilenen birisi değil. Beni sevdiğine de şüpheye düşüyorum fakat onda da beni ikna ediyor sevdiğine. Memleketime bayramda el öpmeye gidemedik bayramdan sonra gideriz dedi. Şimdi onu da sallıyor. Vallahi konuşmaktan anlamıyor. Tavır alıyorum trip atıyorsun diyor. Ne yapsam olmadı. Çok yoruldum artık. Uzun uzun ağlamak istiyorum. Ben tüm sorumluluklarımı yerine getirirken onun bu rahat tavırları beni öyle yoruyor ki. Kimseye anlatamadım. Buraya yazmak rahatlattı

Bu adam seni çok yorar. Onu ikna etmeye çalışma. Yapılması gereken neyse yap. Çağır boyacıları gelsin yapsınlar. Kocanlada ciddi bir konuşma yap. Ya evlendiğinin farkına var, sorumluluklarını bil yada bosanalim beni oyalama de. Burda konu seni sevip sevmemesi değil. İsterse çok sevsin,hayatın yükünü paylaşmadıktan sonra napiyim ben öyle sevgiyi.

tapusu size mi ait evin yani eşiniz birikim yapıp burayı satarım çıkarız ne gerek var eski eve masraf yapmanın gibisinden yakın zamanda böyle bi adım atmaktan bahsediyor mu ? Size hıc mı para bırakmıyor Yani 3 senedir sizin de elinize geçmedi mi böyle bi bütçe ?

Eğer yoksa böyle bi düşünce çağırın boyacıyı yapsın etsin eşinizin numarasını verin ödesin

eğer tabi ödeyecek bi tipse inada bindirip ödemezse başkasının da emegını vaktini malzeme parasını dusunmenız gerekir .

Aslında boyacıyı ayarlayıp şu vakitte gelecek ödemesini bitince yaparsın deyip şak diye önüne koyacaksınız.
Böyle adamlara sürekli yap demeye gelmez.
Yapmıyorlar, rahatlıkları ile de insanı çileden çıkarıyorlar.
Bu cinslerin adı ele ipek, eve köpek.
Haklısınız aslında ama artık o kadar cesaretim ve inadım kırıldı ki. Buna cesaret edebilir miyim bilmiyorum.😭

Eve yerleşmeden önce boyatmadınız mı? Üç yıl erken geldi bana boya için

Haklısınız aslında ama artık o kadar cesaretim ve inadım kırıldı ki. Buna cesaret edebilir miyim bilmiyorum.😭
Edeceksin arkadaşım.
Edeceksin ki onun bu rahatlığı yükseldiği levelden aşağıya düşüversin.
Zamanla hiç olmayı istemediğiniz bir insan haline dönüşecek içinizden bile gelmeyecek.
Gençken bazı şeyleri dibine kadar yaşayın.
Evini de, dekorunu da istedigin şekilde hallet.

Ya cesaretli olacaksınız ya da kaynınızın evine özenerek hayatınıza devam edeceksiniz. İnsanın yaşadığı yere saygısı olur, anlattığınız kadar kötüyse kendisi nasıl tahammül ediyor?

tapusu size mi ait evin yani eşiniz birikim yapıp burayı satarım çıkarız ne gerek var eski eve masraf yapmanın gibisinden yakın zamanda böyle bi adım atmaktan bahsediyor mu ? Size hıc mı para bırakmıyor Yani 3 senedir sizin de elinize geçmedi mi böyle bi bütçe ?

Eğer yoksa böyle bi düşünce çağırın boyacıyı yapsın etsin eşinizin numarasını verin ödesin

eğer tabi ödeyecek bi tipse inada bindirip ödemezse başkasının da emegını vaktini malzeme parasını dusunmenız gerekir .
Evimiz eski bir ev değil sadece eşim sevmiyor. 15 yıllık bina. Bizden önce kullananlar çok pis kullanmışlardı. Yapılan boya da kapatmıştı. Para bırakıyor ama ihtiyacım kadarına yetiyor. Ben eşimin hakledeceğine inandığım için ayırmadım şimdiye kadar ama artık inancım kalmadı. Boyacıyı armuttan bulmuştum daha önce ama boya yapılınca huzurumuzun kaçmasından çekiniyorum. Bende huzur zaten yok bir de evde tartışma fitili ateşlemeye cesaret edemiyorum.

2 çocukla işiniz zor Allah kolaylık versin.Bebek bakmak koca bebek büyütmekten bin kat daha az yorucudur😀

Bi akrabamizin eşi boyleydi, ne zaman eve tadilat ihtiyaci dogsa babami cagirmak zorunda kalirdi, babam tamirati yapar aksamda yemege kalirdik, o yemek sırasında oglum aslan yattigi yerden belli olur temali bir konusma yapardi.

