Benim amacım da aslında sizin yazdıklarınızı duymaktı.Haklı olduğumu biliyordum ama insan her zaman sağlıklı düşünemiyor işte, bazen destek almaya ve tarafsız gözlere de ihtiyaç duyuyor...Hepinize minettrarım canlarım...
Eşimle geçen gece konuştuk.Ona tüm yaşadıklarımı ve hissettiklerimi söyledim.gerçi şu anda ne kadar anlatsam boş biraz çünkü seneye tekrar görüştüğümüzde belli olacak herşey.Eşimin gözüyle olaya bakınca, Ona göre pek sorun yok, yani adi kadına karşı birşey hissetmiyor yalnızca çocuk için görüyor.Kadının bana söylediklerini, uçakta ya da restauranttaki oturma planından , beni rahatsız eden herşeyden bahsettim.(oturmanın beni rahatsız etmeyeceğini düşünmüş, demek ki sessiz kalınca sorun yok gibi duruyor, üstelik ben tepkimi hemen dile getirmediğim için suçlu oluyorum.)
Masaj ile ilgili öyle birşeyi söylemediğini söyledi ki ben Kocama inanıyorum.Seni sinir etmek için söylemiş bu yalanı, keşke yüzleştirseydin o anda dedi...Ailem bana insanlara saygılı ve terbiyeli olmamı öğretti ama gerektiğinde en kötü de olabileceğimi hatta bir daha böyle şeyler yaşarsam cidden çok kırıcı olacağımı söyledim.Ki bilir beni, yaparsam en kötüsünü de yaparım.Ama 2 arada bir derede kaldım işte, çenem mi tutuldu anlamadım. Şimdi gözüm açıldı.Seneye oğlunu tek göndersin dedim. Eğer tek gelmezse ki gelmez biliyorum,o zaman da aynı şeyleri yaşarsam artık cidden biter aramızdakiler de dedim.Ben acı çekip üzülmeye gelmedim bu dünyaya.Kadının bana yaptıklarını tek tek not ettim, hepsinin mislisini Ona yapıp söyleyeceğim, kocamın elini tutup öpeceğim yanında.Ancak bu şekilde affedebilirim herşeyi. Yoksa sineye çekersem aklıma hep gelip duracak bunlar biliyorum.Yoksa ezilen taraf ben olacağım...
Bu arada gizli gizli fransızca öğrenmeye başıyorum. Zaten çok iyi derecede ingilizce biliyorum, başka bir dil zor olmaz.Yanımda eskisi gibi konuşmalarına izin vermeyeceğim.Evdeki kadına ait tüm resimleri bulduğumda yırtıyorum.Çünkü hiç birşey yapmadan içime atarsam sorun daha da büyüyeek biliyorum, üstelik kocamdan da soğuyacağım.
Şimdilik böyle, umarım kocam beni iyice anlamıştır.Anlamadıysa kendi kaybeder...