KOCAM ÇOK PİS!!!

Ilerde oglum kendine yetebilmesi icin ve gelinlerim de böyle dert cekmesin diye oglan cocuklar icin "ev isleri" isleri aldim..mutfak temizliginden evde ufak tefek tamir islerine kadar anlatiyor. Bence burda kayinvalideniz suclu zamaninda ogulunu egitmesi gerekirdi. Ama asıl sorun esinizin saygisiz olmasi..bir insan karsidaki insan rica ettigi halde yalnis birseyi sürdürüp duruyorsa bu saygi duymadigindan. Yoksa baska yerde ayni pis sekilde davraniyor mu? Davranamaz. Ve bu konuda hic de poncik tepki göstermezdin
Canım oğlanlar kaç yaşında? Benim de kızım var olmazsa kertelim şimdiden:)
Kendimi geçtim kızıma üzülüyorum, bu dünyada kadın olmak çok zor...

Merhaba ben bir yıllık evliyim ve eşimle ilişkimiz çok güzel bana sevgisi ilgisi yerinde ama gel gelelim artık dayanamadıgım bi konu var. Evde o kadar dağınık heryeri o kadar pis bırakıyo ki artık bıktım defalarca konuştum her seferinde sözler veriyor ama nafile. En ufak banyoya bile girip çıksa arkasından bornozu dışarı asıyorum kıyafet havlu topluyorum banyoyu yıkıyorum lavaboyu yıkıyorum hergün böyle. Sakız çiğniyor oraya buraya yapıştırıyor çoraplar kıyafetler çıkardık yerde. Canı bi şey çekse mutfağa girse mutfak girilmicek hale geliyor çıkardığı çıkardık yerde ev hergün savaş alanı haline geliyo. Yerde bir şey bir ay dursa rahatsız olmaz üstünden atlar geçer. Çözüm olarak yapma toplama diyecekseniz denedim hiçbi işe yaramıyor rahatsız olmuyor kendisi . eve temizlikçi çağır diyecekseniz çağır istediğin zaman diyor. Ama benim sıkıntım bunlsrı kendinin öğrenmesi artık beyninde sıkıntı olduğunu düşünmeye başladım günde milyon kere söylüyorum tamam aşkım tamam diyip geçiştiriyor. Ama dediğim gibi diğer türlü mükemmeliz ben kızarken bile konu değiştirip yumuşatıyor. Kendi kişisel bakımı konusunda mükemmeldir parfüm sıkmadan dışarı çıkmaz günde 2 kere duş alır sürekli kıyafet değiştirir dışardan gören temiz bakımlı bir adam olduğunu düşünür kesinlikle kendisine de arrık midem bulanıyo senden diyorum ama yok umursamıyo Tüm yolları denedım ama düzelmesi ıcın Sizce ne yapmam gerekiyo??
Anasinin evinden direkt mi aldiniz kocasinizi. Bu tipleri analari yapiyor boyle sonra bize kaliyor duzeltmesi. Ben esyalarini toplayip cope atmakla tehdit ettim :KK70: Bir kac kere de attim. Eger birsey yerdeyse cöptür dedim ve yaptim. Benim tavsiyem kademe kademe ogretin. Mesela ilk once cikardigi esyalari yere degil de askiya asmayi ogretin. Daha sonrasinda mutfaktaki bulasiklarini makineye koymayi ogretin. Yani ne diyim Allah kolaylik versin cok zor.

Tam tersi pikniğe suan bile gittiğimizde tüm çöpleri poşete doldurur etrafta çöp bırakmaz bana karşı değilde dışarı karşı dikkatli davranıyor misafirliğe gittiğimizde tabağını toplar kenara koyar hatta cafede yemek yediğimizde tabakları toplar masayı bile peçeyetle siler diğer davranışlarına istinaden mükemmel olduğunu söylüyorum kibar efendi biridir yani. Babam da tam tersi temizlik yapar yardım eder sürekli bu kadar zorlanma sebebim böyle bi aileden gelmiş olmamdan da kaynaklı. Yani adam bu kadar zıtlıklar barındırıyo o yüzden napıcağımı şaşırdım aslında
Bu daha büyük sorun ya işte. Dışarıya karşı düşünceli siz dil dökmenize rağmen umursamaz. İnsan hiç değilse zorlar kendini çeyrek arım atar. Bu aslında size değer vermediğini gösteriyor ama sizin değer algınız değişik iyi şeyleri görüyorsunuz.

