Burada ben bir tane suçlu görüyorum. O da kocanız. Yok diğer kadınmış, yok kocanızın ailesiymiş, fasa fiso. İş kocanızda bitiyor nihayetinde. Maldan mülkten olmamak için o büyük aşkını bırakan o. Aşkını seçseymiş madem, ne diye parayı seçmiş? Şimdi olsa onu seçerim diyordur kesin, ama sanmıyorum. Yine olsa yine ailesine boyun eğer o adam.
Bir de üstüne sevmediği biriyle evlenmeyi kabul etmiş. Siz de bunu bile bile tamam demişsiniz. Kandırılmamışsınız ki, öyle olsa hepimiz farklı yorumlar yapardık. Siz sevilmemeye razıymışsınız zaten. Beklentilerinizi hiç aşmamış, ne planladıysanız onu yaşıyorsunuz şu an. Ne eksik ne fazla, tam olarak böyle bir gelecek inşa etmişsiniz zaten.
Diğer kadına gelince de onun hele hiç suçu yok. Esas mağdur o. Hayatının aşkı mal mülk için onu bırakmış, gitmiş başkasıyla evlenmiş. Esas dramı o yaşamış aslında. Ama yine de var bir hayır işte, böyle bir adamla evlenmekten Allah korumuş. O adam da size koca olmuş işte. Kadının verdiği bir sadaka falan mani olmuş işte. Ve son derece makul cevaplar vermiş eşinize. Ki istese tek hareketiyle olmayan evliliğinizi yerle bir edebilirmiş. Ama yapmamış, onurluymuş kadın. Ki hala kadın gel dese kocanız bir dakika durmaz sizle. Çoluk çocuk var diyorsunuz ama çok da güvenmeyin onlara derim. Bir cinnete bakar, bırakır gider valla. Bilmem kaç çocuğunu bırakıp aşık olduğuyla kaçanlarla dolu gündüz kuşağı programları. Çocukları çok romantize etmeyin derim. Onlardan da geçer gerekirse. Rezil edecekmişsiniz. Ne yapacaksınız mesela? En fazla ne yapabilirsiniz? Bir iki kavga, kamuya açık alanda rezillik çıkarma vs. Bunlarla da en fazla kendinize zarar verirsiniz. Ki kadın sizden şikayetçi olursa bir de üstüne ceza alırsınız. Yani hiç ama hiçbir şey yapamazsınız. Bunu bilin, o savurduğunuz tehditleri de yutuverin.
Kadın evlendi diye eve barka sığmayan adam, zaten sizle kurduğu aileden geçmiş demektir. Adamın ruhu yanınızda değil, bedeni de tek bir hamle de gider.