Sonuc sifir, hicbir sey degismedi, en sonunda bosandilae.

Evimiz eski bir ev değil sadece eşim sevmiyor. 15 yıllık bina. Bizden önce kullananlar çok pis kullanmışlardı. Yapılan boya da kapatmıştı. Para bırakıyor ama ihtiyacım kadarına yetiyor. Ben eşimin hakledeceğine inandığım için ayırmadım şimdiye kadar ama artık inancım kalmadı. Boyacıyı armuttan bulmuştum daha önce ama boya yapılınca huzurumuzun kaçmasından çekiniyorum. Bende huzur zaten yok bir de evde tartışma fitili ateşlemeye cesaret edemiyorum.
Armut çok pahalı gelıyor bana bi kaç kez ihtiyaç halinde baktım uçuk fiyatlar sunuldu . Etrafta varsa bu iş elinden gelen cüzi bi miktara boyatabılırsınız .mesela benım eşim efsane boya yapıyor komşular yıllardır çağırırlar parası ıcın falan değil komşu hatrı ıcın gidiyor hiç ücret talep etmedi 🤣 ama arkadan hanımlardan bana sorana da sizi sıkıntıya sokmayacak kadar versenız yeter diyorum 1 lirana vereni de gonulledık 5 lira vereni de o parayı da oğlanın hesabına sallıyorum eşim sormaz bile n’aptınız ne ettiniz die ona sorsan o dua aldıgıyla yetınır

İlla ki vardır cevrenızde. Yada kayınbiraderinize söyleyin abi bide bizim eve el atın die aranız iyiyse boyayı al gel hallediverelim gibisinden

Armut çok pahalı gelıyor bana bi kaç kez ihtiyaç halinde baktım uçuk fiyatlar sunuldu . Etrafta varsa bu iş elinden gelen cüzi bi miktara boyatabılırsınız .mesela benım eşim efsane boya yapıyor komşular yıllardır çağırırlar parası ıcın falan değil komşu hatrı ıcın gidiyor hiç ücret talep etmedi 🤣 ama arkadan hanımlardan bana sorana da sizi sıkıntıya sokmayacak kadar versenız yeter diyorum 1 lirana vereni de gonulledık 5 lira vereni de o parayı da oğlanın hesabına sallıyorum eşim sormaz bile n’aptınız ne ettiniz die ona sorsan o dua aldıgıyla yetınır

İlla ki vardır cevrenızde. Yada kayınbiraderinize söyleyin abi bide bizim eve el atın die aranız iyiyse boyayı al gel hallediverelim gibisinden
Kendisi kibirli birisi eşimin ikizi gibi zaten söylesem o da sallar beni. Çevrem az fakat olana da sordum yok öyle birisi malesef :(

Bi akrabamizin eşi boyleydi, ne zaman eve tadilat ihtiyaci dogsa babami cagirmak zorunda kalirdi, babam tamirati yapar aksamda yemege kalirdik, o yemek sırasında oglum aslan yattigi yerden belli olur temali bir konusma yapardi.

Sonuc sifir, hicbir sey degismedi, en sonunda bosandilae.
Benim muhtemel son

Kendisi kibirli birisi eşimin ikizi gibi zaten söylesem o da sallar beni. Çevrem az fakat olana da sordum yok öyle birisi malesef :(
Boyacı çağırıp hallettiyseniz öder mi adamın parasını ? Kalkıp sizi boşayacak değil boyacı çağırdınız die sonuçta ?

Huzurunuz zaten yok neye cesaret edemiyorsunuz ki? Bulun bir boyaci tamirci ne gerekiyorsa su saatte su kisi gelecek diyin mecbur para verecek. Bu kadar ezdirmeyin su adamlara kendinizi ya

Çok fazla alttan aldığım için hala daha nasıl güzellikle yapar diye düşünüyorum. asalaklık bende çünkü! Haklısınız aksiyona geçiyorum. Ne olacaksa olsun.
Alttan aldıkça daha da üzerine gelir. Bencede artık aksiyona geçmelisin..

Evi sevmiyorsa değiştirsin, değiştirmiyor da sevilecek hale getirsin, getirmiyorsa da sen yapacagini yap zaten belli ki evle, çocukla, seninle alakası yok, herşey olacağına varsın.

Kesin seni sevdiğine de cinsellik arasında "ikna" ediyordur, sonrası gene aynıdır.

Back
X