- Konu Sahibi esraliiiii
Evet diğer konuları mükemmel yani bu yüzden napıcağımı şaşırmış durumdayım
O zaman ev içinde açıkta çok az eşya bırakın.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet diğer konuları mükemmel yani bu yüzden napıcağımı şaşırmış durumdayım
Baska herhangi bi konuda üzülüp strese girmeme çözüm üretiyor bu konuda gözlerine perde inmiş gibi değersizlik hissedemiyorum bu yüzden. Bunun büyük bi sorun olduğunu algılayamıyor heralde yani millet aldatıyor ben dağıtmışım çok mu zihniyeti var herslde bilmiyorum çok defa bağırıp çağırdım yemek yapmadım çamaşır yıkamadım toplamadım ama çok umrunda olmuyor kendince gidip yeni kıyafet alıyo dışardan söylüyo boş bulduğu alana yatıyoSana değer vermiyor o kadar karşına alıp konuşmana rağmen? Üzülüp stres olduğunu ifade etmişsin daha en ufak bir gelişme göstermemiş. Bu nasıl mükemmel ilişki anlayamadın. İnsan sevdiği üzülmesin yorulmasın diye çabalar sevdiğinin sözlerini önemser. Bence bırakın yeteri kadar çöp olsun her yer ve büyük cinnet geçirin ailesini çağırın bir de onların yanında geçirin. Sorunları tek tek görsünler. Gerçi annesi biliyordur arkasını toplamış. Geçiştirip gönlümü almaya çalışarak olmuyor bu işler baba evine dönüyorum seni bunlarla baş başa bırakıyorum deyin. Aile büyükleri paylarsa belki daha dikkate alır dikkat eder ama düzeleceğini sanmam.
Sizin yorulup üzülmenizi önemsememesi büyük sorun. Siz hizmetçi olarak mı geldiniz hayatına? Cinnet geçirin aile büyüklerini toplayın olay büyüsün. Zamanla eskiden yapıyordun da şimdi niye batıyor diyebilir herkes.Baska herhangi bi konuda üzülüp strese girmeme çözüm üretiyor bu konuda gözlerine perde inmiş gibi değersizlik hissedemiyorum bu yüzden. Bunun büyük bi sorun olduğunu algılayamıyor heralde yani millet aldatıyor ben dağıtmışım çok mu zihniyeti var herslde bilmiyorum çok defa bağırıp çağırdım yemek yapmadım çamaşır yıkamadım toplamadım ama çok umrunda olmuyor kendince gidip yeni kıyafet alıyo dışardan söylüyo boş bulduğu alana yatıyo
Bende kıyafet dolaplarını ayırdım ve ellemiyorum sanırım huylu huyundan vazgeçmicek 15 yılda düzelmeyen adam delirmelik olsa gerek15.yıldan bildiriyorum.Düzelmiyor.Düzeltemedim ben.Arada bir yapar söylenince.ya da hastaysam şöyle bir toparlar.düzeltilmiş dolaptan bir tişört alışı var.Sinir krizi geçirtir insana.kaç kere ağlayarak yerleştirdim çamaşırlarını.Artık onun tarafını yapmıyorum mesela bıraktım.ben de o da böyle daha mutluyuz.Ama evin geneli için bir çözüm bulamadım yıllardır.
Öncesinde annesi bu şekilde alıştırmış sorumluluk almamışEvlilikten önceki yaşamında nasıldı acaba, bu önemli çünkü. Bir de evliliğin ilk başında nasıl alıştırırsak öyle devam ediyor.
Banada herhangi bi konuda bu tarz cümle kursa çok zoruma gider düzeltirim işte karakter meselesi sanırımÖyle alıştırmış kendini biraz da ciddiye almamış tepkinizi , şahsen evlensem ve kocam bana midem bulanıyor bu pasaklılıktan sorumsuzluktan biraz dikkat et tarzı şeyler dese bir burulurum kendime çeki düzen veririm tamam aşkım diyip aynı şeyleri bile bile yapmam yani
DEHB olabilir mi ? Biraz bi inceleyin böyle olan yetişkinleri.Merhaba ben bir yıllık evliyim ve eşimle ilişkimiz çok güzel bana sevgisi ilgisi yerinde ama gel gelelim artık dayanamadıgım bi konu var. Evde o kadar dağınık heryeri o kadar pis bırakıyo ki artık bıktım defalarca konuştum her seferinde sözler veriyor ama nafile. En ufak banyoya bile girip çıksa arkasından bornozu dışarı asıyorum kıyafet havlu topluyorum banyoyu yıkıyorum lavaboyu yıkıyorum hergün böyle. Sakız çiğniyor oraya buraya yapıştırıyor çoraplar kıyafetler çıkardık yerde. Canı bi şey çekse mutfağa girse mutfak girilmicek hale geliyor çıkardığı çıkardık yerde ev hergün savaş alanı haline geliyo. Yerde bir şey bir ay dursa rahatsız olmaz üstünden atlar geçer. Çözüm olarak yapma toplama diyecekseniz denedim hiçbi işe yaramıyor rahatsız olmuyor kendisi . eve temizlikçi çağır diyecekseniz çağır istediğin zaman diyor. Ama benim sıkıntım bunlsrı kendinin öğrenmesi artık beyninde sıkıntı olduğunu düşünmeye başladım günde milyon kere söylüyorum tamam aşkım tamam diyip geçiştiriyor. Ama dediğim gibi diğer türlü mükemmeliz ben kızarken bile konu değiştirip yumuşatıyor. Kendi kişisel bakımı konusunda mükemmeldir parfüm sıkmadan dışarı çıkmaz günde 2 kere duş alır sürekli kıyafet değiştirir dışardan gören temiz bakımlı bir adam olduğunu düşünür kesinlikle kendisine de arrık midem bulanıyo senden diyorum ama yok umursamıyo Tüm yolları denedım ama düzelmesi ıcın Sizce ne yapmam gerekiyo??
