KOCAM ÇOK PİS!!!

Merhaba ben bir yıllık evliyim ve eşimle ilişkimiz çok güzel bana sevgisi ilgisi yerinde ama gel gelelim artık dayanamadıgım bi konu var. Evde o kadar dağınık heryeri o kadar pis bırakıyo ki artık bıktım defalarca konuştum her seferinde sözler veriyor ama nafile. En ufak banyoya bile girip çıksa arkasından bornozu dışarı asıyorum kıyafet havlu topluyorum banyoyu yıkıyorum lavaboyu yıkıyorum hergün böyle. Sakız çiğniyor oraya buraya yapıştırıyor çoraplar kıyafetler çıkardık yerde. Canı bi şey çekse mutfağa girse mutfak girilmicek hale geliyor çıkardığı çıkardık yerde ev hergün savaş alanı haline geliyo. Yerde bir şey bir ay dursa rahatsız olmaz üstünden atlar geçer. Çözüm olarak yapma toplama diyecekseniz denedim hiçbi işe yaramıyor rahatsız olmuyor kendisi . eve temizlikçi çağır diyecekseniz çağır istediğin zaman diyor. Ama benim sıkıntım bunlsrı kendinin öğrenmesi artık beyninde sıkıntı olduğunu düşünmeye başladım günde milyon kere söylüyorum tamam aşkım tamam diyip geçiştiriyor. Ama dediğim gibi diğer türlü mükemmeliz ben kızarken bile konu değiştirip yumuşatıyor. Kendi kişisel bakımı konusunda mükemmeldir parfüm sıkmadan dışarı çıkmaz günde 2 kere duş alır sürekli kıyafet değiştirir dışardan gören temiz bakımlı bir adam olduğunu düşünür kesinlikle kendisine de arrık midem bulanıyo senden diyorum ama yok umursamıyo Tüm yolları denedım ama düzelmesi ıcın Sizce ne yapmam gerekiyo??
Düzelmez, yüzde 2 ihtimal umut diyorum o da zor :KK43:
Maalesef erkeklerin kendi doğasında olan bişey düzeltilmiyor yada işlerine gelmiyor çünkü zaten bizim yapacagımızı biliyorlar . Ama bazı insanların da kapasitesi yoktur canım yanlış anlama beceriksiz oluyor genelde erkekler
Ne dogasi canim ne dogasi?? Cocukluktan erkeklere sorumluluk yüklemezsen büyüdüklerinde sorumsuz desen var tembel desen var.. agac yasken egilir bu lafinizi kesinlikle katilmiyorum.

Insanlari degistirmeye calismayin. Koskoca adam degismez. Siz sinir hastasi olmakla kalirsiniz. Kisisel bakimi iyiymis, o yuzden direkt bosan denmez bence. Ama onunuzde 3 secenek var:
1. Illahi degisitirecem diyip sinir hastasi olmak.
2. Adamin temizlikci tutmasini saglamak. Kafanizin rahat etmesi. Ev ekonominiz nasil bilmiyorum ama bence tamamen kendi cebinden, baska sorumluluklardan kismadan tutsun.
3. Boşanmak

Yavrum tatlı dilini kullan işe yarar

Düzelmez, yüzde 2 ihtimal umut diyorum o da zor :KK43:

Ne dogasi canim ne dogasi?? Cocukluktan erkeklere sorumluluk yüklemezsen büyüdüklerinde sorumsuz desen var tembel desen var.. agac yasken egilir bu lafinizi kesinlikle katilmiyorum.
Herkesin kendi düşüncesi. Ben çoğul olarak konuşmadım zaten ? Ama % lerle hesaplarsak hepsi sıgır kafasında oldukları için ve öyle gördükleri öğretildiği için böyleler diyorum iyi bişey mi tabiki de ASLA . Benimde bir oğlum var ben isterim ki eşiyle herşeyi beraber yapsın

Evet duygusal olarakta dağınık olduğunu düşünüyorum. Evlenmeden önce farkındaydım fakat bende evlenmeden önce çok düzenli bir insan değildim ben o kadar değiştim ki kendinde de bunu görürüm sandım
Siz degistiniz mi yoksa hep sorumluluk sahibi bir insandiniz ve sadece onceden olmayan sorumluluklar geldi ve onlari mi yerine getiriyorsunuz. Dusunmeye deger bence.