Canım oğlanlar kaç yaşında? Benim de kızım var olmazsa kertelim şimdiden:)
Kendimi geçtim kızıma üzülüyorum, bu dünyada kadın olmak çok zor...

6 ve 7 yasindalar. Vallaha kizlar icin zor. Benim sansimdan kayinvalidem esim ve görümcem arasinda hic fark görmeden yetistirmis. O yüzden ev islerinde herseyi kendi yapiyor veya yapabiliyor. Ikinci dogumdan sonra o yüzden esim hem kendine hem ogluma tek basina bakti. Bazi anneler düsünüyor ki erkege ev isleri gerek olmuyor. Konu sahibinin kayinvalidesi gidip camasirini ve bulasiklarini yikayip durmus. Ben sok. Ama orda bunlarin aile dinamigi aslinda belliymis. Insan kocaman adamin camasirini niye gidip yikar hastalik felan yoksa😝

Eşimin annesi eşim üniversite okurken başka şehirden haftalık kıyafetlerini bulaşıklarını yıkamaya ütülemeye gelirmiş düşünün durumu 😅
O zaman size de gelsin her hafta toplasın oğlunun arkasını.

Yazık hayatını idame ettirmeyi bile başaramıyor kocanız. Yemek pişiren, yiyen, ortalığı toplayan şempanzeler geldi aklıma ..

adamın içinde olacak bunlar, öyle söylemeyle düzelmezler asla.

benim kocamın da 2 ablası ve annesi etrafında fır dönmüşler 32 yaşına kadar, suyunu bile kalkıp kendisi almamış. ama annesi hep tembihlemiş "bak oğlum sen çalışan hanım alacaksın, ona göre davran, şimdi biz yapıyoruz ama evlendiğinde hanımına yardım edeceksin falan falan"
evlendik ve eşim sanki o yetiştiği adam değilmiş gibi evin tüm temizliğiyle ilgilendi. süpürdü sildi, dağıtmadı, hep düzenli oldu, kirli çamaşırını asla ortada bırakmadı, lavaboyu pis bırakmadı.. tek kusuru var 5 yıldır düzelmedi, ayak havlusunu serer ama işi bitince asla kaldırmaz 🤣

ben yemek yaparım, o bulaşıkları halleder..
ben evi toplarım, o süpürür siler, kızımızın çamaşırlarını hep o katlar, ben bizimkileri katlarım.
her zaman işleri bölüşürüz.

Ana babasının olduramadığını siz olduramazsınız.
Ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz. Yapacak birşey yok. Belli bir yaştan sonra bazı şeyler öğrenilmez.
anasının babasının uğraştığını düşünmüyorum bu konuda zaten. Şuan söylüyor annesi çoğu kez ama geçti artık yani

Görümcemin kocası da çıkardığını çıkardığı yerde bırakıyormuş. Bir gün pahalı eşofman takımını tuttuğu gibi çöpe atmış. Tamamen düzelmese de büyük oranda gelişme görülmüş. Tabii yatırım tavsiyesi değildir 😉
Ay keşke öyle şeylerden etkilense pahalı pahalı aldığı kıyafetler ertesi gün yerlerde geziyo hiç kıymet vermiyo 😅