Eşim bekar evindeyken kullanılmayan bi oda vardı gittiğimde elime geçen her seyı o odaya koyuyordum bu eve de lazım kendi pislik odası gibi6 senedir evliyim. Benim eşim de çok dağınık ve asla düzelmiyor. Ayağımı kırıp 2 ay yatmam gerektiginde bile sadece bana yemek yaptı, onun disinda ev aldı yürüdü her yer her yerdeydi. Dokunmayip toplamamak çözüm değil. Çünkü dağınık insan rahatsız da olmuyor bu durumdan. Öyle yaşamaya devam ediyor. Anası ogretememis ben nasıl öğreteyim diyerek cabalamayi bıraktım. Fazlalık her şeyi evden çıkardım çok az eşya kullanıyorum. Evin dağılmaması için tek çözüm yolu bu oluyor.
Çocuklukta görülen bir şey değil miydiDEHB olabilir mi ? Biraz bi inceleyin böyle olan yetişkinleri.
Ev ortamında girmeden dışarda görüşüp tanıştığımız dönemler tabiki de dışardan anlaşılmıyordu fakat ilerki zamanlarda evini düzenini gördüm ama sonuçta erkek bekar evi diye düşündüm yani ikimizin yaşadığı ortak alanda böyle olmaz evlenince değişir dedim bende değiştim bekar evimdeyken kıyafetlerimi bende toplamazdım çok temizlik vs yapmazdım fakat ben Şuan ortak alanımızda cok düzenli temizimSakızını ortalığa yapıştıran adam hiç mi kendini belli etmedi?
Ben de dağınık bir insanımdir , her sevgilim de bilir yani. Gerçek bir dağınık bu huyunu gizleyemez. "Gunde iki kere banyo yapiyordu,anlayamadım" kısmına inanmıyorum. Bir insan daginiksa daginiktir , pisse temizse belli eder yani kendini.
Benim bir flörtüm her gün yıkanmak ne, ayna karşısında fön tarak saçlarını sekillendirirdi, ütüsüz tek kıyafeti olmazdı (tsortunu bile mahalledeki ütücüye verirdi, sokak aralarinda ütü dükkanları olduğunu onunla öğrendim). Ama zaman geçirdikçe adamın hem dağınık, hem pis olduğunu, hem de her türlü pislikten asla igrenmedigini farkettim. Kör olmayan herkes anlar yani.
Siz de seviyorsunuz diye görmezden mi geldiniz? Yoksa adam sizi kandırdı mi? Sevgiliyken derli topluydu da köprüyü geçene kadar ayıya dayı mi diyordu?
Değilmiş. Yetişkinlerde de epey sıkıntılı aslında. Kendimde de var sanıyorum. Dağınık zihinler diye bir kitap var bakabilirsiniz çok güzel anlatıyor. Başlayan ama bitmeyen her iş.Çocuklukta görülen bir şey değil miydi
Merhaba ben bir yıllık evliyim ve eşimle ilişkimiz çok güzel bana sevgisi ilgisi yerinde ama gel gelelim artık dayanamadıgım bi konu var. Evde o kadar dağınık heryeri o kadar pis bırakıyo ki artık bıktım defalarca konuştum her seferinde sözler veriyor ama nafile. En ufak banyoya bile girip çıksa arkasından bornozu dışarı asıyorum kıyafet havlu topluyorum banyoyu yıkıyorum lavaboyu yıkıyorum hergün böyle. Sakız çiğniyor oraya buraya yapıştırıyor çoraplar kıyafetler çıkardık yerde. Canı bi şey çekse mutfağa girse mutfak girilmicek hale geliyor çıkardığı çıkardık yerde ev hergün savaş alanı haline geliyo. Yerde bir şey bir ay dursa rahatsız olmaz üstünden atlar geçer. Çözüm olarak yapma toplama diyecekseniz denedim hiçbi işe yaramıyor rahatsız olmuyor kendisi . eve temizlikçi çağır diyecekseniz çağır istediğin zaman diyor. Ama benim sıkıntım bunlsrı kendinin öğrenmesi artık beyninde sıkıntı olduğunu düşünmeye başladım günde milyon kere söylüyorum tamam aşkım tamam diyip geçiştiriyor. Ama dediğim gibi diğer türlü mükemmeliz ben kızarken bile konu değiştirip yumuşatıyor. Kendi kişisel bakımı konusunda mükemmeldir parfüm sıkmadan dışarı çıkmaz günde 2 kere duş alır sürekli kıyafet değiştirir dışardan gören temiz bakımlı bir adam olduğunu düşünür kesinlikle kendisine de arrık midem bulanıyo senden diyorum ama yok umursamıyo Tüm yolları denedım ama düzelmesi ıcın Sizce ne yapmam gerekiyo??