Genellikle aileden ve yetişme tarzından kaynaklanıyor. Benim erkek kardeşlerime de annem hicbisey yaptırmadı. Büyük olan evlendi şimdi daha iyi eşi alıştırmaya başlamış. Küçük olan hala umursamaz. Evde arkasını sürekli toplayan var. Giyinir süslenir dağıtır çıkar.
Esinizi Temiz düzenli evlere misafirliğe götürün. 😁 görür alisir belki.
Eşim de aşırı düzenli bende onda boğuluyorum. Evde herseye karışıyor.
Bunların ortası olsaymış iyiymis😅

Insanlari degistirmeye calismayin. Koskoca adam degismez. Siz sinir hastasi olmakla kalirsiniz. Kisisel bakimi iyiymis, o yuzden direkt bosan denmez bence. Ama onunuzde 3 secenek var:
1. Illahi degisitirecem diyip sinir hastasi olmak.
2. Adamin temizlikci tutmasini saglamak. Kafanizin rahat etmesi. Ev ekonominiz nasil bilmiyorum ama bence tamamen kendi cebinden, baska sorumluluklardan kismadan tutsun.
3. Boşanmak
1. Olma yolunda ilerliyorum sanırım 2.si için istediğin zaman temizlikçi çağırabilirsin diyor ama temizlikçiyi kocamın etrafa saçtığı eşyalar ıcın mı çağırıcam hergün Buda çok saçma tabi

Merhaba ben bir yıllık evliyim ve eşimle ilişkimiz çok güzel bana sevgisi ilgisi yerinde ama gel gelelim artık dayanamadıgım bi konu var. Evde o kadar dağınık heryeri o kadar pis bırakıyo ki artık bıktım defalarca konuştum her seferinde sözler veriyor ama nafile. En ufak banyoya bile girip çıksa arkasından bornozu dışarı asıyorum kıyafet havlu topluyorum banyoyu yıkıyorum lavaboyu yıkıyorum hergün böyle. Sakız çiğniyor oraya buraya yapıştırıyor çoraplar kıyafetler çıkardık yerde. Canı bi şey çekse mutfağa girse mutfak girilmicek hale geliyor çıkardığı çıkardık yerde ev hergün savaş alanı haline geliyo. Yerde bir şey bir ay dursa rahatsız olmaz üstünden atlar geçer. Çözüm olarak yapma toplama diyecekseniz denedim hiçbi işe yaramıyor rahatsız olmuyor kendisi . eve temizlikçi çağır diyecekseniz çağır istediğin zaman diyor. Ama benim sıkıntım bunlsrı kendinin öğrenmesi artık beyninde sıkıntı olduğunu düşünmeye başladım günde milyon kere söylüyorum tamam aşkım tamam diyip geçiştiriyor. Ama dediğim gibi diğer türlü mükemmeliz ben kızarken bile konu değiştirip yumuşatıyor. Kendi kişisel bakımı konusunda mükemmeldir parfüm sıkmadan dışarı çıkmaz günde 2 kere duş alır sürekli kıyafet değiştirir dışardan gören temiz bakımlı bir adam olduğunu düşünür kesinlikle kendisine de arrık midem bulanıyo senden diyorum ama yok umursamıyo Tüm yolları denedım ama düzelmesi ıcın Sizce ne yapmam gerekiyo??
Ay çok zor , nefret ederim , maalesef ailesi eğitmemiş, artık zor eğitilmesi...