Ben aslında daha daginigim. Eşimle ev işlerini d birlikte yaparız. Ama yok erkek dağınıklığı ve pisliği ayrı bir olay. Odun gibi kütük gibi... Mesela asla kapak kapatmıyor. Çekmece dolap kapağı. Yemek yaptı diyelim tuz kabının kapağı. Haliyle daha çabuk kirleniyor deli oluyorum. Başka bir sürü boyle örnek. Benim eşim de evlenmeden önce çok titiz falan diye tanıtmıştı kendini bana. Titiz olmasına çok sevinmiştim artiydi benim için. Su an ben de aşırı sinir oluyorum çoğu şeye. Çöp dibinde mesela. Yemek yaparken soğan kabuğu vs tezgahta bırakıyor. Atsana çöpe. Ben eğer ki bir kaç gün mutfağa girmeyeyim mutfak berbat oluyor. Yardım etse bir türlü etmese bir türlü.
Benimki de aynı kıyafet alsa dolap kapakları açık ne kullansa tezgah üstünde birde yağlı elleriyle tüm dolapları elliyor hiç mutfağa girip yemek yapmasa benim ıcın daha avantaj

Yazık hayatını idame ettirmeyi bile başaramıyor kocanız. Yemek pişiren, yiyen, ortalığı toplayan şempanzeler geldi aklıma ..
Annesi şimdi de iş yerine gelio ortalığı topluyor banada söylüyor böyle böyle yapın diye ama hem evi hem işyerini toplayamam kendi yapsın

adamın içinde olacak bunlar, öyle söylemeyle düzelmezler asla.

benim kocamın da 2 ablası ve annesi etrafında fır dönmüşler 32 yaşına kadar, suyunu bile kalkıp kendisi almamış. ama annesi hep tembihlemiş "bak oğlum sen çalışan hanım alacaksın, ona göre davran, şimdi biz yapıyoruz ama evlendiğinde hanımına yardım edeceksin falan falan"
evlendik ve eşim sanki o yetiştiği adam değilmiş gibi evin tüm temizliğiyle ilgilendi. süpürdü sildi, dağıtmadı, hep düzenli oldu, kirli çamaşırını asla ortada bırakmadı, lavaboyu pis bırakmadı.. tek kusuru var 5 yıldır düzelmedi, ayak havlusunu serer ama işi bitince asla kaldırmaz 🤣

ben yemek yaparım, o bulaşıkları halleder..
ben evi toplarım, o süpürür siler, kızımızın çamaşırlarını hep o katlar, ben bizimkileri katlarım.
her zaman işleri bölüşürüz.
Yetıstırmkte etkiliyor da sonrası da biraz karakter meselesi tabi

Anasinin evinden direkt mi aldiniz kocasinizi. Bu tipleri analari yapiyor boyle sonra bize kaliyor duzeltmesi. Ben esyalarini toplayip cope atmakla tehdit ettim :KK70: Bir kac kere de attim. Eger birsey yerdeyse cöptür dedim ve yaptim. Benim tavsiyem kademe kademe ogretin. Mesela ilk once cikardigi esyalari yere degil de askiya asmayi ogretin. Daha sonrasinda mutfaktaki bulasiklarini makineye koymayi ogretin. Yani ne diyim Allah kolaylik versin cok zor.
O kadar çok falso varki yani gözüm bulaşıkları makinaya koymasında bile değil ona varana kadar çok çok şey var 🥲 bende çöp poşetine doldurup balkona attım ama çöpe atmadım onu da denemek lazım 😅

Evlenmeden aynı evde yaşamayı denemek sart cidden. Allah kolaylık versin ablam ama düzelmez gibi geldi bana ya. Çocuk değil ki öğretesin.

Bu seferde işyerine gelio ortalığı topluyor 🥲 toplarken kızıyor bu sefer

Eşim çok pis deyince bende tuvaletten çıkınca elini yikamiyor banyo yapmıyor sandım.esin dağınık çünkü annesi her işini görmüş ona yaptırmamış.boyle işler bilmiyor toplaması gerektiğini akıl edemiyor.oyle kabul et yada söyleye söyleye yoluna sok

kişisel bakımını yapıyor bedenine saygılı, dışarıda çöpleri topluyor doğaya saygılı, misafirliğe gittiği evde yediğini içtiğini topluyor insanlara saygılı ama size saygısı yok.

X