Bir araştırayım ben bu konuyu teşekkürlerDeğilmiş. Yetişkinlerde de epey sıkıntılı aslında. Kendimde de var sanıyorum. Dağınık zihinler diye bir kitap var bakabilirsiniz çok güzel anlatıyor. Başlayan ama bitmeyen her iş.
Misal söyle örnek vereyim çamaşır yıkamak için aldık diyelim odalardan kıyafet toplarken dikkatini dağınık masa çeker,masayı toplamaya başlarsın tam o sırada bi bi kağıdı çöpe atmaya gidince mutfakta bulaşık görüp onu toplama başlarsın vesaire vesaire her iş yarım hep kafa dolu
Klasik "evlenince değişir" dediniz yani. Ama hiç kimse evlenince kötü olan huyunu değiştirmez, tam tersi örnekleri oldukça mümkündür.Ev ortamında girmeden dışarda görüşüp tanıştığımız dönemler tabiki de dışardan anlaşılmıyordu fakat ilerki zamanlarda evini düzenini gördüm ama sonuçta erkek bekar evi diye düşündüm yani ikimizin yaşadığı ortak alanda böyle olmaz evlenince değişir dedim bende değiştim bekar evimdeyken kıyafetlerimi bende toplamazdım çok temizlik vs yapmazdım fakat ben Şuan ortak alanımızda cok düzenli temizim
Tam tersi pikniğe suan bile gittiğimizde tüm çöpleri poşete doldurur etrafta çöp bırakmaz bana karşı değilde dışarı karşı dikkatli davranıyor misafirliğe gittiğimizde tabağını toplar kenara koyar hatta cafede yemek yediğimizde tabakları toplar masayı bile peçeyetle siler diğer davranışlarına istinaden mükemmel olduğunu söylüyorum kibar efendi biridir yani. Babam da tam tersi temizlik yapar yardım eder sürekli bu kadar zorlanma sebebim böyle bi aileden gelmiş olmamdan da kaynaklı. Yani adam bu kadar zıtlıklar barındırıyo o yüzden napıcağımı şaşırdım aslındaKlasik "evlenince değişir" dediniz yani. Ama hiç kimse evlenince kötü olan huyunu değiştirmez, tam tersi örnekleri oldukça mümkündür.
Ayrıca aynı eve girmeden de anlayabilirsiniz. Mesela pikniğe gidince yemek bittikten sonra çerini çöpünü, masa örtüsü niyetine kullandığı gazetelerini öylece bırakıyor mu, tüm çöpleri posetliyor mu, o poşeti öyle bırakıyor mu yoksa eline alıp konteynira kadar taşıyor mu. Tek piknik bile gösterir az çok kendini. Dağınıklığı , pisliği yaşam normali yapan bir kişi kapkacagi yıkamaz mesela, yağlı yağlı icice koyar, poşetler çantaya atar. Bunu yapan bir insanla da evlenip 'ben bilmiyordum' denemez , insanın biraz yoldaki işaretleri görmesi lazım.
Bekar evini b.k götüren biri neden kendi evinde sorumluluk alıp temizlik yapsın ki? Siz de daginikmissiniz ama sakizinizi oraya buraya yapıştırır miydiniz? Yerde duran kıyafetleriniz dağ olur muydu? Dağınıklık var dağınıklık var yani:)
Ayrıca bu nasıl "bu huyu hariç mükemmel erkek" hiç anlamadım. Eşine resmen eziyet ediyor, ev içi sorumluluk almiyor, eşinin rahatsız olduğunu defalarca dile getirdiği ve hatta kavga ettiği olayı ciddiye bile almıyor. İş sadcee dağınıklık değil ki. Esini umursamayan erkek nasıl iyi bir koca olabiliyor ki? Acaba hayatınızdaki erkekler - babanız eski sevgilileriniz falan Cook kötüydü de bu adamın bazı iyi davranışları mi size mükemmel hissettiriyor?