Siz degistiniz mi yoksa hep sorumluluk sahibi bir insandiniz ve sadece onceden olmayan sorumluluklar geldi ve onlari mi yerine getiriyorsunuz. Dusunmeye deger bence.
Değiştim önceden hıcbır sorumluluğum yoktu çoğu şeyi zaten evlenince öğrendim yemek yapmakta dahil hep böyle bi insan değildim bunu da vurguluyorum kendisine sürekli

Genellikle aileden ve yetişme tarzından kaynaklanıyor. Benim erkek kardeşlerime de annem hicbisey yaptırmadı. Büyük olan evlendi şimdi daha iyi eşi alıştırmaya başlamış. Küçük olan hala umursamaz. Evde arkasını sürekli toplayan var. Giyinir süslenir dağıtır çıkar.
Esinizi Temiz düzenli evlere misafirliğe götürün. 😁 görür alisir belki.
Eşim de aşırı düzenli bende onda boğuluyorum. Evde herseye karışıyor.
Bunların ortası olsaymış iyiymis😅
Hergün dağıtıp gidip tertemiz eve geliyor öyle temiz evde durmayı herkes sever 😭 böyle anneyle yetısen her çocukta bir olmuyor demek ki karakter yapısı birazda ama çoğu bu sekılde oluyo diyebiliriz

Kocaman erkek eğitimi duvara anlatmakla eşdeğer 😭
Kiz kardeşimin eşi de böyleydi ilk zamanlar bağıra çağıra, kavga ede ede birazcık yok katedildi, düşün kirli balkona çorapları ile gidip yine aynı çoraplarla evin içinde Halılara basardı, kız kardeşim baya kavgalar etti bu sebepten , simdi sırf kavga çıkmasın diye dikkat etse de hala çok temiz sayılmaz, duşa zorla giriyor, yatağa dışarıdan geldiği kıyafetlerle girmeye çalışmış kız kardeşim cinnet geçirmişti, şuan da kız kardeşim evde işleri beraber yapıyor, 1 yılın sonunda en azından bu kadar da olsa yol katetti , eşinin annesi de resmen çöp evde yaşıyor, hersey aile ile alakalı...

Kiz kardeşimin eşi de böyleydi ilk zamanlar bağıra çağıra, kavga ede ede birazcık yok katedildi, düşün kirli balkona çorapları ile gidip yine aynı çoraplarla evin içinde Halılara basardı, kız kardeşim baya kavgalar etti bu sebepten , simdi sırf kavga çıkmasın diye dikkat etse de hala çok temiz sayılmaz, duşa zorla giriyor, yatağa dışarıdan geldiği kıyafetlerle girmeye çalışmış kız kardeşim cinnet geçirmişti, şuan da kız kardeşim evde işleri beraber yapıyor, 1 yılın sonunda en azından bu kadar da olsa yol katetti , eşinin annesi de resmen çöp evde yaşıyor, hersey aile ile alakalı...
Bu bahsettiğiniz şeylerin hepsini yapıyor bunlar artık bana basit bile kalıyo ya valla Allah yardım etsin bize 🥲

Ana babasının olduramadığını siz olduramazsınız.
Ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz. Yapacak birşey yok. Belli bir yaştan sonra bazı şeyler öğrenilmez.

Görümcemin kocası da çıkardığını çıkardığı yerde bırakıyormuş. Bir gün pahalı eşofman takımını tuttuğu gibi çöpe atmış. Tamamen düzelmese de büyük oranda gelişme görülmüş. Tabii yatırım tavsiyesi değildir 😉

Ben aslında daha daginigim. Eşimle ev işlerini d birlikte yaparız. Ama yok erkek dağınıklığı ve pisliği ayrı bir olay. Odun gibi kütük gibi... Mesela asla kapak kapatmıyor. Çekmece dolap kapağı. Yemek yaptı diyelim tuz kabının kapağı. Haliyle daha çabuk kirleniyor deli oluyorum. Başka bir sürü boyle örnek. Benim eşim de evlenmeden önce çok titiz falan diye tanıtmıştı kendini bana. Titiz olmasına çok sevinmiştim artiydi benim için. Su an ben de aşırı sinir oluyorum çoğu şeye. Çöp dibinde mesela. Yemek yaparken soğan kabuğu vs tezgahta bırakıyor. Atsana çöpe. Ben eğer ki bir kaç gün mutfağa girmeyeyim mutfak berbat oluyor. Yardım etse bir türlü etmese bir türlü.

Benim eski eşimde böyleydi. 1 hafta annemlere gider gelirdim evi resmen bk götürdü. Bak düşündüm de adamın resmen ele alınacak bi yanı yokmuş😂😂

X